Manžel ma porovnáva a kritizuje
Ahojte,mam 27 rokov som na materskej s 2rocnymi dvojickami a uz som ozaj v takom stadiu ze sem pisem aby som si precitala ine nazory na moj problem..takze moj muz starsi odo mna o 17r neustale nejakym sposobom poukazuje na moju vahu aj ked musim povedat ze po dvojickach mam pri 168 cm 56kg,neustale ze som tazka pre neho a dokonca ze som tucna co teda urcite som neni..dala som ai zalezat natom aby som schudla aby som nebola fakt tucna.v poslednej dobe aby toho malo nebolo ma porovnava s kolegovou zenou ako ma ona upratane ze videl na fotkach,ako ona pri dvojrocnej dcere domaze obriadit dom,malu,dokaze navarit a ma nonstop cistucko..ani hracka jedna jedina na zemi atd..alebo ze pani dokonala dokaze cely mesiac varit za 100e a ja nie..vlastne ja nevarim som sa dopocula od neho,nic nerobim len spinkam alebo sedim na gauci..nejdem sa obhajovat kazda mamina vie ake to s detmi je...niektore su aktivne niektore vymyslaju atd..ved deti 🙂 nemam neustale upratane chapte hracky po zemi atd ale ja som na nich absolutne sama,nikto mi ich bepride povarovat,zobrat von,pokocikovat alebo mne s niecim pomoct ked mamu uz nemam bohuzial a svokra nezaujem..a moj drahy muz okrem chodenia do roboty absolutne nic doma nespravi,mne nepomoze a ani s detmi sa nejak extra nehra alebo zeby sa im venoval alebo ich zobral von aby som ja mohla v klude nieco spravit ..na vsetko co si zmyslite som sama a zistujem ze setko co robim vlastne poda neho ani nerobim a som tucna a nic neviem..prosim napiste mi svoj nazor co si o tom myslite...dakujem pekne
@gemynnka keby tak moja sestra chcela spravit taky poriadok s tym jej drzgrosom...... 😖
@lucinka511 takže...dennu tlač som si už prečital na nočnej,upokojim ta.Z prace som zbehol na nakup,potom doma spravil tiramisu pre babku.Vyspal som sa,co to trosku sa učil spanielcinu,najedol a dovolil som sa zabavat tu na MK ( ak ti to vadi a mas s tym problem,za to uz ja nemozem )..Potom za babkou do nemocnice,troska na nakupy do Eurovey,kava s kamoskou a pred chvilou som dosiel dom...Umyť riady a tak...spraviť poriadok...momentalne mam asi 15 minut čas...Zachvilku posilka a vecer futbal.Asi ti to pripada vsetko divne,nuž,kazdy sme nejaky...
s pozdravom
stara Blaškova
@lucinka511 temy o duchoch,čiarkach a pod.ma nezaujimaju,neboj,aj ked samotne ženy maju asi menej vedomosti ako hociktory vzdelanejsi chlap v tomto smere 🙂
@salfusco ta kukni do tej novej temi o tatarskej omacke...joj, co pisem, myslela som do temy....vidis, uz som z toho zmagorena.....
mozno slecna potrebuje aj nazor chlapa na jej "problem"..... 🙄 😅 😉
@obsadenemeno sorry, ale aj ja som v tvojom nicku dlho čítala semeno....
@gemynnka A keby si aj ty zacala porovnavat? Jeho s niekym inym-chlapom,co zene pomaha a tak?
A nechat ho vyskusat byt s dvomi detmi sameho. A do toho aj zoznam uloh ako to robis ty. Ako v Mamicka strajkuje.
Ja sice nemam dvojcence,ale dlho som bola s dvomi detmi tiez-mam 2r.rozdiel,starsi sa nedostal do skolky... Muz vela robi,no mne aspon nasi chodili k detom cca 2x do tyzdna,chceli sa s nimi potesit a cez vikend som zas casto nevarila,lebo nas zavolala svokra (ale zas som nemohla upratovat,lebo vacsinou sme vikend travili niekde inde,malo doma,takze cela domacnost ma pockala,navyse muz robil aj doma,cize potreboval klud,takze ak sme aj boli doma,tak som zamestnala deti aby nepobehovali po byte..
