icon

Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu

24. jún 2021

V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja

althejka
24. jún 2021

no kebz to robil moj muz malemu, tu nejde o autoritu, tu ide o zbytocny zasah do vynervaceneho decka. co mal dakovat? jaaj oci, citim sa hrozne a som od zubarky v prdeli,ale ved to skusit. urcite spolu zazijeme super zazitok . ja ako mama by som urobila to iste. skoncila to a keby po mne bliaka urazeny chlap, lebo jeho super autoritativne posobenie nenaslo dakovacku, poslala by som ho tiez si prevetrat hlavu.

anjelicek26
24. jún 2021

@777januska777 ja som minule sledovala takuto podobnu diskusiu, kde muzovi vonku rupli nervy a vynadal a dal dietatu jednu na zadok, ked sa hadzalo na zem volakde na ihrisku a ze ako to mohol...bol za tyrana, debila, co neovlada emocie smer male dieta... potom s nej vypadlo, ze ona vlastne tiez dava dietatu po ruke, ked robi to a hento, po zadku ked robi to a hento, ale teda doma... nechapem robit taketo rozdiely vo vnimani situacie. Moj syn napriklad reval ako sialeny pri umyvani vlasov - aj tak som mu umyvala vlasy - to mal smrdiet? Prezil to.

liljana
24. jún 2021

Asi mate tych nevyriesenych problemov viac. Nerieste svoje problemy pred detmi, nezhadzujte si navzajom autoritu, dohodnite sa medzi sebou, zober ho vedla a vysvetlite si to naboku. A posielat do r... vyvola reakciu, ze on ta tam tiez posle.
Vysvetli mu na boku, ze paniku dietata zo zubara, uzavretych priestorov, lekara,... nevyriesi krikom, ani nadavkami, ked ju sam nezazil a nic o tom nevie. Dieta sa zatne a dostane hystericky zachvat.
Muz je idiot, ak si mysli, ze nieco pri detoch vyriesi krikom, mozno mal zly den, bol nervozny a tu to vyvrcholilo. Ty si na neho sla nespravne, nervozne, s krikom a posielanim do r... Cele zle, nervozna cela familia..

sense
24. jún 2021

Tazko zhodnotiti situaciu ked sme tam neboli, dufam ze si chlap aspon ruky umyl ked mu ich ochal do ust

Myslim ze toto nebol jediny pripad u vas doma ale je toho viac...obzvlast ked huka este aj o 22.00 tak ze sa seti bali...

margitaf
24. jún 2021

@777januska777 isto ten vzťah je iný, ale nasilu schmatnut vystrašená decko a strkat mu prsty do úst nepovažujem za budovanie si vzťahu, kebyže v tej situácii sa mu podarilo ten zub vytrhnúť, čo povie? Ze ved sa nič také nestalo? Zub je vonku, čo vrestis? Nech sa potom rodičia nedivia, že v nich deti nemajú dôveru, a sú tí poslední za ktorými by šli s nejakým problémom a v konečnom dôsledku budú ti poslední, ktorí svoje deti budú vôbec poznať, a takto bola vychovanana celá generácia terajších 30-40tnikov, bagatelizovat, zlahcovat ich problémy, prečo by malo dieťa pri takomto prístupe dôvod sa rodičom s niečím zdôveriť? Ja ako matka chcem byť prvá za ktorou moje dieťa príde ked ho bude niečo trápiť a je jedno ci bude mat 5 rokov alebo 25

number19
24. jún 2021

@777januska777 Mila dama, ak teba napr. nieco vystrasi, alebo zarmuti, tak to potrebujes spracovat?
Napr. ta opusti manzel a ty to potrebujes preplakat, vykopat sa o stolicku a pride k tebe tvoj tatko a nahuci do teba ze si drama queen a mas okamzite prestat a este si sprtne do bolavej rany tak, ze ti povie, ze si za to mozes sama, lebo si bola mizerna manzelka a chape tvojho muza, ktory dobre urobil...tak neviem ci by som s tym tiez suhlasila...
Preto nesuhlasim s reakciu jej manzela. Do bolavej rany sa nesprta, dobry otec dieta ukludni a podpori. K rane sa da vyjadrit v klude...

