Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
omg, ze on Ti povie, ze uz nemas 25... a on ma kolko? nebodaj 20? stary arogantny chuj, prepac ale na takeho imbecila fakt sa inak povedat neda
@elizabet173 zaujímavé je, že svoje manželstvo opísala tak, že občas nejaká tá výmena názorov a keď sme jej napísali, že problém teda nemusí byť len manžel, tak zrazu vychrlila čo jej hovorí a zrazu je problém čo jej hovorí ... lebo ona si myslí to a to. Prečo s nim nemá vydiskutované prečo jej vraví to, čo jej vraví? Ako sme sa začali zastávať manžela tak rýchlo vytiahla nejaké kydanie na jeho adresu.... A zrazu je týraná žena despotom? Ale zo začiatku som nemala ten dojem, žeby mala problém celkovo so vzťahom takým, ako ho má. Tu skôr z jej vzťahom majú problém ostatné, ktoré už vidia aj milenky a neviem čo. Pochybujem, že mu žehlí košeľu preto, lebo má strach. Nebije ju, netýra ju, niektoré veci plánuje on, iné plánuje ona. Takto fungujú 15 rokov. Na jej mieste skôr by som s nim nejaké vnútorné pocity riešila tak, že mu napíšem.... teraz majú obaja v hlave a na srdci možno toho viac a zase by sa len povadili.
@zuzanapjat žena šokovaná, tým čo sa včera stalo si ide po radu na MK, sama je z toho mimo a spracovava to, tak nám predsa do prvého príspevku nenapise celú rodinnú ságu, ale postupne sa to bude odhaľovať,a možno si aj ona postupne premýšľa, aké to je atď...nemyslím si, že autorka preháňa a my sme jej to tu vykonstruovali
Dobre, ze si sa zastala syna. Strach robiť deťom nie je ok....šťastie, že ťa má. Snáď to muž ešte prehodnotí
@pseudomonas87 ktovie.... nevie prečo jej skladá na nos čo robí kolega, nevie prečo ju podpichne ohľadom veku, nemá to s nim vydiskutované, len tu ostatné už vidia v tom pomaly na 110% milenku a pekne jej dodali do hlavy chrobáka, že jemu je ona už určite stará. Keby ju chcel podviesť tak jej to na nos vešať nebude, nebude v nej schválne živiť žiarlivosť , podozrievavosť. Podpichovačky to môžu byť z iných dôvodov, dokonca si ani nemusí on uvedomovať, ako to na jej psychiku vplýva. Z toho čo napísala, niečo vybavuje ona, niečo on. O deti javí záujem svojim spôsobom. Ona sa s nimi učí, on im chce zabezpečiť vzdelanie, vybrať školu. Výchova tam tiež určite nie je len jej. A s tým chlapcom to myslel dobre. Proste miesto ťahania po zubároch chcel zub proste vytrhnúť. Potom by chlapca pochválil, aký je chlapák apd. To, že povedal, že on keby šiel s nim k zubárovi tak zub by bol už vonku jasne poukazuje na to, že má pocit skôr nesprávneho vplyvu matky na syna. To sa mimochodom aj stáva. Niekedy je nutný mužský element, prekonanie strachu a následne pocit hrdosti a uznania od otca. Hádku sme nevideli. To, že má ona pocit, že vlastne mu len povedala tak a tak...... to môže byť len pocit.Možno bol skutočne vyprovokovaný do nepríčetnosti. A žehlí mu možno preto, že tak troška aj ona cíti svoj podiel viny na tom cirkuse.
@pseudomonas87 ja som nechcela vyťahovať problémy ale postupne som sa rozpísal ani neviem prečo. Som z rodiny kde bolo občas násilie aj fyzické a myslela som si, že pokiaľ ma nebije, je to ok. Všetko čo som napísala je pravda a hanbím sa za to, že som so sebou nechala zametať roky a stále verila, že je to ok a on to tak nemyslel. Ja už ostatné veci nevytiahnem lebo niekto by to považoval za rozprávky starej matere. Musím to v sebe spracovať a rozhodnúť sa ako ďalej. Vážne vám empatickym ženám ďakujem za vaše slová, prinútili ste ma zamyslieť sa nad svojím správaním. Našťastie nie som od neho ekonomický závislá a mám aj nejaké úspory. Všetko dobré vám prajem, najmä milujúcu rodinu.
