icon

Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

meandbaby
2. júl 2018

@peter2404 je zname, ze domace nasilie na Slovensku je bezny jav, kt.sa casto ignoruje a zen sa tlaci do hlavy od detstva, ze je normalne si nechavat nadavat, ponizovat a robit zo seba sluzku a este byt za to vdacna. Prosim ta pekne, vztahove problemy a ponizovanie druheho a zneuzivanie slabosti je nieco uplne ine.Ked robila, ma dobru pracu, tak bol ticho, teraz si svoje komplexy vybija na nej, vidi ju ako slaby clanok a vyuziva jej financnu zavislost, robi si s nej sluzku. Nie je to jej chyba, zena nebude tolerovat taketo spravanie.

bolavyzub
2. júl 2018

Mohla by si aj ty niekedy vyletieť naňho - chce, aby si mu naložila na tanier ako kráľovi - a to práve teraz, keď ti plače dieťa? Keď si mala zlý deň? Keď si podráždená? Je on normálny? A nepáčilo by sa mu, ako sa správaš? Však sa správaš úplne normálne, presne ako on. Učíš sa od neho a berieš si príklad, ako z veľkej knihy. Ešte sa aj trošku zdokonalíš, keď ho budeš ďalej pozorovať.
A písala si kdesi na začiatku, ako si sa mu vyhrážala, že mu nebudeš robiť full servis a hneď na to komentár od teba, ako si mu pripravila raňajky, kávu. Nuž stoj si za svojim slovom aspoň 24 hodín, alebo sa radšej nevyhrážaj, pokiaľ to nemyslíš vážne. Sama znižuješ váhu svojich vyjadrení. A vôbec - raňajky a kávu mužovi, ktorý má s dieťaťom vyhadzuje z domu??? Však on vie, že ti môže vynadať, dovoliť si to, čo máloktorý hulvát a ty ho ešte budeš obskakovať. No tak čo by sa na teba nevybliakal, keď má zlú náladu.. Však sa potrebuje nejak odreagovať.... (príklad jeho úvahy).

libawet
3. júl 2018

@sunrise99 no, manipulátor ako vyšitý a že mu to vyšlo, čo ? Nuž, ružové okuliare Ti spadli a nastala realita. Už len to, že dom napísal na firmu, pri tom si do neho tiež dávala peniaze, na čo nemáš doklad ( Tvoja chyba ) hovorí o všetkom, no to bol len následok jeho konania pred tým, ktoré si Ty nevidela a nechcela vidieť. No rozvod. Dom ste získali a postavili za manželstva a platí BSM ( bezpodielové spoluvlastníctvo manželov ), takže je jedno, že ho pánko dal na svoju firmu, polovica je Tvoja. Dom predať, rozdeliť sa, za to si kúp menší byt a choď od neho, na dieťa by mu mal súd vypočítať alimenty podľa jeho príjmu, no keď je takýto " hajzlík vychcaný ", tak si príjem dokáže upraviť na čo najmenší, ak si zaplatí dobrého právnika. A ešte - a ak Ťa vyháňa z domu, podľa mňa má aj inú, kt. by tam rád videl namiesto Teba...

libawet
3. júl 2018

@kazuso ako v tom vtipe:
Muž príde domov a hovorí žene. " Počúvaj tu. Keď prídem domov a budem mať čapku naľavo, ani sa so mnou nebav, hneď mi daj večeru. Keď prídem domov a budem mať čapku napravo, môžeš sa so mnou baviť hneď." Žena na neho pozrie a hovorí. " " Počúvaj sem! Keď ty prídeš domov a ja budem mať v ruke válek, je mi jedno jak ty máš čapku! "

bluka2
3. júl 2018

@prevenar možno si pri ďalšom pokuse nájde konspiratora :D

Ale nie, autorka si nemusí nič vyčítať, tento znie ako taký, čo odhalil pravú tvár, až keď ona je v hrsti, na materskej, dokončený dom. Nie vždy je to jasné od začiatku. Existujú také osoby dvojiteho rázu. Proste smola, a myslím, že už peniaze do domu na firmu nebude vrazat nikdy

bluka2
3. júl 2018

@bolavyzub na jednej strane súhlas, na druhej keď to aplikuje, ešte len zacne to pravé peklo doma. Takže treba premyslieť najprv exit plán a konať v súlade s ním - je tam aj dieťa, čo to peklo nemusí zazit

mircalla
3. júl 2018

@prevenar Esteze ty si vedel vsetko, urobil si vo vsetkom len spravne rozhodnutia a si dokonaly. Podla mna to nie je hrozive, co pises, ale je to ludske. Polovica ludi sa rozvedie, ci ide inou cestou. Dovody su rozne, jeden z nich je ten, ze ine stranky sa zacnu prejavovat postupne, pripadne sa ludia aj menia vyvijaju. Skoda, ze take zakladne veci o zivote nevies a namiesto toho sa cynicky a posmesne vyjadrujes o ludoch, ktorych ani nepoznas (poznam tvoje prispevky).

