icon

Manžel ma vyhadzuje so svojho bytu

13. feb 2023

Aké ma možnosti? Mám tu trvalé bydlisko. Môže ma vysťahovať? Ako prebieha násilné vysťahovanie? Môžem mu zabrániť? Ako? Má nejaké povinnosti on voči mne? Mám nejaké ja voči nemu?

lenkasarka
13. feb 2023

Ak je byt jeho, myslím že tá môže vysťahovať. Ale obrat sa na skupinu právne poradenstvo. Právnici ti určite poradia.

rachel36a
13. feb 2023

Pokial ste manzelia tak ta vyhodit nemoze, ani ti zrusit trvaly pobyt

melanta
13. feb 2023

Ak ste manželia, vyhodiť ťa nemôže, aj keď je byt iba v jeho vlastníctve. Ak sa bude snažiť vyhodiť ťa násilne, zavolaj políciu. Nech máš o tom záznam. A áno, máte voči sebe aj povinnosti, veď aj o tom je manželstvo. Vstúpili ste do manželstva a neviete, aké povinnosti máte voči sebe? @draik @natalienka12 právnici povedia viac k tomu sťahovaniu.

melanta
13. feb 2023

@lenkasarka môžeš vyhodiť sestru, kamošku, ale nie manželku či manžela. Aj keď je byt vo vlastníctva iba jedného.

petulda333
13. feb 2023

Fuuu a ty tam chces ostat? Ja by som sla prec. No poradit neviem,odbornici su oznaceni,snad poradia

alenah31
13. feb 2023

hoci je nehnuteľnosť jeho - čiže je výlučným vlastníkom nemôže ťa vysťahovať. V podstate ťa "chráni" manželstvo. Z titulu manželstva máš nárok na obývanie nehnuteľnosti, rovnako ak ti raz povolil trvalý pobyt - vlastnej manželke ho zrušiť nemôže. To môže až po rozvode nakoľko k tomu bude potrebovať rozhodnutie súdu o rozvode manželstva.
Vysťahovanie - ak nechceš ísť ani po rozvode dobrovoľne - musí o tvojom vysťahovaní rozhodnúť súd. Len tak ťa vysťahovať nemôže. Ak súd rozhodne, že sa máš vysťahovať - dostaneš lehotu dokedy a ak tak neurobí môže ísť už exmanžel na políciu a tí ťa deložujú.

lenkasarka
13. feb 2023

@melanta v poriadku.

melanta
13. feb 2023

@petulda333 to je presne druhá vec. Tiež by som nechcela byť v jednom byte s niekým, kto ma chce vyhodiť. Zbalila by som sa, odišla a čo najskôr riešila rozvod, nech ma s takým človekom nič nespája.

petulda333
13. feb 2023

@melanta presne

lenkasarka
13. feb 2023

@melanta teraz som trochu v pomykove. Advokátka tu radi inak.

autor
13. feb 2023

@melanta
@alenah31
@lenkasarka dakujem, vam, tak uvidime ako to je, ci sa ozve nejaka pravnicka, pripadne do tej skupiny sa pozriem.

judit47
13. feb 2023

@alenah31 prosim ta to o zruseni TP mas odkial?

Ako vylucny vlastnik nehnutelnosti pridem na ohlasovnu pobytu(alebo MU v malych mestach) a tam poviem ze chcem zrusžit TP ziadne manzelstvo v tom nehra rolu.

anna777115
13. feb 2023

Manželia, si navzájom nemôžu zrušiť trvalé bydlisko.Potrebuju k tomu právoplatné rozhodnutie zo súdu o rozvedení manželstva.

alenah31
13. feb 2023

@judit47 ale hrá. Bez rozhodnutia o rozvode sa trvalý pobyt zrušiť nedal. A je jedno, že som výlučný vlastník. Manželovi vlastníka alebo spoluvlastníka nie je možné podanie návrhu k zrušeniu trvalého pobytu.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

chillibubble
13. feb 2023

@petulda333 mozno nema kam ist. dieta sa nespomina. ak nema dieta, podnajom je lahsie vybavit a platit. ak ma aj male dieta a nema moznost ist pracovat, tak tazko do plateneho podnajmu...

petulda333
13. feb 2023

@chillibubble to chapem,ale zivot v tom byte bude peklo teraz

drzaopica
13. feb 2023

@judit47 nemáš pravdu tiež som bola prekvapená.Raz tu radil právnik dom bol zenin, muž tam mal TP a nič nefinancoval.Nemoze ho len tak vyhodiť

soldi
13. feb 2023

@lenkasarka uz sa niekolkrat preukazalo, ze rady z pravnickej poradne tu na MK nie su vzdy uplne komplexne, co moze v konecnom dosledku sposobit zavadzajuco. Ja by som sa tym urcite neriadila a pockala si na odpoved napr od @draik

draik
13. feb 2023

Ako je vyššie uvedené, nemožno za manželstva vysťahovať či zrušiť TP.
Kolegyňu Smetana pozdravujem...

lenkasarka
13. feb 2023

@soldi neviem,nie som tu tak často a nemám prehľad. Aj právnik je človek a môže sa mýliť to nevylučujem. Len som v pomykove 🤷‍♀️

soldi
13. feb 2023

@draik dakujem za Tvoj cas a odpoved pre pochybujuce 🙂

hedviga2
13. feb 2023

U nas v ulici jeden pripad. Musela sa rozviesť. Dom bol na meno manzelkinho otca. Zat alkoholik nepracoval stale tam bol krik. Stahovanie za asistencie policie, uradu. Jeho brat sa zarucil ze ho ubytuje doma. Pri stahovani to bol cirkus. Toto snad nie je tvoj pripad.

svadlena2021
13. feb 2023

A máte aj deti ?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
13. feb 2023

@mirco50 nie, nemoze ju vystahovat

autor
13. feb 2023

@draik dakujem