eeffka
24. jún 2021

no a co teraz ? nebudem riesit kto co kedy povedal, spravil alebo nespravil. Ja by som panacikovi povedala ze nevidim dovod aby som sa zbalila ja , ale ak chce pomozem zbalit jemu.

liljana
24. jún 2021

Syna skuste skor motivovat, pomaly ho pripravit, ze tom nebude boliet - umrtvenie,..., slubte mu za to odmenu, darcek podla vyberu, vylet do zabavneho parku,.. Ale ak ma skutocnu fobiu zo zubara, trhania, vrtania, tak ani krik, ani bitka nepomozu.

vendulka80
24. jún 2021

@777januska777 Vzťah nevztah, dalo sa to riesit uplne inak. Stacilo, keby iniciatívny pan otec toto spravil synovi pred návštevou zubara. Mozno by to malo oveľa lepší efekt. Tam mohol predviesť svoje zručnosti vo vychove.

777januska777
24. jún 2021

@anjelicek26 to je také ženské, svoje vlastné frustrácie zo vzťahu prenášajú ďalej. Žena ide do manzelstva ci do vzťahu s nádherným pocitom krásna a dokonalosti a potom jej spadnú ružové okuliare a uvedomí si, ze ten jej muž nie je princ z rozprávky, neplní jej sny a nečíta myšlienky. Ona nešťastná, to rieši na fóre ci s kamarátkami a tie jej dajú za pravdu, polutuju ju a ponadavaju na mužov. Keby sa naučili ženy konečne prestať muzov hodnotiť svojimi očami hneď by im bolo ľahšie.

777januska777
24. jún 2021

@margitaf no matka taka byt môže, otec nech je aký chce byt on. Matka nema riešiť vzťah otca a deti, keď otec deti netyra. Nemá ho opravovať, nemá ho meniť. Ak sa jej na ich vzťahu niečo nezdá, môže to mužovi povedať mimo deti, ale to je tak všetko. Najväčší problém vždy spôsobia v akomkoľvek vzťahu matky, ktoré majú potrebu svojim mužov poučovať pred deťmi.

eva112014
24. jún 2021

@777januska777 Dobre a akým pocitom ide muž do manželstva?
Lebo muži tiež hodnotenia ženy svojimi očami.

777januska777
24. jún 2021

@number19 ano aj ja chcem niekedy polutovat, poplakala si. Ale viem, ze od toho tu nie je každý človek aby ma ľutoval, aby so mnou plakal. Matka deti polutuje, pomojka, ale otec ma byt iný. Ked bude dieta ľutovať aj mama aj otec, no chudá dieta bude sa len ľutovať. Otec ma byt ten co povie synovi co dramatizujes, ved to nič nie je, v živote príde aj niečo horšie. Mama pomojka a postiska a každé trápenie bude prežívať s dieťaťom. Ale otec ma syna naučiť rozlišovať co je hlúposť pre ktorú netreba plakať a dá sa racionálne riešiť, keď syn stresuje pre vec, ktorá je hlúposť, tak asi treba syna trosku prebrať, nech je ticho a počúva. Moj syn je taky istý, niekedy zbytočne pre hlúposť stresuje a reve a jedine co pomôže je vtedy po nom pokricat nech je ticho a až potom sa s nim dá niečo riešiť.

mariejenka
24. jún 2021

Tak rozvod pre zníženie autority u syna,pre jednu scenu to nebude ten hlavný dôvod. Ak ma on problémy v robote,je to velmi nešťastne riešenie si vybiť zlosť doma.
Porozprávať sa bez detí, bez zbytočnej drámy.
No ak on ,muz je taky,ze štartuje na prvú iskru😣😣 komunikácia! To je základ

777januska777
24. jún 2021

@eva112014 bude mat sex, bude mat potomstvo, atd. Muž nejde s pocitom, že bude šťastný už do konca života, lebo jeho žena je dokonalá a podobne blbosti. Muž ide do manzelstva s racionálnym dôvodov. Dnes sa muži do manželstva nehrnú, lebo nemajú dôvod. Akože su aj takí muži co veria na lásku do konca života, ale tak to už je iná kapitola.

