icon

Manžel ma tlačí do vecí, ktoré ma desia

Včera o 18:54

Neviem ako to vysvetliť nestranne, nedržím nikomu stranu. Ide o to, že môj muž neuznáva strach z niečoho,fobiu majú podľa neho iba zbabelci a dá sa prekonať lusknutím prsta. Ja mám dve, strach z výšok a bojím sa šoférovania. Môj muž ma dotlačil k turistike konkrétne Jánošíkové diery. Toľko do mňa hučal, že som šla. Samozrejme na rebríkoch som to oľutovala, nohy sa mi triasli ako srnky ale dala som to.
Teraz začal s tým, že mám šoférovať. Párkrát som to skúšala ale panikárila som, šla som pomaly, trúbili na mňa, ukazovali mi gestá. Proste som to vzdala. Muž prišiel s tým, že kúpi teslu ktorá, riadi sama ale človek musí sedieť za volantom a keby niečo prevziať riadenie. Chce ma za volant posadiť na 4 hodinovú cestu. Vraj len budem sledovať cestu a keď bude treba pribrzdím. Vysvetľujem mu, že mám z toho paniku, ohrozujem životy detí, nás aj ďalších účastníkov premávky. Nahneval sa a pred 10 ročným synom na mňa nahúkal, že som neschopná. Povedal, že sa nemieni ospravedlniť lebo vraj aj synovia vidia, že som neschopná. Potom začal s citovým vydieraním, že mi nezáleží na rodine, keby potrebovali odviezť na pohotovosť, nechám ich umrieť. Veľmi ma to trápi lebo ja svoju rodinu milujem a starám sa o ňu najlepšie ako viem. Najviac ma trápi manžel9vo správanie.

Strana
z5
anonym_eeab9b
Včera o 18:56

V ktorej krajine žijete?

anonym_d52a1f

Už by nebol mojím manželom.

anonym_db00d4

Och toto som sa ja napocuvala od znamych, ja jazdim len automatom a tiez pocuvam ze co by som robila, kebyze musim ist na klasickom aute, sice neviem v akej situacii by to bolo kedze vsetky auta mame automat ale tiez to pocuvam nastastie nie denne 🙂 Ja som povaha ze sa dotlacit nenecham do coho nechcem, ale zas nikto ma tak nedirigoval nikdy

autor

@anonym_autor To, že mňa zvyšuje hlas a vyvýja na mňa neustály tlak. A o urážkach pred deťmi ani nevravím.

anonym_e102aa
Včera o 18:58

A to ostal teraz taky ?

anonym_29a685
Včera o 18:59

nehodíte sa k sebe. Ty si podľa všetkého bojazlivá, opatrná, tvoj manžel zas sa nebojí ničoho, všetko zvláda.
bude ťa mať neustále za menejcennú.

anonym_760bd2
Včera o 19:01

Jánošíkove diery? Veď to je pre škôlkarov. Si naozaj dramatická. Chápem keď sa niekto boji výšok, že taký Slovenský raj je problém ale Jánošíkove diery to si fakt prehnala

crazy_cat_lady

Vzala si si idiota, ale to uz asi vies

madeincssr

@anonym_autor mozno mu skus vo vhodnej chvili navrhnut, ze ak bude ku Tebe vludny, ako dobry, trpezlivy ucitel a neskor pokojny dozor, mozno naberies na soferovanie (v rozumnych davkach) odvahu.

anonym_454a50
Včera o 19:02

No vidis, napriklad ja by som sa na tvojom mieste do Janosikovych dier nenechala dotlacit. To nie je nevyhnutne pre zivot, nechala by som chlapa nech vezme deti a ide s nimi sam. Na druhej strane soferovanie povazujem za dolezite, hlavne ak ma clovek deti. Takze v tomto smere by som na sebe popracovala. Nie ist hned 4h cestu, ale postupne, nech ti muz zaplati kondicne jazdy. Soferovanie je len o treningu a praxi.

