Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
@evittam ja netvrdím, ze moj je najspravnejsi. Ale som v podobnej situácii, tak to viem pochopit a adekvatne reagovat. Ale nebudem sa už s vami natahovat. Nechce sa mi omielat stale to iste dokola. Proste vo vztahu bud lubis alebo nelubis. Nikto sa zmeniť neda. Cize bud tolerujes alebo netolerujes
@boba55 Myslis, ze je pre deti dobre, ked vidia, ze ocko mamku nelubi, nevazi si ju, hadaju sa....? Vacsinou si potom take deti v dospelosti najdu takych istych partnerov ako su ich rodicia, lebo pre nich je takyto vztah normalny. Ked mas kam odist, odid. Ja som zaryty odporca vztahov, ktore su spolu len kvoli detom. Rodicia to myslia dobre a vzdy to skonci pohromou.... hlavne pre deti.
@boba55 a hovorila si s nim o tom? Aky mas pocit a preco to robi? Ci nema niekoho ineho? Vies tu moze byt vela dovodov. Nenapisala si toho vela, nevieme tu jeho stranku, nevieme od kedy a preco to je a ako ste ktomu dospeli, kazde preco ma svoje pretoze a kazda akcia reakciu a takto dookola...
hľadaj chybu v sebe nie v nom čo si čakala po tom čo si urobila že ťa vezme na ruky a bude ťa nosiť možno s tebou zostava len kvôli deťom evidentne o teba zaujem už nemá a môžeš si zato sama najprv si sa chovala že si ho bila hadzala veci a teraz čakaš že sa s tebou rozprava ja sa mu čudujem že ma s tebou aj druhe dieťa treba sa pozrieť do zrkadla streliť si dve facky a budeš spokojna nie on je zlý ale ty ty robiš doma dusno a teraz ked sa s tebou nema o čom rozpravať a má pravdu jeho drži asi dieta maličke a to čo sa narodi ale ver je to ako časovana bomba povolia mu nervy dostaneš ho do krajnosti a vieš čo urobi jedneho dňa si zbali veci a bez slovka vysvetlenia odijde presne moja kamáratka sa tak chovala k mužovi čo pišeš len malý syna 10 ročneho nič jej nebolo dobre, nepil nefajčil a teraz on žije s manželkou v druhom manželstve štastne a ona ma muža pijaka čo ju bije peniaze od neho nevydi, hraje automaty ked je niekomu dobré ide tancovať na tenký ľad ty len pišeš o mužovi aky je a o sebe si napisala až na konci lebo z ničoho nič sa toto nestane lebo ja ked viem pred svatbou že môj buduci muž sa somnou nerozprava neberiem si ho lenže ked taký nebol a odrazu je taký asi prečo nevážiš si doma čo máš ignoruje ťa zato čo sa stálo a ty chceš môžeš dupať tak akurát nohami a nič neurobiš čudujem sa ti že ešte potom máš odvahu isť za nim a sťažovať sa že ťa ignoruje a čo urobiš ked nechce sa s tebou baviť čo zbiješ ho alebo čo zoberieš varechu naňho rozbiješ mu tanier o hlavu alebo čo máš smolu zapämataj si nikdy nerob druhému to čo nechceš aby robili tebe a čo sa take stálo že si odišla s dcérkinej oslavy nechápem.
@boba55 ja sa ti cudujem,ze mas vobec nervy odpisovat na tieto veci co ti tu tie zeny pisu... Urobil chybu on,urobila si chybu ty...a co teraz? Sa tu tvaria ako by malo kazda dokonaly vztah.. vobec to neries, ani to,ci cakas dalsie dieta a co ste si spolu prezili...nemas co komu vysvetlovat ani ony ta nemaju co pravo sudit..urobila si co si chcela a ako si to vtedy citila... Ja ta napr uplne chapem..asi by som to neurobila ale kazda prezivame nervy nejak inak.. niekto zostane ticho,iny ma zachvat a krici.. podla mna tvojho manzela nieco trapi..ja by som si ho posadila sama a rozpravala mu, nakonci by som povedala ze bud sa zacne rozpravat a najdete si k sebe cestu alebo to nema cenu.. a nechala ho premyslat, neoslovila ho,uplne ho ignorovala a cakala co budem...nikto iny ti tu svojimi nazormi nepomoze ..a uz vobec nie taketo dokonale bytosti,ktore nikdy ani len na chlapa nezvysili hlas..
