icon

Manžel má milenku

sofffia
1. júl 2015

Ahoj, založila som si nový nick, lebo ... veď viete. Ale po poriadku. Mám 34 rokov, ešte manžel má 39 rokov. Máme 10 ročného syna a 1,5 ročnú dcérku, ktorá je od narodenia veľmi nespavé dieťa, manžel pracuje. Pred niečo viac ako pol rokom manžel začal chodiť neskôr domov, jedného dňa sa proste priznal, že má milenku a odchádza, že si prenajal byt, že ma neľúbi a že si uvedomil, že so mnou stratil toľko rokov a podobné bláboly... Jednoducho sa zbalil a hneď v ten deň odišiel, ešte nahucal na deti, že sú nevychované a všetkému som na vine ja....
Po počiatočnom šoku som sa spamätala, manžel mi 3 mesiace posielal peniaze na deti na účet, akosi sme si začali žiť aj s deťmi po novom... Ale potom prišiel manžel s tým, že sa rozhodol, že ide dať návrh na rozvod, že chce žiť s tou novou a že byt buď predáme, alebo mu proste mám dať polovicu 😀 srandista. Na byt je ešte hypotéka. Ja som s tym nesúhlasila, ved syn tu chodi do školy, všetko máme tu . Ja by som síce mala kde isť, k rodičom, ale oni byvaju v inom meste, proste ja to nechcem, vsetko máme tu. Muž sa začal vyhrážať, proste mu načisto preskočilo, neposiela mi ani peniaze na deti, nic. Potom som zistila, že tá jeho milovaná je prosím pekne 17 - ročná dievčina, ktorá ešte ani školu neskončila. Povedala osm mu, nech si dobre rozmyslí čo robí, aby to neľutoval potom. Samozrejme sa mi vysmial, že sanemám ponižovať, a bla bla, že kto by ma ešte chcel a pod. Je nejaká šanca ,aby súd rozhodol, aby mi byt ostal bez toho , aby som ho musela vyplatiť? proste nemám nato, aby som si brala nejakú požicku a vyplatila ho. ? Máte niekto nejakú skúsenosť? Ja som čisto praktický človek, nebudem ho prosiť, ani plakať aby sa vrátil, mne je jasne že toto dlho nevydrží, nech si ide, kde chce, už mi to je jedno, ale proste ide mi o to, aby kvoli jeho rozmarom netrpeli všetci okolo neho, už teraz mám dosť, ked si sem tam známi hovoria, čo vyvádza, ze chodí po diskotékach s tou mladou, a vykrúca sa tam ako pubertiak. Minule som sa osopila na susedu, ked mi zacala hovorit, ze co sa to porobilo, a co budem robit, tak co je jej do toho... akoze co by som ja s tym mala robit...

mircalla
2. júl 2015

@jhalena haha🙂 dobreee

mimina00
2. júl 2015

@jalovec a ty si chlap,ze taketo pises?? 😕

sheila72
2. júl 2015

@mircalla ja hovorím len o ľuďoch vo svojom okolí, väčšinu poznám takých, čo mali dieťa pred 30, ale poznám aj napr takých, čo mali prvé v 20 rokoch a druhé až po 35-ke. Bohužiaľ poznám viac žien, ktoré po 30 nemôžu otehotnieť. To stále hovorím len o tých, ktorých poznám a nie všeobecne. Ja osobne si neviem predstaviť mať malé dieťa tak neskoro, pre mňa je takýto vek už skôr vhodnejší na kariérny postup resp koníčky. Ale každý sa ináč cíti. Mňa mala mama tiež skoro a pre mňa je najlepšou kamarátkou, naopak, mám kamarátku, ktorej rodičia mali 60 rokov ked mala ona 20 a teda bola z toho nešťastná, lebo mala doma dôchodcov...

mircalla
2. júl 2015

@sheila72 ono tema je trochu o inom ako o tom, kedy odporucas mat dieta

sheila72
2. júl 2015

@mircalla ale ja som sa k téme predsa vyjadrila a nemám žiadne odporúčanie, hovorím z vlastného pozorovania okolia tak neútoč, ďakujem 🙂

mircalla
2. júl 2015

Okrem ineho si myslim,ze to vysoko individualne v akom veku sa kto citi na dieta. 39-rocny s druhorodenym malym dietatom nie je ziadny starec,nemyslim,ze to je problem,ak to chces naznacit

sofffia
autor
2. júl 2015

@sheila72 ale tak ja som mala 32 keď sa mala narodila muž +5. To nieje nič strašne. Ale ktovie možno si cochvila urobí skoro vnučku 😃

jalovec
2. júl 2015

@mimina00 ano chlap!

