icon

Manžel ma nahneval

26. apr 2025

Som týždeň po pôrode dieťatka…s manželom sme mali super vzťah… no proste cele sa to pokazilo tým, že sme sa prestahovali do domu. Tehotenstvo bolo náročné aj tým, že este mame druhé deti a do piatej večera som bola vždy sama, klasika varenie, domácnosť , vozenie deti hore dole na krúžky, zo školy… zo škôlky…do toho doma ani nie dvojročný syn… manžel chodil domov väčšinou o 5 a mne už z toho proste bolo smutno, ten kolobeh, samota…a vždy keď bol voľný čas tak robota okolo domu a zase len sama… do toho tehotenské nevoľnosti, únava, problémy s tlakom… proste toto tehotenstvo som sa ani tehotná necítila… malý je týždeň na svete… prišli sme z pôrodnice a on už utekal von pracovat….ja chápem, že robiť treba okolo domu…ale ja tiež potrebujem jeho podporu… iba sa hádame o tom. Dnes mám celý deň kŕče v bruchu a bol celý deň na dvore… a strašne ma nahnevalo, že prišiel neskoro večer dnu a pripitý… lebo si pripíjal akože na narodenie. (On inak vôbec nepije) ale ja potrebujem jeho pomoc nie ešte aby som sa bála že je opity… myslite že zvelicujem? Proste mal ísť osláviť s kamošmi, ale keď budú strážiť deti babky a ja budem ok. Zajtra sme mali mať rodinne fotenie a mali sme sa vklude na to nachystat… ani nemám chuť tam ísť ani neviem či pôjde… alebo hormóny….neviem.

tomcimka
27. apr 2025
@0silvia0

@tomcimka a akoze preco sa ho nic nepytas? Co tym chces povedat?

@0silvia0 nepýtam sa ho a nekontrolujem ho, čo ide večer
prip. v čase voľna robiť. Ak ide robiť niečo,kde nemožu byť deti,tak mi to povie. Rešpektujem to.

kavasmliekom
27. apr 2025
@tomcimka

@gelifil že striedavá starostlivosť 🤣🤣🤣🤣🤣 a prečo vlastne? 🤔 Veď,kedy majú byť deti s otcom? On je celý šťastný,že môže byť s nimi a naučiť ich niečo. Kto a ako si zariadiť,tak aj má.

@tomcimka to je pekne. Aj my to tak mame, ale s tým rozdielom, že ja sa k nim pridám.

tykat
27. apr 2025

Bol taky predtym, je taky aj teraz a taky bude aj neskor. Hadam si necakala ze sa narodenim dalsieho dietata nieco zmeni.

aurora33
27. apr 2025

Tiez nerozumiem načo máš s takým chlapom toľko detí.

mircalla
27. apr 2025
@tomcimka

@gelifil že striedavá starostlivosť 🤣🤣🤣🤣🤣 a prečo vlastne? 🤔 Veď,kedy majú byť deti s otcom? On je celý šťastný,že môže byť s nimi a naučiť ich niečo. Kto a ako si zariadiť,tak aj má.

@tomcimka To deti stravia cely zivot na dvore s otcom? Nic ine nepoznaju? Aktivity, vylety?

januska12323
27. apr 2025
@tomcimka

prip. v čase voľna robiť. Ak ide robiť niečo,kde nemožu byť deti,tak mi to povie. Rešpektujem to.

@tomcimka kedy ste spolu ako rodina?

natalka13
27. apr 2025

Boze s akym chlapom? Chlapom ktory nepije, maka v praci a po praci este na dome a v zahrade.
Fakt je na rozvod to ze zapil dieta s kamosmi? Asi kym si bola v porodnici bol s detmi, tak nemohol.
Skludni hormon to prejde. Bud rada ze je aky je. Na dome je roboty vyse hlavy stale. Sadnite si vecer a vykomunikujte si cas kedy bude s detmi nie v zahrade. Alebo nech zapoji deti do lachsich prac.

minenkaa
27. apr 2025

Mňa zarazilo to fotenie týždeň po pôrode ,to ako načo takto skoro absolvovať niečo takto náročné

aurora33
27. apr 2025
@mircalla

@tomcimka To deti stravia cely zivot na dvore s otcom? Nic ine nepoznaju? Aktivity, vylety?

@mircalla ved toto :D isto taká striedavka :D

tomcimka
27. apr 2025
@kavasmliekom

@tomcimka to je pekne. Aj my to tak mame, ale s tým rozdielom, že ja sa k nim pridám.