anonym_73ab8f
Včera o 19:03

Mňa by tiež nebavilo robiť stále niekomu šoféra, lebo partner nejazdí a pokiaľ už by aj mal ten vodíčák, tiež by som sa snažila ho motivovať, nech sa rozjazdí... neviem teda ako je to u teba, či očakáváš, že vždy keď treba ťa vezme, nákup, deti, hento, toto alebo sa vieš zariadiť aj sama... ja mám rada, keď ma správny človek potlačí správnym smerom, aby som sa prekonala... ale takýto spôsob komunikácie, krik, urážky, to je zas úplne iná, hlavne ak je to typ, ktorý si vždy nájde niečo ... bol by ochotný navštíviť možno poradňu? kde by ste zlepšili komunikáciu?

anonym_2c5383
Včera o 19:03
@anonym_760bd2

Jánošíkove diery? Veď to je pre škôlkarov. Si naozaj dramatická. Chápem keď sa niekto boji výšok, že taký Slovenský raj je problém ale Jánošíkove diery to si fakt prehnala

@anonym_760bd2 tak su tam useky s celkom velkymi rebrikmi. A tam mal znamy, co mava panicke ataky vo vyskach riadny problem.

anonym_760bd2
Včera o 19:05
@anonym_2c5383

@anonym_760bd2 tak su tam useky s celkom velkymi rebrikmi. A tam mal znamy, co mava panicke ataky vo vyskach riadny problem.

@anonym_2c5383 bola som tam snáď 100x, ale naozaj to ako nič dramatické nevidím

enmery
Včera o 19:07

🤮Otrasný chlap...empaticke vybavenie nula bodov. Ako ti nadáva on teraz pred deťmi budú neskôr ony, keďže to berieš vpohode. Je mi veľmi ľúto, v čom to žiješ.

anonym_2c5383
Včera o 19:07
@anonym_760bd2

@anonym_2c5383 bola som tam snáď 100x, ale naozaj to ako nič dramatické nevidím

@anonym_760bd2 ty ale asi nemas strach z vysok. Pre toho, co ma ozaj z toho fobiu, tak to moze byt problem. Moze ostat visiet a uplne zmeravie. Asi si to nevies predstavit.

anonym_658817
Včera o 19:10

Ja mam realne fobiu z vysok. Ruky mokre este to len vidim v telke. Janosikove diery som dala, odrazu neboli mokre ruky ale chrbat. Bolo to v dazdi este sa aj tie rebriky smykali. Nekonecne som bola hrda na seba. Spominam to pri kazdej prilezitosti ako som sa prekonala.
Chodia tam aj deti, tak to netreba dramatizovat.

anonym_d60d6c
Včera o 19:12

A ty mas len tu pomyslenu igelitku, aby si ho musela pocuvat a nenahucala na neho, ze sa sprava ako idiot? Urcite nie pred detmi …. Ale urobil by taky cirkus len raz a uz by videl, coho by sa bal on. Aj ked soferovanie povazujem za klasicku zrucnost, ktora sa s dobrym instruktorom da zvladnut … ked to zvladnu skupiny ktore maju rodicov surodencov …. No tak treba v dnesnej dobe pouvazovat ako sa k tomu dokopat … auta so vsetkymi asistentami uz zvladne pomaly aj dieta a robit dospelej zene sofera je tiez otravne, to ma nas. o tiez … k turistike neviem … to je pocitovo tak osobna vec … niektori ludia nevylezu ani na rebrik, lebo maju zavraty … to je uz tazsie. Len vo vasom vztahu bude toho asi viac a zo synackov vyrastu rocnaki magori ako otecko … len ked natrafia na kus zeny tak dostanu po ustach …

