icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

autor
30. nov 2019

@ahoj0 ale ved tu nejde o to, ze jej nepomozem, prave si myslim, ze si od nej necham dost srat na hlavu, ale tiez nie je podla mna spravne ze pomozem synovi a teraz budem čakat, že bude jeho zena vsetky moje nazory uznavat, chvalit ma za ne, len sa na mna usmievat a vzdy bude so mnou suhlasit .... ved sme ludia, kazdy iny, to je normalne, ze s nou vzdy nesuhlasim, vo vsetkom

autor
30. nov 2019

@lenka2710 no moj muz je odjakziva taky arogant, taky napohlad sebavedomie z neho srši je to asi tou vychovou a prostredim v ktorom vyrastal, ale toto som od neho necakala, on sa vobec nezamysli nad tym, ze ako teraz mam s nim fungovat, ked mam kazdy den od neho pocuvat vselijake taketo reči .... ze to podla mna nepatri do manzelstva, taketo urazky

xjakubikovak
30. nov 2019

@ahoj0 podľa mna je bezne ze za dar sa nemá nič cakat.. a to ze im nieco dali neznamená ze teraz bude svokre na vsetko prikyvovat jak taka ovca

codal
30. nov 2019

Promiň, ale neváží..to, že to dřív nepoužíval proti tobě, bylo možná zamilovaností nebo prostě tím, že chtěl být s tebou a tak se přetvařoval.. teď tě má jistotu, ještě jak jsi těhotná, tak jsi na něm i finančně závislejší a tak se to bude zhoršovat, protože má nad tebou navrh a je si vědom toho, že jen tak neodejdeš. Já nesnáším arogantní povýšený lidi a kdyby se můj partner takhle choval vůči někomu, tak bych to nesnesla, natož aby se tak choval ke mně.. ani náhodou.. navíc tohle chování se asi jen tak nezmeni, to je povaha, navíc tak byl zřejmě vychovaný, takze to bylo ještě podpořeno, podle mě se to bude jen zhoršovat.. a čím dýl si to necháš líbit, tím víc on bude mít pocit převahy a ty se do té role podřízené budeš o to víc dostávat a tím spíš jen tak neodejdeš a budeš v tom vztahu žít jako ta poslední z posledních, která musí jen držet hubu a krok.. pokud s ním chceš zůstat, tak se vzepří, dej mu jasně najevo že takhle se k tobě chovat nebude a podle mě je nutná poradna, aby vám pomohla s vaší komunikací a s touto jeho povahovou stránkou.. pokud s tím nebude souhlasit, tak bych opravdu odešla, nedokázala bych takhle žít, pro mě musí být manžel rovnocenným partnerem, respektive on mě musí brát jako rovnocennou partnerku..

lenka2710
30. nov 2019

Vyssie si pisala,že pomohli synovi, podľa mňa to nieje spravne! Už ste boli manželia?? Ak áno, málo by sa to brať tak,že pomohli mladej rodine,nie len synovi! Ja to aspoň tak beriem,že peniaze dali nám spolocne a nielen mne!
A určite také reci,ponižovanie a osocovanie do manželstva nepatri!

majah212
30. nov 2019

Tu ti nepomozu rady - bud sa obaja zmenite alebo budete "bojovat" cely zivot. Spravanie a vycitky manzela voci tvojej osobe nie su spravne, obavam sa ze po narodeni babatka to nebude lepsie (zmeni sa jeho standard, nebude vyspaty, ty budes pptrebovat pomoct atd) . To co hovori jeho mama nech si hovori (sku sa to naucit pustat von z hlavy). Je to tazke ale da sa to. Po narodi babatka predpokladam ze svokra bude srsat "dobrymi" radami co a ako s babatkom- na toto sa treba tiez pripravit. Manzelia by mali drzat spolu - to si ziada od nich sebareflexiu a sebarozvoj pocas celeho manzelstva. Preto kopec manzelstiev konci, pretoze ani jeden sa nechce zmenit a vyjst v ustrety k tomu druhemu a spolocne najst kompromis

autor
30. nov 2019

@codal presne toto si vystihla, on ako keby sa citi, ze on je viac vseobecne a to ma mrzí, lebo tak vzdy som to brala, ze muz, ktorý miluje a váži si to berie automaticky, ze ked mam zenu na materskej tak je normalne, ze asi nedonesie domov vyplatu ako .... on to ako keby zneuziva, ze si teraz moze dovolit, ze som v situácii, kedy si nechám, lebo sak ho potrebujem .... to ma trápi, táto povaha, čo s tým

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

Neries svokru s muzom, ak Ti na nej nieco vadi, povedz to priamo jej, samozrejme slusne, nech si nevyrobis dalsi problem. Druha vec je, ze manzel asi nebude celkom idealny partner. Ak je tak zatazeny na peniaze, tak si mal zobrat nejaku bohatu a nie, ze teraz vykrikuje. Blikali by mi kontrolky, takto sa dobry manzel nechova.

