Manžel ma porovnáva a kritizuje
Ahojte,mam 27 rokov som na materskej s 2rocnymi dvojickami a uz som ozaj v takom stadiu ze sem pisem aby som si precitala ine nazory na moj problem..takze moj muz starsi odo mna o 17r neustale nejakym sposobom poukazuje na moju vahu aj ked musim povedat ze po dvojickach mam pri 168 cm 56kg,neustale ze som tazka pre neho a dokonca ze som tucna co teda urcite som neni..dala som ai zalezat natom aby som schudla aby som nebola fakt tucna.v poslednej dobe aby toho malo nebolo ma porovnava s kolegovou zenou ako ma ona upratane ze videl na fotkach,ako ona pri dvojrocnej dcere domaze obriadit dom,malu,dokaze navarit a ma nonstop cistucko..ani hracka jedna jedina na zemi atd..alebo ze pani dokonala dokaze cely mesiac varit za 100e a ja nie..vlastne ja nevarim som sa dopocula od neho,nic nerobim len spinkam alebo sedim na gauci..nejdem sa obhajovat kazda mamina vie ake to s detmi je...niektore su aktivne niektore vymyslaju atd..ved deti 🙂 nemam neustale upratane chapte hracky po zemi atd ale ja som na nich absolutne sama,nikto mi ich bepride povarovat,zobrat von,pokocikovat alebo mne s niecim pomoct ked mamu uz nemam bohuzial a svokra nezaujem..a moj drahy muz okrem chodenia do roboty absolutne nic doma nespravi,mne nepomoze a ani s detmi sa nejak extra nehra alebo zeby sa im venoval alebo ich zobral von aby som ja mohla v klude nieco spravit ..na vsetko co si zmyslite som sama a zistujem ze setko co robim vlastne poda neho ani nerobim a som tucna a nic neviem..prosim napiste mi svoj nazor co si o tom myslite...dakujem pekne
@natalym u nás je riešením práve tá komunikácia, zdieľanie, kedy to celé zároveň spracovávame 🙂 V podstate riešenie vidíme už na zaciatku, ale musíme sa v ňom uisťovať 🙂
@natalym inak, mne to muž ani nemusí hovoriť ze má nepočúva. Ja už to na ňom vidím. Ale nevadí. Veď ja to vlastne často ani nehovorím jemu 😀 to je taký môj individuálny brainstorming 😉
@papricka33 a to zas ja tak nenechávam, keď nepočúva. " počúvaš ma? " anóó " " čo som hovorila ? " " no že si toto a toto" ....nejako má vždy šťastie, že trafí.
@gemynnka tak neviem, ako to robí pani dokonalá, ale ja to robím tak, že malý ide k babke a ja tú hirošimu doma poupratujem. Takže pri dvojičkách a keď ti nemá kto pomôcť, sa ti vôbec nečudujem, že nestíhaš. Nech pánko pekne zaplatí pani na upratovanie, keď chce mať pri dvojičkách doma čistúčko. Možno by pomohlo, keby si to pán doma na jeden deň skúsil sám.
@papricka33 ja som sa tiež naučila svoje duševné výlevy manželovi nevešať na nos, lebo on chudák buď to berie osobne alebo nevie čo s tým a začne sa mrviť na stoličke a má neodolateľnú chuť si ísť pofajčiť a zdúchnuť z mojej prítomnosti. Tak duševné výlevy s ním radšej neriešim, skôr praktické veci a čo najviac zaberá na môjho manžela, kedy sa cíti dobre je, keď niečo spolu robíme, to je jedno čo, či spolu varíme, robíme drevený obklad, nanášame fasádu, ale spoločnú prácu odporúčam na utuženie manželských vzťahov. Ak dvaja nie sú povahy, že sa pri tom pozabíjajú 😝
@libawet to ja už nerobim 🙂 ale občas, keď sa chcem zabaviť, položím kontrolnú otázku ale úplne od veci. Sa mi páči, aký ostane vyplašený 😀 zahrám to, akože vidíš, ty ma vôbec nepočúvaš!... Vyvolať v chlapovi výčitky svedomia nie je nikdy na škodu 😉
@gemynnka ahoj, ja mam jedno dieťa, skoro 100 kg, neporiadok doma a často ležím na gauči. Sú dni,kedy nevarim a ideme sa najesť alebo si objednáme. Prezerieme mesačne 300eur. A môj muž má bezvýhradne ľúbi,nikdy mi zlého slova nepovie,hovorí,že som najkrajšia a najlepšia a všade ma chváli.
Je viac možností: a) tvoj muž je neskutočne náročný a aj keď spravíš všetko na 300%, nikdy to preňho nebude dosť
B) jeho kolega je ako môj muž a stále ženu chváli a on mu uveril 🙂)
C) príliš často pozerá film Stephordske paničky. Ale vysvetli mu,že to mali v sebe čipy a neboli už ľudia.
Základom je komunikácia. Možno by som povedala,ok, rada si spevnim postavu,takže urotok a štvrtok mam 18:30-20;00 zumbu a ty strazis deti. Alebo mu vysvetli,že ak chce dokonalý poriadok,buď pomôže on alebo zmobilizuje babky alebo ti zaplatí aspoň jednorazovú výpomoc.
Zvyčajne ľudia reagujú na všetko podráždene, keď ich trápi niečo celkom iné. Nemá to zle v robote alebo tak?
