Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
@boba55 pozri. Máš problém pochopiť jedno. Jeho nezmenis. Musíš zmeniť svoj postoj k životu a aj tvoje správanie. Na krízu vzťahu stačí síce jeden (aj keď u vás máš aj ty svoj podiel a nehovor dokola o jednej chybe), na vzťah treba dvoch. Po otehotnením ste predsa museli rozoberať vadu situáciu, či nie? Ja ti / a tuším ani nikto/ neradim hneď odísť pár dní pred pôrodom. Ale skrátka jeho nezmenis. On ťa už neľúbi. Nepotrebuje to. Buď to akceptujes a zariadia sa, napr tak, že pomaly začneš plánovať život bez neho, alebo sa budeš trápiť. A z tvojho japisanehoi vychafza, že ti je bližšie to druhé. Keby mne tak chlap nadal, ako píšeš vyššie, tak sa zbalil a týždeň má s dieťaťom nevidí. A ver, že sa s mojím hádam, máme teraz vážnu krízu, pri dvoch deťoch padlo dokona prvý krát slovo rozchod. Vykricali sme si veci, ale facky či taniere nikdy. A aj preto ti opäť Radim psychológa. Zjavne sa potrebuješ na tvoju situáciu začať pozerať aspoň trocha objektívne. Nepomôže ti, keď ťa budeme ľutovať a ty si budeš krochkat spokojne ďalej v rovnakých vzťahových vzťahových srackach s nádejou, že chlap sa zmení. No nie nezmení. Ak sa takto správa, nezmení sa. Resp ty ho k tomu nedozenies. Ak to neprijimas od nás, možno by si od psychológa prijala ....
@ukulela veď v podstate súhlasím s tým čo si teraz napísala. Ja rozumiem tomu, že ho nemôžem zmeniť, že sa môže zmeniť len sám, že ho k tomu neprinútim. Ale...neberie to môj ženský mozog, nastavený emočne, že jednoducho keď mi na niečom záleží (v jeho prípade dajme tomu, že kvôli deťom, keď už nechce napraviť náš vzťah), tak sa snažím, hľadám, riešim....a nehrám mŕtveho chrobáka. Buď mu to nie je ľahostajné, ale správa sa tak, alebo mu to je ľahostajné a v tom prípade prečo nerieši rozvod. Sakra tak vidím, že aj on sa trápi v našom vzťahu, ale aký zázrak čaká, keď nerobí nič? Ževraj muži sa nevyznajú v ženách, hovno, ten čo to vymyslel, nepoznal môjho muža, v ňom sa nikto nevyzná. Ani kamarátov nemá. Ale to je zase iná debata
@boba55 do poradne mozes ist aj sama, vypocuju Ta, poradia, naucia Ta komunikovat s nim. Ono, pred svadbou treba mat oci, usi dokoran, nie potom nariekat. Ale ked uz si si ho vybrala a mate spolu deti, tak treba konat. V kazdom vztahu sa nieco udeje, co treba riesit. Obzvlast, ak sa mladi predtym poriadne nepoznali, tak zrazu po svadbe mozu prist velke problemy, ale treba spolu komunikovat. Nic ine nepomoze. Co robite vecer, ked ulozite dieta? Kazdy vo svojom kute? Teraz si pred porodom, tak vinko asi do uvahy nepripada, ale co tak si spolu pozriet film-myslis, ze by sa nedal na take nahovorit? Proste, pri malych detoch je to tazke, ale ak chcete byt spolu, tak treba nejako zacat. Alebo cez vikend ist spolu na prechadzku. Neprida sa? Ako travite vikendy? Ono, nemysli si, ze tie, co Ti tu radime, ze sme nikdy nemali problem v manzelstve, ja by som mohla byt kludne Tvoja mama (tipujem, ze budes tak o 20 rokov mladsia), takze mam uz trochu iny pohlad na manzelstvo ako Ty. Lenze Tebe zrejme viac vyhovuje citat prispevky o tom, ze niekto to ma take iste a ze nie si v tom sama, tak take pisat neviem, lebo fungujem inak.
