Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
@boba55 za tu bitku Ta isto nechvalim, to tam nemalo byt. Ale keby to bol jediny problem, tak to by uz bolo davno vyriesene. Ano, isto ho to zasiahlo, ale na druhej strane mate teraz uz dva obrovske zavazky a navyse asi videl, ze Ta to mrzi. Proste mne tam nieco nesedi a zacina mi to pripadat tak, ze mas doma manipulatora-ale nevieme vsetko, pozname len Tvoje prispevky.
@boba55 ano lebo ma miluje a ked pride domov povie daj zlato, ja postrazim maleho ty chod ku kadernicke, na nechty atd .. To je ta laska. Ale nie toto co predvadza tvoj manzel. Ja by som s takym clovekom ako je tvoj manzel a mojou povahou nikdy nebola. Aj keby mal dalsich 350 okrem mna, bolo by mi to jedno. Proste nauc sa ho neriesit. Nechaj mu malu, chod ku kadernicke. Ty si oddychnes a aj psychicky vydychnes. Ja som mesiac sama so synom a ked pride manzel domov, prve co spravim je, ze mu necham syna a idem prec sa vyventilovat. Milujem ich najviac na svete ale aj ja potrebujem oddych .. A presne aj tebe toto chyba. Z toho co opisujes mas akurat denne kolotoc, navaris, upratas, mas na krku dceru, pride manzel das obed a sichta. Sak daj mu dieta, nech sa stara a ty chod. Ty tiez potrebujes kus vypnut.
@boba55 ahoj, ja tu nad tebou nebudem lámať palicu ako to tu robí väčšina žien. Každý sme iní, každý dávame svoje pocity a emócie najavo inak. Určite si ho nežila, nebol, modrý, fialový a neviem co ďalej. Jednoducho sa za to nevin, prepáč sama sebe a popracuj na tom aby sa to neopakovalo. On ta tiež rani jeho správaním, a myslim si ze nič horšie na svete neexistuje ako byť tomu druhému ľahostajným. Lebo pokiaľ ma človek emócie, to vždy znamená ze ti na tom druhom záleží. Ľahostajnosť je už forma nezáujmu voči tomu druhému. A manželstvo nie je o tom aby sme si veci vrátili ako deti, ale aby sme vedeli tomu druhému prepacit a ísť ďalej spolu. Takže podľa mňa v tomto vinna nie si ty, ale on ze jednoducho nevie prepacit. Ty si odvtedy javila záujem, on nie. Mate už spoločne dieťa a druhe je na ceste. Dobrý otec neznamená len byť dobrým otcom pre deti, ale aj dobrým partnerom pre mamu. Ja by som na tvojom mieste išla do poradne, porozprávala sa s ním aby ste si dali šancu a aby ste si vypočuli názor nestranneho človeka ktorý má s takými problémami skúsenosti. A nie tu na MK sa pýtať názor, keď ti 90% dokonalých žien napíše že ako si sa správala ty, tak čo čakáš. Pritom to tak vôbec nie je, všetci robíme chyby a vyšší level lásky je presne o tom ze si vieme aj prepacit. Nikto nie je bezchybný a každý dávame emócie najavo inak. Niekto je temperamentnejsi a druhy si zas nechá s*at na hlavu len aby bol pokoj, pritom trpí. Prajem ti aby, sa to vyriešilo vo váš prospech a aby ste dokázali prekonať toto obdobie a tešili sa zo spoločných detičiek.
