Manžel ma zradil

tiwyna
20. jan 2015

Zijem s manzelom 5 rokov. Pred rokom a pol sme si vzali hypoteku. Kedze mal dlhy. vzala som ju ja na svoje meno s tym, ze sme si dali zuzit bezpodielove spoluvlastnictvo prave na tento byt. Dohodli sme sa, ze , kedze mame hypoteku ziaden z nas si nebude brat pausaly na mobily, ani ziadnu pozicku. Dnes som manzelovi nasla dva pausaly na mobilne telefony spred roka. Vzal si mobil, ale neplati pausal a ma dlh vyse 800 eur. Kde su mobily neviem...listy z tych spolocnosti predo mnou skryval, nasla som ich nahodou. Co mam robit?Zrusit mu trvaly pobyt, aby mi exekutor nevyraboval byt to bude prvorade a asi rozvod...som v soku, sklamana...

katy1979
21. jan 2015

tak sa z toho vyspi. To rozchodis. Dlh 800eur aka malickost. Ten moj mal dlh 30 000 eur bez vedomia kohokolvek z okolia rozchodili sme to. A svedomie nech zerie cely zivot jeho.
Sadnut si spolu a vylozit karty na stol. Neviem ako u vas ale so mnou sa odmietal bavit tak som si zavolala jeho otca a povedala co je vo veci. Pre niekoho podraz pre mna to bolo jedine vychodisko. Otec je autorita takze s nim urobil kratky proces.
Otazka je naco mal tie dlhy predtym aj tie sucasne?
Ci ma pausal na mobil by som velmi neriesila . Akosi nevidim dovod vasho zakazu ale to vy dvaja asi viete. Co ma hypo s pausalom? Ak ich nevies najst asi ich predal, kedze ma dlhy aj tymto smerom.
neboj sa. Bude lepsie. Ci s nim ci bez neh. drzim palce

bosoriak
21. jan 2015

Ja si myslim, ze nejde o vysku dlhu, ale o klamstvo. Pre mna je to absolutne neakceptovatelne. Ano, partner moze urobit chybu, preslap a od toho sme v manzelstve, aby sme si pomohli. Ale zamerne klamat, zatajovat a to opakovane, zuzit bezpodielove spoluvlastnictvo a este robit dlhy, to uz by som nezniesla.

@tiwyna Skus ho konfrontovat, uvidis co povie. Pravdepodobne to iste, co vravel ked spravil prvy dlh. Neviem, ci spolu mate deti, ak ano, tak je to zlozitejsie. Kazdopadne len vy dvaja viete, kde je vas vztah, ci sa lubite, ci sa vazite navzajom, ci ste schopni prekonat krizu, ci ste schopni komunikovat...

mala_hobitka
21. jan 2015

@tiwyna Naco ma 2 pausaly? A vedel ze ich nebude platit? A preco si niekto mysli ze ked nezaplati tak sa na to zabudne a potom kolkokrat zo 150 eurovej dlzoby je 420 eur. Ach jaaaaj.

Sadni si s nim. Povedz mu ze ste mali urcene jasne pravidla, on to porusil a klamal ti. Nechaj ho vysvetlit preco to robil - ked nevie je blazon ...aj 5 rocne dieta vie preco spravilo "tu zlu vec". Ale ked to urobi este raz ja som ho rovno vyrazila z bytu.

ladyblcha
21. jan 2015

pravdepodobne si zobral tie pausaly iba aby k nim dostal mobily, ktore nasledne predal. asi ma dlhy aj inde ako u operatora. 😒

nasta55
21. jan 2015

@tiwyna preco nehladas u neho vysvetlenie? a co robil ked si vyrubal dlh 800 eur?

mimake
21. jan 2015

Treba byt nanho tvrda, kontrolovat po nom vsetko, kazdy jeden sek, proste vsetko. Zo zaciatku kontrolovat vrecka, otvarat mu postu atd. Vravim to z vlastnej skusenosti. My mame s muzom krasne manzelstvo ale prve roky bol boj. Manzel vyrastal v rodine alkoholikov mamka mu zomrela staral sa o surodencov a ozrana otca. S tych dob si doniesol do nasho vztahu obrovsku davku exekucii a nezodpovednost co sa tyka financii. ( Musela by si pozadie jeho detstva aby si to pochopila- z mojich znamych ma nik nechapal ako mu mozem tolko pomahat) Poslednu exekuciu mi zamlcal ked som bola tehu a vtedy som povedala dost takto to neide. Pohrozila som rozvodom a urcila si pravidla. Financie mi predklada kazdy den, postu otvaram, pobehala som s nim vsetky veci kde mal dlzoby, kazdu jednu organizaciu ktora evidovala jeho meno. Dali sme vsetko na rozumne splatky. Momentalne je na tom tak, ze mu chyba doplatit 150€ dalsi mesiac a je na cistom.Som nanho normalne pysna ako prevzal zodpovednost a ako sa meni ( co sa financii tyky s inym sme nikdy problem nemali) Vela zohralo aj to ze mame malú a on vie ze kazda jeho chyba sa moze obratit aj v jej neprospech. Takze urcite ak sa lubite a inak je dobry manzel a otec tak len tvrda ruka a velka trpezlivost pomoze. Ale co je najdolezitejsie- musi to chciet zmenit hlavne on! Inak od neho prec