@0silvia0 idem do toho. Neviem už inak. Neviem čo to urobí, ale je mi to asi jedno. Buď alebo. Len čo do riti s tým, že ma to bolí, neviem ako to nazvať, srdce, duša, veľmi je mi ľúto, že som vo svojom živote prišla do takéhoto stavu. Obrovské sklamanie, zlyhanie... veď som mala byť šťastná...s manželom, s deťmi, veď máme strechu nad hlavou, všetci sme zdraví, máme čo jesť, prečo to nestačí, čo by za to niekto dal...
@boba55 a aky mas vztah s rodicmi? Lebo ak by ste to po porode nezvladali, tak hlavna otazka je, ci mas kde s detmi odist.
@dskjhfdlkdjhl tak teraz normálne neviem či nemám vykať 😂 nemyslím to v zlom. Som prekvapená, že sa tu vyskytla zrelá žena ochotná plytvať svojím časom aby dohovárala hlúpej mladej... Teda tak si myslím že sa na nás dvadsiatničky s "problémami" pozerajú... mám 25. Už tomu tvojmu prístupu lepšie rozumiem. Jasné že moju situáciu nezlepší keď ma niekto cudzí pohladká a dá mi za pravdu. Ale predstav si že dlho funguješ v tom, že sa cítiš tak veľmi sama, je ti ťažko a od najbližšieho si pochopenie a podporu, ani jedno pekné slovo nepočula strašne dlho. Tak mi padne dobre obyčajné jednoduché "chápem, áno máš to ťažké", to je všetko 😔 ja som vždy bola zástanca tzv.pozitívnej motivácie, nie negatívnej. Áno povedať narovinu čo treba robiť, zmeniť, čo som posrala, ale nie len to. Keď k tomu pridá človek trochu "lásky" alebo ako to nazvať, každý príjme pomoc a radu lepšie. Keď je to priateľské a nie len náklad, ty si taká a taká a to si pokazila, celé zle....
@dskjhfdlkdjhl otca nemám a mama býva v garzónke, tam si neviem predstaviť fungovať dve dospelé, dve malé deti, žiadne miesto fu...aj s mamou by sme sa hádali, ťažké povahy spolu no...pri najhoršom na nejaký čas, ale to by bolo ako za trest pre obidve
@dskjhfdlkdjhl to sú všetko veci, ktoré skúšam stále, ale bez odozvy... ľahnem si k nemu, do piatich minút sa mi otočí chrbtom, že on musí meniť polohu, lebo ho bolí chrbát. Raz za mesiac sa ideme spolu prejsť a mne to iba depku vyvolá po prechádzke, pretože kráčame kľudne hodinu vedľa seba bez slova. Skúšam nadhodiť všetko čo ma napadne, či sa rozhovorí, posrandujem, on nič, kamenný výraz. Odpoveď na všetko "hej, no, nie, čo ja viem, mne je jedno, asi..."
@boba55 Ber to z pohľadu starej, životom ostrieľanej ženy, ktorá si prešla už snáď všetkým zlým...Ignoruj ho, nekomunikuj s ním, neper mu, nevar mu a hlavne nesexuj, lebo ti urobí ďalšie tri deti....a som zvedavá, či nezačne "komunikovať", keď bude mať prázdne brucho...plné gule a ani jedny čisté spodky 😅
@boba55 Ahoj, nerozmyslala si nad tym, ze ma inu a caka na to, ze od neho odides ty?