autor
30. nov 2019

@lenka2710 vidis, už iba to, ze beriem ze dali len jemu, je asi kvoli tomu aké má reči, že to tak vnímam .... určite také reči do manželstva nepatria .... len ked mu to poviem, on mi ešte povie, ze sak nehovor nič ty a nebudem mat take komenty

autor
30. nov 2019

@majah212 no inak toho sa uprimne obavam, čo nastane, ked sa babo narodí, to ma z jeho matky už asi uplne picne .... toto je nahorsie, ze manzelia by mali drzat spolu, ale ja mam pocit, ze on nedrzi, on drzi stale so svojou primarnou rodinou, ktorá je pre neho nedotknutelna a mne moze povedat a urobit hocikto co chce, ale zla som ja, ešte mi povie, ze ja som zly nevdacny clovek

autor
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl najlepsie je, ze on si o sebe vedie nazor aky je on skromny a vobec nie na peniaze, ale to ze mi vyhadzuje peniaze od nich o tom nesvedčí ....

codal
30. nov 2019

Pokud se on nebude chtít změnit, tak s tím neuděláš nic.. podle mě když mu řekneš, že jeho chování není normální, tak se ti vysměje a obrátí to proti tobě, že ty jsi ta co jí furt něco vadí a že ve finále ty máš problém... Pokud tě má ještě nějakým způsobem rád, tak jediný, co pomůže, je strach.. strach, že o vás přijde, musí vidět, že jsi ochotná odejít, pokud on své chování nezmění.. takže za mě, pokud tohle opravdu nechceš trpět, tak sbal a odejdi třeba k mámě a uvidíš, jak se on zachová, jestli bude bojovat, aby ses vrátila a jestli bude ochotný pro to něco udělat, jit do poradny, změnit se.. tak nejlíp poznáš, jestli tě miluje! A hlavně mu dej najevo, že na tu změnu má jen jednu šanci!!!

autor
30. nov 2019

@codal presne tak to je, že ked ja niečo poviem, tak ja som nevdacny zly človek .... no šak práve toto je ťažké, on je práve tym, v ktorom vyvolat strach je as ťažké, on ako keby nevie domyslat dosledky .... raz davnejsie, som tak odisla k mamke, ešte som nebola tehotna nič, len bol na mna hruby a neprijemny a zasa mal rozne reči ... no a 3 dni sa mi neozval nic a ked som dosla domov naspat ešte mi povedal, ze sak jemu bolo dobre, ze sa hral playstation a mal pokoj

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

Z toho co pises, tak on vyzera ako nevyzrety fracek, zrejme aj rozmaznany.

autor
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl casto mam pocit, ze to tak je, lebo bol vychovavany v tom, ze je uzasny, krasny, chytry, nikdy mu nic nebolo vytykane, take u nich neexistovalo....

sapetka
30. nov 2019

Dakujem pekne za takeho chlapa. Radsej bude cerpat od rodicov namiesto toho aby sa sam postaral o svoju rodinu a spraval sa s uctou k svojej mamzelke. Kazdy sme sa niekam narodili nikto z nas si nevybral ci pojde do bohatej alebo menej bohatej ci dokonca chudobnej rodiny. Ale zit cely zivot nadradene lebo moji rodicia maju prachy, namiesto toho aby sam dokazal nieco ...ubohe

autor
30. nov 2019

@sapetka presne, on ako keby za sebou stale citi tych rodicov, to mi vadi, aj taky ze nekalkuluje, nehospodari, lebo sak vzdy su pre neho asi v hlave v zalohe rodicia

codal
30. nov 2019

A proč ses tenkrát nesebrala a neodešla definitivně? Dal ti už tenkrát najevo, že tě nemiluje a že si tě neváží a že mu jsi vlastně úplně ukradená. Proč ses rozhodla s takovým člověkem ještě pořídit miminko? Vždyť už tenkrát bylo vidět, že jsi jen hadr na podlahu. Tys měla ideální šanci odejít, tenkrát ještě bez velkého závazku, kterým miminko je, teď už to bude mnohem těžší. Ale pokud takhle žít nechceš, tak tě ten rozchod nemine. Buď budeš celý život dělat puťku domácí nebo teď vezmeš život do svých rukou a budeš jednat. Furt lepší teď než po porodu, kdy těch peněz bude čím dál tím méně, ty budeš utahaná, pod hormonama a ještě ponižovaná od vlastního manžela, že tě chudaček musí živit, že nemá uklizeno, navařeno, že jsi neshopná, s ničím ti nepomůže, protože jsi přece na dovolené, miminko pláče a ty ho neumíš utišit a budeš na všechno sama a ještě pod tlakem. Vyřeš to teď, dokud na to máš aspoň trochu sílu.

