icon

Manžel ma kritizuje, vraj som zlá mama

8. feb 2021

Ahojte, ako by ste brali, reagovali, co by ste robili, keby vas manzelia kritizovali, ze ste zle mamy?
Mne moj pravidelne nadava, ze mam iba jednu robotu (byt mama) a aj tu nezvladam, bez babky (mojej mamy, ktora mi strazi dieta v priemere 2x týždenne po 3 hodiny, kym potrebujem upratat alebo pracovat). Mam svoj eshop, ktoremu sa sice venujem minimum, lebo nemam na to cas. Rozbieham dalsi biznis a dokoncujem vysku. Popri tom by som sa chcela starat aj o seba - cvicit a podobne, ale často to nezvladam, s tym ako mam urcene priority na to nezostane cas. V domácnosti varim a upratujem iba ja. Dieta je nase spolocne a ma len rok. Ja mam pocit ze sa idem aj rozkrajat a fungujem na 98%, hoci niekedy aj na 120, ale občas si nájdem aj čas na poflakanie sa po internete - ako aj vyplýva z tejto témy. Väčšinou to je vtedy, ked sa citim byt na dne a zabudam na svoju motiváciu. Manžel dieťa nikdy nenakrmil, nikdy neprebalil, sam ho bol kocikovat patkrat za cely zivot. Pracuje z domu, nema pracu nonstop, no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci. Nevenuje sa dietatu, domacnosti, "nema cas" ani na sex, do noci je pri pocitaci a robi blbosti. Vratane hier. Na druhu stranu ano, zaraba peniaze, ale minimalme 50% casu pri pocitaci je preflakaneho.
Myslim, ze nepotrebujem vysvetľovať, ze u nas nefunguje takmer nic. No to, ze mi nadava ze som neschopna mama lebo dieta place, lebo dieta si pýta aj otcovu pozornost a ked ho vidi, chce ist k nemu na ruky. Ze sa mi neda s dietatom nic robiť, lebo vyzaduje vsetku pozornost a musim ho na kazdu vec, aj ak mam ist k lekarovi odniesť babke, akoby nemalo otca. Som z toho us nahnevana a nemam ziadnu chut snazit sa nieco v nasom vztahu napravat, chce sa mi od neho iba ofist a viac o nom nepocut

danim
8. feb 2021

A ty sa ho prečo drzis ? Prečo ho chceš? Mi nehovor, že taký pred svadbou nebol.

evangelina0
8. feb 2021

Žiaľ. Sú aj takí.. Aj mne vykrikoval, že keby nebola mala, nerozvedieme sa. Proste sú chlapi, ktorú dieťa beru ako záťaž, tiež som si vypočula, že som to vzdala, keď už začína byť s malou dobre. Hej, ale on bol stále. Preč, bud fyzicky alebo mentálne, len sedel doma ako kopa kosti a nič z neho, max nervozita. A to xkrat prišiel z prace, dal si kávu, všetko spravené, my von a on unavený, keď som. Prišla s malou domov, lebo si sám robil desiatu do roboty... Taky človek nepochopí, aký dar je dieťa. Ze tie záľuby tu budú aj o x rokov, ale to dieťa potrebuje rodičov tu a teraz. Skus psychológa, určite ti pomôže usporiadať veci v sebe. Ale myslí na to, že udržiavať rodinu pre dieťa nemá zmysel, dieta všetko cíti. Daj si nejaký limit, daj tomu šancu, skus zmeniť čosi v sebe a uvidíš, bud sa chytí, alebo nie. A ci by sa s dieťaťom chcel stretávať po rozvode-ak by sa to u vás tak vyhrotilo-moznoze by chcel byť otec roka a dokazovať, aký on ma záujem. A možnože sa nakopne a dáte si šancu na novy začiatok. Držím palce

kulumulu123
8. feb 2021

@oblecenie99 inak len tak medzi rečou aj môj muz ma skvelý vzťah s matkou ale hlavne ho ma skvelý so mnou a našimi detmi.... Keď príde domov z práce vždy mi pomôže, každý víkend povysáva a keď treba tak aj poprace ci navarí a vždy dokáže zabaviť deti a robí to rád 🙂.... Tam to bude o niečom inom a nie o dobrom vzťahu s matkou....