Ak sa ti da,skus aj deti trosku zapojit,ja napr.umyvam octovou vodou,cize deti si nejak neublizia. A bordel? No ucit deti upratovat uz..aj u nas ale byval riadny bordel,to som uz ale elininovala - krabice a nemaju vsetko k dispozicii,len cast,cize je aj menej bordelu. A ucinkoval aj hrackoprac.
@timea7 hehehe, aspon vieme, po com aj tebe rozum chodi....sila asociacie.... 😉
@natalym moj muz mi raz v navale lasky povedal, ze nikto tak nekrici ako ja....a myslel to ako kompliment..... 😵
ja tiez nechcem nikoho manazovat, ale su urcite oblasti zivota, kde ten moj drahy proste nakopnut potrebuje....a sam to uzna.... ak nic nepoviem, tak povie on: si mi mala povedat....... 🙄
@obsadenemeno Ja to neznášam, lebo ja sa manažujem sama.
Ja tak vseobecne nechapem naco su tieto manzelske boje dobre..nie je na svete dost problemov este si to treba zneprijemnit aj doma? Ze kto z koho..vseobecne,dobre sa vynervovat dobre sa vzajomne pourazat...u niektorych mam pocit ze to az z pasie robia...
A nehrajme sa zas mi zeny na tie lepsie,chrumkavejsie...lebo tiez vieme byt riadne potvory, a vieme vyryvat do chlapa kym mu neprasknu nervy a nevybuchne..navadzat zakladatelku temy ze ved rob mu to aj ty,kritizuj ho..ale ona pisala predsa ze to tiez robi..preto si myslim ze si nemaju co vzajomne vycitat..skor treba porozmyslat ako z toho kruhu von..ak to vadi,moze zmenit seba ,svoj pristup a pride potom zmena aj manzela..to je jednoduchy princip akcia-reakcia
Tiez nemam uplne idealne manzelstvo, obcas sa vieme pochytit...(do krvi sa vieme povadit o hubku v umyvadle)...ale aby som takymto stylom pisala o milovanom cloveku z ktorym mam 3deti..aj ked mi obcas tiez vie liezt na nervy..ale to aj ja jemu...podstatne je si vzdy uvedomit kedy je to este konstruktivna hadka a kedy nezmyselne rypanie a urazanie
A k veku ..ja mam 41 a muz 54...a pary ma teda viac nez barsktory zlemraveny 20tnik..takze na vek by som to nezvalovala..skor na velkost ega oboch zucastnenych ktori si proste nepriznaju ze ten druhy ma pravdu aj ked vedia ze ju realne ma...v konecnom dosledku ..kazdy zije len tak ako chce...
Mal by si to sam vyskusat ake to je. Vedcina muzov si mysli ze ked si doma s detmi tak to je lahke pohoda ved sa starame iba o deti aj o domacnost ale je to 100 krat tahsie ako ked chodis do prace. Doma ides naplno 24 hodin v praci si iba pol dna a mas pokoj. Viem ake to je ked nic nestihas mam 2 dcery 8 mesacnu a 4 rocnu starsia dcera je uz vedcia ale musim sa venovat aj jej. Moj nazor je ze si ta tvoj manzel vobec nevazi ako zenu a ani ako matku vasich deti. Spravaj sa k nemu tak ako aj on k tebe nechaj mu deti nech sa aspon jeden den onich postara a nech aj navary aj uprace ked je taky mudry a nech sa aj okolo toho stara aj sam o seba potom moze nieco hovorit. Pisem to z vlastnej skusenosti a teraz pride vecer z prace a pomaha mi vezme deti a hraje sa snimi a ja uz mam pokoj. A na tu vahu povedz mu nech sa pozrie do zrkadla co by od teba chcel aby si bola kost a koza nedaj sa
@natalym ved aj ja sa manazujem sama, ale chlapom to proste niekedy nedopne, urcite veci... tak ja mu to radsej poviem/pripomeniem ako by som mala cakat do aleluja, ze kedy mu to dojde.... ako niektore moje kamosky sa zduju, lebo "keby ma lubil, tak by to urobil/nezabudol/priniesol/vedel..... ja viem, ze mozog chlapa pracuje inak, tak ak nieco od neho chcem, poviem mu to a hotovka.