Pre mnohych je neakcetovatelna volba prave clovek ako ty - arogantny vsetkoviem, vsadebol a manipulatorskymi sklonmi (poznam tvoje prispevky, pozna ich asi kazdy), a tiez si sa mozno na zaciaktu neprejavoval.

em40
3. júl 2018

Skus sa porozprávať z.rodicmi či by si sa predsa nemohla vrátiť... Nečítala som komentáre ale takýmto štýlom skončí na psychiatrii... Viem o.com píšem... A dieťa takýto vzor správania by nemalo vidieť nechceš predsa z neho vychovať s.prepáčením debila

prevenar
4. júl 2018

@mircalla vidim ,ze mas vela volneho casu 😀 ...kludne sa vykecaj este viac , iste sa ti ulavy 😂😂😂

prevenar
4. júl 2018

@bluka2 videla, to co chcela vidiet ...a tak aj dopadla. clovek si da, alebo neda namahu realne spoznat partnera . zaroven ..zial ..nie kazdy ma to kapacitu, aby to dokazal.

6mia6
4. júl 2018

@kazuso to je presne aj môj štýl akurát že mňa sa našťastie takéto idiotiny muž nepýta. Ale niekedy s tým príde svokra alebo niekto iný z rodiny ma nejakú pribrzdenu poznámku

dilino
4. júl 2018

@obsadenemeno úplny súhlas keby že im firma krachne kde pôjdu

libawet
4. júl 2018

@mircalla človek sa vo svojej základnej podstate nemení a úplne súhlasím s @prevenar, pretože - ak dvaja spolu určitý čas randia, tak sa vždy negatívna stránka toho ktorého z nich prejaví, a ak je pre jedného z nich neprijateľná, tak s ním predsa nebude. Tu ide o to, že dotyčná autorka - buď to nevidela alebo nechcela vidieť alebo dúfala, že sa po svadbe zmení, čo je totálna blbosť, a potom tu rieši a vypisuje a takýchto jej podobných je tu fúúúúra, furt dokolečka o tom istom - " ako som svojou hlúposťou narazila na idiota " - samozrejme, na vine nie je ona, ale on!

libawet
4. júl 2018

...ešte som chcela dodať - problém môže byť chlap manipulátor, ale aj ten sa dá včas odhaliť, ak dotyčná vie zachytiť tie správne signály a hlavne, ak chce.

libawet
4. júl 2018

@saslavka73 @sunrise99....iba toľko k tomu, ak je žena rozumná a vie "s chlapom narábať", tak jej bez slova urobí aj tie garniže, aj záclony zavesí, aj požehlí a kopec iných vecí....hold, potrebujete k nim asi návod na použitie. Robiť doma chlapovi slúžku, držať hubu a krok, tak to žiadny chlap neocení, skôr to obráti proti žene....

mircalla
4. júl 2018

@prevenar uľaví si asi myslel

prevenar
4. júl 2018

@mircalla ..mala by si byt spisovatelka ..alebo take nieco. budes milionarka 😅

saslavka73
4. júl 2018

@libawet Však máš pravdu. Ale narábať? Beriem ho ako inteligentnú, svojprávnu bytosť, takže narábať je...........Ale ok, viem o čom si chcela.

mircalla
4. júl 2018

@prevenar Ak mi má na to stačiť základná znalosť rodného jazyka, tak potom áno

libawet
4. júl 2018

@saslavka73 no, akože použiť viac ten " ženský rozum", tak som to myslela, ale veď si to správne pochopila. ( a ešte taká vec - chlap potrebuje chváliť, chváliť a zasa len chváliť. Za všetko. Hold, milujú to...takí sú, čo už. Zle s nimi, horšie bez nich...)

