Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze
Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?
@negymama tak s mojim muzom bola zo zaciatku tiez sranda, ja som vravela, ze to je neskutočny vtipalek, jak som sa zabavala s nim .... len to bola asi len ta maska narcistu, presne hra na pekneh, mileho, šarmantneho a vtipneho, ako namotat svoju obeť
Aj mne sa stalo ze som mala vzťah ale tak taky nechcem nikomu priať na začiatku všetko v pohode po čase začali nadávky... A aj mi volaval keď bol ozraty... Som sa vtedy dosť desila lebo mi vyčítal veci za ktoré som nemohla.. A bolo mi to aj ľúto tak tým ma deptal potom jeho problémami jak keby som ja nijaké nemala.. Vchol bol keď som mala fakt slabú chvílku tak som mu dala hesla od sieti... Bol oheň na streche lebo som tam mája staré konverzácie... A on si myslel ze ho podvádzam... Čistý kreten... Tak isto sa mi vyhrážal... Asi musíš dosť do bodu keby už naňho brat nebudeš ohľad a kedy je to moc aj na teba... Lebo na som v tom vzťahu ostala hlavne koli tomu ze sa zmení a tak ale chvílu bol pokoj a potom znovu to začalo... A robil veci cez lenze ja som mu to tolerovala... Neviem dokedy mi to budeš ty tolerovat ale ten pohár pretečie a ver ze na to dôjdeš sama.. Ze ti to už ľúto nebude... Lebo si myslím ze si nezaslúžis nadávky... A on na to nemá právo.. Aby ta súdil ale aby ta ľúbil a rešpektoval ako rovnocenné bytosť
@clarke ved na to sa ja spolieham, ze pohar pretecie, a potom uz sa moze aj hadzat o zem a bude mi to úplne jedno
uplne ti verim, ze si naletela. Ja ked som spoznala svojho muza, zdal sa mi taky vsedny, obycajny , nic moc. ale ze bol mily laskavy ku mne, dala som mu sancu lepsie sa spoznat. . kedze byval vtedy so svagrovcami v byte, tak ma po par mesiacoch predstavil im...
A svagor neskutocne vtipny, zabavny, skoro ma tam balil, som normalne v kutiku duse lutovala ze je zadany a mne sa usiel ten "obycajnejsi brat"
To iste u svokrovcov, svokor zovialny, prvy krat som bola na zabijacke u nich, tak to sama dedinska sranda /neskor mi vytykali aj co mala v ten den na sebe, a postupne vsetko, a ze ma vraj od zaciatku vystat nemohli / ale na zaciatok pretvarka, milota.
Ja ze aki v pohode ludia, lepsie jak u nas doma, kde sa nasi tvarili na muza kyslo, ze co som si to vybrala...
No ale dlho im to nevydrzalo.
a oni aj na okolie, ktore ich do hlbky nepozna vedia tak posobit, vedia si robit "marketing"... ako v tom vtipe, ze stretne potkan skrecka... ze ako to? obaja mame chlpate kozušky, styri labky, pazuriky, pekne leskle ocka, fuziky a chvostiky, a teba skrecok ludia miluju, hladkaju, krmia dobrotami, kym ja zijem z odpadkov, ludia na mna kladu pasce, otravy, jacia od strachu ked ma vidia...
"No vies potkan, tym mas ch...ovi marketing."
@negymama asi tak 😀 som sa zasmiala.... No naletela som uplne, na zaciatku proste sa robil vtipalek, dokonca ked sme zacali chodit von prezentoval mi nazory typu, ze zenu muz nikdy nemoze rozplakat, to nie je spravne a takto sa hral na spravneho muza.... Ked som mu to neskorej povedala, ci si nepamata, co vravel na zaciatku, tak mi povedal, ze u teba sa to neda aplikovat, lebo ty si zly clovek, ty plakať mozes.... To bola jeho vyhovorka
Musis sa dobre pripravit a obrnit, lebo narcisi nemaju radi sliapanie na otlaky, takze moze reagovat neprijemne. Ale za pokus nic nedas, hlavne neber osobne, ked ta bude kritizovat alebo vytahovat nejake tvoje slabe miesta (aj ked ti to nebude prijemne). Ked nahodou zas dojde na nejake vycitky, musis pozberat svoje zdrave sebavedomie a nereagovat emocionalne (to by zas mohol zneuzit, ze si hysterka), ale racionalne (pripadne nijak alebo sa len uskrnut). Mal by vidiet, ze s tebou nemoze len tak mavat.
moj svokor by mi bol shcopny na to povedat, ze ja nie som zena... proste hocico vykrucave urazlive...to je jeho.
@bmuller presne musim byt teraz tvrda, dnes ani slovo, komunikacia nula, len sa obavam, ze chce zneuzit to, ze mame ist vo stvrtok na 4D uktrazvuk, tak mozno si vravi, ze on si pocka, ze budem musiet prehovoriť, lebo ma tam ma viesť
@negymama presne aj on vsetko otoci a zasa este takym sposobom, ze zasa urazi....
@bmuller este kym sme ku svokrovcom chodili, uz teda nechodime...a on chcel na mna ci muza, ci deti zadret daco ironicke, urazlive, v style. cha ja len zartujem ale je to pravda...
tak mi uz ani nestal za ziadnu odpoved, s melancholickym usmevom som sa zadivala na muza, ze dame si na zahrade kavu?