@natycaga Pises, ze na zaciatku lubi kazdy-pre manzelstvo toto nestaci, na vztahu treba pracovat neustale, lebo ten vztah sa postupne meni, tak ako sa aj ludia menia. Neda sa fungovat len z nejakeho prvotneho omamenia. Lenze toto nie vsetci chapu a ani nie su ochotni nieco robit, aby ten vztah bol stale fajn. A potom su prekvapeni, ze to nefunguje.
Čítala som len zopár tvojich príspevkov, ale celkom jasné mi z toho vychádza to,že by ste to mali uzavrieť medzi sebou a byť aspoň dobrými rodičmi.... Ak je ako otec dobrý, ako píšeš, tak by som sa nesnazila silit to ostatné, nejak mam pocit,ze to zbytočné silis iba ty,zatial čo on záujem nemá...riešiť seba,deti a jeho vypust z hlavy...vnimaj ho len ako otca svojich detí, podľa mňa šanca na opravu nie je...obaja ste už niekde inde, zatiaľ čo on si to evidentne jasne uvedomuje,tu sa snažíš siliť... Nesil...ži svoj život a neries ho...možno iba ako spolubyvajuceho,otca svojich detí...
No ženy... ste to tu riadne rozprúdili teda... veľmi pekne vidieť, ktorá prechádza niečím podobným a vie to pochopiť a ktorá je múdra len pokiaľ tým nebude prechádzať ona sama. Okej, jedna vec je jeho povaha, iná že nechce nič riešiť, nič meniť, len vyžaduje. Jedna vec je že ja som urobila chyby jasné, ďalšia že som sa snažila milión krát napraviť to. Nie ako on, že si nikdy nepriznal žiadnu chybu, kdeže povedať prepáč. Kdeže by ho niečo mrzelo. A koľko krát sa choval ako hovädo. Kde som povedala, že ja som dokonalá? Ale ja jednoducho nevládzem ťahať náš vzťah sama, dokola hľadať spôsoby aby mi konečne odpustil... prečo sa hrá na Boha? Kto je on aby ho žena prosila o odpustenie a on je ten ublížený už dva roky? Vy čo mi hovoríte, že sa mám ja zmeniť, kde by ste vo svojom živote boli, keby ste žili s ľuďmi ktorí vám neodpustili nikdy žiadnu chybu a dávali by vám to vyžrať? To nie je normálne. A to sú veci, s ktorými nepohnem, kým sa on nerozhodne, že ide konečne cez to nekonečné ublíženie ďalej, že mi odpustí. Prečo mám byť iba ja zodpovedná za stav nášho manželstva? Nie sme dvaja manželia? On dostal toľko rád že až a od ľudí z oboru. Keby jednu jedinú dodržal, možno by to bolo celé iné. Ale nie, zbytočne mu radili čo má zmeniť, pretože v jeho hlave je že ja som mimo a on nemá čo meniť. Dokonca otvorene povedal "čo ja zase? Ja nemám čo meniť" a to bol klinec do rakvy pre mňa, lebo s takýmto postojom nemôžem čakať žiadnu snahu
@dskjhfdlkdjhl lenze preco na vzťahu musi pracovat len zena? Preco sa to len od nej vyzaduje? Píšeme s autorkou, ze nasi muzi su ignotanti k nam, nasim problemom, nasim požiadavkám, ze maju v paži... A ver tomu, ze ked hp aj udrela nebolo to len tak. Určite jej musel nieco hnusne povedat az stratila nervy. Jednoducho stokrat nieco opakujes a ten druhy jednym ucchom dnu druhym von. Nikto nekrici bez príčiny
@boba55 Na každý vzťah sú dvaja. Ty si to uvedomujes, ale on žiaľ nie. Keď si predstavím že by som bola v tvojej situácii ☹️. Skús sa s ním ešte raz porozprávať. Možno keď sa narodí malé, tak ho to trochu zmení. Ja by som tiež nemala odvahu tehotná a s malým dieťaťom odísť od muža. Každý kto ti radí aby si to ukončila si asi celkom neuvedomujeme čo ťa čaká.
