Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze
Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?
@0silvia0 no skusim ho predbehnut, ked uvidim, ze je na to nabeh ☺️ dakujem, vyskusam
no jasne ti dal najavo že si mu nechybala škoda že čakaš s nim konkrétne ako s človekom dieťa mohla si si najsť niekoho lepšieho ako je on ked budeš chcieť odijsť bude mať vyhrážky že ti ju / jeho vezme že ma znamosti a take debiliny on ťa v podstate vôbec nechce lebo keby chcel tak pride za tebou a porozpravate sa lenže ako ti povedal mal pokoj hral play station to hovori za všetko tak načo ti je taký chlap ja by som sa odsťahovala k mame na tvojom mieste.
@boldo87 no ved nenadavam, len som povedala, ze mi dojde nepekne od nej jej spravanie alebo ked nieco povedala, no ale asi nemam pravo a teraz akurat som sa s nim o tom dohadala zasa, lebo on ma ani k slovu nepusti, to je na tom najhoršie, ked sa hadame a ked mi nieco vadi este mi povie, ze on len sranduje, ja nechapem jeho humor, pripadne ze mam len ine vnimanie veci a iny uhol pohladu na veci
@dilino len ide o to, ze mi zasa dojde, ze preco sa mam stahivat z nasho bytu, ved je to aj moj byt, ktory som si vysnivala, zariadovala....
@ptmt1011 teraz akurat sme sa hadali, ja uz do placu, lebo on ma ani k slovu nepusti, zacnem vetu a hned mi skoci do reci a vsetky svoje zle reci ospravedlnuje tym, ze povie to bola sranda, alebo povie prepac a povie sak som sa ospravedlnil tak ideme dalej a hotovo, alebo ja sa urazam lebo mam iny uhol pohladu na vec a tak
Co by musel udělat, aby to pro tebe byl dostatečný důvod k odchodu?
Ja to mám to isté. Ze vraj zo srandy a ja neviem chápať srandu. 45 rokov a aj dnes ma to zožiera ked niečo zavalí. Mať tvoje roky naspäť už to netrpím.
@ptmt1011 ano presne, on mi toto robi pravidelne, ze povie nieco zle a dojde ze prepac no a teraz mozeme ist dalej.... Uplne, ze ospravedlnil som sa nasilu a teraz už drz hubu a bud zasa mila, neurazena, ako keby som nic nepovedal, nespravil, tiež som si vravela, ci sa toto uz da vrat ako psychicke tyranie, dojde mi ze ano.... No len ja by som sa po pravde bala, ze on mi bude chcieť zibrat dieta, peniazmi to prebit, aby mi urobil este zle za to ze by som sa rozviedla s nim niekedy.... Aby ma vytrestal este ako keby....
@codal tak keby sa ma asi fyzicky dotkol to by som ho poslala do riti hned.... Ale to on neurobi, lebo to by sa nemohol spravat, ze je cacany, keby urobil niečo, co by bolo vidno
@staronova mna toto dokaze vrcholne vytocit, ked mi povie nieco totalne ublizujuce a povie, ze sak to je sranda a este sa mi smeje do tvare
@ptmt1011 presne, on ma fyzicky nebije, ale to by on ani neurobil, uz z princípu, ze on si takto povie za na neho nic nemam, lebo on by bol schopny asi vsetko popriet, to je najhorsie.... Ale keby ma bije, to uz by nepoprel... Je to manipulator.... Vzdy vsetko otoci proti mne, ja som vzdy zla, mna nepusti ani k slovu.... On dokaze byt velmi dobrý, ale v podstate asi len do chvile kym nepoviem nieco co sa jemu nepaci.... A ked ja aj placem alebo nieco, on sa mi smeje do tvare.... Alebl ma ignoruje, ako keby som vzduch
Najlepšie spravíš keď sa s manželom o tom porozprávaš v kľude (nie hneď po nejakom vykrikovani). To co hovorí nieje fer a nemôže ti vyčítať do konca života že jeho rodicia niečo dali. Ste mladí, mate život pred sebou a nikto nevie kedy sa karta obráti a dáte zas vy im.
Druhu vec si ale musíš uvedomiť ty, ze je to jeho mama, nech je aká chce. Do obrany útokom by prešiel asi každý človek ktorému nadávajú na jeho mamu.