twinflame
21. jan 2015

@tiwyna zrušiť trvalý pobyt ti nepomôže. Na byt v prípade dlhov siahnu len majiteľovi bytu alebo spolumajiteľovi, teda len keď je byt majetkom toho kto má dlhy. Píšeš, že máte zrušené BSM, byt vlastníš ty alebo je vašim spoločným majetkom? Určite by som vyhľadala advokáta a nechala si poradiť. Možno je to riešiteľné, myslím tým financie. Otázka vášho vzťahu je iná otázka, asi by som si zachraňovala najskôr finančný dopad a potom vzťah. V klamstvách sa žije ťažko, dôvera vo vzťahu je pilier.

bajana
21. jan 2015

Je toto dôvod na rozvod? To je dnes také moderné utekať z manželstva pri najmenšom probléme...ach ženy, spamätajte sa! 😒

rajona
21. jan 2015

Vydiskutovat si to.... 800€ dlh nie je dovod na rozvod...drzim prsty 🙂

lyzzy
21. jan 2015

@mimake.... Máme veľa spoločného.😉
@tiwyna... Nie je to neriesitelna situácia.Tych 800 eur nie je tak moc...ľudia majú aj väčšie dlhy.Na tvojom mieste by ma skôr trápilo že načo potreboval tie paušály a kde sú tie mobily.Tie peniaze sú najmenej.narábať s peniazmi sa treba naučiť ale nie každý to vie.

lyzzy
21. jan 2015

@bajana... Asi preto je tu toľko rozvedených....To ja by som bola rozvedená už 1000 krát

bajana
21. jan 2015

@lyzzy napodobne 😉 ... a pravdepodobne s akýmkoľvek chlapom, nielen s tým mojím

lyzzy
21. jan 2015

@bajana... Tak.Ked si spomeniem ake prusery sme my prekonali...sa divím že ešte žijeme obaja.😀

nuvaring
21. jan 2015

nechápem tie reakcie typu "je to dôvod na rozvod?" áno, je to jeden z vážnych dôvodov na rozvod! (aj keď hranica tolerancie žien je u každej iná) ...dnes je to 800 E, zajtra to môže byť ďalších 800E...ved ked sa neštítil klamať a zobral si tie paušaly na tajnáša, nebude mať problém urobiť to hocikedy zas....ved ak som správne pochopila, vlastne sa ani nevie, kde tie mobily sú? to je ďalšie zarážajúce klamstvo....na čo by mi bol taký chlap???? píšeš, že mal dlhy aj pred hypotékou, to znamená, že tie utajené paušály nie je jeho prvý dlžny prešľap...chalan to má v krvi, s tým nespravíš nič...iba čo ti vyrába starosti....niečo podobné som mala aj ja, jasné, že som sa rozviedla a on má dnes exekúcie z každej strany, dokopy tusím 6-7exekúcii a začínalo to tiež nie na veľkej sume

dollynkaa
21. jan 2015

@tiwyna zas hned ti nebudu rabovat byt kvoli 800e.pojde to na sud a budu mu to stahovat z platu

luka2510
21. jan 2015

ahoj, dôležité je si s ním sadnúť a narovinu sa porozprávať a aj mu dať najavo, že mu zrušíš trvalé bydlisko pretože sa obávaš o strechu nad hlavou. dievčatá to neznamená , že sa chce rozviesť, len musí myslieť na to ako sa ochrániť.
ak sa to stalo prvýkrat je možné , že ho niečo konkrétne k tomu doviedlo, ale na to neprídeš ak si sa s ním neporadiš. upokoj sa a počkaj na to čo ti povie, možno to bude blbosť a keď mu povieš, že mu s tým pomôžem môže sa stať , že ti bude taký zaviazaný , že už v živote ti nič nezatají a ešte viac si ťa bude vážiť. to že to pred tebou zatajil, mu podľa mna nie je vôbec príjemné a určite ani nespáva. ale samozrejme môžem sa mýliť. navrhujem sadnúť si a pekne si to vyrozprávať, nebuď sklamaná a smutná nevieš, čo ho k tomu viedlo . až keď sa vyjadri tak sa potom rozhodni ako ďalej. nezabudni , že je to v tvojich rukách. ak ťa ozaj oklamal a vidíš na ňom, že to s ním ani nehlo , musíš sa brániť, pretože nik ti tu nezabezpečí ani bývanie a ani peniaze na vyplatenie hocakého dlhu.