@natycaga inak ten moj ignorant reaguje na mna, ked sq s nim chcem o niečom porozprávať.. Ze booze zeny si stále len vymyslaju problemy. Sme trestane nevsimavostou. Treba sa mu vzdy doprosovat. Ked to ma v pazi aj ja vybuchnem. Potom mi to je ľúto, ospravedlnujem sa, ale on sa mi ešte v živote neospravedlnil aj ked to koľkokrát prehnal.
@natycaga a kde ja pisem, ze na vztahu ma pracovat len zena? Ty nerozumies pisanemu textu? Vidis to tam niekde?
@martinajurkechova momentálne som v takom rozpoložení, že nemám silu ešte sa s ním pekne rozprávať, vôbec rozprávať. Ale je mi jasné, že takto to ďalej nejde, ja to nevydržím... uvidím čo bude ďalej keď sa malá narodí, možno vydržím kým trošku vyrastie a ak to bude rovnaké, tak budem musieť niečo vymyslieť, zariadiť sa. Lebo takto sa zbláznim. Určite mesiac pred pôrodom nemôžem nikam ísť...keby ma týral fyzicky tak jasné že odídem hneď hocikam, ale on mi ubližuje "iba" psychicky, to zatiaľ prežijem....
@dskjhfdlkdjhl jeden krásny príklad zpred 4 dní ti ešte dám, ako sa ku mne správa muž, ktorého si mám vážiť 😉 za 6 týždňov mám termín, takže 8 mesiac, bruško veľké, klasika, stalo sa, spadla som bruchom na operadlo stoličky a cez celé brucho v momente krvavá podliatina, modrina, zodratá koža, bolesť... snažila som sa ostať kľudná, volala som v prvom rade gynekológovi, či môžem ísť rovno k nemu na kontrolné sono, alebo mám ísť na pohotovosť, alebo čo... povedal, že keď nekrvácam, mám si dať magnézium, sadnúť, dýchať a kľud a že cca za 3 hodiny mám prísť. Volám manželovi, že čo sa stalo, že ma to mrzí a že ho prosím aby odbehol z roboty, postrážiť malú kým zbehnem k dr. Prácu má 3 minúty autom od paneláku a nemá problém odbehnúť. Ako reagoval manžel? Začal mi nadávať do sprostých, že nie som normálna, že robím svojou sprostou hlavou iba problémy. Nakladal mi do telefónu takto niekoľko minút až kým som zložila s plačom. Vieš sa do tej situácie vcítiť? Čo som tak veľmi potrebovala od neho počuť a naopak čo sa mi dostalo? Toto neprajem žiadnej tehotnej zažiť...
@boba55 no, to je fakt "krasny" priklad. Ale zase sme tam, kde na zaciatku-uz davno ste si tento vztah-nevztah mali vyriesit, ak to neviete sami, tak v poradni. A teda, neviem ako dho ste spolu chodili, ale zrejme si ho pred svadbou nepoznala ani trochu.
@mondolina koľko krát som písala, že dlho sa snažím, hľadám spôsoby? Ako ho potešiť, ako ho urobiť šťastným, čítam knihy, bola som u psychiatričky, počúvam rady... ale ja som človek, žena, ktorá má bohužiaľ city a nevládzem vyvíjať donekonečna snahu s nulovou reakciou, čo na tom nechápeš? Mám zabiť snahou o nemožné roky? Nič s ním nepohlo a ja som sa pre toto vydávala? Aby som bola otrokom snahy sa meniť len aby som vyhovela niekomu, kto o to už očividne nestojí? Ja to nechápem, moja posledná možnosť je že sa budem správať tak ako on, keď sa mu nepáči po dobrom, tak môžme byť dve teľatá bezcitné a buď si niečo potom uvedomí, alebo to konečne ukončí on.

@natycaga kurník šopa, vo veľa komentoch to nie je posmech, ale zrkadlo. A to je často to najlepšie, nastaviť človeku zrkadlo, nech sa pozrie aj na seba. Aj ja mám doma psi cumak s problemom komunikovať. A viem, že nik jej neporadí, ako zmeniť chlapa. Môžme jej len poradiť, ako sa posunúť ďalej. A to sa dá aj tehotnej, aj s dvoma deťmi. Lebo to, že jej tu s ľútosťou dáme za pravdu, že má chlapa chuja jej reálne nepomôže ničím.