@zuzanapjat no...toto je zase tvoj pohľad a podľa mňa veľmi "optimistický", podľa mňa to nebude také ideálne
No chvalapanu Bohu, že nie si financne závislá , ak by si sa rozhodla odísť. Naozaj sa teším 🙂, a drž sa , nenechaj sa zdeptat. Radšej rozvážne o Tom popremýšľaj a naplanuj si to . Ak teda sa rozhodneš odísť.
@pseudomonas87 ja mám dokonca svoju nehnuteľnosť kúpenú pred svadbou len ju prenajímam. Ak sa to nezlepší, mám kam odísť. Aspoň dočasne. Si milá. Pekný večer.
@zuzanapjat ty si v živote nezažila takého manipulátora. Ako sorry o všetkom rozhoduje on. Vždy musí byť ako on uzná za vhodné. On okrem peňazí nenosí domov nič. Nevenuje sa deťom ani jej. A to čím si jedna žena a matka zaslúži reči typu, že jemu by sa hodila mladšia.
A už na záver. On očakáva, že sa bude ovládať totálne vystrašené 6 ročné decko. Ale on je vytočený, on nemusí a to je ospravedlnenie na vrieskanie, že zobudí deti a vyhadzovanie ženy z bytu. Lebo on mal ťažký deň.
Alergiu mu lekár nepotvrdil, ak ho dráždi prostriedok tak nech dvihne zadok a ide kúpiť aký chce. A ženu slušne požiada, že ten nech použije.
Čo to za komunikácia príkazy a zákazy, čo je ona pes?
Autorke: na ten papierik by som napísala, že nech spokojne odnesie tej 25 ozehlit.
@janage či ma muža manipulatora to musi zhodnotit sama. A veci co ju trapia si s nim musi vydiskutovat. Ak mali doteraz vymeny nazorov bez bitiek, hrubeho natlaku, vyhadzovania z bytu, nebol dôvod pre ktory by sa bala povedat svoj nazor - inak by tie vymeny nazorov ani nemali a nešla by za nim riešiť situaciu ale šuchala by nohami v tichosti a aj syna by sa bala zastať. Dobre by vedela ze jej nazor by skoncil prepleskom, alebo velkym cirkusom. Takže dost pochybujem aj o tom zeby bol despoticky a tyran, ako tu niektore uzavreli a dosť pochybujem o tom, ze mu zehli koselu lebo sa ho boji.
Ahoj autorka, prečítala som takmer celú diskusiu..teda tvoje príspevky v diskusii všetky a vždy keď si naňho niečo napísala,ako sa správa k tebe k deťom tak som len oči vypliešťala,že čo za debilka to je..ja nemám rada, keď na MK hneď sa radí rozvod (lebo podľa mňa sa má o vzťah bojovať snažiť sa ho zachrániť)ale to čo máš ty doma je psychické týranie a deptanie a asi to neskončí.. takže keď máš vlastnú nehnuteľnosť treba ísť bývať tam.. odísť od neho a a podaj žiadosť o rozvod prvá ty.. držím palce aby si mala dostať síl od neho odísť a začať nový život s deti bez neho ( určite bude lepší ako s ním)
@zuzanapjat ty sa tu stále snažíš veľmi korektne a objektívne podať aj druhú stranu, že teda pravdu vlastne nevieme a on ako otec sa len snaží a pod, aj keď pchať prsty do úst dieťaťa, ktoré pochybujem ze predtým poctivo vyčistil je totálna stupidita.