sahra
8. feb 2021

60 q

katwenka
8. feb 2021

Aj u mňa to tak začínalo........ Vzdy mi povedal zariad si keď chces dakde íst, že on nebude chodit do roboty a ešte aj dieťa strážiť a ja budem ako princezná chodiť.... Bola to aj moja chyba, že som hneď po narodení na tom netrvala že sa mame starať obaja.... Naučila som sa všetko urobiť sama, a dnes po 10 rokoch si hľadá bývanie...... 🤷‍♀️ Pretože mi nie je rovnocenným partnerom, jeho úloha sa konci pri zarábani peňazí a to je pre mňa na vzťah zial malo, je pravda ze sa bojím co bude, hlavne finančne a ešte teraz..... Ale toto nemá význam. Ak to už teraz cítiš na rozchod tak to urob.... My sa rozchadzame už pár rokov a nič sa nezmenilo..... Ani sa Nikdy nezmení. Ak ľudia majú spolu byť tak bojujú za to aby prekonali problémy....

livka283
8. feb 2021

Mne môj povedal na deň matiek že som zlá matka, pred malou,podotýkam došla som z 12 tky s veľkým nákupom, s ktorým nepomohol.... robila som aj nadstavbu k vysokej škole, atď... všetko som robila zle ...on už je ex,je sám... a ja šťastná a opäť mama tentokrát konečne dobrá... 😀

erikak123
8. feb 2021

Fúú keď to čítam tak mi je z neho zle. Podľa mňa nemá význam aby si v takomto vzťahu ďalej zotrvala iba sa budeš trápiť. Prepáč ale nepochopím ako sa môže jeden otec takto správať voči svojmu dieťaťu a žene. Veď ty nie si jeho upratovačka či kuchárka ale žena. Staráš sa o všetko a namiesto úcty a podpory ti ešte vynadá tak to je teda vrchol drzosti. Zariaď si svoj život bez neho a tebe a dieťatku bude bez neho lepšie.

jurly
8. feb 2021

Moja zlata, s pohladom skormuteneho psika by som sa bila do hrude a spytala sa ho, ked vie co ako ma vyzerat, ze ci by bol taky laskavy a neukazal Ti aspon 7x do tyzdna po-ne, ze ako by to malo vyzerat, ze sa rada poucis 😂 potom ho pochvalit, ze ako mu to ide, ze ci sa nevystriedate

oblecenie99
8. feb 2021

@kulumulu123 Tu konkrétne to bude o inom 🙂

jenny04
8. feb 2021

Možno sa

jenny04
8. feb 2021

Možno sa zmení vzťah keď bude dieťa väčšie,menej zaplakane,viac zvedavé, rozumnejšie .Môj brat si pri prvej dcére držal odstup od nej,nechcel s ňou ostať sám až keď mala okolo 2-3r sa to zmenilo,teraz majú chlapca a je to úplne iné.uz sa nebál a je starostlivý otec

alvaluka
8. feb 2021

@jenny04 tiez by som brala keby sa nasa mala narodila uz tak 2,5 - 3 rocna, menej uplakana, lepsie spiaca, zvedavejsia, rozumnejsia (pozn. ironia).
Tuto ujo ma dieta a ma sa starat, nikto od neho necaka, ze ho ma kojit a vstavat k nemu v noci, ale ako si chce budovat nejaky vztah, ak vlastne dieta nezoberie na ruky a nevie s nim byt ani hodinu?

jenny04
8. feb 2021

@alvaluka ja chápem ,mňa by to tiež štvalo ,ja by som to netolerovala,MM sa musel starať tým že pracuje v zahraničí a ja stále s deťmi tak keď je doma berie si deti on ale tiež som si musela vydupat sem tam . Lenže ja som sa už nepýtala ,len oznamovala.Isto má pomáhať so všetkým a nie len kritizovať

mariska1989
8. feb 2021

Keby som mala takéto k...a doma s prepáčením , tak urobila by som to takto dám dieťa spať a potichučky by som zobrala malú tašku ktorú by som si nachystala skôr a zobral by som sa k mame poprípade ku kamarátke na stol dala list krátky že potrebuješ si oddýchnuť a keďže si zlá matka ako on tvrdí tak sa nemôžeš starať o ich dieťa že nech si to vyskúša a teba ide strážiť tvoja mama😂 aspoň na jeden deň ,dva neboj aj keď sa nestará tak by sa vedel postarať poprípade by si priznal že nemal pravdu a sňať by aj vedel ti pomôcť ak by sa vyhrážal že rozvod a tď tak mu odpovieš že kľudne a už si povieš svoje že ty si porodila jedno dieťa a nie dve ..hubu si treba otvoriť a just poriadnu hubovú mu navariť až to aj susedia počujú aké je hovado