lenka2710
30. nov 2019

to vážne???? bože ja si pamätám, raz som išla s malou ku kamoske,deti sa hrali,my sme kecali a zrazu sa pozriem a vonku tma! Tak sme sa pobrali domov, nevšimla som si,že mám vybity telefon! Prídem domov a muž už viac mrtvy ako živý, že kde sme, že volal aj rodičom,ci nie som u nich! Keby som.zmizla na viac dni, tak vyhlási celoštátne pátranie 😁😁😁
Ťažko sa mi to píše,ale asi mu moc na tebe nezáleží,keď mu je jedno,ci si s ním alebo nie

autor
30. nov 2019

@codal to je s nim práve to, ze on sa zachová zle, potom sa otoci a je z neho absolutny milius, ktory je na mne priam nalepeny, ako zamilovaný pubertiak, ktory mi splni modre z neba a potom mu prepne a svoje zle ciny ospravedlni tym, ze sak bol nahnevany, tak mi zamerne povedal, ze mu bolo dobre, aby ma vytocil, ze to je logicke ked je nahnevany, ze mi nebude hovoriť aka som naj naj....

autor
30. nov 2019

@lenka2710 no on mi povedal, ze bol nahnevany a ze sak on vedel, ze som u mamky.... Tak ze je jasne, ze ked je nahnevany tak nebude doliezat a este mi povie, ze nebude doliezat, ked som zanerne odisla mamke len za to, aby sa on doplazil.... No velke ego, co na to povedat, ze ani za nic na svete nepriznat chybu, nedoliezt

ivana11155
30. nov 2019

Čítala som ešte zopár príspevkov co si doplnila. Mate vzťah dosť založený na peniazoch. A tie urážky z manželovej strany sú moc. Ty budeš ešte dlho ťahať za kratší koniec, teraz PN potom materská, potom možno ďalšia a to ti bude stále vykrikovať že si na účte nič nevšimol? Ja tam vo štvorke, ktorú môžeš aj slušne diplomaticky odpalkovat nevidím až taky problém ako v prístupe manžela k tebe co sa týka peňazí. Daj na to pozor, môže vám to veľmi pokaziť vzťah. On si je velmi dobre vedomí toho, že takýmito rečami ti ľudovo povedané zavre hubu a ze teba to trápi.

autor
30. nov 2019

@ivana11155 ved to, aj vcera ako mi toto vykrikal, ja som plakala v spalni a on si v obyvacke kukal tv a smial sa ako keby nic, sak on nic nespravil, nic zle nepovedal podla neho.... Neviem ako mu toto vysvetlit, ze to sa od neho nepatri, ked som doma a budem s dieťaťom sa takto spravat a mat take reci

codal
30. nov 2019

Tak teď už víš, že to normální není a že se to jen stupňuje. Na co chceš ještě čekat? Chceš opravdu zůstat s někým, kdo s tebou takhle mluví a chová se k tobě tímto způsobem??? Je to luxusní manipulátor a přijde mi, že se z něj může stát i pěkný agresory, vůbec bych se nedivila podle toho, co píšeš..a miminko je ta největší zkouška vztahu, i fungující vztahy prožívají krize, když se jim narodí dítě, natož vztah jako ten váš, který nestojí na pevných základech a očividně příliš nefunguje..

sapetka
30. nov 2019

Ach, tak ako tu pisu mala si odist kym bol cas. Aj ked ten je stale este. Tento chlap k tebe neprechovava ziadnu uctu. A aky to bude vzor pre dieta?

autor
30. nov 2019

@codal manipulátor, dobre slovo si pouzila, uz davnejsie som si citala, ci to na neho sedi, oebo ja nerozumiem ako sa clovek dokaze zmenit z jedneho extremu do druheho ako nic.... Dokaze mi povedat rozne zle veci a z toho najvacsi milius, ktory mi hovorí, ze som naj zena na svete.... A toto je prave aj ta jeho mamka taka manipulatorka... On to ma podla mna naucene spravanie od nej... Ja mozem plakat a on sa mi dokaze smiat do ksichtu ked poviem ze ni ublizio povie, že to neni pravda, ze to je len moje subjektivne vnimanie a taketo reci, na ktore neviem, co mam povedat

autor
30. nov 2019

@sapetka aj kamoska mi povedala presne toto, ze ziadna ucta a to som tu nenapisala kopec veci, ktore mi on dokaze povedat, ked ma"zly den" povedat, najhorsie, ze to vzdy otoci na mna, ze ja som ho vlastne len vyprovokovala a podobne

ivana11155
Autor odpoveď zmazal
autor
30. nov 2019

@ivana11155 nevadi, chápem, co si myslela

codal
30. nov 2019

Nikdy se nezmění.. a s věkem se to bude zhoršovat.. máš několik možností, buď se s tím naučíš žít, budeš ticho, hodná holka a snad díky tomu bude ticho i manžel, nebo se s tím nesmíříš, nebudeš mlčet, ale buď si na ty kecy zvykneš, budeš je ignorovat, případně se budeš k němu stejně arogantní jako ono k tobě nebo se tím budeš celý život trápit a poslední varianta je, že odejdeš..