Takto, on jej vzdycha doma, ako závidí rozvedenemu kolegovi mladé milenky, každú noc inú.... To urobí len k...t. On jej omiela že už nemá 25....to žene povie len úplný k...t alebo priblbly princ Krason, ktorý niekde vysmelil elixír mladosti. On jej povie, že na ples ju po 40tke nevezme, tam treba mladé milenky a sekretárky, to už zavesí do luftu len oberko..t, akému že škoda kyslíkom plytvat, ale budis, kým dýcha, nech si žije.
Atď atď škoda reči. Naňho netreba plytvat korektnostou a snahou po objektivite, tomu by mal niekto dat po papuli, ale to sa nestane.
Opäť raz vďaka trablom na koni ďakujem osudu a všetkému za chlapa, ktorý mi denne opakuje aká som krásna, aj keď mam 45, je odomna mladší a venuje sa deťom viac ako niektoré matky.
Práve preto, že mám chlapa, ktorý pre deti a s deťmi a pre mňa a somnou robí to co robí, si dovoľujem písať, že osral pes snahy o ockov prístup a vzor a objektívne posúdenie situácie v tomto konkrétnom prípade, v tejto konkrétnej rodine
Autorka, z vlastnej skusenosti ti napisem, vyrastala som s otcom, ktory je podla popisu vernou kopiou tvojho manzela - despoticky psychicky tyran, ktory si svoju otcovsku autoritu vynucoval krikom, agresiou a nasilim. Sceny, ako popisujes so svojim synom, boli u nas casto pre hocijaku malickost. Vsetko muselo byt tak, aby bol on spokojny. Mama sa nas snazila zastavat, ale skoncilo to presne ako u vas - vyvrsil sa aj na nej. Vyhadzovy z bytu, vyhrazky atd. si tiez pamatam. Ked som mala 16-17 rokov, prosila som mamu, aby sme od neho odisli a zili sami v klude. Zostala, lebo bola prilis pohodlna to riesit, lebo ved vzdy sa to nejako utriaslo, na chvilu sa ukludnil a potom zase. Znicila si pri nom zivot a nam detstvo. Akonahle som mala 18, odisla som a osamostatnila sa, s rodinou sa dodnes nekontaktujem. Nenechaj svoje deti vyrastat v ovzdusi, ake som mala doma ja, zaludok sa mi stiahol zakazdym, ked som pocula kluc v zamke a dlho po odchode z domu som nemala ani stipku sebavedomia. K otcovi dodnes nemam vztah, v mojich ociach je to zakomplexovany chudak. Drzim palce, nech naberies odvahu a rozhodnes sa k spokojnosti teba a deti ❤
Tvoj muz sa chova ako sa choval moj otec, mala som aj karticky co vsetko mam rano spravit. Rozviedli sa ked som mala 11 a sestra 3 lebo si nasiel novu manzelku s odrastenymi detmi. V skratke.... okrem penazi nam nechybal a teraz peruje macochu. On je lietadielko a ona zerie lexaurin. A my 3 doma ze nazdravie 😎.
Co si uchmatla nech si uzije, a aj mama to tak vidi ze jej sluzbu urobila
@zuzanapjat veľmi sa mýliš. Týranie môže byť aj tichom, posmievačnými rečami, tým, že keď povieš svoj názor je ten neustále považovaný za chybný. A samozrejme si vypočujem, že Tvoje požiadavky a názory sú neadekvátne a pomýlené a všetci by zmyslali ako pan domácnosti.
Véd sama autorka píše, že kľud je len keď sa podriadi názoru muža.
Poviem príklad. Ked vedie hlúpe reči o ženách a ich hodnote a popisuje po nich to je OK, ale žena je iné tá má klopiť oči, stretávať sa len s kým on uzná za vhodné lebo jej rodina je vadná, resp. na každom jej členovi nájde chybu, to isté platí o kamoskach. Nedajbože To nejaká sa snaží naznačiť, že to nie je OK ako sa chová, to ti len jeho závidí a snaží sa vas rozoštvat.
