Manžel ma kritizuje, vraj som zlá mama
Ahojte, ako by ste brali, reagovali, co by ste robili, keby vas manzelia kritizovali, ze ste zle mamy?
Mne moj pravidelne nadava, ze mam iba jednu robotu (byt mama) a aj tu nezvladam, bez babky (mojej mamy, ktora mi strazi dieta v priemere 2x týždenne po 3 hodiny, kym potrebujem upratat alebo pracovat). Mam svoj eshop, ktoremu sa sice venujem minimum, lebo nemam na to cas. Rozbieham dalsi biznis a dokoncujem vysku. Popri tom by som sa chcela starat aj o seba - cvicit a podobne, ale často to nezvladam, s tym ako mam urcene priority na to nezostane cas. V domácnosti varim a upratujem iba ja. Dieta je nase spolocne a ma len rok. Ja mam pocit ze sa idem aj rozkrajat a fungujem na 98%, hoci niekedy aj na 120, ale občas si nájdem aj čas na poflakanie sa po internete - ako aj vyplýva z tejto témy. Väčšinou to je vtedy, ked sa citim byt na dne a zabudam na svoju motiváciu. Manžel dieťa nikdy nenakrmil, nikdy neprebalil, sam ho bol kocikovat patkrat za cely zivot. Pracuje z domu, nema pracu nonstop, no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci. Nevenuje sa dietatu, domacnosti, "nema cas" ani na sex, do noci je pri pocitaci a robi blbosti. Vratane hier. Na druhu stranu ano, zaraba peniaze, ale minimalme 50% casu pri pocitaci je preflakaneho.
Myslim, ze nepotrebujem vysvetľovať, ze u nas nefunguje takmer nic. No to, ze mi nadava ze som neschopna mama lebo dieta place, lebo dieta si pýta aj otcovu pozornost a ked ho vidi, chce ist k nemu na ruky. Ze sa mi neda s dietatom nic robiť, lebo vyzaduje vsetku pozornost a musim ho na kazdu vec, aj ak mam ist k lekarovi odniesť babke, akoby nemalo otca. Som z toho us nahnevana a nemam ziadnu chut snazit sa nieco v nasom vztahu napravat, chce sa mi od neho iba ofist a viac o nom nepocut
@simka44 už som to napísala predtým..
Je veľmi ľahké súdiť, ak sa žena v takej situácii nenachádza.
A veľmi ťažké radiť.
Je ľahké napísať odid..nechaj ho tak..
Ale ďalej sa nikto nezmysli co bude.
AD 1 ak je finančne nezávislá natoľko že dokáže žiť sama, je to fajn
AD 2 môžu tam byt stále city a spomienky na spoločnú minulosť. Nie je ľahké sa toho len tak vzdať.
AD 3 nepíše, ako problém riešili, či bol záujem z oboch strán.. Ako dljo sa snažili problém vyriešiť /riešiť.. Pise len o ňom, aký je zlý. O sebe píše len to aká je dobrá.
Všetko je subjektívne a všetko je relatívne.
To, akým štýlom to napísala, nepoukazuje na to, že problém je objektívny.
Tak je viac menej jasne ze jej každý bude radiť zbav sa muža, alebo prinajmenšom s nim prehovor.
Preto ani nepisem co ma a co nemá robiť. To je ťažko. Nechať na druhých že radte mi. V konečnom dôsledku aj tak musí urobiť ako to ona sama cíti.
Rozvod/rozchod a s dieťaťom je pre ženu vždy ťažký.
Preto som aj napísala ak sa dokáže postarať o dieťa a seba finančne, vie zabezpečit bývanie a všetko s tým spojené, tal ma o problém menej.
A to je len na začiatku.
Ak ho napr už nemiluje tak je to viac menej jasne. A spĺňa bod číslo 1..
Neviem si predstaviť ze by som musela odísť od Muža na materskej len s mizivym príjmom.. A to su reálne problémy.. Nie to ci si vezme muž dieťa na ruky alebo nie..
Každopádne, ako píšem, je to vec subjektívna a keď niekto "radi" odid od neho tak o tom nič nevie..