@kavasmliekom občas aj ja sa pridám, len potom staršia dcéra (a už aj mladší opakuje po nej) stále len mama, mama a mama. A tak,keď sú samé deti s ockom,tak nechodia za mnou.

kavasmliekom
27. apr 2025
@tomcimka

@kavasmliekom občas aj ja sa pridám, len potom staršia dcéra (a už aj mladší opakuje po nej) stále len mama, mama a mama. A tak,keď sú samé deti s ockom,tak nechodia za mnou.

@tomcimka to áno

tomcimka
27. apr 2025
@januska12323

@mircalla @januska12323 aktivity, výlety, prechádzky ideme spolu ako rodina. Samozrejme ,ak je čas a nie je práca okolo domu. Ináč,chodievam sama s deťmi na výlety. Večer hráme spolu spoločenské hry. Ja len chcem,aby deti neboli závislé iba na mne. Nech si užijú aj spoločný čas s ockom. Lebo staršia dcéra vkuse iba mama, mama a mama. A mladší po nej opakuje.

slavka1988
27. apr 2025

Oh ženy namiesto troska laskaveho slova jej tu začnete písať načo jej je taky chlap a to jej ma pomôcť k lepšej nálade? Milá mamička nové bábätko do rodiny je vyčerpávajúce valcujú tebou aj hormóny a samozrejme si predstavuješ lepšiu a väčšiu pomoc.Ono pominú aj tieto stavy únavy ale začiatok je naozaj ťažký a už to poznáš keďže dieťa máš a není to len starostlivosť o novorodenca.Sadni si s mužom a porozprávať mu svoje pocity ze teraz chalupa musí počkať,zavolaj na pomoc svokru (ak je dobra😂)maminu možno sestru .Občas je to ťažké rodicia ešte pracujú súrodenci majú zrejme svoje rodiny ale fbaj aspoň na to riadne sa najest(aj to zrejme ktosi musí uvarit) a spi keď Spi bábätko aj keď 2 ročný zrejme bude vtedy vyžadovať starostlivosť.Je to ťažké ale musíš sa pozbierať a fungovať. Žiaľ do toho sa musí zapojiť aj muž.

gelifil
27. apr 2025
@januska12323

@januska12323 presne o to mi islo, autorka to nepochopila...je pre mna absurdne, ze ked su vsetci doma, ona sa zavrie do spalne...

gelifil
27. apr 2025
@minenkaa

Mňa zarazilo to fotenie týždeň po pôrode ,to ako načo takto skoro absolvovať niečo takto náročné

@minenkaa lebo v tomto veku deti je to idealne, uz nie su ze prave prisli na svet, zaroven este velmi spave

gelifil
27. apr 2025
@tomcimka

@mircalla @januska12323 aktivity, výlety, prechádzky ideme spolu ako rodina. Samozrejme ,ak je čas a nie je práca okolo domu. Ináč,chodievam sama s deťmi na výlety. Večer hráme spolu spoločenské hry. Ja len chcem,aby deti neboli závislé iba na mne. Nech si užijú aj spoločný čas s ockom. Lebo staršia dcéra vkuse iba mama, mama a mama. A mladší po nej opakuje.

@tomcimka aha, tebe vadia vlastne deti...smutne

minenkaa
27. apr 2025
@gelifil

@minenkaa lebo v tomto veku deti je to idealne, uz nie su ze prave prisli na svet, zaroven este velmi spave

@gelifil ale zároveň je to aj veľmi namáhavé ako napríklad v tomto prípade

gelifil
27. apr 2025
@minenkaa

@gelifil ale zároveň je to aj veľmi namáhavé ako napríklad v tomto prípade

@minenkaa no ved ju k tomu nikto nenuti...naco to dohodla, vie len ona

minenkaa
27. apr 2025
@gelifil

@minenkaa no ved ju k tomu nikto nenuti...naco to dohodla, vie len ona

@gelifil a preto sim to napisala

mircalla
27. apr 2025
@tomcimka

@tomcimka To je cudne, ze stale mama, ked travia vacsinu casu s otcom

tomcimka
27. apr 2025
@mircalla

@tomcimka To je cudne, ze stale mama, ked travia vacsinu casu s otcom

@mircalla 🤣🤣🤣 akú väčšinu času s otcom? Ja som s nimi celý deň- od rána ako vstanú. Otec príde z práce až večer domov o piatej, kým sa prezlečie a kým sa všetci navečeriame je už pol šiestej. O dva/dva a pol hodiny t.j.cca o ôsmej sa chystajú spať t.j.s mamou sa okúpať, s mamou zuby umyť, s mamou do pyžama sa obliecť...a ja im aj čítam knihu. Kým zaspia je aj 21 hod. Ocko pomáha s kúpaním no deti iba mama, mama. Každú druhú prip.tretiu sobotu je manžel doobeda v práci. Príde domov na obed a deti už spia. Vstanú poobede a ocko je už vonku na dvore. Podľa mňa je to žalostne málo,tak preto treba využiť každý voľný čas,kedy môžu byť aj s ockom spolu. Ja som ozaj vďačná za skvelý systém, ktorý u nás funguje,že si môžem aj ja oddýchnuť a urobiť niečo aj bez detí. Lebo nie raz som tu na koňovi čitala ako muž nepomáha v domácnosti ani s deťmi. No ani sa nečudujem,keď to ženy nedovolia mužom🤷‍♀️.