@boba55 no, keby bolo zle, tak sa aj v tej garsonke s mamou potlacite, ved by to nemuselo byt na dlho-mladsie pojde do skolky a Ty do roboty a hned moze byt ovela lepsie. Teraz by si sa mala asi najviac na porod sustredit. A potom uvidis. Ty ho poznas lepsie ako my, ale zrejme si aj tak neprisla na to, co by na neho mohlo platit. Mne to ale cele pripada tak, ze si naletela nejakemu (a teraz budem vulgarna) chujovi. Keby si bola hned v prvom prispevku opisala vas vztah takto, ako to postupne vylieza z Teba, tak by mozno boli aj ine reakcie. Jasne, bila si ho, hadzala si po nom veci-za toto Ta nikto nepochvali (to by si mala riesit, proste toto nie je ani dobry priklad pre deti-kvoli tomu by som ti predsa len tu poradnu doporucila, aby si sa naucila zvladat svoje emocie), mozno sa vtedy nieco v nom zlomilo, ale skor si myslim, ze to ani predtym nemohlo byt uplne poriadku. Venuj sa malej, chystaj si vsetko pre druhe dieta, skus byt nad vecou (ja viem, hormony, to bude tazke). Neviem, ci Ti on doma s niecim pomaha, ale zamestnala by som ho aspon tak, ze ked pride z prace, tak by som mu dala malu, ze nech s nou ide von a Ty nech mas chvilu pre seba. Ak ma k malej dobry vztah, tak z toho vytaz co najviac pre seba. Aj to je lepsie ako nic. A kludne mi tykaj, mohla by si sice byt moja dcera, ale ja sa stara necitim byt😉
@nefertiti5843 chcela by som to skúsiť, ale úprimne nevydržím to. Neznášam neporiadok, upratujem každý deň. Keby som prestala aj variť aj mu prať, sama seba by som odpísala, lebo po tejto stránke si myslím že fungujem pekne. Starám sa o to, o čo sa má zrná (hlavne na materskej) starať. Ani si neviem predstaviť čo by som robila celý deň, porazilo by ma sedieť pri malej a ešte v neporiadku.
@kindervajicko keby si ho poznala, tak je aj tebe jasné, že nikoho nemá. Viem, že to znie blbo, že som si taká istá, ale áno som. Pretože je to teľa 🤦 pretože sa nevie rozprávať ani s kamarátom, nie ešte so ženou. Keby som nebola ja iniciatívna, tak ma nikdy ani neosloví
@nefertiti5843 keby som nič z toho nerobila, už by som vážne nemala čo povedať na svoju obhajobu, že ja sa snažím, chápeš ako to myslím? Kto by ostal so ženou ktorú ani nemá rád a ešte mu ani neuvarí, ani neoperie, ani neuprace? Asi nikto. A ja ho nechcem vyštvať od seba
@boba55 jezkove oči dievča.. Pre Kristove rany prečo preboha zostáva v tomto vzťahu??? Sprava sa ako chrapun, ty ho potom za to vyplieskas.. Len Aby si nevrzol inde tak mu radšej podrží.. Necháš sa urážať, nadávať si.. Žiješ bez lásky, bez objatia.. FAKT sa chceš takto samaritansky ustvat? Máš 25, život pred sebou.. Ta zmena o ktorej som písala predtým by mala byť jednoznačne od teba.. Aby si sa konečne začala mať rada, začala si vážiť sama seba.. Nepremarni si zivot
@boba55 A Tvoja mama vie, ake mas podrbane manzelstvo? Lebo keby si bola moja dcera, tak by som Ta brala domov.
@dskjhfdlkdjhl mne je to všetko ľúto, bolí ma to, že najkrajšie okamihy v mojom živote som stratila, už nič nevrátim, aby som to mohla prežiť krásne v šťastí tak ako to má byť. Myslím tehotenstvo, oznámenie manželovi, narodenie dieťaťa, spoločná radosť zo všetkých pokrokov... teraz prídem o to znova, malá sa narodí a ja sa budem tešiť sama... toto sú pre mňa tie zranenia, ktoré budú bolieť navždy a on je tak bezcitný že to nikdy nepochopí. Veľmi mu prajem aby prežíval takú bolesť a sklamanie aké spôsobuje on mne, lebo len potom by pochopil. Jasné že som tu pre deti, ale keby som chcela len deti, dalo sa to zariadiť inak. Ja som chcela všetko to krásne zdieľať s človekom, ktorého sú tie deti rovnako ako moje. Potrebujem sa o svoju radosť, lásku aj smútok, aj iné emócie deliť... zdieľať to s niekým blízkym, teda s manželom. Som tak sklamaná... to trošku zahojí asi len čas, teraz je to všetko ešte aktuálne, čerstvé
@boba55 Inak, pred kym sa chces obhajovat? Na toto narazam:"keby som nič z toho nerobila, už by som vážne nemala čo povedať na svoju obhajobu, že ja sa snažím, " On sa pred kym obhajuje, ze si Ta ani nevsimne, len dve deti urobi a a zenu kasle? Ty nie si jeho otrok, Ty si jeho manzelka.
