Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
@luccija nie je to divné. Keď mám doma s mužom situáciu, kde obaja nechceme ustúpiť a vypočuť si argumenty toho druhého s pokojom (pretože sme obaja tvrdohlaví a pri argumentácii by sme zvyšovali hlas a vytočili sa do extrémov) tak vtedy si to vydiskutujeme tým, že tie argumenty a pocity si proste napíšeme. Dokonca to nie je ani o tom, že sa jeden druhému ospravedlníme ani to od druhého neočakávame, ale proste to často uzavrieme ako rozdielny pohľad pričom samozrejme sme obaja spravili chybu a obaja sme v niečom mohli reagovať inak, alebo to urobiť inak.
@zuzanapjat ale veď nie vždy. Ty si to proste nevieš predstaviť. Sama hovorí, že pred cudzími je manžel a otec roka. Doma za zavretými dverami iné. A teraz ho vytočilo to slovo. To keby jej v tom amoku struhol, či vystrelil to by už bolo cez podľa teba, ale slovné vyhrážanie OK. No podľa mňa ani taký slovný cirkus nie je OK.
Ty si vieš predstaviť, že do krvi sa pohádaš, vyhodíš muža z bytu a potom ráno mu napíšeš treba mi natankovať auto?
Bez nejakého pokusu o zmier? Opakujem takéto konanie nič neospravedlňuje a nie je to normálne.
@luccija napr. autorka pisala ze stale vybera dovolenku on. Problem je to ale vtedy, ked on vyberie dovolenku na ktorej ona a deti nie su spokojni. Alebo ona sa s detmi uci, on im chce financovat vzdelanie a vybrat dobru skolu. Problem by to bol vtedy, keby vybral skolu, na ktoru deti nemaju vlohy a na ktoru by nechceli ist. Problem zubu chcel vyriesit proste po chlapsky..... hned aj za cenu cirkusov a napr. sú deti, ktoré o dost viac cirkusuju ked maju matku pri sebe (to bol moj pripad v detstve). Mne ked čo len krv mali brať tak pri mame som spravila taky cirkus ze konec a ked bol so mnou otec, tak som bola odvaznejsia a prekonala strach. Preto aj my doma, ked muž niečo rieši so synmi ako chlap s chlapom (bez bitky) tak ja opušťam izbu a nie som tam ako pomocna barlička pre tie decká. Existuju situacie, kedy aj ked dieťa ma počiatočny strach, ale jeho prekonanim ziska na hrdosti a nie že ma traumu z toho .... 🙂) Koľko deciek aj plavať sa rychlejšie nauči pri otvovi.
@zuzanapjat si zober taký medializovany prípad Judita, ju tiež len raz do nepríčetnosti niečo vytočilo.
A hej sme len ľudia, ale uľaviť si jedným slovom, vetou, odísť z tej situácie je pochopiteľné. Vrieskat, že sa deti zobudia, vyčítať žene pomaly aj farbu vlasov a vyhadzovať ju v noci z bytu a ráno byť urazený nie je vôbec v poriadku.
On je dospelý a zodpovedá za svoje konanie, je trenovaný sa ovládať.
Napíšem ešte inak. Dovolil by si to ak by bola ona 140kg chlap a nadriadený, či vtedy by držal ústa, ale na slabších môže.
@zuzanapjat normálny partner by sa pred výberom dovolenky, školy a iných dôležitých vecí spýtal na názor partnera. A nie vyberal ako sám uzná za vhodné. Chápeš ten rozdiel. Ak vyberám niečo čo sa týka aj iných opýtam sa na ich názor a potom vyberieme spolu.
Nie že ja zavelim a čata nakluše.
@janage za 15 rokov sa raz chlap nechal vytočit do nepričetnosti, bez toho aby ju preplieskal, hadzal predmety, alebo rozbijal zariadenie bytu a ty tu vytiahneš brutalnu vraždu pravdepodobne realnej psychopatky kde nie je celkom jasne, ci islo skutocne o nepričetnosť, kedže niekolkokrat spominala ze ho zabije a dokonca predtym susedia ani žiadnu hadku nespomenuli, len smiech. Žena je tiež dospelá a tiež nemá čo mužovi do debilov nadávať... Išla mu dávať rozumy akoby na synovi spáchal teror... čo nehnevajte sa sú prípady kedy skutočne musí chlap aj zrúknuť na dieťa a nie mu chodiť kolo riti psychologicky, ako to riešia ženy. Obzvlášť v prípade synov. Zrazu tu všetky chcete mať citlivých mužov, ako to ich partnerky ocenia apd...... pritom sa skôr hromadia prípady kedy sa s mužov stávajú pricucnici mamičiek, ktorí bez matky za riťou sú neschopní. Aj citlivosť matky musí byť vyvážená drsnosťou a ráznosťou muža.