anonym_6d35b3
Včera o 19:13

Keď má niekto z niečoho strach netreba ho do ničoho nútiť lebo to narobí viac škody ako úžitku nakoniec.Ja nemám vodičák a ani nechcem lebo mám pred tým obrovský rešpekt hlavne keby mám vieš deti lebo ten šofér je zodpovedný nielen za seba ale za celú posádku.Sice nemám vodičák ale aj ako laik veľakrát vidím čo tí šoféri robia nieraz nás nejaký idiot ohrozil na živote našťastie sa nič nestalo ale ma klepalo ako osiku.Tvoj muž by sa mal uvedomiť a ty sa nenechať do ničoho tlačiť

anonym_6d35b3
Včera o 19:14

Viesť deti malo byť nie vieš

anonym_a7d3fd
Autor odpoveď zmazal
anonym_15c8be
Včera o 19:20

čisto autonómne vozidlí ešte na našich cestách nie sú, zase si niekto trénuje písanie dramatických poviedok?

janinque
Včera o 19:27

Ako si spravila vodičák, keď máš paniku šoférovať?
Si dospelá žena, ak máš deti, tak všetko okolo nich rieši manžel? Ako ideš ku kaderníčke, na kávu, či navštíviť rodičov? Všade ťa vozí muž?
Do Jánošíkovych dier chodia na školský výlet 7 ročné deti. Podľa mňa si fakt dramatická. Ale muž tiež vedel, koho si berie, za tie roky si mohol zvyknúť, ale teda, nezávidím mu.

anonym_4ea9bd
Včera o 19:32

Manžel má byť tvoja opora podpora....nie ti nadávať do neschopných..

anonym_4ea9bd
Včera o 19:33
@janinque

Ako si spravila vodičák, keď máš paniku šoférovať?
Si dospelá žena, ak máš deti, tak všetko okolo nich rieši manžel? Ako ideš ku kaderníčke, na kávu, či navštíviť rodičov? Všade ťa vozí muž?
Do Jánošíkovych dier chodia na školský výlet 7 ročné deti. Podľa mňa si fakt dramatická. Ale muž tiež vedel, koho si berie, za tie roky si mohol zvyknúť, ale teda, nezávidím mu.

@janinque neporovnávaj deti a dospelého..deti vnímajú strach inak ako my..a predstáv si moja kamoška bola v diérach ako 15 ročná a skoro tam odpadla zo stresu

anonym_f73223
Včera o 19:34

Odkedy mu takto hrabe a preco teraz?

anonym_8ad870
Včera o 19:36

choď na to z inej strany. nebráň sa tomu, začni si hľadať nejakú diagnózu ktorá šoférovanie obmedzuje 😂

anonym_4ea9bd
Včera o 19:40

Šoférovať sa skús naučiť nie pre neho ale pre seba.. skúšajú krátke trasy v čase kedy chodí menej áut , z trubiacich pokiaľ nerobíš nič život ohrozujúce si nič nerob majú malé vtáky a potrebujú si tým niečo dokázať 🤭✌️

anonym_3dcd7f
Včera o 19:41
@anonym_autor

@anonym_autor To, že mňa zvyšuje hlas a vyvýja na mňa neustály tlak. A o urážkach pred deťmi ani nevravím.

@anonym_autor "A o urážkach pred deťmi ani nevravím."

Nemyslim si, ze vas najvacsi problem je ze Ta nuti soferovat (to by si sa fakt mohla prekonat, z praktickych dovodov). Neverim, ze vas vztah je OK, ak sa tkato k Tebe sprava, a to vieme len utrzky.

ivinkapink
Včera o 19:44

Pointa je niekde inde, a to ze JU NÚTI a ak sa nepodrobi chova sa ako grobian, s tym ste zeny ok?
Ja tiez nesoferujem, i ked vodicak mam, a manzel na mna nevyvija natlak ani sa ku mne zato nechova ako k chudere...
Opytaj sa ho ci sa mu bude pacit,ked ho ty budes zhadzovat pred detmi...

anonym_a9c9c5
Včera o 19:54

Pravdepodobne más slobodnú vôľu tak si tam vôbec nemusela chodiť a dokonca má môžeš aj rozviesť

Strana
z5