Takže musíš veci ohľadom jeho mamy riešiť naozaj jemne, s obklukami, aby mal pocit ze jeho mamu máš rada, vážiš si ju ale sú veci ktoré ti prekážajú. Odporúčam veci prvotne riešiť so svokrou, napríklad tie neohlasene ranné návštevy. S kľudom ju popros že keby je taka milá a pred návštevou ti zavola, nikto predsa nemá rád keď ho v pizame vybudí návšteva a doma neporiadok ešte z večere. Ak by nepomohlo je rad na tvojom mužovi aby jej povedal on.
To ze komentuje co ako mate robiť, to robí 80% starých žien, proste sa snažia radiť mladým gazdinám. Kým niekto je taktny a zbytočne nebuzeruje niekto zas nevie kedy s radením skončiť. Ja by som to ignorovala, nechala starú nech si rozpráva a keby naozaj trvá na tom ze máš spraviť podľa nej s úsmevom jej oznam že skúsiš podľa seba a keď to nepôjde tak dáš na jej radu.
To co ona na koho povedala, aká je povaha, toto prosimta z mužom nikdy nerieš. Vykecaj sa kamarátkam. Svokra sa absolútne nezmení ale tvoja kritika smerom k nej ublíži tvojmu mužovi rovnako ako tebe jeho vykrikovanie o peniazoch.
V hodnotovom rebríčku by mali byť manžel, manželka na 1 mieste, až potom rodicia. Ale to zase neznamena že keď manželka povie ze svokra je krava musí s nou muž súhlasiť.
Vyberať si koho si zastanem ci manželku alebo rodica by mali ľudia naozaj len vo vážnych situáciách, nie pri prkotinach typu svokre sa nepáči môj koberec
@ptmt1011 on sa casto opiera aj o vieru, lebo je veriaci a napriklad mi povie, za to, ze ja poviem nadavku, ze ja som zly clovek a tak, ale to ze on ma tu sikanuje, tehotnu psychicky to je ok, lebo to je len moj zly uhol pohľadu
@lujza123 len ide o to, ze ja na nu ani nenadavam, len jednoducho poviem nieco co sa jemu nepaci a je zle a nie len v tomto.... No vcera ma teda dostal, ze zacal po mne vyhukovat, ze ja som prizivnicka a takto... Ked som mu isla len povvedat, ze som len predsa povedala, že sa mi nieco nepaci, nenecha ma ani dopovedat jednu vetu, nepusti ma k slovu 😔 zufala som, nemam chut sa s nim uz ani bavit lebo on ma vždy pravdu vo všetkom podla neho a ja v nicom.... A ked povie mne nieco zle, tak ja to len zle vnimam a podobne
@ptmt1011 no sak ja mu to tiez hovorim, ze co je on za krestan ked sa sprava ako sa sprava.... A on mi este povie, ze on je v pohode, lebo on chodi do kostola odmalicka
Já myslím, že sama dobře cítíš, že tohle není dobře, že s takovým člověkem zůstat, je životu nebezpečné (a tím nemyslím, že by tě přímo fyzicky napadl, i když ani to nevylučují časem), ale především tě psychicky vydeptá natolik, že ztratíš zbytek své sebeúcty a nebudeš schopná se z toho vymanit..dostane tě do stavu, kdy začneš věřit, že jsi ty ta špatná, že za všechno opravdu můžeš a ve finále z tebe udělá ustrašenou manželku,co se boji říct svůj nazor.. tohle totiž hraničí s psychickým týráním podle mě..ale podle mě musíš dozrat k tomu rozhodnutí, že tohle opravdu nechceš, že tohle už je moc.. jako to, že tě chhlap uhodí, je opravdu jen třešnička na dortu, často tomu předcházejí roky ponižování, nadávání, vyhrožování,máš dobře nakročeno k domácímu násilí a z toho už je hodně těžká cesta ven, kór když v tom jsou děti a chlap pak vydírá přes ně, že ti je vezme a podobně a podle toho,co jsi o svém muži napsala, tak on je přesně ten typ, ktery to jednou na tebe bude tímto směrem zkoušet.. hodně promysli, jestli ti opravdu stojí tohle manželství za to, aby se udrželo.. tvoje dítě se jednou bude dívat na to, jak s tebou tatínek mluví a bude přebírat stejný model, chces, aby tvoje dcera jednou někomu takhle podléhala nebo aby se tvůj syn jednou ke své ženě choval tak, jako manžel k tobě? Zkus navrhnout poradnu a pokud do toho nebude chtít jít, tak bych s ním nezůstala ani minutu..
