Manžel ma kritizuje, vraj som zlá mama
Ahojte, ako by ste brali, reagovali, co by ste robili, keby vas manzelia kritizovali, ze ste zle mamy?
Mne moj pravidelne nadava, ze mam iba jednu robotu (byt mama) a aj tu nezvladam, bez babky (mojej mamy, ktora mi strazi dieta v priemere 2x týždenne po 3 hodiny, kym potrebujem upratat alebo pracovat). Mam svoj eshop, ktoremu sa sice venujem minimum, lebo nemam na to cas. Rozbieham dalsi biznis a dokoncujem vysku. Popri tom by som sa chcela starat aj o seba - cvicit a podobne, ale často to nezvladam, s tym ako mam urcene priority na to nezostane cas. V domácnosti varim a upratujem iba ja. Dieta je nase spolocne a ma len rok. Ja mam pocit ze sa idem aj rozkrajat a fungujem na 98%, hoci niekedy aj na 120, ale občas si nájdem aj čas na poflakanie sa po internete - ako aj vyplýva z tejto témy. Väčšinou to je vtedy, ked sa citim byt na dne a zabudam na svoju motiváciu. Manžel dieťa nikdy nenakrmil, nikdy neprebalil, sam ho bol kocikovat patkrat za cely zivot. Pracuje z domu, nema pracu nonstop, no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci. Nevenuje sa dietatu, domacnosti, "nema cas" ani na sex, do noci je pri pocitaci a robi blbosti. Vratane hier. Na druhu stranu ano, zaraba peniaze, ale minimalme 50% casu pri pocitaci je preflakaneho.
Myslim, ze nepotrebujem vysvetľovať, ze u nas nefunguje takmer nic. No to, ze mi nadava ze som neschopna mama lebo dieta place, lebo dieta si pýta aj otcovu pozornost a ked ho vidi, chce ist k nemu na ruky. Ze sa mi neda s dietatom nic robiť, lebo vyzaduje vsetku pozornost a musim ho na kazdu vec, aj ak mam ist k lekarovi odniesť babke, akoby nemalo otca. Som z toho us nahnevana a nemam ziadnu chut snazit sa nieco v nasom vztahu napravat, chce sa mi od neho iba ofist a viac o nom nepocut
@tatiana262 viem, ze je to neuveritelne, ale bohuzial aj taki chlapi su. Bud rada, ze si take nezazila..
@sylvie prepáč, ale chlap nie je o šťastí. To, že ja som toto nezažila je preto, že som si tak sama vybrala. Viem, že veľa chlapov sa prejaví neskôr a nemysli si, že odcudzujem ženy, čo takých majú a ja sa tu hrám na hrdinku ale toto už hranici so zdravým rozumom.
No nehnevaj sa ale zatiaľ si nenapísala, že tebe všetci strhávaju z účtu, odkiaľ som to mala vedieť? Ako si sa vlastne k tomu dopracovala?
Stále si nenapísala, čo ťa pri nom drží, už sa ta to tu pýtalo XY žien. Neviem co si čakala od tejto diskusie, asi iba tu ľútosť lebo tebe sa nedá poradiť nič len ho kopnúť do zadku, zbaliť mu veci a nech ide kam chce. Vybav veci po úradoch a hotovo. Láska medzi vami nie je, ani z tvojej strany.
A nehnevaj sa ale ľútosť je to posledné čo potrebuješ. Takto sa problémy neriešia. Pozbieraj odvahu a vykroc lepším smerom. Želám ti veľa šťastia, úprimne
@tatiana262 asi sme sa nepochopili. Myslela som to tak, ze mozes byt rada, ze si nezazila ake je to zit s chlapom manipulatorom a psychickym tyranom.
@sylvie pochopili sme sa a ja tvrdím, že je to voľba ženy s kým bude žiť.
Jedine rodinu si človek nevyberie
Tak po Tvojom príspevku, ako celú domácnosť financujes sama už vôbec nerozumiem, prečo s manželom si.
@tatiana262 To ale dopredu nikto nevie.. Takyto ludia sa na zaciatku spravaju ako najvacsi gentlemani a prejavia sa az po svadbe, alebo az ked sa narodi dieta, kedy ten unik je ovela tazsi, bojis sa o dieta a to oni dobre vedia.. drzim jej palce, aby nasla v sebe tolko sily, aby to dokazala..
@sylvie presne, pred svadbou bol uplne najvacsi gentleman, ktory sa stale zaujimal ako sa mam, kazdu chvíľku mi volal, ked bol odcestovany len preto, aby ma pocul.. bol velmi mily.. a po svadbe nezaujem o sex, po dietati aj nezaujem o mna..
A taka odpoved, ze co ma pri nom drží.. nejake puto, manželstvo nie je spolubývanie, že len tak jednoducho vymeni clovek druhu osobu.. mame spolu dieta, sice sa on zaujima a stara minimalne, stále tvrdi, zevraj s nim bude travit cas viac ked bude vacsi, ze co on s nim teraz ma robit - ked aj poviem, tak odpovie, že to robit nebude.
No, rozhodnut sa co dalej je pre mna komplikovane, hoci sa mi tu mnohe cuduju, co ma pri nom drzi.. a mozno aj nejake spomienky, spätný pozitivizmus, nadej, neviem
No on sa kdesi smeje ako to ma úžasné po riešené, domácnosť ho nestojí euro, celá výplata mu ostáva na účte lebo Ved všetko hradis ty, ochotne nakupujes..