alvaluka
8. feb 2021

@jenny04 🙂 to ja len tak tu poznamku, ze niekedy muzov ospravedlnuju, ze s malymi detmi sa nevedia zahrat, male babo je “krehke” na kupanie, aj zena co nemala moznost byt tak s malymi detmi moze ostat zaskocena, ja som mala des malu kupat, bola tintitko po narodeni.
Tu ale chlap je uplne divny, a hulvat, aby na autorku krical, ze mu nechala jeho vlastne dieta, on sam by mal chciet s nim travit cas.

jenny04
8. feb 2021

@alvaluka súhlasím

simcika
8. feb 2021

Najviac mi je ľúto vášho dieťatka. Ročne dieťa má toľko zvedavosti a lásky v sebe a on ho nechce. Srdce by mi puklo. A jemu by som za dieťa že ho nechce dala jednu riadnu po hlave. To má ako rad svije dieťa? Ako má rad teba? A ty si čo slúžka?

lenqua_12325
9. feb 2021

Najprv by letel pocitac a za nim chlap 😬 zial raz som musela utopit muzov mobil. Inak to neslo. .. vykasli sa na neho. Nech ide kade lahsie.

elly11
9. feb 2021

To keď tu čítam niektoré názory tak sa mi pozastavuje rozum.
Nebolo by na škodu sa skôr spýtat na názor chlapov 🤔 lebo toto tu co sú za vyplody..
Držím ti palce akokoľvek to dopadne.
Nezabúdaj Komunikáciá je #1

lucy94
9. feb 2021

Aj mne párkrát manžel takto povedal, že sa neviem o seba postarať nieto ešte o dieťa. Že čo som ho naučila za ten čas na materskej a podobné báchorky.. Darmo chlap si neprežije, nevie čo je to 9mesiacov nosiť, potom sa natrápiť s pôrodom, prekonať čas po pôrode, všetky zmeny čo žena musí absolvovať, prežiť na vlastnej koži. Vládne veľká neúcta voči ženám vo všeobecnosti, všetci materstvo berú ako samozrejmosť, ale tiež sme len bytosti a potrebujeme rešpekt a pochopenie. Každý sa teší z bábätka, všetci sú zvedaví, paf a kde je matka/žena, manželka, priateľka, človek?

mk22
9. feb 2021

On rad pred malou kričí?
Vieš, to pôjde s nou.. Nie je nič horšie, ako vychovávať dieťa v takomto ohukanom prostredí.. Nie je ti jej ľúto?
Prečo má ona znášať jeho nálady, stavy..
Ma takmer 40, dosť starý na zmenu.
A prosím ta, odkiaľ on vzal, že babka je povinná varovať malú, kým ty pôjdeš nakupit jedlo aj pre neho?
Co je babka nejaká pestúnka na povel?
A on je co, kto?
Nestará sa, nepomaha.. Nezaoaja, diriguje.
Na co ho máš, k čomu ti je??
Neschopný blbecek co ide múdrovat.
Ty si príliš dobrá.. By som mu ju na víkend nechala a odišla a vrátila sa a dodrbala ho za bordel všetko okolo, čo robil celé dva dni.
A rozvod? Nech sa vyhráža kolko chce.
Bud mu zrkadlom, správaj sa ako on a teda pri mne by raz povedal ze sa mam starať ja..
Dúfam ze s nim nezdielas posteľ lebo druhé dieťa s takým tupelom by nebola výhra.
Ty si samu seba nevazis..preco?

sufty
9. feb 2021

Očividne si vás muž neváži. Časom to bude iba horšie. Začnite rozmýšľať, čo s tým urobíte, lebo on sa nezmení.