držím ti palce a daj viedieť ako si dopadla

liana111
21. jan 2015

ako baby pisu treba sa s nim orozpravat a vylozit karty na stol.. aj ja si myslim ze tie pausaly si zobral aby nasledne mohol tie mobily predat.. nevies co je za tym, kamoskyn manzel mal problemy s automatmi, spravil to iste ponaberal telefony predal aby mohol hrat.. treba si to s nim vydiskutovat, a hlavne nanho treba ist kludne, vysvetlit si to, ktovie ake ma problemy, povedz mu ze mu chces pomoct.. drzim palce 🙂

moonlight1210
21. jan 2015

@tiwyna ty vies, preco mu vznikli prve dlhy. nepises preco, tak my netusime.
ty teraz asi zistis, z coho pochadzaju tie druhe.

ci je to preto, lebo ti pri brani hypoteky nepriznal vsetky dlhy, resp. zatajil plny rozsah svojich dlzob (bud sa hanbil, alebo sa bal, ze ak prizna este jeden, tak ti praskne trpezlivost a namiesto brania hypoteky poziadas rovno o rozvod, alebo si ich narobil pre nieco, co nechce, aby si sa dozvedela, ...)

alebo podnika a nema na to bunky, takze ide z jednej nevyhodnej investicie do druhej.

alebo su to nove dlhy, lebo je trebárs pozitkar, co si nevie odriect, aby si nedoprial. a vymysla posahane sposoby, ako ziskat na pozitky peniaze. nemysli na následky, ale len na ten okamih, ako k peniazom prist.

a podla toho sa zariadis.

ak su to stare dlhy, co zatajil, tak by som ho posadila a dala podmienku, ze bud hned teraz vyklopi uz komplet vsetko a este to nejak budeme splacat. ale ak sa ukaze, ze nieco dalsie zatajil, tak koniec. ma poslednu sancu povedat celu pravdu.

ak su to nove dlhy - tak bud poziadavka, aby sa vzdal celého BSM v prospech teba (to treba skor, kym nebezi exekucia. ak bezi exekucia, sud ti to neschvali.), alebo zial rozvod.
to by znamenalo, ze nevie ovladat svoju zavislost na minani. a to bud bude odborne liecit (nech by si pritom akokolvek hlupo a trapne pripadal, ze chodi k psychologovi), alebo ukoncit vztah, lebo story s kopiacimi sa tajnými dlhmi by pokracovala cely zivot.

maria1989
21. jan 2015

@bajana
@rajona
@lyzzy baby, a ak by tie peniaze použil na ku*vy? /nehovorím práve o mužovi tiwyny/... ? nebol by to dôvod na rozvod? a vôbec... ak to tak je... myslíte, že by to muž žene povedal?

dilino
21. jan 2015

@nuvaring uplne s tebou suhlasim ak to urobil raz a aj predtym bude to robiť dalej takže radšej by som ustupila s kratšej cesty ako potom trpieť a znašať nasledky pravnik by ti poradil ako dalej ked ma dlhy aby si neprišla o byvanie.

petraxy6
21. jan 2015

ja len jedno by som chcela - ak má dlh 800€ tak rozvodom sa toho dlhu nezbavíš 😝

bajana
21. jan 2015

@maria1989 my do ich vztahu a manzelstva nevidime...autorka diskusie chce robit radikalne rozhodnutie BEZ toho, aby to najprv zacala riesit s manzelom...samozrejme, ze na povrch moze vyplavat kadeco, ale autorkin problem na rozvod skratka nie je, aspon teda podla mna

lyzzy
21. jan 2015

@maria1989... Ja neviem načo mu boli tie peniaze....aj preto som jej pisala že to že treba vyplatiť tie faktúry je najmenej.....viac by ma na jej mieste trapilo že kde sú tie mobily a peniaze.Najprv treba zistiť čo je za tým....to mi tu nevyriesime...