sheila72
2. júl 2015

@mircalla neviem či sa ťa to tak dotklo, veď práve preto som napísala v tom predošlom príspevku, že každý sa cíti ináč na dieťa...ale áno, ja si neviem predstaviť ako 20 ročná mať rodičov na dôchodku. Proste je to iné, hlavne pre babu, keď má mamu s ktorou môže chodiť na nákupy a rozprávať sa o diskách a je zas iné, keď mladá baba ešte len vyjde zo sš a jej mama sedí v húpacom kresle a počúva dychovky :D ale nejdem to rozoberať, je to téma o inom 🙂

sheila72
2. júl 2015

@sofffia :D ešte že to beries tak s nadhľadom 🙂 veď to je v pohode vek, len som chcela naznačiť, že chlapi to znášajú horšie ako my ženy, hlavne keď vo väčšine prípadov vekom lenivejú :D

mircalla
2. júl 2015

@sheila72 fakt nechapem, co to stale riesis, ved to je uz ozaj od veci - ju zaujima co so situaciou ktoru ma a nie kedy ty chces mat deti, ozaj neviem, co to ma spolocne....okrem ineho by som taketo spravanie naopak cakala od chalana, ktory sa mlady zenil, mal deti a potom mal pocit, ze o nieco v mladosti prisiel a neuzil si, co dava asi logiku....

mirka964
2. júl 2015

@sofffia ja som mala tiez 32 ked sa narodila najmensia a manzel +7 a nemyslim si,ze by sa mali muzi okolo 40ky citit stari na babatko.
Ale bude zaujimave,ked aj napr zostanu spolu a o par rokov bude mlada chciet babo,tak ako sa bude citit otecko okolo 45-50 so stale placucim dietatom a unavenou manzelkou...🙂

mircalla
2. júl 2015

@mirka964 ved presne🙂 ale k tomu skor dojde len v pripade nehody....

mirka964
2. júl 2015

@mircalla ved nehody sa stavaju..🙂

maciatkolulu
2. júl 2015

@mirka964 Moj manzel sa citi v pohode a uziva si podstatne viac ako ked mal 20 😉 , takze toto muza, ktory dieta chce urcite neodradi

mirka964
2. júl 2015

@maciatkolulu presne.Muzi okolo 40 su uz vacsinou celkom vyzreti a vedia,ci dieta chcu alebo nie.A asi aj pocitaju s tym,ze to dieta moze byt uplakane a spat tiez nebudu tolko ako predtym.My sa tiez navzajom ukludnujeme,ze raz predsa len vyrastu a budu aj normalne spat.

sheila72
2. júl 2015

@mircalla ty si ináč vtipná :D nejdem sa tebou radšej zaoberať :D odpovedala som zakladateľke aj ohľadom bytu, tak sa ty do toho radšej nes*r, keď ťa to tak irituje. Mimochodom sama si začala našu konverzáciu, na ktorú som len nadviazala. Pekný deň ;)

8adka8
Autor odpoveď zmazal
mircalla
2. júl 2015

@sheila72 vidim, ze sa vies dost lahko vytocit..ja nie🙂
@8adka8 hej, to je uz silna kava po vsetkych strankach

tranquillo
2. júl 2015

Nuž, tak to by mal vedieť už aj ako 37- 38 ročný, toľko mal, ak správne rátam, keď sa mu narodila dcérka. A nie manželke vyčítať že plače, že nespí, že sa o ňu nevie postarať a podobné žvásty

maciatkolulu
2. júl 2015

@mirka964 raz to pride urcite 😉 a to by moj muz chcel este jedno... ale predstava, ze este raz, pomooooc, radsej si vychutnavam plnymi duskami toto moje tretorodene a tiez si to v podstate uzivam takto poriadne 1.x napriek tomu, ze je to moje tretie dieta.... prve v 20tke, druhe 23 a tretie 36

mirka964
2. júl 2015

@sofffia ale inak je otazne aj,ci mlada o tebe a o detoch vie??Ktovie co jej narozpraval.Mozno jej povedal,ze ste uz davno rozvedeni alebo ktovie.Mala som kamosku,ked sme boli 18-19ky,tiez mala o moc starsieho o ktorom po par mesiacoch vysvitlo,ze sa ide zenit.Pred vsetkymi vsetko tajili,lebo kamoska nechcela,aby sa jej rodicie dozvedeli akeho stareho chlapa ma a jemu to az prilis vyhovovalo.
Tak ktovie ako taku mladu obalamutil.

