icon

Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu

24. jún 2021

V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja

zuzanapjat
24. jún 2021

@althejka pani píše že je vojakom z povolania. To vieš aké je pre vojaka z povolania keď má syna, ktorý príde domov s tým, že pre cirkus u zubára si nenechal vyriešiť svoj zdravotný problém? A následne spraví cirkus aj otcovi? Chlap vojak chce aby mal syn disciplínu, aby bol mužný, nebojácny a zdravý. Tak to proste je. Extrémne ho musela vytočiť daná situácia...... že ani on so synom nepohol. Takže toto nebolo typu "ja ti ukážem" to bolo o tom že on ako chlap a vojak sa cítil že zlyhal pri výchove syna.

number19
24. jún 2021

@anig Ako to u teba dopadlo?

eva112014
24. jún 2021

@janage Tak vidíš. Niektoré ženy lákajú peniaze. Nevadí ani to, keď muž je despota.

oblecenie99
24. jún 2021

Ináč, zaujímavá debata, zaujímavé názory. Budem trochu všeobecná teraz.. ale keď sa už rozbehla téma smerom, akým sa rozbehla, zaujalo ma to.

Čiastočne súhlasím aj s jedným aj druhým názorom, odzneli tu dobré argumenty aj z jednej aj z druhej strany.. O tej mužskej autorite som raz čítala perfektný rozhovor kedysi v SME s jednou staršou psychologičkou, ktorá celkom správne povedala, že v dnešnom svete, my ženy mužov tak trochu zhadzujeme, podkopávame autoritu, a dieťa je stredobodom rodiny, rodičov.. muža zanedbávame, dieťa staviame na piedestál, dieťa s nami spí, muž ide do vedľajšej izby. Kedysi pri povinne spoločnom obede manželka najprv nabrala jedlo mužovi, ako hlave rodiny, až potom jedli deti a ona. No a zároveň, na druhej strane, chlapov treba stále chváliť, aj pomojkať, apod. Bola som týmto rozhovorom nadšená, a sedelo to aj na pokazené vzťahy mojich kamošiek, keď som to porovnala s tým, ako žijú, ako sa ženy chovajú k deťom a mužom.

ALE nie je všetko čierne a biele.. lebo aj my s mužom po X rokoch chodenia, po piatich rokoch spoločného bývania aj hypotéky sme sa vzali a rozhodli sa mať dieťa. Spoločne, z lásky, vedela som do čoho a najmä s kým idem. A potom sa tá moja šablóna začala rúcať.. Muža znervózňovalo, že dieťa plače.. ako to že neviem ho nakojiť? Ako to, že jedna matka dieťa nevie utíšiť? On sa potrebuje vyspať, jasné, chápem, chodí do práce, nemôže byť unavený, bude spať oddelene - nebol vyháňaný z postele ani z izby, išiel dobrovoľne sám a veľmi rád. On dieťa nevie utíšiť, dieťa chce matku, určite len a len matku, tak ti ho vráti.. Zrazu si uvedomuješ, že máš na krku celú domácnosť, chlap pod taktikou "malé dieťa chce iba matku" ťa nechá vychovávať, ty varíš, ty sa morduješ s kŕmením, ty jediná vstávaš v noci, ty riešiš ošatenie, plienky, lekárov, príp. rehabilitácie pre dieťa, voľný čas dieťaťa, prechádzky, baby sitting, či jasle, termíny a lehoty, šeky, nedoplatky, hypo aj dovolenky, on dotuje, to je super, ak si z tých "šťastnejších", tak aj ty robíš už pri malom bábätku a prispievaš aj finančne. Prakticky po čase funguješ ako slobodná matka, len tie majú to "šťastie", že nemusia prať variť a upratovať aj na chlapa. No a potom sa ten chlap po piatich rokoch zobudí, zistí, že s tým pôvodne bľabotajúcim potkýnajúcim sa potomkom sa už dá baviť, aj si zahrať futbal, tak začne zrazu vychovávať. Doteraz to dieťa asi nepotrebovalo jeho starostlivosť ani výchovu ani autoritu ani mužský vzor.. ale teraz ukážeme. A ty žena radšej buď ticho, a choď sa hanbiť, čo za padavku si vychovala, dieťa pokazila. Ja osobne by som veľmi chcela pozerať na môjho muža ináč (tiež čerpám z vlastného života), ako na hlavu našej rodiny, aj som tak kedysi mala tendenciu pozerať, ale paradoxne, čím viac sme spolu, tým viac mi v očiach klesá, lebo doteraz sa tak nesprával.. aj keď sa tiež snaží zrazu byť ten, čo doma nosí nohavice, lebo tiež narazil na super kamoša - suseda, ktorý mu dáva rady a príklady na počkanie, ibaže môj má tú smolu, že on má za ženu mňa a nie susedu. Ak sa niekto roky rokúce vezie na vlne "žena všetko vybaví a mne je tak fajn, lebo nemusím prstom pohnúť, prídem z práce, umyjem auto, pohladkám dieťa na hlave a skočím na pivo", tak nejakým trápnym dokazovaním si autority doma z ničoho nič, mi bude tak maximálne smiešny. Verím, že ho veci štvú aj roky, to aj mňa, mal ústa, mal sa vyjadriť. Ale oni neradi komunikujú či preberajú s nami veci, načo, o čom sa chceš zase "rozprávať" o nás? Všetok OK. Len zrazu po 20 rokoch toho majú chudáci dosť, určite sa nabalilo, to len tak z ničoho nič nikomu nepraskne v hlave..

