Manžel ma zranil slovami
Pekný večer, dnes sme mali s mužom výmenu názorov a on mi okrem iného povedal, že ľutuje, že si ma zobral. Vraj mu vadí, že som z chudobnej rodiny a málo zarábam. A že vždy musím mať na všetko svoj názor, ktorý sa nie vždy zhoduje s jeho. Napríklad ma presviedčal, že v kúpeľni na plafone nie je pleseň, že to zle vidím. Aj keď som nízka, vyšla som na stoličku, postavila sa na špičky a vystrieľala to savom proti plesni. Samozrejme to zmizlo ale on si omyl neprizná. V novembri tvrdil, že zbytočne prežívame auto, nebude snežiť a jasné, že snežilo. Vždy musí mať pravdu.
A čo má trápi, že prídem pár hodín po hádke za ním zmieriť sa, povedať mu, že ma to mrzí a on, že choď preč. Nemám na teba náladu, proste žiadny rozhovor, žiadne zmiernenie. Musím deň, dva počkať, kým ho to prejde a keď sa mu uraci začne sa so mnou baviť a tvári sa, že všetko ok. Vie, že nemám rada tichu domácnosť lebo ma tým v detstve trestala mama.
Akoby mu nezáležalo na mojich pocitoch. Doľahlo to na mňa takto pred Valentínom. Darček pre neho už kúpený... Som len precitlevena?
@victory7897 to si Ty. Nechápem, čo máš potrebu sa do nej navážať. Môžeš si dať aj rebrík, bude to ľahšie.
@mandala77 keď nechápeš tak sa nestaraj.a nemaj debilné keci
@victory7897 ďakujem za tip. To mi nenapadlo. A blahoželám že so 155 cm dociahnes na plafon.
nešla by som s victory7897 do zbytočných konfrontácií a irónie. Ona z toho ako píše, môže zbytočne len stupňovať a hrotiť.
@mandala77 áno, máš pravdu. Vidieť že si chce len rypnut. Niekedy je najlepšia reakcia žiadna reakcia.
Komu niet rady tomu niet pomoci...nie nehrotim,nestupňujem ..len som chcela povedať že radšej byť samostatna a poradiť si ako s manželom konfrontovať každú hlúposť a hádať sa o nich
Máš doma pekného manipulátora a debila v jednom. Povie, že ťa má rád? Ja mám rada aj sesedovho psa 🙊 manžel ťa má milovať.
Máš celý život pred sebou, si mladá a máš už veľké dieťa. Toto je perfekný základ do nového života bez toho blba, ktorý ťa len ponižuje.
V prvom rade, sa prestaň o neho starať ako o nesvoprávneho. Lekárov si hádam vie obvolať sám, aj si lieky dať.
Treba sa odraziť od tohto dna, nechceš hádam takto stráviť celý život.
Kokos veď ty žiješ s psychopatom. Načo chces čakať 5 rokov? Načo? Ja byt tebou padám hneď. Beriem syna a môže sa aj na hlavu postaviť. Debil nenormálny 🤦 A ty ho ešte aj chvális. 🤦🤦🤦 Máš kde ísť, dieťa máš veľké, pracuješ.....Už by ma tam daaaavno nebolo. A že sa rozreve? Šak nech reve nad tým aký je.
@mimikarol to o tom chvaleni bolo na margo toho, že jedna pani mi písala, že či ho občas pochválim, ocením. Tak som odpísala, že som skúšala aj po dobrom. Aj pochvalou. Neboj, to má už prešlo.
Prec! Prec! Prec! A to cim skor!
Ty uz nemas na co cakat…
Pri štvrtej fáze vydieračského správania vášho manžela, že vyskočí z okna, by som na vašom mieste pristúpila k obloku a s kľudom angličana mu povedala že mu ešte namastím parapet aby sa mu lepšie letelo von. Je to hnusný manipulátor, keby tieto sprostosti myslel vážne tak už dávno leží pod drnom.Na toto nemá gule, lebo na to sa on príliš miluje. Len vás sprosto citovo vydiera, ja by som tie rozvodové papiere vytlačila už dávno a vykašlala sa na takého debila. Ono týmto vás ničí nielen psychicky ale časom sa to prejaví aj zdravotne. Aby ste nedostali infarkt alebo niečo, lebo on hajzel si paru vypustí na vás a vy len trpíte a riešite vymyslené a vyvolané hádky. Treba si povedať čo stratíte keď od neho odídete, však vám nič nedáva. A čo by stratil on, keby sa naňho vyseriete, bol by v riti mrzak duševný. Treba sa oslobodiť a odísť od neho.
