icon

Manžel ma nahneval

26. apr 2025

Som týždeň po pôrode dieťatka…s manželom sme mali super vzťah… no proste cele sa to pokazilo tým, že sme sa prestahovali do domu. Tehotenstvo bolo náročné aj tým, že este mame druhé deti a do piatej večera som bola vždy sama, klasika varenie, domácnosť , vozenie deti hore dole na krúžky, zo školy… zo škôlky…do toho doma ani nie dvojročný syn… manžel chodil domov väčšinou o 5 a mne už z toho proste bolo smutno, ten kolobeh, samota…a vždy keď bol voľný čas tak robota okolo domu a zase len sama… do toho tehotenské nevoľnosti, únava, problémy s tlakom… proste toto tehotenstvo som sa ani tehotná necítila… malý je týždeň na svete… prišli sme z pôrodnice a on už utekal von pracovat….ja chápem, že robiť treba okolo domu…ale ja tiež potrebujem jeho podporu… iba sa hádame o tom. Dnes mám celý deň kŕče v bruchu a bol celý deň na dvore… a strašne ma nahnevalo, že prišiel neskoro večer dnu a pripitý… lebo si pripíjal akože na narodenie. (On inak vôbec nepije) ale ja potrebujem jeho pomoc nie ešte aby som sa bála že je opity… myslite že zvelicujem? Proste mal ísť osláviť s kamošmi, ale keď budú strážiť deti babky a ja budem ok. Zajtra sme mali mať rodinne fotenie a mali sme sa vklude na to nachystat… ani nemám chuť tam ísť ani neviem či pôjde… alebo hormóny….neviem.

Strana
z3
gelifil
26. apr 2025

naco ti je s takym muzom tolko deti?

hylary
26. apr 2025
@gelifil

naco ti je s takym muzom tolko deti?

@gelifil presne som to išla písať.. že načo máte toľko detí? Toto v živote nepochopím...

vsetkounas
26. apr 2025

Neviem koľko máš deti ale ak ťa materstvo nenapĺňa načo si išla do ďalšieho dieťaťa .Píšeš dvojročný stačilo rok a mohla si ísť do práce aspoň na pár hodín zmeniť kolobeh .Myslím si že to už ubíja aj tvojho muža a ešte ho ubijaz aj ty.Daj sa do Kludu asik potrebujete obaja pauzu ,počkaj kým ty ako či šestonedelie a skúste vyraziť niekam na vykend na chatu alebo welnes .

janinah
26. apr 2025

On asi bevie ako presne ma taka pidpira vyzerat,tak mu to povedz polopate.Zajtra navari komplet obed pre celu rodinu,uprata po sebe kuchynu a zoberie vsetky starsie deti mimo domu min.na 4 hodiny.Ty zatial oddychuj a venuj sa len babetku,nicomu inemu.To otcovske volno po pôrode si preco nevyberie?

pinkgirl
26. apr 2025

Ahoj, prosím upokoj sa. Manžel je tiež človek😉 mohol si na oslávenie narodenia síce vybrať aj iný čas, ale čo už, stalo sa. Ten dnešok pusť z hlavy, odpusť mu. Ráno pri raňajkách si spolu sadnite, urobte si peknú rodinnú nedeľu, choďte na fotenie.
Na zvyšok tvojho príbehu nemám riešenie, to si musíte doma spolu prebrať. Materstvo je náročné, každá ho zvládame svojim spôsobom, pokús sa manželovi viac priblížiť svoje pocity, potreby.

beata_k
26. apr 2025

Z kazdeho nieco. Cast su hormony, si tyzden po porode. Ak muz nepije a dal si "oslavneho" tak mu stacia 2 a uz to na nom vidno. Tak, sa tesil a trochu to prehnal. To fotenie by som zrusila. Mas toho vela a este fotenie tyzdnoveho babatka? Toto fakt k tym stresom nepotrebujes, zrus to. Trochu sa musite vsetci ukludnit a porozpravat.