Ešte k tej konkrétnej kauze.. o výchove chlapa chlapom.. ja som vyrastala (ináč v totálne štandardnej a normálnej rodine) tak, že keď som spadla napr. z bicykla, doma ma čakal krik a výčitky, že či sa NEHANBÍM, že padám z bicykla, kamoška nespadla, ja som teda neschopná. Celé detstvo za hocičo.. Nikdy som ako dieťa nebola poľutovaná, ak som mala/mám problém, rodine sa nikdy nezverujem, mamina obľúbená fáza: mne to nehovor, lebo ma to znervózňuje a aj ty sa len zbytočne znervózňuješ. Keď som išla už dospelá na jeden zo svojich prvých pracovných pohovorov, pred vystúpením z vlaku mi otec zavolal, a len tak BTW medzi rečou, ku koncu rozhovoru, mi povedal, že jaj, moja milovaná babka ináč zomrela.. dodatok: očakávam od teba profesionalitu. Samá empatia. My sme "len" ich deti, my sa máme vedieť chovať vždy a za každých okolnosti v každom veku podľa ich predstavy, tak ako sa patrí. Som silnejší človek? Nie, a čím som staršia (teraz 30), tým častejšie vyplavujú na povrch tieto moje "sračky" z detstva a komplikujú fungovanie - ono to začalo vyskakovať vtedy, ako som sa stala aj ja mamou. Mimochodom, obidvaja sú úplne spokojní a očarení svojou správnou výchovou. Z detí nemáme vychovávať padavky, potrebujú aj hranice, obidvoch rodičov, ale treba si nájsť tú zlatú strednú cestu.. ak je dieťa v amoku, lebo reve, aj keď "už" má 6 rokov, bojí sa zubára, pravdepodobne má aj bolesti, tak ho treba aj pomojkať. Alebo aspoň počkať, nech sa upokojí. Vraj vychovávame generáciu padaviek, mojkáčov, mamkiných ceckov, neviem, vieme to zhodnotiť po dvadsiatich, tridsiatich rokoch. Ktorá generácia je lepšia, vydarenejšia, vyrovnanejšia? Naša, či naši rodičia, či starí rodičia? Ktorá výchova bola tá správna?

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
anig
24. jún 2021

@number19 ešte stále sme manželia,ale akonáhle som po poslednom jeho vyhodení z domu odišla aj s deťmi bývať do podnájmu,tak na druhý deň prišli svokrovci povyhadzovat moje veci a muž postupne povyhadzoval všetko,čo by mu pripomínalo mňa a napriek tomu,že bol lockdown a boli zakázané návštevy,tak usporadúva žúrky vo veľkom,správa sa ako slobodný muž,o ktorého sa stará matka a ženy v jeho okolí (aj vydáte)sa o neho starajú tiež,pletú sa do výchovy,bo on s deťmi nevie byť 🙊🙊🙉 deti najviac ubližuje táto situácia,pretože keď niečo potrebujú,tak ich odbije,že nemôže,stretáva sa s nimi každé dva týždne,ale že celý čas buď s niekým volá a chatuje,abo sa hrá a vodi ich po návštevách....ja som na deti sama,chodím do práce,venujem sa im... staršia dcéra má úžasnú pubertu,keď som mu ju chcela dať,nech sa teda o ňu stará (bo naschvál jej dovoľuje to,čo ja nie a ešte pred ňou povie,že moje dôvody na to nie sú dostačujúce),tak dcéra nechce...cely ten ich vzťah je veľmi zlý,ale sa nečudujem.

