Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze
Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?
Nemám rada takéto témy. Autorka aj tak nespraví, čo jej tu radíte, len sa bude aj naďalej rýpať v h*vne s prepáčením. Škoda reči.
@negymama ach, no mozno teraz už sa odhodlam, uz je to take, ze fakt drzim, viac dni ako kedykolvek doteraz a stojim si za svojim
ja ti rozumiem, ze sa ti neda hned sa zbalit a odist...
Na jednej strane ti mozem s istotou povedat, ze len tak sa hned zbalit a odist (napr. ku rodicom) je pre teba a babetko ta najbezbolestnejsia alternativa.
Mne to trvalo asi dva roky, to odhodlavanie sa, a casom sa ta tyrania tak stupnovala, ze som posledne dni tak plakala, ze som myslela, ze z toho placu skolabujem.
Ale vravim, kazdy dzban sa musi naplnit po tu poslednu kvapku...
pred par dnami vyslo k tomuto dalsie video kuk
a to co pisala @negymama to je este presne "slaby odvar"
@evkano1402 ako hovoris, asi musi posledna kvapka padnut, ale v pondelok ma dostal.... Ked som mala v noci zachvat zlcnika, z jedla a plakala som celu noc od bolesti a bola v kúpeľni a on za mnou nedosiek ani sa opytat co mi je, rano si s kludom vstal a odisiel do práce, ako keby nic vez slova a cely den sa ma ani neopytal, ci zijem.... Kludne mi mohli byt nieco, co suvisi aj s babatkom a on ani slovi, ignor....
@evkano1402 a aky moze byt on, ked jeho matka je rovnako surova.... Dnes mi velice pisala stale, ako sa mam, tak som jej toto napísala, ze mi bolo velmi zle a ze on sa ma ani neopytal, ci nepotrebujem ist do nemocky alebo nieco... A ona mi na to surovo bezcitne odpisala, ze asi si nieco zle zjedla....
@evkano1402 ja keby som lezala na zemi, on by ma asi prekrocil a ona by mi na to povedala, ze sak ta len prekrocil, nestupil na ta.... Asi taki su, matka a syn, cítlivi, obi dvaja, na seba len
a este stale si tam. Co potrebujes aby sa stalo? Mozno jedneho dna pridu vaznejsie zdravotne problemy, on ta bude celu noc prekracovat a ty prides o tvoje mozno jedine vytuzdene dieta??? Stoji ti ten chlap za to? Zbal sa a chod prec kym nie je neskoro.
myslim, ze to tu uz parkrat odoznelo
Jeden z hlavnych znakov ako spoznas narcisa je neexistujuca empatia.
Proste tam nie je a nikdy ani nebude, skoda energie na rozpisovanie aky je, aka je jeho mama.
Druha velmi podstatna vec je "supply", ich potrava, tvoja sms, akakolvek tvoja reakcia smerom k nim, najma taka, kde je zrejme, ze ti nie je dobre, je pre nich "potrava".
Pozor aj negativna reakcia typu "mozem vas sr..." je takisto supply.
Akakolvek info (zdravot. stav, financie, tvoje pocity, si smutna, tesis sa...) tvrde embargo na info...nic im neposkytuj...vsetko bude zarucene pouzite proti tebe.
Je ti zle? Jasne, sama si za to mozes, nieco si zjedla, tak ti treba.
A tvoja svorka-narcis sa prave napapkala.
@evkano1402 asi tak, uz som jej aj zrovna prestala odpisovat, jak ma vytocila, sak toto neni normalne, ani ona nema empatiu, ani on.... Rovnaké povahy.... Proste nebavim sa s tebou, tak tu aj skapinaj a ja prejdem okolo teba, ako okolo vzduchu... Hnus, na grc mi je z nich
@evkano1402 ale ked je nieco im, koniec sveta zrovna
Ries iba seba, ako z toho von a hlavne cim skor, ale to uz vies 😉
Ich neries. BODKA. Neries.
@evkano1402 ona je schopna sa este čudovať, preco sa s nou snad nebavim, tak isto aj on si snad este mysli, že on je ten ukrivdeny....
a este stale si tam. Obavam ze ked tu o rok napises, este stale tam budes trpiet ale uz bude trpiet aj tvoje dieta. Z coho myslis ze si mala zlcnikovy zachvat? Z tolkej lasky?
@ledgerka zjedla som vela surovej zeleniny, je mi na grc, že ja som tu celu noc plakala od bolesti a on nič, ani ň .... hnus :( jak toto niekto moze? a ešte ona taky rovnaky surovec
zbytocne nad tym rozmyslas ako to niekto moze, proste je to tak a bodka. Jedine co mozes spravit je odsit.
Prečo si ešte neodišla? Po tom všetkom čo si tu napísala a čo ti baby poradili fakt nechápem na čo ešte čakáš.
Kks..dalsie dieta privedene na svet do choreho vztahu 👍
Viem ze to nemas lahke. No mam pocit ze hladas dovod preco neodist/ neriesit (strach? uz ta zmanipuloval? ). Preco sa nejdes poradit ohladne pripadneho rozvodu? Male dieta ti nevezmu. A jasne ze dieta bude pouzivat proti tebe, ci budete spolu alebo nie. Toto si si vzala, toto mas. (ja tiez nemam dokonale manzelstvo).
Tym ze sa po jeho poznamkach rozplaces, alebo mu vravis ze je kruty, tym uspokojujes jeho pokrivene ego. Odbavuje sa na tom (psychologicky dufam). Na neho treba terapiu sokom ale poriadnu.
Ps. Zavislost od pc hier mu tiez nepridava na jeho milote a vludnosti.