@janage áno to máš pravdu.... ale to že vybral on ešte neznamená že neprebehla následná diskusia aj s jeho argumentami. A autorka nespomenula, žeby to danej destinácie skutočne nechcela ísť. Ako máš prípady že žena chce all inclusive pri mori a muž ju vezme každý rok na hory kde musí variť a šľapať kilometre denne.
Tak cez obednú prestávku sa vyjadrím. Nie, nebolo to prvý krát čo sa necitlivo správal ku deťom. Ale prvý krát čo ma vyhadzoval z bytu.
Napríklad minulé leto sme sa rozhodli ísť na Jánošíkove diery keď sa vráti dcéra z prázdnin. Náhle však dostal pár dní náhradného voľna, tak zmenil názor. Zavolal dcére že po ňu príde ku babke a ďalší deň do Terchovej. Ona na to, že má už s bankou dohodnute ďalsi deň Bojnice, nech to o deň odloží. Muž však trval na svojom a zložil jej telefón. Mne povedal, že keď si to nerozmysli tak pôjdeme ďalší deň bez nej a potom jej naschvál bude ukazovať fotky a rozprávať ako tam bolo krásne. A ju tam za trest zoberie až o rok. Tak som dcére aby nevedel zavolala nech to s babkou odloží, lebo tato pôjde tak či tak. Takto rieši každé neposluchnutie detí.
A čo sa týka tých zubov, áno chcel to riešiť chlapsky. Ale načo tie reči o tom, že zomrie a mamička mu bude chodiť plakať na hrobcek. Bude sám v truhle bez mamy.
Lenže to nie je nič strašné, to čo tu píšeš. Dcéra totižto ten výlet s babkou mohla reálne odložiť a pridať sa k vám ako k rodine, keďže zrejme babka má viac časovej slobody ako otec, ktorý dostane neplánovane dovolenku a chce to využiť... On ako otec chcel aby sa dcéra prispôsobila situácii v ktorej bola celá rodina a nie aby sa rodina prispôsobila dcére, ktorej program sa preložiť môže. A čo sa týka tých rečí ....... no chcel syna namotivovať k odvahe strašením. Áno nebolo to okey, ale to sú presne tie veci, kedy človek proste spraví prešľap ale nie preto aby poškodil, ale aby pomohol. Nie každý je psychológ a vie voliť slová.
Prešiel on psychotestom? Toto je psychické deptanie deciek. To maju gumy zelené na toto výcvik? Psychicky zneistiť, rozdrazdit… blbec
Rieš s nim blbé reči čo sa týka veku. Ale uvedom si, že on chlapcovi zle nechcel. On chcel chlapcovi pomôcť a vyriešiť problém.
@zuzanapjat prepáč ale ty aj čítaš, co ona píše? Ides si stale svoje. To cela rodina mohla za to, ze on si zmenil volno? Ide menit program celej rodine ako ON chce a este aj vyvíjať nátlak? Dcéra nemoze si spravit program s babkou na ktorom boli dohodnuté? Ci učíme deti odmala ustupovať debilnym a nezmyselným požiadavkám rodiča? Toto uz davno nie je o zuboch!
@vendulka80 v jeho očiach to nebola nezmyselna ani debilna poziadavka a ano dieťa by sa rodičovi malo v niecom aj prisposobit.... nie je vsetko len o tom aby sme svoje zivoty do bodky prisposobovali svojim detom.
@zuzanapjat v jeho ociach??? Jemu vsetci robia to, co vidia v jeho ociach. Aby bol spokojny a hlavne bol pokoj. Žiadna diskusia, ziadne ústupky. A on vidí nieco ine? Robi len to, co chce on. Neuveriteľne, co vsetko zeny dokazu tolerovať. A ospravedlniť.
@anig vies co zo zaciatku ma pred detmi aj so svokrou riadne ociernovali. Ale potom videli kto cele tie roky drzal domacnost pokope, kto sa staral o rodinne teplo a potom to prestalo. Svokra sa mi ospravedlnila lebo az neskor zistila co ma doma za vykvet.uz sme rozvedení vyse 4 rokov a vztah medzi nami je na bode mrazu. Nastastie deti mame vacsie tak nemáme problem komunikovat skrz nich, pripadne ak je nieco co treba riesit s nim tak si zavolame, napiseme. Inak nic.
@vendulka80 to že nie je žiadna diskusia to je zčasti aj vecou ženy... a teda ci ziada vysvetlenie a spyta sa, ci sa neda prelozit dovolenka o jeden den a necha si vysvetlit dovod. Dovodom mohlo byt aj to, ze uz naplanoval kazdy den. Predsa je to otec, chce travit dovolenku s rodinou, tak hadam to nie je az taka tragedia................. opät tu vyvstava otazka, ci zena chcela, alebo nechcela ist na ten vylet. Ak chcela tak o čom sa tu bavime??? O despotovi ktory vezme rodinu na vylet kde potom vsetci trpia?