number19
24. jún 2021

@anig To je katastrofa, drzim palce aby sa to nejak normalne vyriesilo...🍀

anig
24. jún 2021

@number19 rozvod už podal🙂 a ja som až teraz pochopila,že prečo som sa musela pratat z domu-nasa rozvedená suseda s dvomi deťmi je pre neho podstatnejšia ako ja a deti,preto ma vyhodil,preto aj teraz ma nechce pustiť do domu,aby ma ona nevidela,že tam som...ale ja verím,že sa mu to vráti,len deti ma trápia,naozaj tým veľmi trpia.Vies,keď ja čítam tie príbehy o patchworkovych rodinách a aké následky si z nich nesú do života deti 🙈🙊🙉 sa desím toho,že aj moje deti to čaká...

number19
24. jún 2021

@anig Ti je ako z filmu, tak sa drz!

eva112014
24. jún 2021

@anig A teraz ako to hodnotíš, oplatilo sa odísť z domu? Svokra vyhádzala tvoje veci, potom on. Toto videli aj deti?
Ešte raz keby si mohla ako by si sa rozhodla?
Odísť, alebo zostať v dome?
Inak všetko dobré ti zo ❤️ prajem. Nájdi si svoje šťastie.

mia78111
24. jún 2021

@malva123 ver, ze sa mylis. Nie kazda zena je tak vychovana, ze nema dost sebalasky a necha si s*at na hlavu od manzela

eva112014
24. jún 2021

@anig Vieš, týmto, že si odišla z domu, on pre verejnosť zostáva ako chudák. Chudáčik, ublížili mu. Veď žena ho opustila ... Však nepil, nefajčil, do roboty chodil a ona takto 🙈 Toto je také typické zmýšľanie ľudí - väčšinou.
Preto tá starostlivosť o neho.

eva112014
24. jún 2021

@777januska777 Tak čo?! Ako má autorka reagovať na tú mužovú autoritu teraz už? Že v tom bude ženská, to je viac než isté! Tak čo, treba ho obhajovať ďalej?
Niekomu stačí povýšenie, kráľovský plat a už len cecatá 20 tka chýba. Keď sa nájde, tak sa urobí z manželky histerická p*uča a môže si zato iba asi sama. Či?

zuzanapjat
24. jún 2021

Najprv vraj len po zuboch mu chcel prejsť, potom mu vraj chytal zub. On to chcel riešiť hneď ale ONA že nech sa s tým počká pár dní. To pred synom takto zaváhala, že nechaj nechaj ešte pár dní počkáme? No to je jasný impulz na to aby sa toho dieťa chytilo a spravilo cirkus - mama zachráň ma. Takže predpokladám kvôli mliečnemu - predpokladám kývajúcemu sa zubu robia manévre koľko dní? Nebolo to tak že skúšali najprv oni vybrať, potom zubár, potom chcela po pár dňoch zase zubára (pričom je vysoká šanca že zbytočne bude čakať pár dní a decko sa u zubára zachová rovnako) potom narkóza??? A otec že chce mať takého a takého syna je prirodzené. Je to syn - chlapec. Má byť životaschopný, má a musí toho v živote veľa preskákať, nebude vždy pri matke (alebo bude). Z tohto ja osobne si myslím, že muž má pravdu v tom, že do jeho výchovy mu nemá čo zasahovať. Možno... nehovorím že na 100% ale možno je to o tom, že od prvej chvíle matka vyťahovala zubára a ťuťuli muťuli a keby to nechala na otca zub - ak je kývajúci sa by bol dávno vonku aj bez cirkusov a čo je dôležité, muž by dal synovi najavo, že chlapec je statočný borec a že je na neho hrdý. A to je pre syna dôležitejšie ako poskakujúca matka čo rieši narkózu a niekoľkodňové spracovávanie.

petulka124
24. jún 2021

@oblecenie99
Velmi pekne si to zhodnotila/napisala. Uplne z duse mi hovoris. Nasla som sa uplne vo vsetkom