@boba55 Ahoj.. Presne to je to.. Keby chcel- sa zmeniť. Možno by mu stačilo povedať: Vieš, takto to už nemôže ísť ďalej..buď sa so mnou budeš rozprávať a nájdeme nejaké riešenie (kompromis) spolu, alebo odídem.. Rozmysli si to, daj na papier pre a proti... neostávaj dlhšie v nefunkčnom manželstve ako je nutné.. Teraz určite nie, ale postupne..šetri peniažky ak sa dá, správaj sa neutrálne a jednoducho sa s ním bav len o tom najdôležitejšom.. Urob si program s malou, choď sa vyvetrať von, ukľudni sa, skáču ti tehu hormóny. Nepros ho, nenaliehaj..nerob nič. Nejaká zmena príde, potom budeš vidieť, ako bude kukať, že sa správaš inak.. A už len to, že ti nadáva- tehotnej- by som fakt porozmýšľala o vzťahu..teda ty rozmýšľaš až moc, to je jasné...ja ťa chápem.. A nekrič po ňom, bodaj by ti potom niečo vôbec hovoril.. Jednoducho sa stiahol a radčej je ticho.. Možno že čaká, že sa sama zbalíš a odídeš. Lebo nechce byť on ten zlý, čo "rozbije" rodinu..
@dskjhfdlkdjhl on celkovo nemá rád moju temperamentnejšiu povahu. Ja nie som veľmi temperamentný typ, ale s tým aký je on, je aj to aká som naňho "príliš". Napríklad to keď niečo riešime a on sa tvári že ho to nezaujíma, pri tom to treba dohodnúť, a nie a nie dostať z neho názor alebo jasnú odpoveď, tak ma to vytáča. Hovorím s ním vždy pekne do určitého bodu a keď nedokáže dať normálne vyjadrenie, tak už zvyšujem hlas...a to je to čo nevie rozdýchať. Nebľačím po ňom, úplne stačí že niečo poviem tónom aký sa mu nepáči a už je zle. Už mi nakladá, že ako sa to s ním rozprávam, že to nemá zmysel, že sa nikdy nezmením, že jeho to nebaví...a keď počujem tieto drísty ako sa ľutuje, tak sa vytočím ešte viac... vravím, že je citlivučký ale len na svoju osobu. Náhodou pre mňa je to zmena k lepšiemu, že sa ovládam a maximálne zvýšim hlas aj to iba niekedy, veď predtým som hádzala veci, trieskala dverami. Ja neviem podľa jeho predstáv zo seba vyčarovať zo dňa na deň úplne inú osobu s krotkou a tichou povahou, ktorá znesie všetko. Vieš nie len ja by som chcela aby sa zmenil, ale aj on odomňa čaká, že budem iným človekom. Ja som sa pri tom pred svadbou na nič nehrala, zažil ma vytočenú nie raz, keď je toto najväčší problém, mal to povedať pred svadbou a žiadna nemusela byť a všetci by sme boli spokojní...
@tinapa veľa vecí si trafila celkom... je pravda že zatiaľ ani jeden z nás nemá "gule" urobiť ten krok a riešiť papiere na rozvod. Veď ja nemám skoro žiadne peniaze, dostanem rodičák, z účtu mi odíde polovica na výdavky a s tými 120 € čo mi ostanú mám čo vykúzliť? Nestretávam sa skoro s nikým, ako som na materskej tak sa známi akosi "stratili". Ani neviem kedy niekam ísť, on príde z práce okolo 5 a väčšinou má svoj plán, čo "musí" robiť, niekam ísť, mňa sa nikdy nepýta čo potrebujeme, čo chcem robiť keď príde. Tak sa to tak vyvinulo, že ja naozaj "poslušne" sedím doma s dieťaťom a on si robí čo chce, čo potrebuje. Moje potreby neexistujú
@1gabriela13 áno keď som si to dala dokopy, že vlastne on ma ignoruje, nereaguje, správa sa ku mne akoby som tam ani nebola, že to vlastne znamená, že ma naozaj nemá rád, že som mu ľahostajná a z toho vychádza moje zúfalstvo, keď zvyšujem hlas, pretože som nešťastná a tým "kričím" že ho potrebujem. Na poradňu on nechce ísť.