Bohosklonne Ti bude dohovarat, že si prekrásna, ale máš zhodiť aj keď máš normálnu váhu, že si máš obliekať sukne určitej dĺžky lebo jemu sa to páči aj keď ty sa necítiš dobre so sukňou 5cm pod zadkom a veeela iného.
Jaj perla bola keď začal s teoriami, že treba vyhodiť sklenené korenicky lebo do korenia sa dostávajú mikrokusky skla (v skutočnosti ho zralo, že to bol dar on niekoho kto mu vadil)
Nikdy neudrel, málokedy zvyšoval hlas. Ale tie výčitky, zhadzovanie viny za všetko na partnera....
A hej prvé roky nosenie na rukách, obdiv a samý med.
A to ešte len bude cirkus kebyže dáš žiadosť o rozvod ty a zistí on, že sa nemienis vrátiť. Ty smer psychológ nech máš silu si uvedomiť čo je správne a právnik, nech vieš aké máš možnosti.
@janage on sa so mnou celý deň nebaví, ignoruje aj deti. Trestá nás. Ja sa snažím tým netrápit ako inokedy. Zobrala som deti na zmrzlinu, prišli sme domov okolo po ôsmej. Jeho až cuka od hnevu, že som za ním neprišla a neuznala svoju vinu. Rozhodla som sa ho tiež ignorovať pár dní a vyčkať čo bude z jeho strany.
Prajem Ti vela sil! (Nech uz sa rozhodnes akokolvek, velmi Ti fandim a verim, ze to vyriesis a bude dobre.)
Drzte sa.
@ketrint ďakujem ti pekne, aj tebe všetko dobré
Fu, normalne mi je zle z tvojho muza...Prosim, prosim, nedovol, aby ublizoval tebe ci detom.
Ja ďakujem Bohu, že som nabrala tu silu, neviem kde a zrušila svadbu. A že v tom nebolo dieťa.
Som bola jak uzlík nervov už, ten neustály stres čo bude, ako bude. A samozrejme nezabudol poznamenať, keď odchádzal do práce (chodil na tyzdnovky), že mi ďakuje ako som mu zničila víkend a tak.
Teraz sa strašne čudujem, že som ho neposlala do hája omnoho skôr.
A rozhodne mu veci ako odchod neoznamuj vopred.
V tichosti sa priprav aj na variant, že by si odišla.
Ja som mala výhodu, že som mala kde byť. Inak sranda, že moje veci považoval za spoločné a jeho boli len jeho.
Ale rosambo nastalo fakt až po rozchode, keď zistil, že to myslím definitívne.
Ahoj autorka. Už keď si napísala, že je vojak, tak som vedela, že je zle. Vojak- to je diagnóza. Nájdu sa aj výnimky. Mám brata vojaka, suseda vojaka,tí sú v pohode,lebo nemajú takú vysokú hodnosť a podriadených. Moja mama robila celý život pri vojakoch a čo mi tá rozprávala, no hrôza. Tvoj muž velí v práci a v chorej vojenskej hlave si myslí, že to tak musí byť aj doma. Že bude doma veliť a vy ako vojaci ho poslúchať. On si to možno ani neuvedomuje, lebo je zmagoreny. Ale mala by si ho usmerniť, že doma ste rovnocenní partneri. Čiže ak je napr. plukovník, tak aj ty si plukovnícka a tak sa má k tebe správať, nie ako k poručíkovi. To si s ním vybav hneď na začiatku. A deti nie sú ziadni vojaci, sú to deti. Ak toto nepochopí, tak sa priprav na to, že sa rozvediete, lebo pochybujem, že necháš deti trpieť v takejto rodine. A ak ty by si bola chorá, dokázal by sa o teba tak postarať ako ty? Pochybujem. Držím ti palce, aby si bola silná a zvládla túto situáciu.

On je čistý debil..s tými rečami ťa chce vydráždiť aby si sa zbalila..v kľude mu povedz,že nemáš problém odísť ale deti mu rada necháš.nech sa mladá postará..uvidí,či nejakú nájde