6mia6
4. júl 2018

@libawet keď mne to chvál enie akosi nejde z huby ale už niekedy na ňom vidím ze sa cíti nedoceneny. Len mne hneď beží v hlave ako sa ja tu starám o 3 deti 24/7 sama lebo on robí vonku. A on mi aj povie ze ako sa dobre oženil ale mne to tiež akosi nestačí tak potom ja ho zase neviem pochváliť. Vzdy čakám ze ako to robím automaticky ja tak aj on. On ma vie pochváliť ale ja by som radšej brala činy ako chvály.

libawet
4. júl 2018

@6mia6 no, u vás teda si aj ten problém, že s mužom nie ste alebo len veľmi málo, keď robí vonku ( teda ako pochopila som, že v zahr. ), on príde celý nažhavený, čaká na tiež podobne zmýšľajúcu ženu, no tá je tak vyšťavená, že nevládze a čaká od neho skôr pomoc v domácnosti a s deťmi, a už je oheň na streche, čo je logické. Tam buď - si on nájde prácu doma alebo robiť len kompromisy - aj z Tvojej strany a aj z jeho, toto je veľmi náročný vzťah z oboch strán. Inak klobúk dolu pred Tebou, že sama dávaš tri deti....ale žena vydrží, veď to vieme, ako taký ťažný vôl, chlap by toto nedal ani keby sa....

saslavka73
4. júl 2018

@libawet Presne on narobený príde a hľadá bezpečie, pokoj, chválu. A žena čaká, že príde a trochu je pomôže a prinesie pokoj a chválu. Preto keby som bola mladšia, tak už nikdy sa netrhám, nech je neupratané, však nasraté nie je, nech proste nie je tip top všetko, radšej si spravím pekný deň s deťmi, príp. čosi prečítam, sadnem, pospím. Robota neutečie. A pripravím sa na neho, až zažije milé privítanie a potom spolu ide všetko ľahšie a príjemnejšie.

mircalla
4. júl 2018

@libawet Poznam pomerne dost vela manzelstiev, ktore boli do istej doby ukazkove, nakoniec krachli. Bez toho, aby povazovali druheho cloveka za idiota, ludia si jednoducho prestali rozumiet. Netvrdim, ze to je lento pripad, len jednoducho nemozes vediet, kde budes o 10 rokov ci 20 rokov. V mnohych pripadoch bol dovod odchod za mladsou partnerkou. Poznam tiez dost vela manzelstiev, kde sa manzel ci manzelka zmenili - praca, workoholizmus, vela penazi....Nemam rada tu bohorovnost, ze hadam sa zase nepomylis, kedze si sa uz pomylila. hahaha...

saslavka73
4. júl 2018

@mircalla Človek nikdy nevie.......

6mia6
4. júl 2018

@libawet
no a to sme si postavili dom. Tak mu vždy poviem ze sme mali kúpiť byt a bude pokoj. :D
Ale inak sa ľúbime ako kone. Mne to už ani nepríde že je preč. Bol preč aj keď sme spolu chodili, 5 rokov. Tento rok máme "už" 10 výročie svadby.

libawet
4. júl 2018

@mircalla určite áno, len vždy za tým rozchodom, rozvodom je problém, ktorý tomu predchádza a nerieši sa alebo sa nekomunikuje. Prečo ide muž za mladšou? Chýba mu sex, kt. už u svojej rovnako starej ženy nemá až tak často ako by chcel alebo chýba úplne ( po čase aj tak ten chlap zistí, že aj tá mladšia je to isté ako mal doma s tým sexom 🙂, naopak tá jeho odvrhnutá exmanželka zistí, že jej je bez exmanžela lepšie 🙂, takže vyhrala aj tak ona. No aj s tým sexom v manželstve a hlavne v dlhodobom sa dá čosi robiť, ak sa chce, aj tam sa dá vždy dohodnúť, chlap ocení v tomto smere všetko, nemusí byť nutne len klasická súlož.... )....ono, každý vzťah je vždy a vždy len o kompromisoch na oboch stranách a o komunikácii, tým myslím ten zdravý vzťah. Nemám na mysli vzťah, kde vládne alkohol, drogy, insolventnosť....to sú úplne iné prípady.

libawet
4. júl 2018

@6mia6 a presne si to teraz trafila - " ľúbime sa ako kone ", to znamená, že u vás, napriek tomu, že on je väčšinou preč a Ty všetko máš doma na svojich pleciach, tá vzájomná príťažlivosť, vášeň aj po tých rokoch to všetko " zakryje " a mierni, takže áno.

6mia6
4. júl 2018

@libawet amen

prevenar
4. júl 2018

@mircalla neprestavaj , urcite pokracuj ! 👏