nerozumiem. Vy ste obaja doma iba 1 dieťa a tebe musí mama pomáhať na 3h dvakrát do týždňa? Myslím si, že si obaja nemáte čo vyčítať. Prečo dieťa dávaš mame namiesto toho, aby s ním bol jeho otec. Pri jednom dieťati nestíhaš, fakt si asi neschopná
Ja nechápem, kde na týchto chlapov chodíte. Môj muž chcel mať deti, ale zároveň si uvedomoval, že to nie je dekorácia do obývačky a starostlivosť o ne bude vyžadovať značné úsilie. My máme tri deti, ale napriek tomu, že manžel má náročnú prácu, chodieval často na služobky kedysi, nikdy som nemala pocit, že sú deti len moje. On sa s najstarším bežne učí, má prehľad o škole, úlohách, o všetkom. S babami sa hrá, skladá s nimi legá, hrá spoločenské hry, najmladšiu si naloží do kočíka a ide si zabehať. Keď mal problému s chrbticou, ležal veľa a raz som niečo vybehla zobrať na poschodie a zrazu v dome ticho... čo bolo čudné, prišla som dole, on ležal, dvaja starší pri ňom na posteli, malá sedela na zemi, skladala si kocky a on im čítal O psíčkovi a mačičke. 🤷♀️
Ako to čítam tak si si sama odpovedala. Ja by som sa s ním skúsila ešte porozprávať, všetko mu vysvetliť na rovinu. Dieťa je vaše starať sa máte obaja. Ak to nebude akceptovať tak by som odišla. Keď zvládaš všetko čo si písala tak ho vlastne ani nepotrebuješ. A aspoň ťa nebude deptať. Držím prsty 👍😁
V prvom rade vidno ze si rozumna, rozmyslas...nie, nie si zla mama si ta najlepsia mama a zvladas to skvele...tvoj partner v rodine nefunguje, je to bolestne a bude ti este tazsie, lebo nemyslim si ze sa to zmeni ked bude dieta vacsie..Moj manzel nerobi vsetko, nevari, s upratovanim pomaha, viac veci je na mne ale to je vec dohody. Detom sa vzdy venoval, aj uspava doteraz. Ale tiez ho o vela veci musim poziadat, nieco si vyhadat co nie je najstastnejsie. Treba vylozit karty na stol, skus bez emocii poziadat aby sa staral o dieta, je jeho a vztah sa buduje postupne, raz mu to mozno bude luto. Mal by aspon nakupy riesit on, tak je to u nas, ked nie je ochotny ine. Dlhodobe toto nebude fungovat, to naozaj mozes byt sama a s pomocou mamy to zvladnes. Prajem pevne nervy. Aky bol pred manzelstvom by ma zaujimalo...
Zbav sa tej guli na nohe... A rozbehni ten business. Verím, že tento sa ešte bude dožadovať svojich otcovskych práv a prezentovať sa ako otec roka , ale to si mi možno len pripomenula osobnú skúsenosť s takým nejakým 🤒
Niečo o narcizme na neho nesedí, keď si o tom prečítaš?
@elly11 píšeš...keď ho už nemiluje... veď ten chlap ju nemiluje a doslova psych týra, dtto svoje dieta. Nevytvára ziadne Ok podmienky pre zdravý vývoj dieťaťa ( čím skôr sa oddelia, tým lepšie, dieta si ešte pamätať nebude, aspoň si to neponesie na cely život ). Ako sa da milovať takého chlapa? Autorka študuje VS, je dobre že sa nad tym celým pozastavuje a rozmýšľa že to asi fakt nie je Ok. Ked bola doteraz slepá... už to nezmení, vždy je čas prebudiť sa do reality a tieto príspevky ju verím nakopnú na novú budúcnosť. Či čo sa ma teraz nechať týrať cely život? Pud sebazáchovy je kde? Keď jej mama pomáha strážiť, isto je blizko a pomôže jej ... a všetko sa na dobre obráti. Veľmi jej držím palce.
Zazila som take spravanie ako opisujes.. nic nepomahalo, bol to boj s veternymi mlynmi. Taky clovek je presvedceny len o svojej pravde. Cokolvek som spravila bolo zle.. Nastastie som mala tolko sily, aby som od neho odisla. Je to uz skoro 12 rokov, nikdy som to neolutovala.
Cokolvek spravis, hlavne si nenechaj nahovorit ze si zla.. tieto typy dokazu cloveka tak zmanipulovat, ze zacne clovek o sebe fakt pochybovat. Si uzasna, ked popri dietati zvladas e-shop (tiez mam e-shop a viem kolko prace je za tym) a este aj studovat. Klobuk dole! Odporucam nastudovat si nieco o narcisme.
