icon

Manžel ma kritizuje, vraj som zlá mama

8. feb 2021

Ahojte, ako by ste brali, reagovali, co by ste robili, keby vas manzelia kritizovali, ze ste zle mamy?
Mne moj pravidelne nadava, ze mam iba jednu robotu (byt mama) a aj tu nezvladam, bez babky (mojej mamy, ktora mi strazi dieta v priemere 2x týždenne po 3 hodiny, kym potrebujem upratat alebo pracovat). Mam svoj eshop, ktoremu sa sice venujem minimum, lebo nemam na to cas. Rozbieham dalsi biznis a dokoncujem vysku. Popri tom by som sa chcela starat aj o seba - cvicit a podobne, ale často to nezvladam, s tym ako mam urcene priority na to nezostane cas. V domácnosti varim a upratujem iba ja. Dieta je nase spolocne a ma len rok. Ja mam pocit ze sa idem aj rozkrajat a fungujem na 98%, hoci niekedy aj na 120, ale občas si nájdem aj čas na poflakanie sa po internete - ako aj vyplýva z tejto témy. Väčšinou to je vtedy, ked sa citim byt na dne a zabudam na svoju motiváciu. Manžel dieťa nikdy nenakrmil, nikdy neprebalil, sam ho bol kocikovat patkrat za cely zivot. Pracuje z domu, nema pracu nonstop, no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci. Nevenuje sa dietatu, domacnosti, "nema cas" ani na sex, do noci je pri pocitaci a robi blbosti. Vratane hier. Na druhu stranu ano, zaraba peniaze, ale minimalme 50% casu pri pocitaci je preflakaneho.
Myslim, ze nepotrebujem vysvetľovať, ze u nas nefunguje takmer nic. No to, ze mi nadava ze som neschopna mama lebo dieta place, lebo dieta si pýta aj otcovu pozornost a ked ho vidi, chce ist k nemu na ruky. Ze sa mi neda s dietatom nic robiť, lebo vyzaduje vsetku pozornost a musim ho na kazdu vec, aj ak mam ist k lekarovi odniesť babke, akoby nemalo otca. Som z toho us nahnevana a nemam ziadnu chut snazit sa nieco v nasom vztahu napravat, chce sa mi od neho iba ofist a viac o nom nepocut

senta_sofia
8. feb 2021

Myslim, ze cim skor odides, tym lepsie. Ventiluje si svoju neschopnost na tebe, mozno ti aj zavidi, ze zvladas studovat, pracovat a starat sa o dieta zaroven, tak ta potrebuje zhadzovat. Nechcela by som, aby v takejto atmosfere vyrastalo moje dieta.

adkamladka
8. feb 2021

Tvoj muz je clovek nevhodny na partnerske spoluzitie a na vychovu deti ani nahodou. Vzhladom na jeho vek je nizka sanca, ze by sa zmenil... Ak pri jednom dietati mate taketo zasadne nezhody, co bude pri dvoch, co je omnoho viac prace ako pri jednom...Inymi slovami, takto budes stale musiet ist za dvoch fyzicky a popri tom neustale trpiet psychicky.

mlska19
8. feb 2021

Uprimne?Navrhla by som mu prestriedanie na rodicovskej.Ty do prace a on by mal tu "jednu" robotu.My to tak aj v praxi planujeme.Kazdy si vyskusa rodicovsky chlebik.

ouwecka
8. feb 2021

Ja tera neviem preco s nim si ale sla by som hned je to debil roka

alvaluka
8. feb 2021

To mi je luto moja, ale preco ty mu pravom nepovies, ze je zly otec a manzel? On cakal, ze ked sa male narodi nebude robit nic?
Ak uz nic nerobi nech laskavo nekritizuje teba a ja osobne by som zvazovala moznosti odchodu a uz vobec by som sa o neho nestarala. Uzasna vychova, co dostali niektori chlapi.

mandarinka555
8. feb 2021

Píšeš....citujem: "musím sa starať o neho ako o nesebestačné dieťa, má takmer 40" No nemusíš ! Len umrieť musíme....neper, nevar, nedaj mu žrať....či sa nespamätá....No ale by dostal lopatou po gebuli, hnida lenivá ☹

danim
8. feb 2021

@rora presne si to povedala a ja nerozumiem ženám, že s takym .... zena chce udržať vzťah a dobrovoľne sa za neho vydá. Fakt nechapem. A nech sa nikto neobhajuje slovami... že zaľúbila som sa. Lebo aj zalubena zena je svojprávna predsa.

danim
8. feb 2021

On kričí vyhráža sa ti rozvodom a ty si ráno povies že budeš milšia.... si ty normálna? Ako nechcem ti nakladať, dosť že máš magora za muza. Odíď od neho s dieťaťom k mame a rozved sa a vaz si samu seba!!!!