kvietok1233
26. apr 2025

To je klasika chlapi si to neuvedomujú proste všetko má zvládnuť žena matka sama a ešte sa pri Tom tváriť vysmiato lebo ak niečo povie je zduta krava. Ja som sa už naučila že mužovi musis dať priame inštrukcie. Ale pekne milo 🤣 prosím ťa pomôž mi upratať, odniesť niečo, postraz dieťa, treba ísť na nákup , výber prosím ťa mycku, sušičku atď treba ich riadiť a dávať presné inštrukcie 😀 dobre zaberá veta pomôžeš mi prosím ťa s.... Už nechce byť za debila čo nechce pomôcť tak ide 🤣🤣🤣 im to nedochádza oni majú pocit veď ona je tam ona sa postará o všetko veď je to žena je to jej uloha

domkakvet
26. apr 2025

Zajtra chod na fotenie a vysvetli mu, ze od neho ocakavas pomoc, daj mu konkretne ulohy.

doriiis
26. apr 2025

Hromada deti a manžel (ktorý samozrejme nepije!) random pripity v sobotu večer.Taka typická slovenská domácnosť prezentovaná tu na koni ako bežný normal.

kavasmliekom
26. apr 2025

Nestačili 2 deti? Skolak a skolkar, ty v robote aspon 2 roky a potom keby bola túžba, tak ďalšie? Si dlho doma, šibe ti len z toho. Samozrejme, že niekto musí aj pracovať aj okolo domu treba robiť. A niekto sa v tom čase postarať aj o deti. Ináč, škôlka a škola je do tej 14-16..s jedným 2rocnym toľko roboty nie je kľudne sa dá aj porobit, navariť, aj oddýchnuť. A keď manžel príde domov a ide okolo domu, môžu tam a nim byť aj deti

ukgirls
26. apr 2025

chlap nemysla ako dieta ... a s tym tvojim si si to uz zazila predtym-mala by si ho poznat .. prestan sa zduvat .. uzi si fotenie .. proste nadych vydych ..

autor
26. apr 2025

Píšem ze všetko robím a zvládam, materstvo ma napĺňa… len tehotenstvo bolo náročné a takisto teraz proste potrebujem viac podpory… možno viac tej psychickej…proste len to že niekedy sa vykašľať na tu robotu vonku a byt chvíľku so mnou a s malým. Samozrejme, že staršie pobehujú vonku aj s ním, mame veľký dvor a vedia sa prehrať. Dvojročný si vyžaduje pozornosť čiže s ním je asi najviac roboty aj vonku za ním treba stále chodiť a tak. Napríklad dcérka nechodí do družiny… a ked príde tak sa učíme a takisto majú potom krúžky, veď to je všetko ok, všetko zvládam fyzicky ….len sa cítim taká neviditeľná manželom…jasne, že musí pracovať aj okolo domu aj v práci ma toho veľa,.. on je veľmi pracovitý.., až priveľmi a NIE, nepije ako to opisuje jedna baba tu. Preto keď si dá tak to na ňom vidno… a ja som alergická na alkohol a opitých…manžel nechodí ani po krčmách ani nič podobne!!! možno zato som sa tak vytocila…prehnane…Predtým keď sme bývali v byte mal na nás viac času, proste prišiel z práce a boli sme spolu, chodili sme na prechádzky, každý deň a odkedy sme tu len povinnosti…a on proste musí mať všetko hneď hotové…