@saskia_98 jasné že mi chýba "normálny" život, ísť niekam preč z bytu, preč od malej, uvoľniť sa, vypnúť, pokecať... to potrebuje každý a žena na materskej hádam najviac. Ale ja nemám peniaze ani na kaderníčku ani na nechty, ani na nič podobné. To je síce pekné, že ja viem že takýto oddych potrebujem, že ty to vieš, že každý by s tým súhlasil, ale je to zbytočné, keď jeho to nezaujíma. Veď si zober, ak si to čítala, ako sa zachoval kvôli oslave malej. Keby som si ja pýtala peniaze na kaderníčku, tak to si neviem ani predstaviť čo by nasledovalo...fuuu čo si
@boba55 ja si pamätám keď moja žena bola raz taká.. mali sme konflikt, ja vytočený, kričím a ona nič... totálny nezáujem. Ma vtedy išlo roztrhnúť... a urobil som tú najagresívnejšiu vec (mimo sexu) voči mojej manželke. Schmatol som lavór s vodou a vylial som ho na ňu. Vôbec som si tým síce nepomohol, ale proste dačo som musel urobiť, aby som to zo seba dostal, keďže by som ženu v živote neudrel (mimo sexu samozrejme 🙂 ). Čiže ti úplne rozumiem, aj mňa by porazilo, keby môj partner robil to, čo ten tvoj.
@boba55 Takze vy nemate ani peniaze spolocne a Ty si musis pytat na kadernicku (resp. sa ani neodvazis opytat, lebo cakas blbu reakciu)? A teda mate v sucte malo penazi, alebo je on len zgrlos? Lebo jasne, ak prachy nie su, tak nie su ani na kadernicku, lebo treba na zakladne veci, ale ak to nie je take zle a aj tak je problem, tak je to blbe. Vy ste sa dohodli dopredu na nejakom systeme s financiami, alebo ako to je? Lebo napr. my od zaciatku mame jeden ucet a tak ako mame spolocne deti, tak mame spolocny dom, peniaze, proste vsetko. Obzvlast, ked je zena na rodicovskej, tak spolocne hospodarenie je dolezite, inak to nemoze velmi fungovat.
No, trafila si fakt na chlapa, ktoreho si mala radsej kilometer obist.
@boba55 Moja- dúfam, že ťa môžem takto nazvať- jednoducho iná cesta nie je, ako si sama vypýtať, čo potrebuješ.. ja som aspoň na nič neprišla..ako mu povedať po lopate, čo chcem. Liezlo mi to na nervy, každý deň sa ho doprosovať niečoho a nerobím to už...urobím si väčšinu sama a keď už fakt niečo potrebujem, poviem si o to. Zbytočne si ničiť nervy už nemienim. Nie je to dobré, ani správne takéto fungovanie...ale načas sa dá. Ty si mladučká- kde je moja 25-ka. Takže alebo z kratšej cesty späť, alebo riešiť postupne. Keď neche sa rozprávať za 50 Eur s psychológom, nech sa dočerta rozpráva zadarmo s tebou. To mu povedz.