@boba55 Nie, nie-Ty si este mlada, jasne, z narodenia dietata ste sa mali tesit spolu, ale to neznamena, ze teraz uz musis byt do konca zivota nestastna. Ty sa musis z toho dostat, zacinam si mysliet, ze on je uplne obycajny manipulator a Tebe uplne posliapal sebavedomie.
@dskjhfdlkdjhl obhajovať...asi sama pred sebou...? Keď sa povie manželka, tak si predstavím peknú čistú domácnosť, navarené... toto pokladám za normálne, že to robím, nevadí mi to, naopak mám radosť keď sa starám, len... aspoň niekedy cítiť, aspoň trošičku, ani neviem ako to povedať...pochvaly? Vďaky? Uznania? Nič extra, žiadne ovácie nechcem, len pohladkať a počuť " super tu je krásne čisto, aj to jedlo sa ti podarilo" ja by som sa hádam rozliala od šťastia...
@boba55 Toto chapem. Ale prave preto sa musis naucit mat seba rada, kludne sa aj Ty sama pochval, ze ako to krasne zvladas. Zacni fakt tym, ze rano sa na seba usmejes v zrkadle. Lebo evidentne Ta udupal a Ty (uz kvoli detom) sa musis zdvihnut a ist dalej.
@boba55 moj muz ma miluje najviac na svete a nikdy mi nepovedal ze je tu krasne cisto a to sme spolu 4 roky. Nikdy. Obed ked navarim, tiez nikdy nepovie ci bol super alebo co, staci ked vidim ze si naberie duplu, viem ze mu chutilo. Proste toto su malickosti ktore mi moj flegma muz nikdy nepovie. Zato mi da poslat kyticu ruzi az z Belgicka (tam pracuje) 😅 inac ja som jeden cas mojmu muzovi ani nenavarila, ani neoprala ani nic. Tusim to bolo preto, lebo raz sme sa pohadali (strasne som ho vyockovala) a povedal mi ze on chce odo mna mama hotel. Tak som prestala varit, pratat, prat a vsetko ostatne. Ani som s nim necekla. Vtedy sa spmatal, ospravedlnil a zacal mi so vsetkym pomahat.
@dskjhfdlkdjhl tak teraz sa hádam nejdeme vymeniť že ty budeš obhajovať mňa a ja muža 😂 nezabúdaj na to, že som ho "bila" predsa... určite to nebolo predtým ideálne, ale je pravda, že od vtedy sa niečo zlomilo a on to nikdy nespracoval, že ho žena udrela. Je to muž, to je iný názov pre ego. A to je niečo čoho keď sa dotkneš tak je problém. Od vtedy sa tak "zmenil", že s ním neviem pohnúť. Vidíš čo dokáže urobiť v živote človeka a vlastne celej rodiny, neodpustenie? Ja sa s tým neviem zmieriť aby to, že som ho bila (dávno to skončilo), sa nedalo napraviť, aby to spôsobilo zničenie a rozpad rodiny. Musí sa to dať zlomiť v ňom 😔

@dskjhfdlkdjhl ty už s tou poradňou sakra myslíš si, že ho tam viem doniesť nasilu? NIE. Vieš čo je jeho odpoveď, keď som ho prosila aby sme to skúsili? "Ja nebudem nikomu platiť 50 € za rozprávanie"