syslik81
24. jún 2021

si myslim ze v tomto vztahu je zub dietata najmensi problem a autorka nenapisala tak neako vsetko ... je normalne ze 2ja ludia maju rozdielne nazory na vychovu .. a mali by spolu najst neaku zhodu ..muz dietatu nic zle nespravil snazil sa a rupli mu nervy ako ruku na srdce kolkym z nas matkam nerupli??? akoze vsetky ste svate a deticky rozmaznavate a mojkate od rana do vecera? kolko krat na nas rodicia nakricali ??? mila autorka spamataj sa a nechaj aj muza vychovavat mozno to nerobi dokonale ale robi aspon nieco ... myslim si ze i jeho to zamrzelo ako vybuchol a ese ty ked ides do neho hucat tak koniec ... a ze ta vyhadzoval? tak cil napis co vsetko ty si jemu vyhukovala v hadke isto si nebola ticho a svata .. nervy su nervy ... otvor oci patraj po pricine kde sa to medzi vami zlomillo a ak ti na muzovi a rodine zalezi skus to v klude riesit

rora
24. jún 2021

Toto mi silno zavana tym, ze muz ide a hlada vsetko na com by sa nervovo odreagoval a vyvrsil.... keby to 6 rocne dieta bola dcera, vsetky do radu by ste tu pisali svina otec ublizuje dievcatku.... ale akonahle je to syn, ma to vydrzat, nema robit drámu.... dámy, takeho fotra som mala. je to cista agresia, vonku usmev, doma rev. Aj ked sa clovek podvolí, zle spravanie sa bude stupnovat... a v kazdej dalsej situacii viac a viac.... dotycny nevie drzat nervy na uzde, prekrocil uz vyhadzovanim z bytu istu hranicu a tu uz bude len posuvat. bohvie kde pramenia jeho roblemy (frustracia z prace, vlastne detstvo, nova zena na obzore.... to uz my nevieme....) Asi vsetky doradu sme tu zazili maximalne stresujuce situacie (urazy, choroby deti atd) a vymeny nazorov s polovickami co by bolo lepsie, kto co vie v danom momente lepsie..... ale vyburcovali ste to az do vyhadzovov z bytu a podavani ziadosti o rozvod? Vazne by som prehodnotila dalsie spoluzitie.

number19
24. jún 2021

@777januska777 S tym suhlasim az teda na jednu vec, co si napisala:
"Ale otec ma syna naučiť rozlišovať co je hlúposť pre ktorú netreba plakať a dá sa racionálne riešiť..."
Ja si totiz nemyslim, ze tu to otec riesil racionalne, on to dieta doviedol to takeho AMOKU, ze sa zacalo ZAJAKAVAT... a to naozaj v tom momente nebolo potrebne!

K tomu este ako bonus sa s manzelkou vecer rozhadal do takej miery ze aj ostatne deti zobudil a rozplakal. Podla mna ma ten chlap problem, mozno s manzelkou ale riesit si ho takto cez deti?

matabb73
24. jún 2021

@777januska777 v našej rodine bol citlivejši otec, aj sa nám viac venoval. Učil nás mužské veci ako zapáliť oheň, pribiť klinec a podobne. Aj mňa, nielen brata. Vždy k nám pristupoval pokojne a preto nás to bavilo. Prístup autorkinho muža bol absolútne nevhodný. Skús sa vžiť do toho dieťaťa. Si z niečoho vystrašená a konečne prídeš domov, kde čakáš pokoj a ochranu. Miesto toho sa k tebe začne správať tvoj otec násilnícky. Ako by si sa cítila? Dieťa sa musí najprv upokojiť a potom po rozhovore sa môže vec riešiť. To ti povie každý psychológ. Ja by som tiež dieťa vzala a išla som ho upokojiť. Chlap zjavne nezvláda stres a vyventiloval sa na svojej žene. Chlapská výchova neznamená riešiť veci silou, pravý chlap rieši veci pokojne a s rozvahou a syn sa to od neho naučí. Aj odvaha sa buduje takto a nie vytváraním stresu.

