Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
@dskjhfdlkdjhl ale samozrejme. Ja som si nezmyslela predsa oslavu pre celú rodinu deň dopredu. Pýtala som sa ho hádam mesiac dozadu, že či budeme robiť oslavu. Ako na všetko odpovedal štýlom "čo ja viem, tak nech prídu". Jasne som mu menovala čo bude treba nakúpiť, nech mi povie, či dáme toľko peňazí, alebo kašleme na to. A prečo do riti hneď nepovedal, že kašleme na to, lebo nedá raz z rok peniaze na oslavu dcéry ktorú tak miluje? Pretože v jeho hlave bolo, že to nejako prežije a dostane peniaze od rodiny, že sa mu to vráti, lebo minulý rok nám dali. A aha veľmi nepríjemné prekvapenie, on peniaze nedostal ! Tak treba dať žene pocítiť, aký je nasratý ! Fuj veď on nemá chrbtovú kosť, nech mi niekto povie, že takto sa správa dobrý človek. Ktorý nemá radosť z normálnych vecí, a ešte naloží žene, že koľko peňazí minul ! Ja som úplne ani to neviem opísať, znechutená...
@boba55 No, ale znovu sme tam, ze toto nie je ziadna novinka, ze jeho chovanie Ti uz dlho nevyhovuje. Uz davno ste mali byt spolu poradni a vztah riesit. Toto mala byt priorita, aby ste mohli spolu v dobrom vychovavat dieta, alebo-ak by sa ukazalo, ze to nejde, tak rozvod a uz si mohla mat tiez svoj klud. Lenze vy ste to neriesili vhodnym sposobom a akurat sa to vsetko dale kopi a kopi. A trpite vsetci, dieta je vsak v tom uplne nevinne.
@boba55 opakujem sa este raz. Naco si potom s nim ? Ked uz pred rokom si bola u psychiatricky kvoli tomu ? Nezvladas to, nikdy sa s tym nenaucis zit ze ta on ignoruje a takym stylom skoncis zas u psychiatra .. Trapis len a len seba. Ty si myslis ze vase deti budu stastne ked ty ako matka sa psychicky zlozis ? Vobec ne
@saskia_98 tak, ale mohol by priložiť ruku k dielu aj on nie a posnažiť sa, aby si lepšie rozumeli.
@boba55 keď takto reaguje na dcerinu oslavu musí to byť naozaj človek bez emócií, taktu.Vypocitavy chrapun.Kedze o mesiac rodis prehliadala by som to, nevyvoláva hádky a čas ukáže.Bolo by nerozumné odchádzať niekam neviem kam s 2 deťmi.jedna facka či hádky vytykat a neodpustit niekomu roky je zvláštne.
Musis otocit karty, on by mal bojovat o teba. Ja by som sa uz nesnazila. A tie nazory, ze ty mas sklopit oci za nieco, co sa stalo davno, a za co si sa milion krat ospravedlnila, ako sorry, ty nemas ludsku hodnotu a manzel ma pravo za to prestat plnit svoje povinnosti? Tak ako muz potrebuje sex, zena potrebuje rozhovor a naklonnost. Len ho pekne nechaj bojovat a ty sa snaz byt v pohode, rob nieco, co ta bavi a cakaj na zmenu z jeho strany. Sorry zeny, nemoze sa len zena snazit. To kde sme, aby zena stale bojovala a muz nic? Uplne neprirodzene... a okrem toho si myslim, ze tato strategia ma casto opacny efekt
@le4 Len my tu teraz citame info len z jednej strany. A vobec nie je iste, ci zakladatelka napisala vsetko potrebne. A teda, pokial som citala, tak vacsina radila odbornika, kedze sami nie su schopni problem vyriesit. Nikto jej nekaze sklopit oci, ale nikto jej nebude ani schvalovat (ani ju chvalit) bitie manzela-proste musi sa aj ona naucit riesit problemy ako dospela, nie ako male dieta s lopatkou v pieskovisku. A tieto problemy uz mali mat vyriesene skor, ako splodili dalsie dieta, proste treba pouzivat aj mozog, nie fungovat podla chtica.
Je ocividne, ze ten pan s ktorym zijes ta nemiluje a je otazkou casu kedy sa rozvediete. Vase manzelstvo je nefunkcne. Keby som na tvojom mieste, urobila by som poslednu vec a to, ze by som mu doniesla spisane rozvodove papiere aby videl, ze to myslis vazne a ak by sa ani po tomto nespamatal zostava ti uz len rovod alebo zivot plny trapenia.
Proste ťa asi prestal milovať a takto ťa trestá. Zároveň je na koni, lebo byt je jeho a ty si teraz naňho odkázaná keďže máš malé dieťa. Riešením je asi len to, že budeš rovnako bezcitna ako on a keď ti život prinesie niekoho lepšieho tak utekaj. Skús sa od neho nejako odpútať a brať ho len ako spolubyvajuceho. Nech sa ti narovinu vyjadrí či ťa ešte ľúbi, alebo nie. Ak ti povie, že nie, tak nie je o čom.