@papricka33 😀 ja to mam naopak..moj pocuva aj co nemusi..vcera vecer som nakladala umyvacku a pozeram ze predposledna tableta v krabici..a pre seba si vravim nahlas ze "kupit tablety".. nahlas si vravim,lebo potom si to lepsie pamatam a nezabudam..a moj muz sedel pri stole a skorou vidlicka vypadla a pyta sa.." co mam kupit?tablet? Stary sa pokazil?" 😀
Taky magor ta len psychicky depta nezavidim ti to mas priamu cestu k depresii viem o com hovorim poznala som takeho typka a on sa nezmeni je to sucast jeho povahy buzerovat ak nie to tak ono a stale si nieco najde... Fuu smutne, ze nemas ani mamu,to mu len nahrava do karat, ze nemas kam odist, kde sa vyzalovat... Chyba,nie je v tebe skus sa nad to povzniest nepripustaj si a surne,potrebujes butlavu vrbu nejaku kamosku na ventilovanie a vykecanie sa, .. Co sa tyka buducnosti? Taky vztah nema kam smerovat
Moje nervy..to co mas za chlapa?? Ved ja mam jedno dieta a tiez som nemala vzdy upratane a ani nemam...ved sme predsa ludia a nie stroje a tym detom sa treba aj venovat a uzivat si ich a nie aby sme mali v dome vzdy tip- top!
@lucinka511 no vidis ale asi som si ho brala z nejakeho mne znameho dovodu..nemala si si ho brat..a nemala som toto a to a aj tak som to spravila.zivot sa tomu hovori..neber to v zlom co pisem alebo utocne,nebrala som si ho zo dna na den ci bez rozmyslania ci bez lasky ...
@evittam pre teba nie ale pre 27 r je uz skoro dedko,,,
@gemynnka inak to aj mna napadlo ako prvé, či bol taký aj pred svadbou (a že prečo si si ho brala ak áno).
Bud má nejaký uplne iný problém a snaží sa to zhodiť na Teba takýmto správaním alebo je potom ozaj neúctivý grobian alebo tretia možnosť - psychopat, ktorý ta psychicky deptá.
Ako sorry pri takej váhe tolko kg s dvojičkami, tak klobúk dole!!!! To si ozaj mohol vymyslieť niečo iné.
@gemynnka a kedy sa zmenil?
Až ked sa narodili deti?
@natalym no kazdemu, co mu chyba.... 😅 😝
@gemynnka ja viem,ved urcite si si ho nebrala len tak a uz ani to nevratis, ale apson ams argument kt mozes argumentovat,ked ta bude zasa ponizovat,ze moze bzt on happy ze ma taku mladicu,ked pomaly uz pojde do dochodu.prepac moze sa to to zdat trapne co pisem ale co uz take tomu chrunovi povies ak len nie protiutikom na jeho ego,,,,nik ti tu neda radu co robot,on taky je sa nezmeni a ja by som sa kvoli nemu bzt tebou vobec nemenila,vsetko robis dobre a ked si to nevazi a nevazi si to, ze pri tebe moze legalne si uzivat druhu pubertu tak je to fakt debil...
@lucinka511 dakujem ..ono ja si to uvedomujem velice dobre len nejak sa nedokazem prinutit trebars aj odist od neho..asi ze nemam vlastne uplne kam ist..teda mam ale asi mi je proti voli nechat uz svoj zauzivany zivot a "byt sama sebe pani" a ist s dvomi detmi byvat s bratom..on chce mat svoj klud,ja tiez...a tak tisko trpim..alebo niekedy aj nahlas ale trpim a ostavam vzdy..
@catherinah ked som bola tehotna som ratala s mamou ze mi pomoze lenze mi necakane zomrela chvilu pred porodom a musela som sa vzchopit a na nikoho sa nespoliehat..mozno aj to bola chyba ze som vlastne zostala sama aj som sa tak citila,nemam mamu nemam uz nic..a to asi aj bola chyba ze som vsetko chcela sama zvladnut a dokazat aby som sebe mozno nieco dokazala...
nad hrobom som sa zaprisahala ze budem sa snazit aby bola na mna vzdy hrda...uz viem ze ale toto by urcite nechcela..
@natalym videla som tu aj taky nick ze "zlevysavam"
@gemynnka nemusi od neho odist,staci ekd mu raz povies svoje a nebudes sa trapit pre to co ti povedal, a casom uvidis ako vam to bude fungovat nadalej,,,,Mozno ma tvoj pan manzel prehnane ,vysoke naroky,ale je uplne normalne, ze pri dvojickach nebudes mat v kuchyni a byte tip top,keby so videla byt mojej sestry pri 3 malych detoch,raz sa jej manzeô vyjadril na ten neporiadok ,myslel si ze v ich byte vybuchla bomba,,ale nikdy jej to nevyctital,nikdy, asi preto ze ju stale ma rad a vazi si ju, ze sa stara o jehod deti.. no ved si uvaz co je pre teba dobre, ale myslim si, ze tvoj manzel moze byt prestastny , ze ta ma,
@gemynnka netreba sa hanbiť požiadať o pomoc, chlap bude nakoniec možno hrdý, ked ho za to pochváliš.
@gemynnka pocka nepocka, aspon uvidi, ako by to vyzeralo, keby si naozaj nic nerobila ... ono len takto si urcis nejake hranice, aby nebol stale horsi a horsi ku tebe ... a hlavne mu nechaj deti aspon na dve-tri hodiny cez vikend napr., ked sa nemoze vyhovarat, ze je unaveny z roboty (ja by som na to ohlad nebrala inak) a urob si svoj program - to je jedno aky ... mozno si je tebou moc isty, a tak si dovoluje ...

@sardinka336 Sme to je fakt. Ale však aký by bol zmysel tejto stránky.......