margitaf
24. jún 2021

@777januska777 tak najidealnejsie by bolo keby sa ohľadne výchovy nehadali vôbec a boli na rovnakej vlne, ale pri tej situácii y, ktorá nastala musela zakročiť hneď, ak otec vystartuje na dieťa, že veď to nič nie je a dieťa v brutalnom strachu až sa zajakava, tak asi to až také, že nič to nie.je nebude, primerane k dieťaťu mu treba vysvetliť ako zvládať strachy a emócie, a nie ze keď sa bojí ohňostroja tak ho na Silvestra vymknem na balkóne, ved zvykne si, áno zvykne, rodič spokojný decko strachom paralyzovane ale v ďalšom živote to už rodičom bude jedno s akými traumami sa bude ďalej pretlkat životom

vendulka80
24. jún 2021

@margitaf presne👍👍👍

simca06022011
24. jún 2021

@anjelicek26 keby sa môj chlap takto bavil so synom tiež do toho zasahujem. A duplovane určite to nie je prvý raz, keďže ani k nej sa nejak ukážkovo nespráva.

anjelicek26
24. jún 2021

@simca06022011 ja som tam nebola, takze ci to bol "zufaly krik a zajakavanie", alebo proste urazeny plac, ze on nechce, on nebude... to je na dlhu debatu. Musia si to vyriesit doma a nie my tuto. Ale vcerajsi vecer bol len vyvrcholenim dlhsie trvajucich problemov, ktore ona nevidela, alebo nechcela vidiet...

777januska777
24. jún 2021

@number19 no to už je na nich dvoch, tam to nebola chyba len na jeho strane. Ja si ru situáciu predstavujem tak, ze on mu chcel pozrieť do ust, ona mu vkuse opakovala nechaj ho netráp ho chudáčika, syn ju počul a aj kvoli tomu sa rozplakal, lebo však otec ho trápil, mamka to povedala a ked už reval veľmi, to žena zhodnotila ako chlap ubližuje synovi a musi ho zachrániť už úplne. Vzala ho preč mužovi povedala, ze co sa chova ako sa chová. Chlap vybuchol, lebo on sa snažil so synom vyjsť normálne, ale žena zas všetko hrozne prehnala a hádka bola na svete. Ruku na srdce dámy, väčšinou sú ženy tie co všetko hneď prežívajú a preháňajú a z obyčajnej veci dokážu urobiť telenovelu.

777januska777
24. jún 2021

@matabb73 ako som napísala number19, tak podla mňa tá situácia, tak nejako prebehla. Keďže viem ako baby dokážu preháňať, tak si myslím, ze aj túto situáciu mamička prehnala. A vlastnou snahou a pomocou to prehnala. Muži sú pokojní a dobrí k detom, dokážu mat spolu krásni vzťah, ked aj žena dokaze ten vzťah usmerniť. Moj muž je osobne pokojný, rozvážny muž, ja som prísnejšia. Možno by bol aj on nervózny a hadavy ak by som ja bola lutostiva a dramatizovala každú vec.