mamina7070
26. apr 2025

nuz to tak byva dom je ako druha praca najma ak sa este veci dokoncuju a tak

ella1234
26. apr 2025

No hlavne ste si to mali vykomunikovat s muzom uz pred narodenim tohto dietata. Inak funguje domacnost ked je zena doma a beha okolo deti a muz chodi do roboty/domov a inak ked pribudne babatko a cely rezim treba tomu prisposobit.
Po kazdom porode sa kazda zena moze citit inak, vladat inak, aj casovo ma ine potreby rozne babatko.
Treba komunikovat ze teraz si potrebujem pospat,teraz potrebujem sa osprchovat byt chvilu sama alebo teraz ta potrebujem pri sebe ako partnera. Treba si rozdelit aj pozornost na toho 2 rocneho nech neziarli atd.
A hlavne si myslim ze kym to muzovi po lopate nepovies tak to vlastne ani nepochopi ze dalsie dieta = dalsie povinnosti.
Hlavne KOMUNIKUJ s muzom, vyplavuju sa ti vsetky hormony, treba sa s nim rozpravat nie to dusit v sebe.

slavomira236
26. apr 2025

Tak pri dome stale treba robit.a ze bol pripity? Tak ked nepije casto vypije 2pohariky tak vidno na nom hned. Ja som dnes cely den kosila zahrada dvor vecer som si dala pohar piva a hned som ho citila kedze nezvyknem pit. Ostalo doma od velkej noci co som kupila zatovi
A poviem ti ze som sa dnes nezastavila pri dome kopala som pripravovala na sadenie priesad, jahody okopavala kosila velky zahradu dvor predzahradku prala vesala zbierala pomedzi to detom robila obed v dome vysavala....

anketkarka
26. apr 2025

Sú to hormóny. Chápem túžbu po deťoch, ale nechápem ten postoj k manželovi. Máte toho veľa čo zvladať a ešte vám zariadiš fotenie. Neurobila by som si ďalšie dieťa tak skoro. Naložili ste si na seba veľa a ešte len týždeň a už sa hádate....to nikomu neprospeje. Skúste hľadať riešenia.

majus2323
26. apr 2025

Je mi to ľúto , cítila by som sa podobne tiež mám pár týždňové bábätko a teda opora muža je fakt potrebna. .. musíte mu to ale povedať , ako sa cítite a kde je vlastne sever, trošku ho napomenúť, že haló ... Mrzí ma to fakt , je to ťažké obdobie pozná asi každá mama

kavasmliekom
26. apr 2025

Okolo domu je veľa prace. To treba na to myslieť skôr, ako do toho niekto pôjde. Aj my sme sa v byte a nudili, teraz tiež nikdy nie sme spolu, kým za ním nevyjdem von. Ale ja som dala malé do kočíka a stavala s nim garáž 😄 my robíme vsrtko spolu aj vonku a keď on nie je doma, tak aj kosim, aj všetko musím robiť ja. Skus ísť za ním ty vonku. Veď objať ho môžeš aj na dvore. 🙂

ivik4
26. apr 2025

Ony sa nepytaju preco mas tolko deti skrz dovody zeby si nestihala alebo Ta to nenaplnalo, pytaju sa to tym stylom : preco mas tolko deti a zaviazala sa nimi s clovekom pri ktorom nemas podporu

marca12
26. apr 2025

Nemozes porovnavat vas cas v byte a v dome. V dome je stale robota. Normalne mu povedz,ze teraz si date oddychovy den a chces,aby bol pri tebe aspon jeden den. Jemu to musis povedat narovinu,co od neho chces. A vies vlastne co chces? Ma si ta pritulit,hladkat ta alebo ma navarit,upratat,co vlastne chces od neho. Ja neviem,ale ved takto vyzera rodinny zivot. Rodinny zivot nie je,ze budeme cele dni len spolu nakope a sladko si hladiet do oci. To ste mali potom ostat v byte.

gelifil
26. apr 2025
@slavomira236

Tak pri dome stale treba robit.a ze bol pripity? Tak ked nepije casto vypije 2pohariky tak vidno na nom hned. Ja som dnes cely den kosila zahrada dvor vecer som si dala pohar piva a hned som ho citila kedze nezvyknem pit. Ostalo doma od velkej noci co som kupila zatovi
A poviem ti ze som sa dnes nezastavila pri dome kopala som pripravovala na sadenie priesad, jahody okopavala kosila velky zahradu dvor predzahradku prala vesala zbierala pomedzi to detom robila obed v dome vysavala....