Drahááááá, narcistiská (hraničná) porucha osobnosti...nič s tým neurobíš. Takého človeka nezmeníš !!!!
Čítaj o tom...a určite nájdeš kopec rovnakých čŕt....
Tu budeš už len horšie na tom, keď on toto robí....poznám veľmi dobre....
Je toho kopec okolo nás, veľmi veľa žien to má takto alebo takéto prežilo.
Držím palce...nabrať silu a....
@amedeofelisa ....úplná pravda....
Oni nevedia, čo je to empatia, sebareflexia a stabilita.
Majú sa príliš radi na to, aby....
A potrebujú publikum, aby svoj pocit menejcennosti nejako prehlušili.
Bohužiaľ, narcistická porucha osobnosti sa liečiť nedá....
@amedeofelisa to máš pravdu, že len vydiera. Keby chcel tak dávno skočí, on len príde k obloku a otvorí, že skočí. Raz sadol aj na parapet. Keď skončí divadlo, sadne si kľudne za PC a pusti si hru a mne ide zo stresov srdce z hrude vyskočiť. Teraz to robím tak, že ide otvárať okno, idem do vedľajšej izby. A keď nemá divákov, prestane ho divadlo baviť.
Mala som takého strýka, aj s tým oknom presne toto robil. Miloval len seba a nikoho ineho. Moja teta chuda pri ňom ostala, lebo mal nejaké zdravotné problémy a samozrejme svoje psychoticke správanie znásobil. Ona bola už tak ubita, zdeptana a ním zmanipulovana, že o sebe stále len pochybovala a bála sa zit bez neho, nieco ako stockholmsky syndrom. Skončilo to tak, že rokmi stresu, ktoré pri ňom zažila jej spôsobilo vážne ochorenie a ona zomrela. Bola to jedna šikovná, talentovaná a pekná žena, ale dostala sa do pazúrov psychopata, ktorý ju nakoniec presvedčil že bez neho je nikto. Toto urobí aj váš muž vám.
@brembo ďakujem
@amedeofelisa už teraz mám sebavedomie nízke z tých rečí, že kto by ma chcel, nech sa na seba pozriem. On máva také obdobia, raz lepšie s raz mu vyhráva.
Začnite cvičiť, behať, zvýši sa vám sebavedomie.
Sadnite za počítač, vytlačte rozvodové papiere, choďte ich podať. Čo najskôr sa presťahujte do toho bytu. Dajte výpoveď nájomníkom, ak tam nejakých máte, to tiež chvíľu trvá.
Syn je veľký, pochopí to. Aj on vidí, že nie ste šťastná. A uvedomte si, že tiež na psychike synovi nepridáva,keď sa musí pozerať na to, že jeho otec chce "vyskočiť z okna".
To čo zarobí on a aj vy, je v BSM manželov, čiže máte nárok na polovicu. V
Čo by za to iné ženy dali, keby mali kde odísť, a vy máte ešte jeden byt. Šup do toho, hlavu hore....
Urobíte to najlepšie pre seba a syna....
Potom by som si dala otázku čo vás pri ňom drží? Peniaze? Strach ostať sama? Lebo to nie je prípad že je to napr. gambler ale stále vás miluje, tak riešite dilemu ako mu pomôcť. Tento človek vám nedáva ani základné potreby,ktoré sú dôležité pre normálne fungovanie vo vzťahu. Chlapca máte už veľkého a myslím že on tiež vidí že to doma nemáte ok. Už len pre neho by som neostala v takom toxickom vzťahu. Či je taký úžasný otecko? Len ku vám sa správa tak otrasne?