andymi
24. jún 2021

Ja vás ženy - matky fakt nechápem. Deti musia mať hranice a pravidlá. Môžete im dať kľudne na výber, kde ísť na výlet alebo akú zmrzlinu si chcú kúpiť, či akej farby obliecť tričko, čo chcú na obed či večeru... Ale kvôli zubárovi (lekárovi) rozhádať sa celá rodina???? Jednoducho môj zlatý tam pôjdeš, lebo inak ohrozuješ svoje zdravie! Ak zub treba vytrhnúť, tak tam nie je na výber! Alebo mu bude lepšie so skazenými boľavými zubami, len preto že má stres a bojí sa zubára? No, keď vyrastie a pochopí, že ste to vy rodičia (áno rodičia, lebo 6ročné dieťa si neuvedomuje dôsledky) zanedbali, tak sa vám isto poďakuje. To keď si zlomí ruku, budete čakať, lebo dieťa je v strese? Ja si tiež myslím, že manžel mal pravdu. Mala si ich nechať samých, nech si to vydiskutujú, veď je jeho otec a nechce mu zle (tak isto ako ty)alebo manžela odvolať do vedľajšej izby a navrhnúť mu, že nech to nechá na neskôr, keď sa chlapec ukľudní. Nie ukázať synovi, že si na jeho strane, a zubár a vlastný otec mu chcú zle... Taktiež si myslím, že takéto zhodenie jeho autority nebolo prvýkrát, keď tak vybuchol. Ale ty najlepšie vieš, aký je váš vzťah, či sa inak správa k deťom pekne. Či vaše deti nie sú rozmaznané a neskáču vám po hlave. Ale zase na druhej strane, takéto veci sa neriešia vyhadzovaním z domu/bytu. Mali by ste si sadnúť a zjednotiť výchovu, urobiť kompromis. U nás k zubárovi a na očkovanie chodí s deťmi zásadne manžel, nakoľko ja to tiež nezvládam ukážkovo a ten stres prenášam na nich a deti vedia, že mnou môžu manipulovať.

simca06022011
24. jún 2021

@777januska777 samozrejme to je môj názor na situáciu, ale kde si čítala že ona robila hysteriu? Chlap pcha urevanemu dieťaťu ruky do úst, že na doslova amok a zajakava sa. Ona dieťa odnesie keď to vidí... Večer miesto diskusie bliaka doma do ženy, robí deťom ďalšie nervy.. To ej fakt empaticky vzorný otec, ktorý vychováva a mama je hysterka.
Kázať dieťaťu v strese po príchode od zubára ľahnúť, zavrieť oči a otvoriť ústa a hrať sa na neviem čo, to naozaj nie je riešenie. Ja mam dcéru citlivú na takéto akcie, ja som to tie, neznášala keď ma niekto chcel obchytkavat kto nemal a v živote by som otcovi ústa neotvoril, ešte tak mame, keď sa riešil nejaký problém .. Tiež od mala bojujeme s umývaním zubov, ale nikdy v živote nedostala mala amok z toho, že sa zajakavala. A do úst jej idem akuurat tak kefkou. Tiež prvý zub trhať bol zážitok, ale nemali sme takéto postupy pri "presviedčani". Jedna vec je byt prísny a napr dat po zadku dieťaťu ak sa nevrprace do kosa, druhá ešte viac to dieťa vystresovat, keď ma toho dosť.

monka105
24. jún 2021

Baby, nehnevajte sa, ale dokazovať si rodičovskú autoritu tak, že budem dieťaťu prechádzať prstom po zuboch? Mne osobne to príde ako dosť nevhodný spôsob ako odnaučiť dieťa báť sa zubára, skôr sa takto bude báť ešte viac, keď po ňom bude doma ešte aj húkať otec. Neverím, že manželovi preplo len tak zrazu, pravdepodobne sa to v ňom hromadilo už dlhšie, máte medzi sebou nevydiskutované veci a najmä teda on, asi sa mu nejaké veci vo vašom manželstve a vo výchove nepáčia. Tak či onak spraviť takýto cirkus s tebou a ešte pred deťmi je zlyhanie. Byť tebou dnes po práci mu poviem, ako sa ťa to dotklo, že si nechcela znížiť jeho autoritu, ale prišlo ti to nevhodné a že si s ním chceš vydiskutovať čo mu vadí a s čím má problém celkovo. Takisto nervozita z práce je jedna vec, ale cirkusmi doma s deťmi a s manželkou sa nefiltruje.

autor
24. jún 2021

Ďakujem za odpovede, som v práci tak nemôžem písať. Tam išlo o to, že kričal na neho a hovoril mu, že keď si nedá opraviť zuby zomrie a mamička (ja) mu budem chodiť na hrobcek plakať. Chcel mu chytať ten boľavý zub a keď syn plakal a prosil nech prestane, reval ešte viac.

rubinka
24. jún 2021

Čože? Ta to sú čo za reči? 😳