777januska777
24. jún 2021

@eva112014 tak toto je chyba diskusii, autorku nepoznáme a ani ich vzťah. Jedine co si môžeme domyslat ako to asi je a každý vychádza zo svojich skúsenosti a skúsenosti okolia. Ano jej manžel bude despoticky a prísny. A nemusí v tom vôbec byt žena, stačí, že ma tých kolegovcov, ktorí radi rozprávajú blbosti a robia blbosti. Ale nepopieram, ze takýmto tempom, tam dakedy aj nejaká iná žena bude.

luxus10
24. jún 2021

no a takto by som sa opytala, nema uz nahodou nejaku inu?

a vojak...no, ak si sa cez neho neprehupla v mladosti, teraz tazko jeho ego preskocis...

a6r, dieta je dieta, netreba nanho revat....

anig
24. jún 2021

@eva112014 no hlavná vec,že on podvádzal mňa 😁 a nestaral sa o nás,bol vecné preč,ak bol doma,tak vlastne behal za kamarátmi a svokrou...tie ženy to videli a vedeli,len on je manipulátor-pred druhými šarmantný,dokonalý otecko a muž,doma čistý teror....ale on bol tak vychovávaný,že je pupok sveta a najdokonalejši,nik nad neho nie je.
Už by som neodišla,ale v tej dobe som bola na pokraji,nakoľko dcéram to veľmi ubližovalo s doteraz veľmi zle nesú,že ich otec nenávidí mamu (ja ho stále milujem,nepýtaj sa prečo,sama neviem),že sa s ňou nedokáže ani rozprávať 🙈🙊🙉
A ešte jedna vec,v tej dobe som ja nevedela,že koľko žien (naschvál píšem žien,bo ani jeden muž to neurobil)z rodiny či zo známych ma naschvál namotavali,že jediná cesta je od neho odísť....a hneď ako som odišla,tak sa mi otočili chrbtom,vôbec sa so mnou nebavia,za to u muža sú varené pečené....za to som zistila,že koľko naozajstných kamarátov mám (90% sú to muži),ktorí mi pomohli.

andula77
24. jún 2021

@kvetinka75 len nie všetci 6 roční sú podľa tabuliek...

andula77
24. jún 2021

@oblecenie99 myslím, že viaceré s tebou súhlasíme... A máme to podobne

kikuska_wedge
24. jún 2021

Syn nie je jediny, ktory ma panicky strach so zubara. Takych deti aj dospelych je vela. Treba najst zubara, co sa specializuje na taketo deti. Pripadne robi zakroky pod narkozou. Co sa tyka manzela, to ti neviem poradit. Je to vas vztah. Zarazilo ma ale preco ta vyhadzoval z bytu, nemate ho v spolocnom vlastnictve?

zuzanapjat
24. jún 2021

Inak ešte to upokojovanie HODINU svoje deti.... ale no ..... Ako mohol ocko to a hento.... ako mohol kričať na brata.... ako mohol kričať na mamku keď mamka sa o neho starala cez víkend a učí sa s nami len ona ...... otec za najväčšieho **** v očiach detí ... gratulujem. Rátam že to je chlapský chlap tak aby nakoniec nevymenil tú svoju ženskú keď je doma za posledného kkta.

zooeynka
24. jún 2021

@zuzanapjat a otecko je nesvojpravny? Ved nech sa stara, venuje sa rodine, travi s nimi cas, vychovava, nech vytvara stastnu rodinnu atmosferu atd, a nie naziapat v amoku na manzelku. To ze je v rodine za kkta je jeho vizitka, ved nech o sebe vytvori lepsi obraz, ci aj o to sa ma starat zena??? Aby muz nebol v ociach deti za chuja?

zuzanapjat
24. jún 2021

@zooeynka aj žena má vedieť, kedy je vhodný čas na riešenie nejakého problému. Je možné že hádku vyprovokovala a potom keď ho vytočila do nepríčetnosti (čo zjavne u nich ako tvrdí nie je vôbec bežné) tak utekala za deťmi ešte viac ho tým ponížila keď tam s nimi hodinu sa muckala. Vyťahuje tu čo jej muž hovorí o svojom kolegovi..... prečo sa ho nespýta aký je dôvod že jej to vraví? Prečo jej chlap povedal, že podráža jeho autoritu? Prvý krát sa takto cíti? Pochybujem. Obvinil ju že zuby má chlapec zanedbané kvôli nej. Súhlasí chlap s tým ako sa chlapec stravuje, akú má životosprávu, keď to vytiahol? Prečo to takto vyvažujem - pretože nepoznáme jeho pohľad preto. Nech je to vyvážené.