@amedeofelisa tak k synovi je milší ako ku mne. Aj keď raz mal hysak aj pred synom a chcel skakat z okna. Jasné, že sa bojím tej veľkej zmeny zostať zrazu sama po toľkých rokoch. Vidieť syna každy druhý víkend. Aj pre neho to bude ťažké. Dosť je naviazaný na mňa a viem, že musí by naschvál chcel striedavku. Všetko to musím spracovať v sebe. Mám nad čím rozmýšľať.
Zo zaciatku som este myslela, ze mate len krizu, ale cim viac pises, tym je to jasnejsie. Tvoj ma urcite diagnozu, asi sociopat. A to sa bude s nim uz len zhorsovat. Mam o dost viac rokov a z vlastnej skusenosti Ti mozem povedat, ze si v najlepsom veku, mas vyrastene dieta ako vyraznu vyhodu... najst dalsieho partnera nebude najmensi problem. Tvoj muz Ta potrebuje ponizovat, tym si zvysuje sebavedomie on sam. Nemas co rozmyslat, odchod je najlepsia vec. Aj pre syna.
Ja neviem, mozno prvy raz keby chcel skákať z okna tak som tiež zostresovana, ale kedze to tento herec robí pravidelne a nie je mu trápne to urobiť aj pred synom,.tak pri ďalšom takomto divadelnom výkone, by som nikam nešla. Zostala by som v izbe, sadla si a povedala mu, no dobre, tak ja teda pockam kedy to už konečne urobíš. A bola.by som sakramentsky zvedavá na reakciu. A o tej striedavke tiež dosť pochybujem že by mu prešla, ak by sa na súde hovorilo o tom že otecko má samovražedné sklony a pravidelne sa vyhráža skokmi z okna a je psychicky nevyrovnaný.
To je jedno, že k synovi je milší ako k tebe. Ale ten syn vníma ako sa správa k tebe. Deti sú veľmi vnímavé. A podľa mňa je aj syn v strese, čo zas bude, čo otca vytočí, kedy zase hysák chytí... Veď on musí byť stále vystresovaný chudák....
Keď tak nad tým rozmýšľam, ty máš 35 a syna puberťáka, takže si ho mala mladučká, chlap predpokladám, že je starší asi aj o dosť, ty úplne submisívna osoba, on ti pomaly a systematicky ničí sebavedomie … toto tu je každý druhý deň, mladučká holka s malými deťmi a s chlapom psychopatom … Len ty už máš syna veľkého a si stále mladá, môžeš nový život začať, henten chlap ťa zničí …
To si mala rovno napisat aky psycho terror snim mas nie len ze Ta 4r nepobozkal,, Necakaj 5rokov. Odid hnet. Mas kde, to vobec nema zmysel cakat a trpiet. Tvoj syn Mozno ani na VS nepojde Mozno odide do sveta a Keby aj nie taka obeta je zbytocna. Si mlada zena . Ja som mala pred 38 druhe dieta. Ty sa este stihas aj druhy x vydat a mat s novym muzom dieta! Keby si chcela. A ked sa zena zalubi v reproduktinom veku tak Kludne mà aj druhe hoci prve je uz v puberte. Ty si teraz ako taka babicka co chce uz len nejak dozit. Mas byt tak šup tam Aj Keby to bol jednoizbak. Ty si slaboch v tom ze nevies byt sama. Preto neznasas tu ticho domacnost a bojis sa ake by to bolo . Ibaze ked si sama nie je to ako ticha domacnost nikto ta neignoruje nikto Ta netresta nie je to smutne je to relax, Ked vyzarujes lasku k sebe Tak aj tie steny ti ju vratia viac ako tvoj muz! Ja si verim zeby som nasla v hoci akom veku aj s 2detmi partnera vztah ., ver si. Syn sa vie aj sam zbalit na vikend k otcovi a ty sa mozes ako pubertacka bozkavat cely cas s niekym co si Ta bude važit, Aj Keby si mala byt zvysok zivota sama ( co nebudes ) tak by ti bolo lepsie .
@yoxinka 22 ročná som mala syna

Ja mám 155cm a vezmem si stoličku keď nedočiahnem..nemám 5rokov