mircalla
21. jan 2015

@katy1979 Tu vobec nejde o vysku dlhu, ale o princip a porusenie dohody....A pravdepodobne tych dlhov bude viac. Suhlasim s @bosoriak. Najma ak uz boli problemy v minulosti. @tiwyna Treba si to vydiskutovat, zrusit mu trvaly pobyt podla mna nemozes

miskakyblik
21. jan 2015

zadavatelka ale pise ze dlhy uz ma a velke ked si museli brat pozicku...a preto si zakazali pausaly, aby si financie drzali na uzde..pausaly, kreditky, otvorene ucty to vsteko zvadza k minaniu penazi a oni potrebovali utiahnut opasky... A NAPRIEK TOMU urobil dalsi dlh o ktorom ona ani nevedela ako, dalsich 800e. Neviem teda ci vy svetky co sa pytate ze ci je to dovod na rozvod, ste niekedy museli platiti nejaky zavazok banke ze si myslite ze 800 e je nic+ klamstvo od vlastneho manzela ktorého ste pred casom z podobnych sra..ek vytiahli !
ja s manzelom zarabame myslim si clekom slusne a 800 e by ma polozilo na lopatky...jednak ze ma oklamal, jednak ze to bude chybat pri hypoške a jednak ze toho moze byt viac a bude musiet rozmyslat dost dlhu dobu, kolko takych dlhov este stihol natajnasa porobit, a kedy to vyplava na povrch...ked to bude tisicka? dve ? desať ? o to ide...
moja rada.: urob s nim pohovor, a chci od neho vysypat (apson sa teda posnazs) vytlct ci take nieco este ma, co urobil s mobilmi, ako si to predstavue ? po vysvetleni uvidis, nechaj si prejst hlavou...a na druhy den mu povedz ze ok, zvladneme to ale ...alebo mu oznam ze si ides zistit okolnosti rozvodu a radis mu aby tak urobil tiez...najprv sa pokus zistit si co najviac a potom sa rozhoduj..a njaviac sa asi dozvies jedine od neho, ked s amu bude kurit pod ritou...inak to nevidim...

maria1989
21. jan 2015

@bajana
@lyzzy veď jasné, ja som sa nepýtala na jej prípad... len ako by ste také niečo posúdili, že muž vezme spústu prachov, a proste vám nepovie na čo... a postavte sa na hlavu... čo by ste robili? pýtam sa za seba 🙂

mimake
21. jan 2015

@maria1989 Ja viem ze to nebola otazka na mna, ale musim odpovedat. Niekedy to vsetko nie je tak ako to vyzera. Napr. moj muz bral pozicky z nebankoviek aby zakryl svoje exekucie predomnou, jednu pozicku nasledovala druha atd. Az ked to vsetko prasklo priznal sa ze sa hanbil predomnou, ze dosiel do nasho vztahu s holym zadkom, ze konecne nasiel rodinu a nic jej nemoze dat. Napr. zobral peniaze a dal mi ich s tym ze je to od jeho "rodiny" ako svadobny dar, lebo sa hanbil ze moja rodina nas podporuje a jeho len ubija... Az ked pochopil ze sa nema za co hanbit a ze ho budem vo vsetkom podporovat vysiel von s celou pravdou. Poviem ti nejednalo sa o 800€. Len z Dpmk z cias ked mal 16 rokov mal 27 exekucii. ( darmo boli vtedy zanho hodpovedni rodicia) Ver mi niekedy som plakala, inokedy nadavala ba dokonca odpadavala ale zvladli sme to! No mozno zakladatelkyn muz nie je tento pripad. Mozno to prehra na automatoch. Treba zistit pricinu a podla toho konat. Nie hned rozvod. Ak je to ale prave ten druhy pripad, rozvod je najrozumnejsie ruesenie. Aj ked aj tam by som najprv skusila odbornu pomoc.

katy1979
21. jan 2015

@mircalla to vobec netvrdim ze ide o vysku dlhu. to bola len vsuvka. Zaklad je porozpravat sa zistit pricinu co je veci a podla toho riesit veci. Ak nevie dovodu uveru a zamlcania su zavery ci to riesit rozvodom ci zrusenim trvaleho pobytu zbrkle. Sme len ludia a kazdy robi chyby. Nikto z nas nié je svaty. Mohol to byt strach priznat sa vlastnej zene ze mal financne problemy a pre chlapa je to potupa nevediet uzivit rodinu a zobrat si na to uver uz duplom. Mozno urobil inu chybu. Dovodov je milion, ale to v com je problem si musia vyriesit oni dvaja doma za stolom. Preto som mozno spomenula tu sumu co postvaral moj muz. Ze ono sa to zvladnut ak dvaja chcu a hlavne on chce.

mircalla
21. jan 2015

@katy1979 Vsak ja netvrdim,ze sa ma rozvadzat....ale zopakoval to,otazne je,ci za tym neni aj daco ine. otazka je, naco potreboval 2 pausaly, to by mal vysvetlit. mozno je za tym vsetkym ovela viac (dufam, ze nie), ako dlhy...

maria1989
22. jan 2015

@mimake všetko chápem. máš pravdu. mne šlo o to, čo by si robila, keby ti muž proste nepovedal ani za nič, kde peniaze dal. škoda reči. 😒