Napíšem z iného pohľadu. Táto diskusia mi strašne pripomenula problém jedného mne dobre známeho páru. Spoznali sa počas jeho manželstva, bol o dosť starší a majetný, ona mladučká. Rozviedol sa kvôli nej. Užívala si dlho luxus, chodili po dovolenkách, stravovali sa výlučne v reštauráciách, jediná jej starosť bola domácnosť, nemusela chodiť do práce. To jej však veľmi nešlo, vždy hovorila, že nemá motiváciu na to. Deti nechcela, vraj nemá materinský pud, on tak isto, deti už mal. Po istom čase, prišla na to, že on nie je až taký štedrý ako by sa jej páčilo ale odísť nechcela. Chcela si vydupat svadbu, on odmietol. Neskôr prekvapivo prišla s tým, že chce dieťa, on stále nechcel, neskôr sa mi priznala, že dieťa chcela ako finančnú stabilitu a istotu. To sa jej ale neskôr podarilo s tým, že starať sa bude výlučne ona, veci ako prebaľovanie, kúpanie a pod. on už mal nejaký vek, ona súhlasila. Teraz majú dieťa a on to strašne ľutuje. Ľutuje preto, že ona sa jednoducho nevie o to dieťa postarať. Od jeho narodenia ho nekúpala prvé 4 mesiace, vraj sa bála, robil to on, robí to doteraz takmer pravidelne. Nie je schopná malej navariť obed, zahrať sa s ňou, naučiť ju niečo, ak ju vezme von, tak jedine za susedou, ktorá nemôže mať deti a je rada za každú ich návštevu. Alebo ku svojej mame, ktorej ju hneď vo dverách odovzdá a ona sa venuje celý ten čas svojmu mobilu. Kade chodí, tade sa ľutuje. On je hovädo, podľa jej slov jej nepomáha, dieťa ignoruje, v domácnosti jej nepomáha, všetko robí sama, domácnosť je výlučne len na nej, pracuje z domu, vari dennodenne len ona a to jemu zvlášť a dieťaťu tiež, on nič malej nekupuje a kamarátom rozpráva ako je dieťa záťaž a on by chcel cestovať radšej. Toto hovorí každému susedovi, celá lokalita o nej vie a ľutuje ju aká je chuderka, hovorí to svojej mame, mne, kamoškam atď atď atď, mam pocit, že každému koho stretne povie, že to nie je tak ako to vyzerá, že si žije v luxuse a ze žijú pekne. A realita? Od raňajok až po večeru, vrátane obeda pripravuje výlučne len on, ona dieťaťu navarila jedine ak kašu, kým nejedla normálnu stravu s nimi, maximálne odobrala malej z obeda pred dokorenenim a dovarenim. On perie, hádže do sušičky, niekedy si ona prádlo vyvesi. Dokonca už aj vysáva a upratuje. Ona vstane, posadí dieťa do stoličky pred telku, maximálne jej poda stravu a ona je na mobile. Ide s nou von no nie na prechádzku ale za spomínanou susedou. Na dieťa večne len kričí. A to som ešte nespomínala, že koji a fajčí zároveň. A nepracuje z domu, aj keď každému vraví, že áno. A hej, otec dieťaťa jej zvykne povedať, že je zla mama a nevie sa postarať ak nemá za zadkom svoju mamu ale asi oprávnene.
Ten človek je chodiaca ľútosť, potrebuje aby jej to ľudia povedali. Nepreháňam.
To len z iného súdka, iný pohľad na vec. Už tu jedna mamička spomínala, že je ťažko radiť ak nevidíme do problému, je to pravda.
Nehovorím, že je to ten istý prípad ale môže byť za tým strašne veľa o com ani nevieme keďže mamička sa tu dosť podobne vykreslila. Tým v žiadnom prípade nechcem nadrziavat otcovi, nie som na nikoho strane. Len som chcela poukázať na to, že všetko môže byť inak, to vie len autorka
vykasli sa na takeho chlapa
Takze najprv ti vykrici, ze davas dieta babke, ze si neschopna a potom ti povie aby si dala dieta k babke a ty mozes ist nakupit (aj prenho) ?
Uff. Zlato, ty asi nemas moc co stratit, ze ? Lebo zeby si nasla odvahu a povedala mu pekne krasne, ze ak si mysli, ze mat rodinu je len o tom, ze si on ide do roboty, a potom ma cely zvysok dna veget tak je na riadnom omyle. A tvoj den je cinnost od rana do vecera a isto aj velakrat v noci, ak dieta potrebovalo. To co je za sebca toto ? Snas sa toto cim skor stopnut, lebo si ho takto vychovas a zafixujes a potom je to skor ci neskor koniec a konflikt. Ak je problem, musis mu to povedat. Komunikacia, asertivita je tvoja zbran. Pa, a drzim ti palec, nemam rada takych chlapov nepodarenych.