@le4 ešte som chcela reagovať na tvoj komentár, napísala si to veľmi dobre, vyzerá to, že sa v týchto veciach trochu vyznáš. Vieš ako sa hovorí, že nemému ani vlastná mať nerozumie... keby som vedela čo ho poteší, čo potrebujete a nemá to, čo zmení jeho pohľad na mňa k lepšiemu, tak mi ver že sa snažím to všetko urobiť. Ale z neho nedostanem nič, on ani neprejaví radosť, myslím si, že ani nevie mať radosť, tešiť sa z niečoho. Usmieva sa len a jedine keď je s malou. Dokonca som sa snažila viac krát otvorene rozprávať o tom, že ho prosím nech mi povie, čo mám robiť, že chcem aby bol spokojný, aby bol šťastný, ale neviem čo ho poteší, nech mi povie. Myslíš, že niečo povedal? 😔 A ešte k tomu sexu, je ťažké mať sex a potom byť odmeraná, alebo chladná, alebo ako to nazvať. Ja som žena, vieš mne sa sex spája aj s príjemnými emóciami, ako mám byť potom ľahostajná? Aby to zase neskončilo tak, že on si bude myslieť že je všetko v poriadku, lebo sme mali sex...on vie byť rovnako chladný po sexe, ako aj pred ním, je to proste preňho naozaj len jedna z potrieb, on okolo toho neprodukuje žiadne emócie 🤦
@boba55 Nie je ten tvoj manžel náhodou váha? Lebo v niečom sú si s tým mojim podobní 😆. Možno je len nerozhodný a ty naňho tlacis aby sa okamžite rozhodol. Ibaže niektorí ľudia to nedokážu. Ja môjmu mužovi veľa krát keď niečo riešime dám nejaký návrh a som zvyknutá, že mi na to povie, že on nevie. Tak počkám a vrátim sa k tomu neskôr. Aj môj muž je zgrlos, ale nie až taký a úplne ťa chápem. Ja tiež odkedy som doma pri deťoch sa cítim ako v base. Môj muž si naplánuje celý deň čo bude robiť a ja musím doma baviť deti. Hádať sa s ním tiež nedá, lebo hneď vytiahne také prehnané argumenty, že až 😂
@martinajurkechova no ale aha ako to pekne zvládaš 🤷 asi máš trochu lepšie povahu ako ja, že to tak neprežívaš alebo čo...jaj akoby to pomohlo keby som bola trošku flegmatička...aj v tom čo si opísala vidieť že asi som fakt ja sprostá povaha, lebo mne keď neodpovie, keď nedostanem odpoveď, mňa ide roztrhnúť. Chcela by som chápať ale nechápem neschopnosť vyjadriť sa k jednoduchým veciam. Skoro nikdy mu to nedám najavo, ale ostanem taká vytočená, že sa to potom krásne kopí, jedna situácia k druhej, ja sa len ovládam, až sa doovládam a sme doma a dokola...
@boba55 citala som viac tvojich komentarov.
Uz davno by som bola prec.
Tvoj muz je poriadny pako 🙈 . A, ze je dobry otec? no neviem ked sa takto dokaze spravat na oslave dcerinych narodenin... je to predsa jej den.
A ty mas tiez svoj podiel viny, pride mi, ze si moc seba nevazis. Ak s niekym nedokazem dobre komunikovat tak s nim rozhodne nebudem spavat a nepritrafi sa mi s nim dalsie dieta.
@dskjhfdlkdjhl úplne úprimne musím povedať, že takto je to dobré, je to síce hanba, ale nebudem klamať, ja som sa nemala kedy normálne naučiť narábať s peniazmi a bohužiaľ nejde mi to, chýba mi tá časť života keď by som sa sama živila, kde sa to dá naučiť. Šla som od mami k nemu 🤷 kým by som nemala pred sebou na papieri čo všetko treba zaplatiť, myslím zaklad ako pôžičky, nájom, paušál atď.tak ja neviem či by som to neminula tak, že by niečo ostalo nezaplatené. Ďalšia vec je že manžel ma nikdy do svojich financií nepustil. Ja neviem presne aké má pôžičky, neviem koľko zarobí...nechce o tom hovoriť a pokiaľ má malá všetko čo potrebuje a v byte tiež nič nechýba, tak nech ďalej narába s peniazmi tak aby stačili... že ja nemôžem nikam ísť, nič si kúpiť, čo už, zvykla som si. Stále si hovorím, že keď budem aj ja zarábať, potom si niekedy niečo doprajem
@tinapa tak áno, to je pre mňa už konečne známy fakt, že muži majú problém aj s empatiou, aj si "domyslieť", pochopiť súvislosti, keď žena niečo naznačuje. Každá žena by chápala čo od neho chce, ale muž nie 😀 áno treba povedať na rovinu, lebo sú ozaj niekedy ako maďari... ale ja neviem v čom je problém, že mu radšej nič nepoviem. Z jeho správania ku mne vidím, že ho "obťažuje" hádam každá moja prosba, požiadavka, tak som sa stiahla a pýtam len veci pre malú. Nežiadam, ale je pravda, že trpím kvôli tomu... lebo som normálna mladá žena a veľmi túžim po niektorých normálnych veciach, už spomenuté kaderníčka, kúpiť si peknú kozmetiku, nie najlacnejší krém na tvár za 1,50€, len aby som mu to finančne uľahčila a podobne...