mircalla
27. apr 2025
@tomcimka

@tomcimka Vychadzala som z toho, ze chodis do prace, deti uz vyzeraju na skolkarsky ci skolkovy vek. Nepredpokladala som, ze nechodis do prace a si doma

tomcimka
27. apr 2025
@mircalla

@tomcimka Vychadzala som z toho, ze chodis do prace, deti uz vyzeraju na skolkarsky ci skolkovy vek. Nepredpokladala som, ze nechodis do prace a si doma

@mircalla som ešte doma s mladším. Staršia chodí do škôlky no je viac doma ako v škôlke.

autor
27. apr 2025

Na novorodenecké fotenie sme boli s každým našim bábätkom a nebol to môj výmysel, na tom sme sa dohodli spolu aj sme boli a všetko dopadlo fajn…bábätka sa fotia do 14 dni, preto sa chodí takto skoro….práveže to som nebrala ako niečo stresujúce… len ma tak nahneval, že som nemala chuť tam ani ísť…našťastie môj muž je taký že mi vie povedať sám od seba prepáč a priznať si aj chybu. Ja viem, že život nie je len o láske na obláčiku, ale jednoducho som teraz v nejakom citlivejšom obdobi a čakala som od neho viac podpory a práveže to nebolo v tom, ze by som mu nehovorila, že ho potrebujem a pod. On je jednoducho workoholik…nehovorím, že mi nepomôže s deťmi… práveže ich aj vezme…aj teraz ich zobral na výlet…len tej práce okolo domu je toľko, že by som sa najradšej presťahovala naspäť do bytu a radšej, aby trávil čas s nami ako predtým…proste asi veľa zmien naraz a musím sa nejako citovo dať dokopy a bude to ok. Ďakujem za podporujúce slova aj za každý názor.

majlo1234
27. apr 2025
@tomcimka

@tomcimka ja to mam rovnako, ked je manzel doma, tak jedno dieta minimalne je s nim vonku, ked podrastie druhe, bude aj to. A ja sa schovavam, aby ich ani nenapadlo ma obtazovat.
Pre ostatne zvedave zeny, ako rodina sme cely ostatny cas, ked sme spolu, veceriame, ranajkujeme, hrame sa…a deti poznaju aj vylety, ale tie hlavne so mnou, manzel moc nevyletuje.😆

majlo1234
27. apr 2025

Autorka, myslim, ze u teba to budu hlavne hormony, kedze je to tvoje xy babatko, urcite zvladas decka a bezne materske starosti dobre, ale popordny cas zamava s vacsinou zien. Co sa muza tyka, tazko povedat, mna ten moj sere casto podobnym sposobom, ako tvoj. Urcite mu chyba trocha enpatie, a pochopenia pre to, co potrebuje zena po porode

tomcimka
27. apr 2025
@majlo1234

@tomcimka ja to mam rovnako, ked je manzel doma, tak jedno dieta minimalne je s nim vonku, ked podrastie druhe, bude aj to. A ja sa schovavam, aby ich ani nenapadlo ma obtazovat.
Pre ostatne zvedave zeny, ako rodina sme cely ostatny cas, ked sme spolu, veceriame, ranajkujeme, hrame sa…a deti poznaju aj vylety, ale tie hlavne so mnou, manzel moc nevyletuje.😆

@majlo1234 konečne niekto z jednej lode🤣. Normálne aj na kávu môže ísť spolu😂

sandria
27. apr 2025

Mne z toho vychádza ze problém je dom. Tak predajte dom a choďte do bytu.

yollanda
28. apr 2025

V prvom rade nerodim deti jak jabloň. Určíme či zvládneme to a to a podľa toho sa zariadime

autor
28. apr 2025
@yollanda

V prvom rade nerodim deti jak jabloň. Určíme či zvládneme to a to a podľa toho sa zariadime

@yollanda moja zlata, nikto nepíše, že deti nezvládam, tak sa nauč citat s porozumením.