Keby sa to otočilo a chce to ukončiť on.. Z tvojich výplat si odložís nulu a on sa vezme s plným účtom ktory si vďaka tvojej ochote Dobre naplnil.
Neviem co si chcela počuť mne sa rozum zastavuje ze niektoré ženy sú tak slepé skáču ako chlap piska.. Véd ty si zivitel rodiny jasne ze on bude max spokojný no a ty keďže evident e ti to cele až tak veľmi nevadí pokračuj ďalej.. Staraj sa nákupuj plat zapriahni tvoju mamu nech sa stará tiež a vedúci nech si ducha rukami aká si hluoucka.
Nech sa ti darí a hlavne nemaj s nim druhé dieta😂🥴keďže o jedno sa nevie nechce nedokáže postarať.
Na co ty vôbec čakáš že jeden pondelok sa zobudí a zmení??
@sylvie ale to je opäť len o voľbe ženy, vždy ma človek na výber. Nehovorím, že to nie je ťažké, ani nájsť normálneho chlapa nie je ľahké. Ale vždy je tu ta voľba. Aj teraz ma autorka možnosť si vybrať ako sa ďalej bude jej život uberať. Ona si vybrala ľútosť co nie je celkom šťastné riešenie. Na ľútosti môže ostať človek závislý a neskôr môže robiť schválne zle rozhodnutia alebo ako autorka zotrvávať v nenormálnom vzťahu. Dieťa je len výhovorka. Tu zjavne (ak píše pravdu) je schopná postarať sa o dieťa sama, aj tak kvázi otca dieťa nemá tak myslím, že nie je čoho sa báť. Okrem iného ho opísala ako obludu a teraz v poslednom príspevku tento ich vzťah obhajuje.
Nerada by som jej radila lebo nikto z nás nevidí ako v skutočnosti žijú, to co autorka opisuje môže a aj nemusí byť pravda a mne sa to zdá dosť skreslené, preto ona nevie ci zo vzťahu vycuvat alebo ešte počkať. Ak by to takto bolo naozaj, tak je to jasné, tu je len jedno riešenie. Nechcela som písať co by som robila ja lebo každý sme iný, no ak má žena pud sebazáchovy a hlavne HRDOSŤ tak toto by určite neospravedlnovala a neprehltala.
Ďalšia vec, ktorú nechápem je, ako sa dostala do takého zázraku, v ktorom sú všetky platby na nej a ešte mu dobrovoľne ide nakúpiť a navariť. Nezdá sa mi to normálne, preto tomu príbehu celkom neverím.
@tatiana262 dobrovoľne nakúpiť a za svoje nech ma pánko plne bruško a ešte sa, mu nepáči byť s vlastným dieťaťom, kým sa mu nakúpi.
Za mňa choré keď to čítam ze niekto sa zníži k tomu a fu guje a dokonca ešte si nechá kydat urážky aká, je neschopna🥴
Kto chce hľadá spôsoby, kzo nie hľadá dôvody.
Autorka príde nato ze pan manžel je vlastne skvelý človek kedysi bol a možno ešte bude.. Kým sa tak stane bude sa o neho starať živiť ho a cusat
Len pri takom type manipulatora, narcistu (ak nim je, ja sama som s takym zila a ked som zacali byt odluceni, boli chvile, ked som bola dojata, ze ma pozdravil, oslovil krstnym menom alebo doniesol malej kinderko, ked po nu prisiel...) je problem, ze vsetko davkuje postupne a peken sa to ilustruje na zabe, ktora sa vari postupne - od studenej vody, ktora sa postupne zohrieva, zaba si nic nevsimne a uvari sa. Ale ak sa hodi zaba do viracej vody, vyskoci a zachrani sa. Tazko povedat, co je najlepsie riesenie,a si postupne odkladat pre istotu financie, aspon malu rezervu a skusit terapeuta. a dat tomu mozno este chvilu - na nabratie sil, usetrenie nejakej rezervy alebo moznoze sa chlap este spamata
Zo spomienok ani nádeje žiť nemôžeš.
Viem co je manželstvo, nikto netvrdí, že je to apolubyvanie ale ako môžeš mať puto k človeku co si ta neváži? Opísala si ho tu ako netvora bez citov tak o akom pute píšeš? A ešte aj dieťa zavrhol, tak už vôbec nerozumiem.
Ty už asi nevieš čo si všetko napísala.
Ďalšia vec, ako ste sa potom dopracovali k dieťaťu, ktoré ste mimochodom romanticky obaja chceli keď po svadbe už nechcel sex?
@tatiana262 keby som na vlastnej kozi nezazila presne to iste, tak si tiez asi pomyslim, ze si vymysla, alebo prifarbuje.. To je take smutne, ze tymto zenam nikto neveri, ti muzi vystupuju na verejnosti ako najlepsi muzi na svete, ale za zatvorenymi dverami su to tyrani. Taki dokazu zmanipulovat kazdeho.. ved aj ona je nim uplne zmanipulovana, nie je take jednoduche sa z toho vymanit, nam sa to lahko hovori.. bude potrebovat vela sil a pomoc niekoho..

Tak ale prečo si toto dopustila? On si svoje peniaze odkladá a ty všetko platíš? Môžeš požiadať o výživné na seba a dieťa aj počas manželstva, tak s tým niečo urob.