moj muz dalej stale tvrdi, ze ja iba sedim s dietatom, ze nemam nic ine na starosti... az mam chut mu ukazat, ako to bude vyzerat, ked nebudem zarabat ziadne peniaze a vsetky ucty bude musiet platit on (teraz platim vsetky ja a zostavam kazdy mesiac na nule, lebo jeho reakcia je, ze naco su mi peniaze, vsetky chce mat na ucte on a co on zaraba si odklada a ja k tomu pristup nemam, ano, je to smutne, ale vazne nemam na vyber, mozem jedine nezarabat a bude musiet platit ucty sam).. varim a upratujem tiez len ja.. a skolu za mna tiez nespravi.. takze by sme tu boli vsetci hladni a zahadzani v bordeli.. vazne neviem, co robit... citim sa nim byt vydierana a aj psychicky tyrana a on si mysli, ze ma nado mnou moc a ja nemam inu moznost, ako len ho posluchat.. a tak to u nas vyzera :(
Ty platis vsetky ucty, on nic neprispieva, nadava ze si neschopna a ty nevies co robit? Ocividne uz zivis samu seba, dieta a tiez sa o dieta staras sama a pomoze ti tvoja mama, tak nechapem, naco si s nim stale?
On chce mať všetky peniaze na účte? Och 🤦 a všetku moc a nič nerobiť, len kritizovať a Vás nakoniec doviesť na úplné dno... Nádych, výdych a takýto nech je radšej sám a bez rodiny a vy šťastná bez neho 🙏
Prepáč, prečo všetko platíš ty? Ved zaplať polovicu a viac sa nestaraj. Nejak si to vypocitaj, zvyšok nech platí on.
Alebo čoho sa bojíš? Zbije ta?
Nejde mi celý tento príbeh do hlavy, niečo tu nesedí...
Ja ta chapem, ze sa nevies branit a bojis sa, zazila som to. Ale uvedom si, ze toto sa NIKDY nezmeni, nechces snad takto zit cely zivot?! Poviem ti, ze je sto krat lepsie zit sama ako s takymto chlapom. Niekde na teba urcite caka niekto ovela lepsi...
Co z neho máš?? Co koment to zeny krútia hlavou, ako z akého dôvodu si s ním kvôli čomu.
Živí ta? Podporuje? Miluje? Bud si hlúpa alebo nechápem čo ťa pri nom drží? To je jediný muž pod slnkom?
Véd ty si sama, žiješ sama, zivis sa sama.. Len mas blbca na krku 😅
@mk22 niekde tu bude veľký háčik a podla mňa nepíše tak celkom pravdu. Ta je niekde v strede. Toto cele snáď ani nie je možné. Mne sa zdá, že každým ďalším komentom len viac prifarbuje.
@tatiana262 aby ona všetky účty platila a on si celú výplatu mojka na účte 😂 ešte mu beží aj nakúpiť za svoje a ešte si aj vypocuje aká je neschopná nemožná.. Chore🥴
@tatiana262 to ako sa da, zaplatit polovicu, ked hypoteku si banka sama strhava automaticky z mojho uctu, v elektratnach, plynarnach, u operatora, vsade som prihlasena ja a moje ucty? Kazdy jeden ucet je na moje meno..
A svoje peniaze, ktore on zarobi (niekolko nasobok mojho zarobku) sice nazyva nasimi spolocnymi, ale vsetky ich investuje.. na zahranicnych uctoch. Ja k nim pristup nemam a na 90% ani po pripadnom rozvode mat nebudem
Vies ako to urob,daj vase ucty mesacne na papier a povedz ze cakas ze ti kazdy mesiac da polovicu na stol alebo na ucet, ty ked nemas tak nemas.. ja som tiez pracovala cez md/rd ale kolko som zarobila som chlapovi na nos nevesala, na sporenie a do fondov mi rovnaka cast odchadzala, ale zacala som uz aj jemu diktovat co b ude platit a ked som mala pocit, ze mi klesa ucet pod mnou tolerovanu hranicu, peniaze som si proste poslala od neho.. Ak nebude suhlasit, tak kludne u povedz, nech sa odstahuje, ze sa rozvadzas (ak to samozrejme chces takto riesit, ty naozaj nemas o co prist pri takomto drzgrosovi, ktory ti je naozaj na nic), a moze preukazat ako platil ucty pocas manzelstva, lebo sa s rozdelenim 50:50 veru neuspokojis (neviem ako to chodi realne na sude, ale mozno ho to vystrasi).. a aj to ze ty nebudes mat pristup k jeho peniazom niekde v zahranici, tak tym si zase nebude taka ista, co je jeho je aj tvoje predsa. Cize ak by sa nakoniec chcel ulamkomit napr. na byt atd, aj ked realne platis ty, tak rovnako vies vytiahnut "jeho uspory" a preukazovat kam dava svoju vyplatu bude..

@elly11 a co by si ako poradila Ty? Nema ju za nic. Rozhovor skusala, neuspesne. Nema ziadnu snahu ju podporit, ani pochopit, co viac ma urobit, okrem toho, ze zavriet dvere za nim a dat mu priucku??