@boba55 mňa zase napríklad nevytaca keď je niekto kľudný. Uzieram ho dovtedy kým ho nezlomim 😂. My sa k sebe povahovo celkom hodíme. S cholerikom by som asi nedokázala vychádzať. Nemám rada napätie a môj muž je taký diplomat. Ale tiež ma veľmi štve keď máme na niečo rozdielny názor, tak sa s ním nedá dohodnúť. Napr. čo sa financií týka. Pre mňa je normálne si veci vydiskutovať, ibaže on neznáša hádky. Úplne presne viem čo tvojho muža štve, lebo môj je taký istý. Radšej mu otvorene povedz že sa naňho hneváš, alebo že si smutná. Ja tiež keď ma v niečom naštve a viem že je zbytočné sa s ním hádať tak ostanem nahnevaná, alebo znechutená, alebo akoby som to nazvala. Proste snažím sa to nejako predýchať aby som nevybuchla. Ibaže môj muž toto neznáša. Totálne neznáša keď podľa neho akože behám nasratá po dome 😆. Tak mu poviem že nie som nasratá, snažím sa mu vysvetliť čo vlastne cítim, lebo ja mám teda oveľa širšiu škálu citov ako on 😆.
@boba55 fúha, tak potom sa nečudujem. Skôr sa čudujem, že je s tebou a ešte čakáte druhé dieťa. Udrieť človeka, či ženu alebo muža, tak u mňa by muž skončil hne´d, po prvej facke.
@boba55 no, ale vidis, Ty sa chovas ako sluzka, nie ako manzelka-ja si neviem predstavit, ze by som nevedela ako sme na tom s financiami. Jasne, nepotrebujem vediet uplne presne, to ma ani nezaujima, ale podstatne veci - o tom treba mat prehlad.
@dskjhfdlkdjhl ale veď to zo mňa urobil on. Niečo je pravda na tom, čo si písala, že je manipulátor. Práve tým ako som sa po tých mojich prvotných excesoch snažila aby mi odpustil, tak som mu vo všetkom ustúpila, vždy keď prejavil, že mu niečo vadí, niečo sa mu nepáči, tak som sa stiahla, len aby bol spokojný a aj tak nikdy nebol. Tak sa to všetko postupne vyvinulo, aj s financiami, nechce aby som sa starala do toho, tak sa nestarám, dal mi najavo, že nemáme na "kaderníčku" tak si nepýtam atď...
@boba55 no, len vies, manipulator moze manipulovat len s tym, s cim sa da. Napr. so mnou by asi nepohol, takze fakt musis zacat sama od seba, sama seba pochvalit, mat sa rada a byt sebavedomejsia, tym padom aj tazsie ovladatelna.

@saskia_98 tak toto je asi individuálne, ako by ktorý muž na to reagoval. Ja fakt neverím tomu, že by to malo pri tomto mojom mužovi dobrý výsledok... presne ako hovoríš, ja netrvám na tom aby ocenil práve poriadok alebo zrovna jedlo. Ale nič? Vidíš, tvoj to vie všetko dať najavo inak, nemusí práve jedlo pochváliť. Čokoľvek pozitívne na moju osobu by povedal, tak by som bola šťastná