@zuzanapjat dcéra bola už pár dní dohodnutá s babkou na výlete, on im to behom hodiny zmenil a to mal 3 týždne dovolenky pred sebou. Mohli sme ísť kedykoľvek. Neboj, keď ostane single pošlem ti jeho číslo, ani jeho mama by ho tak nebránila ako ty.
@zuzanapjat ale oni to mali naplánované, cela rodina súhlasila a plánom a tym, ze dostal odrazu volno tak sa zrazu rozhodol, ze to ide zmenit. ON sa rozhodol. Uz si ho tak slepo nezastávaj, lebo mam pocit, ze mas doma nieco podobne a pride ti toto vsetko uplne normalne.
A nemal žiadny iný program na 3 týždne, okrem pozerania netflixu. Škoda slov. Idem pracovať ďalej.
@zuzanapjat zuzka vy mate asi stastne manzelstvo a na vlastnej kozi ste nic podobne nezazila. Tisko vam zavidime a my co sme si niecim podobnym presli vieme o com hovorime. Verte mi ak to cita niekto kto ma stastny vztah, pride mu to ako banalita. Ale pokial ste nikdy nebola v takej vyhrotenej situacii tak nesudte. Mozno keby sa pani rozrozpravala co maju kazdy den naservirovane zo strany manzela tak by ste zmenila nazor. Nielen fyzicke nasilie dokaze ublizit.
Kazda zena si zasluzi slusne zaobchadzanie a nie vojenske manevre. A rovnako deti sa maju vychovavat prisne, ale s laskou a nie v strachu a pocuvat ako otec uraza matku a posiela ju pomaly o polnoci do prdele. To je zdrave prostredie?
Vsetci sme nejakí a máme iné cítenie, autorka príspevku možno nieje taká emocne silna ako vy. Vy by ste ho mozno zakhriakla, ovalila palacinkarom a hrdina by stiahol chvost.ale ako pisem, nie kazda ma na to gule vzopriet sa.
@vendulka80 mám pocit, že oni dvaja by sa ku sebe veľmi hodili.
Mne to napadlo hned. Este som chcela v úvode napísať, ze ci sa nahodou aj nepoznajú a nie je to ta slečna reprezentačná nahodou ale ak ma manzela tak asi nie😊len taku obhajobu som uz davno necitala teda
Dúfam, že to číslo jej pošleš čoskoro 🙃žiadne decko si nezaslúži existovať v takom prostredí a hlavne kde ich matku niekto ponižuje, mne by stačilo už len to, keby mi mal splietat o mladých ženách a ze ja už nemám 25 a nie som preňho na pracovných akciách reprezentativna, toto by milujúci chlap manžel a otec nikdy nedovolil vyslovit matke svojich detí, držím palce a dúfam, že čoskoro to u vás skončí a budete žiť už len v pokojnom, harmonickom prostredí
To je trošku iná vec. A nie diky, ja mám chlapa v pohode 🙂) Mne tu v podstate išlo o to, že kvôli zubu riešiť rozvod je blbosť a že niekedy je treba mať veci vydiskutovane.... ale to sa da za predpokladu, že diskutujete..... Tiež za 15 rokov jeden hrubý prešlap by sa prežiť dal, ak teda by sa viac neopakoval. Nemyslim si, zeby som sa hodila k vašmu mužovi, totižto si myslim, že my by sme sa pozabijali - ked zhodnotim aspon z toho načrtnuteho jeho povahu a poznam moju. Ale s mojim muzom som sa naucila fakt rozoberat detailne o čo komu ide, prečo konal ako konal ...... a prečo povedal čo povedal. Ak to u vás vlastne nemá zmysel..... tak potom asi viete kam smeruje manzelstvo.
@vendulka80 prešiel psychotestami a má aj legálne držanu zbraň
@vendulka80 nepoznam :D vojakov z povolania poznam sice, ale dotycneho nie.
@zuzanapjat ale tu sa to kopi a zub je len zámienka, starému sa zapálili lýtka a ma pocit, že mu utiekol vlak
@zuzanapjat si asi jedina kto v manzelovi autorky nevidi psychopatickeho manipulanta, psychickeho tyrana a zakomplexovaneho jedinca. Priklanam sa k nazoru, ze v realite si nikdy takeho cloveka ani velkym oblukom neobchadzala pretoze netusis ako psychicky narcisticky tyran funguje.

@janage keby ho bežne slovo vyrieknute zenou vytacalo do nepricetnosti tak za 15 rokov by si nedovolila ani ist za nim vecer riesit čo a ako mal robiť.