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
basska_b
8. feb 2021

Je to kus magora. Panebože, nech sa spamätá už.

evangelina0
8. feb 2021

No v podstate dlhšie, mala mala rok a pol, keď som pri ňom rezignovala, po nsvteve 2 psychoterapeutov. Keď mala 2, poslala som ho preč a rok trvalo, kým sme sa rozviedli, on protestoval, hral divadlo, chodili sme na nariadené sedenia k psychológovia cez upsvar. A už sme rozvedení viac ako rok. Mala to zvláda celkom fajn, má ju z môjho pohľadu dosť často, ale súdy teraz sú naklonené budovaniu vzťahu s otcom. Niekedy jej vymyva hlávku, ale už sama niektoré veci odhalí a chodím s nou k psychologicke. Kľudne napíš IP, ak by si mala chuť. Držím palce. Nie si zla mama, len on zlyháva, neprizná si vinu a hádže to na teba

kulumulu123
8. feb 2021

Nechala by som mu dieťa na víkend od piatku do nedele a išla navštíviť trebárs kamošku ktorú som dlho nevidela. S čistým svedomím by ostal s prázdnou chladničkou a očakávala by som ze keď v nedeľu večer prídem tak ma bude čakať tepla večera, upratané dom a muzik v super naladicke dieťa nakrmene, okupane uspane v posteli.... To dieťa mate snáď spoločne alebo si ho chcela iba ty a vydupala si materstvo za každú cenu?? Domácnosť mate snáď tiež spoločnú alebo on nepoužíva riad, sprchu, WC alebo mu nevadí niekoľko cm vrstva prachu na nábytku??

evangelina0
8. feb 2021

A tie rady, nechaj ho s dieťaťom a pod.. Pri takom
Chlapovi to srdce nepusti, neviem, ja keď som kdesi šla, musel mať nachystané veci na kopke, jedlo s presným rozpisom, najlepšie, keď mala bola nájdená, oblečená, on ju zobral k matke.. Inak zúril, bol. Nervózny a trpelo dieťa. A kamošky mi až s odstupom času vraveli, aký bol k malej na ihrisku.

matulo15
8. feb 2021

Mám doma podobnu situáciu,s tým,že som si to tiež prežila,muž závislak na počítačových hrách žije stále vo virtuálnom svete ,rodina,syn a povinnosti nie sú preňho na prvom mieste ,mňa ako manželku stále keď sa malý narodil ponižovali že som zlá matka,s ním mi vôbec nepomáhal v domácnosti, intímnosti že žiadne ,že sa mám o malého starať,keď plakal že som neschopná a z odstupom času len ľutujem,že som neodisla od neho skôr malý ide mať 6r a nezmenil sa, najnovšie oznámil,že si našiel prácu v zahraničí aby sa zbavil zodpovednosti....takýto ľudia by si nemali zakladať rodiny....

janickacrazy
8. feb 2021

@evangelina0 no ale tak u nich to nemusí byť rovnaké ako u vás, každý človek je iný, môj muž tiež zo začiatku nevedel čo s malým, tiež bol nervózny, dal mu pyžamo na von miesto trička, malý od neho nechcel jesť vôbec nič, ale tak časom sa naučil, ak sa rozvedie, tak tiež si bude dieťa bravat, tak hádam jeden deň zvládne

dollyzv
8. feb 2021

Väčšina z vás tu píše nechať muža samého s dieťaťom..ale koľké z vás by to reálne urobili a s čistým svedomím by sa išli na víkend zabávať ku kamoske bez toho aby ste boli jedno klbko nervov či je dieťa nakrmene,prebalene či neplače za mamou? Koniec koncov si to odnesie to dieťa,a muž má väčší dôvod vykrikovať že je zlá mama pretože "opustila" svoje dieťa...osobne si to neviem predstaviť..ja som chlapa zaprisahla do starostlivosti o malého len čo som prišla z pôrodnice...uspať,prebaliť,nakŕmiť,dokáže má zastúpiť na 100% a nemám problém ich nechať samých aj niekoľko hodín(keď potrebujem ísť niečo vybaviť,alebo na veľký nákup) a to má dieťa 3mesiace a reflux..autorke by som odporučila minimálne aby sa prestala starať o to veľké neschopné a lenivé "dieťa" muža..navariť sebe,oprať atď..je dospelý,má sa o seba vedieť postarať sám...keby mne chlap povedal že ja som chcela dieťa tak nech sa starám,a popritom by ma ešte buzeroval že som neschopná alebo zlá mama,a mimo toho ešte čo popísala autorka,veľmi by som zvažovala odchod od takého človeka..ako úprimne načo ti je? Na peniaze? Pokiaľ ti má kto pomôcť,resp. Máš ku komu ísť(neviem ako to máte s nehnuteľnosťou) ani by som neváhala ostať a trápiť sa dlhšie..ako partner aj ako otec nestojí za nič a na všetko si aj tak sama..nestrácala by som čas s takým hnupom

oblecenie99
8. feb 2021

@kulumulu123 Ver mi, to sú tie typy, čo by naordinoval k sebe matku, tá by mu navarila, napiekla, postarala sa o dieťa, nabulíkal by jej, ako jeho žena hnusná nechala s malým dieťaťom, a keby sa manželka vrátila domov, tak by jej rovno povedal, že je neschopná a hrozná matka, ktorá opustila svoje dieťa. Ja viem presne, o aký druh ide. Nikdy sa nespamätajú, nikdy si nenastavia zrkadlo a stále sa budú tváriť, že tí iní sú na vine a tí zlí, on nič, on je v pohode. Na začiatku vzťahu môže imponovať žene, že má pekný vzťah s matkou, a často práve tam je ten pes zakopaný: matka je jediná žena, ktorú obdivuje a ku ktorej sa správa pekne. Zvyšné, vrátane vlastnej manželky, nemá problém kritizovať, zanadávať im alebo zvýšiť hlas.