A cim menej budes od neho ocakavat tym lepsie pre teba. Ked ti bolo zle a on sa neunuval ti pomoct, mala si si zavolat sanitku. Alebo svoju mamu nech pride. A nie byt v krcoch a rozmyslat o tom aky je tvoj romeo kruty.
Ty musis zmenit svoj pristup, nenechat sa dodzubavat.
Len raz by na mna vytiahol nabozenske kecy to by len videl.
@lavender273 lenže jaku terapiu šokom? no už sa radim s určitymi odbornikmi, ako toto riesit .... asi, ked ukazem nejaku slabost, tak jemu to asi robi dobre ... to asi nie, on by dokazal aj cely rok len sedieť za PC a hrat fifu a bol by spokojny, ako dobre využil rok ....
@lavender273 po pravde, vtedy som nejako nepremyslala nad tym, aky je kruty, tak mi bolo zle, skorej na druhy den .... nastastie potom sa mi polepsilo, inak by som išla do tej nemocnice ... pravda, nič od neho nečakat, moja hluposť v podstate, že od takeho sebca niečo čakam alebo som čakala
Terapiu sokom taku ze napriklad.. no najidealnejsie mu zamavat na odchod s kuframi 🤭 poslat rozvodove papiere.
Musis zacat reagovat na jeho sproste poznamky a vratit mu naspat 'utok' kazda tvoja slabost ho posilnuje. A to ste este na zaciatku. Ty to vzdas casom a z neho bude este vacsi magor co si bude honit svoje komplexy na tebe. Vyzera to ze je zakomplexovany a svoje masivne ego pouziva na zakrytie nedostatkov.
To mi pripomina kamoskin vztah, to iste mali , plus on bol neplodny alkoholik .. no vzala si ho,ospravedlnovala jeho chovanie ..po 4 rokoch od neho utekala. Teraz ta zena kvitne. Predtym bola chodiaca mumia so sebavedomim 0.
fyzicke prejavy zivota s narcisom
- depresie 24/7
- zaludok, vracanie, hnacky, je mozne, ze aj tvoj zlcnik
- autoimunne ochorenia ( vratane raka, reumy...) proste zradza ta imunita
to su len fyzicke, vacsinou liecitelne prejavy
Podstatou je uvedomit si, ZE SA MUSIS ZACHRANIT, sama musis chciet, nepride nikto, kto by ta z toho vytrhol.
Neviem, ako si zila predtym ako si sa vydala. Skus pospominat. Opat mozes normalne, stastne, slobodne zit, musis sama chciet. Nik ti nepomoze.
@lavender273 presne toto si vravim, že on musi mať komplex, ktorý si rieši na mne a zakryva to hrou na to, aky je on sebavedomy a nad vecou .... a vlastne urazkami sa snazi zniziť moje sebavedomie, aby som ho mala aj ja nizke, ked on ho ma sam nizke
@evkano1402 no nez som s nim začala som bola jedna normalne sebavedoma zena, nebola som zvyknuta na to, že by ma od rana do večera niekto urazal a zhadzoval .... teraz sa citim so sebavedomim velmi nizko .... bavila som sa, zila som, smiala som sa, teraz sa neviem ani uvolnit a poriadne zabaviť
radim ti najdi si dobreho psychologa, si totalne zmanipulovana a neverim ze od neho odides. Takto diskusia uz viac nema zmysel, kazda ti tu radi dobre aby si co najskor odisla ale ty len rozpitvavas tvojho muza. V zaujme tvojho dietata verim ze sa das do kopy a co najskor odides.
@ledgerka ja by som tak chcela odist z nicoho nic a byt stastna....
tak si zbal veci a chod k rodicom, vsetko im povedz, urcite ta podrzia. Hlavne s nim potom nekomunikuj a ani neostavaj sama. Vsetko ries oficialne a cez sud. Ked budes musiet ist po dalsie veci, nech ide niekto s tebou. Ked sa dieta narodi ma pravo ho vidat, ale novorenca bude moct vidat len v tvojej pritomnosti. To uz si zariadis aby tam bol este niekto a nie len ty sama. A hotovo, ziadna veda. Nic ti nemoze. O 3-4 roky bude situacia uplne ina, dieta bude vacsie a bude sa moct snazit ti ho zobrat, kedze s nim bude aj vyrastat, bude to mat lahsie. Teraz je vsetko na tvojej strane, tak to vyuzi.
Nedaj sa deptat. Povedz si ze jeho slabost nie je tvoj problem, skus sa postavit nad vec. Maj svoju hodnotu. Ja viem ze sa lahko to hovori, ale ked ti bude hovorit take veci raz tomu uveris. Musis byt silna a nedat sa kvoli dietatu. Drzim palce.

ty si myslis, ze teraz je k tebe hnusny? Spomenies na moje slova ak pri nom zostanes.
tera z je to slaby odvar ,teraz si len ty zla, satan, nemozna a primitivna... to vsetko budes s pridavkom "matka".
kazda najmensia chybicka ti bude obludne zvelicovana, kazdu vetu zacne "Ty nevies ani"... prebalit, nakojit, utisit, nakrmit, vychovat atd atd.
Zato on bude hviezda, bude sa hrat na ocka uzasneho vychadzovat dieta do vzduchu, maly s nim zazije koooopec neskutocnej srandy a zabavy. ano, ale zaroven i ponizenia, trestov. Bude mat pred nim strach i obdiv zaroven..
ty budes vedla. suchaj nohami a posluhuj. bez jeho povolenia ani nevezmes placuce dieta na ruky, lebo si neschopna a rozmaznavas ho.