sheila72
2. júl 2015

@mircalla v poriadku, nie som vytočená, len zaskočená. Pretože sama si nadviazala na to ohľadom veku rodičov a keď som ti odpovedala svoj názor, hneď si sa osopila, že čo tu riešim....tak potom nechápem, na čo si na mňa reagovala, ale to je jedno, pre mňa to je teraz už len vyrývací komentár nudiacej sa tehotnej štyridsiatničky čaukooo :D

mirka964
2. júl 2015

@maciatkolulu ja si tiez vychutnavam najviac tretie.Nasa druha bola tiez urevana,prvy rok bol katastrofalny.Aj kvoli tomu ma neskutocne vytaca Soffiin manzel,ze este obvinuje sofffiu,nie ze by sa bol viac zapojil do starostlivosti o malu.
Tak nasa tretia bola uplne najkludnejsie babo.Ale ja som uz tiez dorodila.🙂 Teraz uz aj my chceme konecne vychutnavat ako pomaly rastu.

mircalla
2. júl 2015

@sheila72 Ja som len nepochopila suvislost vek rodicov a ich problem resp. ju nevidim naopak by som to skor tipla u chlapa,co sa nevyburi a dohana zmeskanu mladost. Tvoje nazory na vhodne otehotnenie a ani rypanie na tuto temu tu nikoho nezaujimaju. A ze riesis moje tehotenstvo,ked nevies,cim som si presla (a nie preto,ze som to odkladala) to je uz cisty hyenizmus

janickacrazy
2. júl 2015

@mircalla Až teraz som si všimla, že čakáš bábo, verím, že sa ťa to dotklo tie komentáre od sheila72, ved je to každého vec, kedy má dieťa, mna mala moja mama v 30tke, čo bolo vtedy úplne neskoro a vobec mi to nevadilo, teraz má 68 a teda v kresle nesedí a dychovku neznáša, je stále aktívna, behá ako srnka v pohode. Ja mám 38, čakám teraz tretie bábo a cítim sa ako 20ročná, toto tehu si vyslovene užívam a manžel tiež, veľmi sa tešíme na bábo, práveže ked má žena neskor bábo tak pri nom omladne, mne každý háda o 10 rokov menej. Určite to zodpovednejšie berie muž 30+ ako dáky 20ročný chlapec, čo sa im dieťa podarí náhodou a ten by radšej behal kade tade s kámošmi. Ale tak každý máme na to svoj názor.

mirka964
2. júl 2015

@janickacrazy mna mala mama tiez pred 40kou.Teraz maju po 70 a prave dnes si zobrali moje dve vacsie deti k sebe na prazdniny.(7 a 4 rocne).Takze ten vek je absolutne relativny.

mircalla
2. júl 2015

@janickacrazy isteze sa ma to dotklo naviac ked sme uz o 2 deti prisli po ivf a od skoreho veku som neplodna,ale tak nech nalozi,ak jej to spravilo radost. A tiez sa citim ako pises...ale neriesme.dakujem

sheila72
2. júl 2015

@mircalla ukáž mi vetu, kde hovorím o vhodnom veku na otehotnenie. Nič také som nespomenula, to len ty si to zrejme zle pochopila. Naschvál som ešte podotkla, a to už sa musím tretíkrát opakovať, že každý sa cíti na bábo v inom veku. Prečítaj si ešte raz našu konverzáciu a možno pochopíš...tvoja reakcia, to bolo to isté, ako keby si ty povedala že si nevieš predstaviť mať dieťa dajme tomu pred 25-kou a ja by som sa urazila a začala ti vyprávať že nikoho tvoj názor nezaujíma. Proste od teba mi to prišlo ako neprimeraná reakcia. Mňa mrzí, ak sa ťa to dotklo, ale je to diskusia a každý má právo sa vyjadriť. Len prosím ťa nehovor, že ja tu diktujem, kedy je vhodný vek na otehotnenie, pretože to tak nie je. To, že som na začiatku povedala zakladateľke, že na 40 r chlapa je 2 r dieťa asi veľa som povedala preto, lebo keď si predstavím môjho otca ako by sa v tom období mal starať o tak malé dieta tak viem, že by ho porazilo. A väčšinu mužov vo svojom okolí poznám ako kľudných a pohodlných, že by sa im nechcelo skákať okolo decka. Lenže tebe je márne niečo vysvetľovať, lebo vždy si to prehodíš podľa seba. Neviem na čo si na mňa reagovala, keď v zápätí si mi povedala, že ta to nezaujíma. Choré. Mala by si vedieť akceptovať aj názor iných. Zakladateľa to pochopila tak, ako som to naozaj myslela a vôbec sa na to neurazila, to len ty si tu melies dokola svoje. A po tvojich útočných komentoch ťa už vnímam len ako nudiacu sa ženu v očakávaní, ktorú naserie snáď všetko nič v zlom. Prajem pekný deň

mircalla
2. júl 2015

@sheila72 neries ma. vdaka