evangelina0
8. feb 2021

@janickacrazy jasne, ze to nemusí byť rovnaké. Ale sú aj chlapi, s ktorými sa proste nedá nijako, keď nemajú záujem, dieťa beru ako záťaž, ktoru treba prečkať, kým dospeje

janickacrazy
8. feb 2021

@evangelina0 tak samozrejme že sú chlapi rôzni, ale tak tento pokusny deň by veľa prezradil, ako to je s týmto konkrétnym chlapom, či sa spamätá alebo nič z neho nebude, aby autorka vedela, ako sa zariadiť

evangelina0
8. feb 2021

@janickacrazy áno, skúsiť to treba samozrejme. Ideálne je, keď sa chlap spamätá a nemusia riešiť rozvod, rozchod, sú to. Náročné situacie

cicka33
Autor odpoveď zmazal
cicka33
8. feb 2021

Ako nehnevaj sa, ale za to ako sa sprava sa ty este snazis byt mila a tvaris sa, ze zase na teba nakrical. Chyba je ze dovolis, aby sa on namysleny egoista vyhrazal rozvodom. Musi si ta brutalne nevážit, nie som za rozvody a este ked je tam dieta, ale s takym magorom ti je tazsie ako samej. Ved on ta doslova psychicky tyra a ty to nechces vidiet a vzala si na seba jeho hru, ze si vlastne neschopná ty a zasluzis si to.

adima3377
8. feb 2021

To je riadny debil,prepac,nezasluzi si mat dieta.

autor
8. feb 2021

@evangelina0 ano, presne ako pises. Berie dieťa ako záťaž a aj mi povedal, ze by bol rad, keby nase dieťa islo na cely rok do spievankova. Akoze to bol vtip, ale hned som sa toho chytila ze mne by bolo smutno uz po par hodinach. On mi seriozne povedal ze jemu nie, ze by vedel ze je ok a ze sa vrati starsie a mudrejsie 🤦
Ja si ani neviem predstavit, ako by to bolo po rozvode. Ci by sa chcel stretavat so svojim dietatom alebo by sa spraval ako aj teraz, ze ziadne dieťa nema... A často komentuje svojich kamaratov, ako im závidi ze chodia po vyletoch a cestuju aj teraz cez koronu, ze im nebrani dieťa.. a aj jednemu kamaratovi toto doslova povedal.. a kamarat mu odpovedal, ze si ani nevie predstaviť, ako radi by oni s manzelkou boli doma a starali sa o dieťa, ktore sa im uz 12 rokov nedari mat.... A ani len toto mu neotvorilo oci, dalej hovorí tieto hluposti kade chodi... Ako zavidi bezdetnym

katkami123
8. feb 2021

Dobre, keď bude mat malé 2 roky a bude ho volať - oci, pod sa so mnou hrať ako to robí naša dcérka, tak potom co? Srdce by mi puklo vidieť dieťa ako ho odstrkuje zakazdym, to sa už potom nebude dať nijak oklamať, iba čo sa bude cítiť nechcený. To radšej žiaden tatko ako takéto sklamanie a rany na detskej dusi. Keby mu aspoň minimálne na tom dieťati záležalo, občas by ho zobral a nerobil ešte krik pred ním na teba. Aby ho, keď bude starší nedeptal ako teba. Ma ho vôbec rad. Lebo ja neverím tomu, že ma to dieťa rad.

katkami123
8. feb 2021

Teraz, keď čítam tvoj príspevok, tak verím tomu, ze on to dieťa ani nemá rad. Sú aj takí rodicia, ze nemajú žiaden vzťah k svojim deťom a beru ich ako príťaž. Môj dedko sa tak choval ku svojim deťom. Bolo to jedno peklo. Musíš to zastavit. Časom, čím bude starší už otca a otcovskú lásku nenahradís. To dieťa si bude pýtať aj jeho. Mne by sa hnusilo žiť s takým človekom, máš môj obdiv.

katkami123
Autor odpoveď zmazal
siska1217
8. feb 2021

Ahoj toto mi pripomina zivot ktory som mala pred tym ako som byvaleho poslala do čerta. Odist čim skôr nečakat. Ja som mala ale dve male deti mladsie mam postihnute.

kulumulu123
8. feb 2021

@oblecenie99 ach jaj to je vážne keď nad maminku nie je a žiadna jej nikdy nebude siahat ani po kožu na päte 🙍‍♀️🙍‍♀️🙍‍♀️

kulumulu123
8. feb 2021

Tak si mal urobiť uzlík na vtáka aby to dieťa nemal dement jeden prepáč