@slavomira236 a muz tvoj robil co?

tomcimka
26. apr 2025

Napíšem ako je to u nás: bývame v rodinnom dome. Muž príde o piatej domov, kým sa prezlečie a navečeria,tak je pol šiestej a odchádza von niečo urobiť okolo domu. Ja sa ho nič nepýtam. Len oblečiem deti a pošlem ich s ockom von. Mňa nezaujíma, čo ide vonku robiť. A takto mám nastavené od narodenia prvého dieťaťa: ja sa nič muža nepýtam. Príde domov z práce prip.má voľno cez víkend, štátny sviatok...,tak deti má on na starosti. Ja mu minimálne s nimi pomáham. Keď sú vonku na záhrade,tak ja občas pozriem z okna,kde sú a čo robia. Keď sú dnu,tak ja sa zatvorím do spálne a mám večer pre seba napr.žehlim, skladám prádlo, robím objednávky....

gelifil
26. apr 2025
@tomcimka

Napíšem ako je to u nás: bývame v rodinnom dome. Muž príde o piatej domov, kým sa prezlečie a navečeria,tak je pol šiestej a odchádza von niečo urobiť okolo domu. Ja sa ho nič nepýtam. Len oblečiem deti a pošlem ich s ockom von. Mňa nezaujíma, čo ide vonku robiť. A takto mám nastavené od narodenia prvého dieťaťa: ja sa nič muža nepýtam. Príde domov z práce prip.má voľno cez víkend, štátny sviatok...,tak deti má on na starosti. Ja mu minimálne s nimi pomáham. Keď sú vonku na záhrade,tak ja občas pozriem z okna,kde sú a čo robia. Keď sú dnu,tak ja sa zatvorím do spálne a mám večer pre seba napr.žehlim, skladám prádlo, robím objednávky....

@tomcimka toto znie desivo, preboha!

gelifil
26. apr 2025
@tomcimka

@tomcimka to je ako striedava starostlivost na jednej adrese

brendaa
26. apr 2025

Podľa mňa hormóny a únava 😬, oddych potrebuješ a ešte ho, len budeš potrebovať, blahoželám k babatku, zvládneš to ak budete viac komunikovať, drzim palce

tomcimka
26. apr 2025
@gelifil

@tomcimka to je ako striedava starostlivost na jednej adrese

@gelifil že striedavá starostlivosť 🤣🤣🤣🤣🤣 a prečo vlastne? 🤔 Veď,kedy majú byť deti s otcom? On je celý šťastný,že môže byť s nimi a naučiť ich niečo. Kto a ako si zariadiť,tak aj má.

slavomira236
26. apr 2025
@gelifil

@slavomira236 a muz tvoj robil co?

@gelifil je mimo v robote

zobaka
26. apr 2025

vela starosti naraz, male deti, aj ty aj on ste len ludia, mozno trochu viac tlacis, maly ma len tyzden a uz rodinne fotenie, mat vela deti naraz je zial narocne

euka210
26. apr 2025

No to poznam...tiez 2r v byte a mali sme viac casu, venoval sa mne aj malemu. Potom sme sli k svokrovcom na dedinu, dalsie 2 deti a bolo to psycho obcas. Lebo presne...v sobotu sa robi von a videla som ho na obed a vecer.
Si po porode, potrebujes pokoj a podporu.
O tom sa treba porozpravat, nic ine...ze chapes, ze je vela prace ale teraz ho potrebujes mat viac pri sebe, ze sa citis sama. Ked Ta lubi, mal by to pochopit. Praca, zahrada, dom nie su viac ako vztah...nemali by byt. Veci pockaju, ale manzelka a deti nie. Ako sa u nas hovori "robota ne zajac, neutecie".

0silvia0
26. apr 2025
@tomcimka

@tomcimka a akoze preco sa ho nic nepytas? Co tym chces povedat?

Strana
z3