@negymama ja na vsetko, co mu poviem, ze ma uraza, tak mi povie, ale laska ved ja ta neurazam, ja ti hovorim len to, co je pravda.... Takýto styl, ze na urazku, ďalšiu urazku.... Cisto ako tvoja skúsenosť
Tak ved zas komunikovat mozete - ale dolezity je obsah, styl a ton komunikacie. Skratka odtial-potial, treba sa bavit racionalne a samozrejme ukazat, ze urazky k tomu nepatria. Alebo sa vtedy opytat, preco tak stale potrebuje nieco na tebe hodnotit...
poradim ti... nepouzivaj jeho zbrane, ironiu, vysmech, ignoracia, nerozpravanie... to su jeho zbrane, tie vie on lepsie pouzivat ako ty a vrati ti to.
skus inak. Kritizuje ta, urazi?
Usmej sa, uvolnene sa opri na gauci, na stolicke a povedz, nieco v style... " ja som so sebou maximalne spokojna" jeho si tym neurazila a ked zadre nieco v style ze nie si skromna... bla bla... "tak s tym nemam ziade problem"
proste americky usmev, ty problem nemas... pochop ty mas zdravu psychiku, on nie. Mas obrovsku vyhodu.
@bmuller vies ty vychadzas z toho, ze on nie je sociopat, ale ma sucit a ludske city... normalny človek nechce svojej "laske" ako ju vola ublizit. takze ak normalnemu partnerovi povies ze to a to mi ublizuje...tak mu pride lutu a snazi sa neublizovat. u tychto ludi to neplati, su naramne naradovani ze trafili spravne slabe miesto.
@negymama ale ved ja rozumiem, ze sa taki ludia citia dobre, ked inym ukazu, aki su ti druhi neschopni a oni sami skveli.
tuto je ale problem, ze ty sice mas v rodine takeho cloveka/ svokra (de facto pre tvoj zivot nepodstatnu osobu, takze sa k nemu mozes spravat podla jeho "zasluh")... kym tu ide o autorkinho muza, s ktorym mala (aspon to tak videla) pekny partnersky vztah... to len tak neodpinkas ako svokra :-/
Ano, bol to pekny vztah, kym si bol asi isty, ze ma ma namotanu, ako potrebuje.... On mi povie napriklad ze som neschopna a nemozna za to, ze nedojem cele jedlo, ze ma nikto nenaučil jest, ze jest neviem a podobne... A ja mu poviem, ale ved to je normalne, ze clovek niekedy nedoje všetko, on mi na to povie, ze je to normalne u takych primitivov a nemoznych ludi ako ty.... Ja poviem a preco ma urazas a on na to hento, ze ale laska ved ja len pravdu hovorím a este sa mi usmeje do ksichtu
nespytala si sa ho, preco si vzal taku "nemoznu" zenu a chcel ju za matku svojho dietata?
ale negymama ti poradila dobry trik pri takych vycitkach ... usmiat sa a skonstatovat "ja som so sebou spokojna" 🙂
@bmuller to mu poviem inak vzdy, ked nieco vytkne, zamerne.... Ako zareaguje.... Spýtala a on na to, ze no to som si nevsimol, ze si takato, az teraz ti vidim bohuzial
@bmuller ale viem si predstaviť, ze ked poviem, ze som spokojna so sebou, tak bude rypat, ze to je velmi smutne, ze som takto so sebou spokonna a tak.... On ma vzdy odpoved
uch boze... mat taketo "dialogy doma" grrr
vkuse ta dava dole, a stale stale mi tie hlasky pripadaju podobne, aj na toto mam priklad. mna rodicia nevychovali, tak ani ja nevychovam svoje deti. poznal som jednu co vychovala decko ako ty a skoncilo pod vlakom..."
tak nech rype, hlavne je smutne ako neda pokoj, kym ta nema pod sebou ... je to TOTALNY CHUDAK a to ti poviem, zazila som uz vselico. Mat toto moja dcera za muza, uz ma tri vpichy od vidiel v chrbte. a vasi vedia, co za exota mas za muza?
mne je z neho coraz viac zle. toto ma pocuvat matka 6 mesiaci tt. Moja zlata, normalne mi je to luto. uz by som pri nom nebola ani minutu.
no vies, ja by som na take hefty zarvala nieco riadne ironicke... co asi nie je tvoj styl, takze to mas tazsie.
ja neviem. ked ma potrebu stale riesit, co ako zle robis, tak sa spytaj, ci nema ine na praci alebo ine problemy... alebo mu potom povedz, ze ak je s tebou nespokojny, mozes aj odist predsa...
@negymama tak to je tiez pekná hlaska.... Kks to su normalne ze hajzly.... Presne dokedy ma neda dole tak on neprestane.... Proste potrebuje mat to posledne slovo, kedy ma urazi.... Alebo ma vytoci, ze mu vynadam, a potom povie sak ty mi tu nadavas, nie ja tebe

chapem. inak si spominam ze na zaciatku este kym sme boli mladsi a j so svagrom bola sem tam este sranda, aj sa vedel uvolnit, casom to bolo horsie.