U nas to funguje 🙂
@obsadenemeno nebolo to lahke ...ale musel a musi..preco by som ja mala vsetko tahat a rozmyslat ci to mozem kupit a panko si bude uzivat..to teda ne..
@gemynnka pekne. Tak ty musis vediet, co nanho plati. Hlavne je si sadnut a porozpravat sa. Konstruktivne. A ak to nezaberie, pocitam, ze musis znovu skusit tu taktiku, co predtym, ked ta zabrala.
@gemynnka no ja som bola ochotna sa vzdat aj pohodlnosti a zauzivaneho.....tiez som si vravela ved malu ma rad vzorny otec a pod...
Ale potom si vravim ved itcom moze byt aj potom ze ja mam tiez pravo byt stastna... Ten moj sa pri razantnim konani spamatal a doteraz ked vidi ze je vela na zehlenie a nestiham tak sa pusti aj do zehlenia co dovtedy robil vsetko okrem sehlenia a ked mam volno a mala je v skolke tak mi pivie al.necha odkaz ze si msm po praci oddychnut
@obsadenemeno nechce sa mi to hladat..nejaka blbost zas,ci o co islo?
@salfusco https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/tatarska-omacka-helmanns-pocas-tehu/
jaka blbost, ona to mysli uplne vazne.... 😝
@obsadenemeno ja som to akurat teraz citala....moja babka furt vravela:
"Panbozko ma velky zverinec"... 😀 😀
@obsadenemeno hmm,mna ucili,že ženy si treba vážiť...takže reagovat na hento radsej nebudem,mohol by to niekto brať ako uražanie,keby som tam niečo zadrel..ale začal futbal,otvoril som si plzen..dufam len,že ten nie je škodlivy 🙂
@lubkavargova1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@salfusco no pokial nie si tehotna, tak je to pifko ok.... 😀
@obsadenemeno boze moj cecilko ty to vidis... Tatarkove peklo
@gemynnka mňa by zaujímalo:
- aké miery, váhu má tvoj manžel? 🙂
- ako často ho nechávaš samého s deťmi?
- ako reagoval na budúcu deľbu práce v domácnosti, starostlivosti o deti, keď ty možno o mesiac možno o rok budeš tak ako on 8h denne v práci? ( ak ste túto tému ešte nepreberali skús sa ho spýtať )
prvé čo ma napadlo......
,,sa ho spýtaj pri takomto niečom, keď ti bude najbližšie hovoriť: ťa už chytajú dedkovské depky či čo? ,,
,,sorry ale jedno dieťa a dve deti sú dosť rozdiel, dnes si to môžeš vyskúšať na celý deň s jedným zajtra ti nechám obe, na tretí deň sa ťa spýtam na rozdiel,,
tu nielen sľubovať ale reálne mu to dopriať 🙂
za mňa:
🙂 aj ja mám na fotkách upratané, veď kto bude fotiť bordel, posuniem ho za hranicu záberu 🙂
🙂 aj ja mám doma občas super upratané, keď sa zapojí, manžel, deti, ja......a vydrží to aspoň na pol dňa 🙂
🙂 aj ja viem navariť za 100€/ mesiac.......keď si pár krát zbehnem popri tom do reštiky, či nerátam pečivo s kávou v kaviarni, rep. pizzu čo objednáme 🙂
🙂 mám 53kg 164 cm cca a v pohode by som ešte 2kg brala navyše 🙂

@charity donedavna cca rok a pol dozadu to boli jeho peniaze a moje su moje...nedal mi ani korunu detom..vsetko som im kupovala ja z mojej materskej,rodicaku..krava som bola uplne tupa tupa tupa a hrala som sa na hrdu ze ja to zvladnem a nech si strci do prdele tie JEHO vyplaty...no potom som si povedala svoje,zobrala mu kartu z bankomatu a v den vyplaty idem s nim do banky a celu vyplatu mi dava okrem poplatkov hypo atd..cize uz su zrazu nase peniaze..aspon v tomto som si spravila poriadok..