luci1012
9. feb 2021

Nečítala som všetky komentáre, možno to už niekto spomenul. Chyba nastala už dávno, a to vo vašom vzťahu. Nejdem špiniť len na manžela a ani len na teba. Buď ešte pred pôrodom, alebo po, ste sa museli začať postupne vzdialovat a tam začal problém. Tebe nevadilo, že sa sama staráš o mini babatenko, manzelovi sa dieťa "strácalo". Niekedy treba chlapov nakopnúť. Sami od seba nespravia niektoré veci. Mala si sa ho pár krát opýtať, či neprebali. Ak bola odpoveď nie, cez srandu a ďalšie dohovory sa s ním na tom dohodnúť. Teraz po pár mesiacoch mu je divné robiť, čo nerobil od začiatku. Od narodenia ste sa mali obaja aktívne zapájať. No to už nevratis. On je proste odcudzený dieťaťu, a vidí tvoju mamu, ktorá sa postará. K tomu počítaču len toľko, že si to musíte vyrozprávať, nekončiť komunikáciu jedným jeho dôvodom, ale treba ho konfrontovať. A tiež nie vyčítavo ale normálnym hlasom. Ak by si šla naňho vyčítavo, postavil by sa voči tomu nesuhlasne. Ja ti neradim, ako tu, väčšina žien, aby ste sa rozišli, lebo to je "najjednoduchšia" cesta. Ja ti radím, aby ste si sadli, ako dvaja rozumní ľudia, porozprávali sa ( napríklad keď večer dieťa zaspí, vtedy budete mať čas len na seba a nikto vás nebude vyrušovať). Povedať všetko, čo sa ti nepáči, ako inak by si to chcela, aký názor a pohľad má na to on. Pokúsiť sa zmeniť život a prehodnotiť svoje priority a čas strávený za Pc, mobilom. Spravíte to nielen pre vás dvoch ale pre spoločné dieťa. Ktorému viac, ako otca a matku spolu, dať nemôžete. Ostáva len dúfať, že ste obaja dospelí rozumní ľudia a dokážete si to vyrozprávať, zmeniť sa. Držím prsty.

tinapa
9. feb 2021

OMG!!! Takmer 40r.??? A správa sa takto? Je si tebou istý, takže to zmeň..nech si tebou istý nie je..

monismie
9. feb 2021

hmmm tiez by som povedala, ze to ma tak nadstavene, ze proste vie, ze by si sa nezobrala prec alebo no je to ta istota v tebe. no nikto si nikym nemoze byt proste isty, lebo potom sa ten vztah nikam neposuva

kassandra25
9. feb 2021

Na to ti okomentujem takto: ty si strasne zla mama a on jeden uzasny vyborny a zavideniahodny otec a aj chlap. Netusim, kolko to este s tebou tento chlap vydrzi, ale ak sa na tebe vyventiluje, akokolvek, alebo bude chciet odist on, alebo ta podvedie, haaaa: Zasluzila si si!!! Nanichodna matka! - neviem, ci si ma vobec aj pochopila, ja som ti len priblizila jeho mienku o tebe. Co urobis s patricnymi vedomostami o vas dvoch dalej, je uz len na tebe. Nikto ta nemoze prinutit odist od toho, co stoji za deravy gros a najst si nieco lepsie.

leskovael
9. feb 2021

Ako by som reagovala? Stručne... Nech láskavo nemá drzosť otvárať si hubu na moje fungovanie, keď je on tak neschopný že nič nerobí - v domácnosti a ani sa nevenuje dieťaťu...A prestala by som mu robiť servis, kým by sa neuvedomil neskončil s rečami a nezačal sa zapájať aspoň minimálne

seva22
9. feb 2021

On fakt nebude ani hodinu a pol s vlastným dieťaťom????????????????? To je ale riadny ****!!! A tento ti bude nadávať??????? Ja by som ho asi zabila😄😄😄😄😄😄😄😄😄ale teraz vážne, nebola by som s nim uz ani JEDNU MINUTU !!!!!

matildam
9. feb 2021

Fuha:( sprava sa ako nezrele dieta, zrejme to tak zostane dozivotne...

cicka33
9. feb 2021

@danim presne tak, toto ma napada cely cas, ked citam tieto komenty od autorky. Proste strasne chcela verit nejakej iluzii, ale urcite tam boli taketo rysy uz davno predtým, teraz ked ma (skor mal by mat) zodpovednost za niekoho ineho okrem seba, sa to iba viacnasobne zvyraznilo.