Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
Autorka to uz sama napisala, "nememu dietatu ani vlastna mat nerozumie", asi tam je chyba. Ked je prilis hrdy na to, aby zacal diskusiu, nech sam porozmysla, ako veci zlepsit. A nazdavam sa, ze k tomu ho nedonuti nic ine, len zmena v spravani manzelky. Stale si myslim, ze to u nich nie je stratene, iba vela veci zostava nevypovedanych a nedoriesenych, bude to chciet cas, snahu... niekedy chyba aj vedomost, know how do vztahu 🙂, treba si zadovazit nejaku dobru knizku na temu manzelstva a potrieb muzov, zien... precitat a nechavat polozenu na nocnom stoliku... ;).
@natycaga no, aj by som si pomyslela, ze je to sranda, nebyt osobnej skusenosti... a moj muz je v tomto uplne typicky chlap, nejaka poradna alebo kniha eee. Neviem uz, co vsetko ho nakoplo, urcite tych podnetov a dovodov bolo viac, ja som mu o knizke povedala, ze ma dobre recenzie, aj chlapi si ju chvalia, a ked sa ma pytal na darcek na vianoce, vravim, precitaj si ju ;). A teraz suhlasi, ze kniha je dobra, pomohla nam.
@nikolka1986 nieee my uz sme spolu dlho. Myslim to tak, ze muzom treba dat dovod na to, aby sa posnazili. Musime byt aj "mrchy", to je tak skaredo napisane, ale myslim tym to, ze musime prejavovat nespokojnost sposobom, ktory vyvola v muzovi tuzbu zabojovat a nie opak ;)
Tiez si myslim, ze netreba hrat nejake hry, divadielko, iba naozaj vyjadrovat pocity, ake mame. Nie hrat milu, dobru, ked nam je nanic. Ja viem, ze mnohe sme z detstva takto naucene, byt mile, alebo si nas tak muzi vedome ci podvedome "vycvicili", v skutocnosti sme zakriknute a je to nasa "strategia prezitia". A to je zle. Treba sa vyznat v potrebach muzov a hlavne si poznat toho svojho, aby sme im nasu nespokojnost komunikovali vhodnym sposobom, co sa nerovna byt dobrucka pre zachovanie zdanliveho pokoja (ze on je spokojny a ja trpim). Druhym postojom sa manzelske pary zvyknu rokmi dopracovat k uplnemu vnutornemu rozpadu vztahu a naruseniu dovery alebo k nevere a skratovym situaciam a "rieseniam". A ozaj, zienky mile, nenechajte muzov bagatelizovat vaze tuzby a potreby vo vztahu, len preto, ze su ine ako tie jeho (a to plati aj naopak!). Su rovnako platne a povsimnutiahodne, ved par tvorite vy+muz.
No ženy ja mám pocit, že som skúsila všetko čo som vedela...fakt môžem s čistým svedomím povedať, že som veľmi bojovala za manželstvo, ako sa mi len dalo. Momentálne sme sa znova pohádali, teda viac menej sa on hadal, nepáči sa mu že vraj sa chodí domov len vyspať. Ani nemá cenu tu vypisovať ako prebiehal tento týždeň, lebo by toho bolo veľa... len ma zase dal emočne veľmi dole... rečami typu "čakáme nechcené dieťa" a veľa podobných...je mi ľúto maličkej v brušku, že od začiatku cezomňa vníma takéto trápenie...
@boba55 😢. Teraz je "kasa horuca". Vychladnete obaja. Ja si myslim, ze v nom zacala pracovat aj zmena v tvojom spravani. V hlave vini teba, ale mozno prichadza na vlastne chyby a ospravedlnuje si ich. Obycajne zacinal hadky on? Este by som vyckala. Pokus sa s nim o normalnu komunikaciu, povedz, ze vyzadujes kludny rozhovor a nebojujes proti nemu, ale za vas, ze inak nevies, a ci sa teda aj on snazi najviac ako vie, ak ano, kde je chyba? Preco tolke neporozumenie? Preco sa chodi domov "iba" vyspat? Co mu chyba? Co tebe chyba? Ako jedno vplyva na druhe? Nezachadzajte so hadky. Rozoberte si to... co komu chyba, bez zbytocneho obvinovania a viet ako "ty vzdy", "ty nikdy". Pravidlo je, ze jeden rozprava, druhy mlci a snazi sa pochopit. Ked tak, chod k rodicom na par dni vyvetrat si hlavu... pisem ti IP.
@boba55 úplne chápem, ako sa cítiš, prosím napíš, či máte byt spoločný, alebo je jeho kúpený ešte pred svadbou
@boba55 A preco sa chodi domov iba vyspat? Preco nepride ako poriadny otec, nezoberie dieta na prechadzku? Preco sa po prichode nevenuje svojej mladej zene? Co cakal, ze ked sa ozeni, ze mu budes doma tancovat pri tyci a obiehat okolo neho ako druzica?
@dskjhfdlkdjhl v dobrom manzelstve by nemalo chybat ani jedno ani druhe 😁😁😁 (brat trosku s nadsazkou).
Chlapovi ukazat tuto diskusiu a najma prispevok nado mnou...
@le4 ved jasne, ked jej kupi tu tyc a bude sa jej venovat ako spravny chlap (nie ako trulo), tak kludne nech aj tancuje😉
@boba55 Ale čo chceš vlastne naprávať? Jeho povahu nezmeníš a ver mi, že časom to bude stále horšie a horšie...Šlape po tebe a ty si všetko necháš, len aby sa chudáčik nenaštval.
@nufnuf14 aj mňa to zaujíma ako to teraz je. Uvidíme či sa dočkáme odpovede 🙂
@boba55 hádzať veci a udrieť partnera? Ty vole. No nečudujem sa mu. Ty by si mala mega zabojovať o ten vztah a navštíviť manželskú poradňu
@lucia147852 ty si tomu dala 😁. To je stará diskusia a mňa tiež zaujíma ako to skončilo.
@martinajurkechova hehe no veru nevšimla som si 😜 každopádne som zvedavá ako to dopadlo tiez

@natycaga no to ja neviem posúdiť, len dedukujem, autorka píše že sex ju nikdy nebavil a nepotrebovala ho, tak nevieme či to takto bolo aj v predchádzajúcom vzťahu alebo v tomto vzťahu... ako to bolo na začiatku, či ju to bavilo či nie. Dávam len námet na zamyslenie sa, že aj tu môže byť problém.