No dobre ženy, veľa ste tu popísali, ani som nečakala takú odozvu. Je zaujímavé vidieť ako niektoré sú tak zvláštne priklonené na stranu muža a snažia sa vysvetliť mi, že ja som mimo a muž je nedotknuteľný pán. A iné zas našli pre mňa trochu pochopenia, bez toho aby ma zatratili ako nenormálnu...tie čo ste presvedčené o tom, že si za všetko môžem sama, veľmi vám prajem aby vám vaši muži dali to čo potrebujete. Aby nikdy neboli ako môj. Aby ste sa nikdy nemuseli cítiť ako hovno a nemuseli žobrať o lásku. Jasné že som nečakala že mi niekto napíše riešenie a ja si ťuknem po čele "jasné, super že som sem napísala, všetko je vyriešené, už viem ako to mám zvládnuť juchu". Na začiatku som písala, že to potrebujem dať von. Aby sa to vo mne nekopilo ešte viac. Je nepríjemné hovoriť o takýchto veciach s ľuďmi ktorí vás poznajú. Lepšie povedané, nemá zmysel kamarátke hodiť na hlavu podrobnosti našich sporov, aby mi na to na koniec povedala iba, že jej to je ľúto. Ja viem, že nikto za mňa nerozhodne... možno stačí vedieť že nie som sama, že aj iné ženy majú podobné problémy. Neviem kde sú 🤷 viete dobré to neni ani teraz a nebolo by ani kebyže odídem, keďže na to nemám nič čo treba. Takže čo mi ostáva? Zvoliť menšie zlo.
@puklica13 moja mila, takeho by si musela mat doma, aby si pochopila. Skrátka ja som tiez cholerik a on flegmatik a ide ma porazit. Na takeho proste musis kricat, aby sa konecne zobudil... S nimi sa po dobrom neda. Proste biju sa povahy a temperamenty, a tak ako niekto je zly, lebo kričí a mozno aj udrie, tak je podla mna zly najmä ten provokater, co ta ma neustale v pazi a inak sa s nim neda..
@martinajurkechova to je presne pre mňa najťažšie. Byť citovo nezainteresovaná, správať sa k nemu rovnako ako on ku mne. Vieš ja mám rada dobrú náladu a smiech. Viem mať dobrú náladu a potom som k nemu milá, dobrá atď...ja neviem byť teľa, bez výrazu tváre nepritomne chodiť po byte, chápeš ma...🤦😔
@boba55 tak ja asi pôjdem na psychiatriu s tebou, lebo ja som sa do muža tiež už pustila🙂 Ale nie to som chcela, my sme si týmto prešli ale z opačnej strany. Proste ja som zažila véľa sklamaní a odstrihla som sa od muža. Tiež ma nič nezaujímalo, neobjala som ho, nepýtala sa na nič. Fungovali sme pre dcéru. Môj muž je veľmi kontaktný typ, mojakcí, rozprávací...takže to ťažko niesol. Ale nevzdal sa, veril tým rokom pred problémami. Zvládli sme to. Ešte stále nám každému kúsok k ideálnej predstave chýba, ale je to lepšie. Pravdu povediac obdivujem svojho muža, že to so mnou nevzdal. Ak ale u neho nie je ani kvapka lásky, tak sa asi môžeš aj roztrhnúť a nehneš ním. Ja mám k môjmu mužovi úctu, aj lásku napriek tomu som sa zasekla a po čase som to už nevedela zmeniť.
@boba55 prepáč, ale nikto tu neobhajuje tvojho muža ako nedotknutelneho pána.. Len štýl tvojich odpovedí, pasívna agresia ktorou sa stavias do úlohy obete a trpitelky napovedá veľmi veľa o tvojom type komunikacie.. Keď máš manžela za zvieratko, ktorému treba podržať lebo pôjde zasunut inde.. Ako sorry ale ja sa nečudujem ze čase manželstvo je disfunkcne...
Mimochodom, pre mňa je sex tiež na úrovni potreby dýchania.. Ale je to akt intimity a lásky medzi nami.. Nie ze ôk tak ti teda podržím aj keď ma ponižujes a otlkas..
@natycaga konečne niekto chápe z čoho ma ide poraziť...nie je nič horšie keď potrebujem niečo "vyriešiť" pýtam sa a ticho.nič.žiadna odpoveď. Niekoľko krát to poviem pekne, dokonca ho prosím aby mi povedal že čo teda s tým.... Nie. Ako teľa. Ja si potom pripadám ako debil, to sa môžem rovno so stenou snažiť dohodnúť na niečom. Nakoniec som taká vytočená, že nie je schopný sa vyjadriť, že začnem kričať. A sme doma...
@dskjhfdlkdjhl vypisujes totalne hovadiny. Uplne od veci. Posmievat sa druhym to ti ide ze? Nezazila si nic podobné, tak neodsudzuj
@natycaga vieš keby mňa mal niekto neustále v paži, tak u neroztahujem nohy ale balím šestky.. Ľudovo povedané.. Šťat proti vetru sa nedá..
Lebo ak je to jeho povaha, rak bol taky vždy a ak nie.. Tak pravda je niekde uprostred.. Nieje na vine len on.. A evidentne autorka nechce pochopiť ze ak chce mať dobré manželstvo tak musí zmeniť spôsob komunikácie.. Lebo ona chce zmenu, on sem nepíše..

@boba55 vieš aký bol verdikt? Že pokiaľ nebude chcieť niečo zmeniť aj on, tak sa mám rozhodnúť buď s liekmi pokračovať v manželstve, alebo bez liekov a bez manžela