zuzanapjat
24. jún 2021

@zooeynka To, že podľa nej ona musí stále za nim chodiť sa ospravedlňovať - to neznamená že jej muž si neuvedomuje keď spraví prešľap. Možno jej to však nedáva najavo slovne, ale inak.

kika52621
24. jún 2021

Ja si myslím, že si dobre urobila to co je za idiota aby nasilu držal dieťa a pchal mu prsty do úst akurát mu tak zhnusi zubára.... môj bol minule u zubarky vrtala mu kaz jasne, ze zo začiatku keď nevedel co mu pcha do pusy a co mu ide robiť mrncal ale zvládol to bravúrne mame ísť ešte na druhý kaz a malý mi povedal, že ho to nebolelo ale on tam už nejde.... Tak a teraz mu napcháme prsty do úst aby si zvykol alebo co proste... rešpektujeme to nechceme mu urobiť odpor poznáme si ho a vieme, že návštevu zubára zopakujeme cca za 2 mesiace.... Ty si matka a ty si poznáš svoje deti..... Podľa mňa autoritu si nikomu neznicila tvoj muž má chorobu z povolania. A len prosím ta never rečiam typu, že si zla matka určite nie si inak by si nezasiahla a dovolila aby tvojmu synovi ubližoval. Detaily vášho vzťahu nepoznáme možno máte dusno v rodine dlhšie.... to ale nechcem riešiť no viem aký sú chlapi, ktorí sú vojaci z povolania rozkazovacny, panovacny niektorí doslova až hovada. A vlastne deti ich časom nenávidia.

elizabet173
24. jún 2021

@malva123 ty si čítala celú tému? A si OK? Alebo ti dnes to teplo neurobilo dobre? Skutočne takýto chmuľo, akého má zakladateľka témy je presne to, po čom tu mnohé túžime. Úplne slintám po mužovi, ktorý by ma vyhadzoval z bytu, za jediný správny názor považoval ten jeho, húkal po deťoch a rozprával mi, ako by chcel mať každú noc inú. Povedz, že si sem prišla len provokovať.

autor
24. jún 2021

@zuzanapjat ja som ich išla muckat ako ty nazyvas potom ako sa prebudili na jeho rev ako má vyhadzuje z bytu. Rozospate, vylakane deti. Tak tu nerob zo mňa hysterku. To bolo tak, že ja riešim synove zuby od malička. On má s nimi problémy lebo ako malý bral často antibiotiká, čo mi muž vyčíta. Vraj som nemala s ním chodiť k lekárovi keď mal teploty a kašeľ. Takže objednala som ho k zubárovi, išla tam s ním aj s druhým dieťaťom to mimochodom nemá ani jeden kaz. Muž zatiaľ doma pozeral netflix. Prišli sme domov, keď som povedala ako sme dopadli tak hneď synovi kázal ľahnúť na posteľ, musel zavrieť oči a strčil mu ruku do úst, prechádzal mu prstom po zuboch. Ja som celý čas bola ticho, až keď mal amok, zasiahla som. Bez kriku som mu povedala, že stačí. Nacvičovať to s ním môže ďalší deň keď sa syn ukľudní. To nebolo tak, že som zobrala deti a začala nadávať na tatina. Tak si prosím nedomyslaj. Mimochodom dnes ako som prišla domov, nebaví sa so mnou ani s deťmi a čaká, že zase sklopim uši a prídem prvá. Kým mu žehlim košeľu do práce, pozerá seriály. Takže tak.

zooeynka
24. jún 2021

@elizabet173 mozno malva123 by presne takeho chlapa chcela ;) Ved to je slast pre kazdu masochistku, taky chlap vie doma vycarit pravu rodinnu idylu, miesto kam sa vsetci clenovia rodiny radi vracaju a na co budu v dospelosti spominat. Ale fakt cumim ze zeny tuto na MK su schopne sa zastavat chlapa-zjavneho debila a autorke podsuvat ze to je vlastne jej vina lebo mu chudakovi podkopava autoritu....pritom sa chova ako kazda normalna matka.

vendulka80
24. jún 2021

@zuzanapjat jasne ze inak. Kupi dovolenku a darčeky. Mimo toho neprispusti ani najmensi náznak kritiky. A pomimo toho este pocuva rady debilnych kamarátov ako si ma naraziť mladú reprezentačnú. Skvelý partner.