@codal skusim mu navrhnut, predpokladam, ze bude robit najskorej machra, ze neni problem, ale ci naozaj pojde som zvedava.... Urcite by som nechcela, aby moje dieta raz malo taketo spravanie voci svojmu partnerovi.... Presne o to mu asi ide, urobit zo mna totalne submisivnu zenu, ktora si necha srat na hlavu a este bude ticho a pred ostatnymi sa bude robit dokonaly manžel.... On nema napriklad rad, ked vie, ze o tom co mi povedal niekomu poviem, myslim ze to je práve preto, že chce posobit ako dokonaly muz, lebo mozeme byt pohadani akokolvek pred druhymi sa so mnou bavi tutu mutu... Chce mat pred druhymi dokonaly obraz
To je hrozne v akom vzťahu žiješ. Je mi to veľmi ľúto že sa takto muž dokáže k žene správať 😒 je to určite manipulátor, bohužiaľ si myslím že keď sa vám narodi dieťa bude všetko ešte horsie Dieťa je ťažkou skúškou aj pre stabilné páry. Musíš byť silná a nenechať si skákať po hlave , lebo už s tým neprestane
Jako to je manipulátor jak z učebnice a právě u domácího násilí jsou lidé často překvapení, ze ten chlap něco takového dělá, protože na okolí působí jako dokonalý muž, vtipný, společenský, před ostatními se i k te ženě většinou chová láskyplně, aby nikdo nepojal sebemenší podezření... a ta žena pak vypadá, že si to všechno jen vymyslela, vždyť to přece není mozny, aby zrovna on, takový gentleman, ji týral.. vážně si na to dej velký pozor, protože podle toho,co píšeš, už to možná dokonce tu hranici překročilo.. a jsem přesvědčená, že poradnu ti hodí na hlavu, že ses úplně zbláznila, že ty bys potřebovala cvokarnu, že jsi labilní a pořád ti něco vadí a že to ty by ses vlastně měla jít léčit..
Pozri, keď sa bábo narodí a zazvoní ti svokruša o 8 ráno, tak je povieš aká si rada, že došla malú/malého pozrieť, že akurát si chcela ísť von, nabalíš jej dieťa do kočíka a môže sa isť realizovať, môže ísť kočíkovať. A ty máš kľud 😀 Myslím, že ju to rýchlo prejde 🙂 A niektorí chlapi majú silný citový vzťah k matke. Niektorí až nezdravý - a to aj Tvoj manžel. Pozri... Čím skôr to pochopíš, že s jeho mamou nemôžeš súperiť, tým lepšie pre Teba. Tým súperením myslím, že sa ju nesnaž očierňovať pred nim. Ponadávaj si v duchu, posťažuj sa kamoške, ale pred nim ju nekomentuj. Pre neho je maminka tá hlavná osoba v živote, doslova nadčlovek. Je to smutné, ale niektorí chlapi majú taký chorý vzťah k matke. So žiadnou kritikou na adresu jeho bohyne matky nepochodíš. Keď je naozaj taká hrozná, tak musí na to prísť sám. Ale je pravdepodobné, že sa nikdy neuvedomí 😀 Píšeš, že keď Ti povie niečo zlé čo ťa zarmúti a on Ti potom povie, že Ty si ho vyprovokovala - týka sa to len jeho mami? Že ho "vyprovokuješ" rečami o jeho mame? Alebo ho vieš (podľa neho) vyprovokovať aj niečím iným?
preco ste sa zasa hadali? Nedalo sa to zastavit na zaciatku?
Bud sa voci tomu vsetkemu obrnis a naucis sa odbijat jeho manipulatorske techniky nejakym vhodnym sposobom, alebo chod od neho a chran si svoje dusevne zdravie. Moja kolegyna skoncila pri podobnom chlapovi ako alkoholicka.
@codal no presne inak toto sa mi stalo, ze som raz kamoske vravela nieco, co mi povedal a jej sa to nechcelo verit, ze sak on vyzera uplne super, tak som jej ukazala normalne spravy, ake mi pise niekedy a iba pozerala nechapala, ze keby nevidela tie spravy, co mi pisal, ake hnusne reci, tak by ani neverila.... Preto nema rad, ked poviem niekomu nieco, lebo on si je vedomy, ze pred druhymi posobi presne ako vtipalek, vzdy upravený, pekny, ktory sa so mnou bavi ako najlepší manzel

Alebo ho predbehni, ked pojde povedat tu jeho obligatnu vetu, ved nam dali peniaze, tak povedz ano viem dali nam peniaze a teraz sa budem klanat do konca zivota... uvidis ako zareaguje, dufam, ze nie nejako agresivne, mozno mu to docvakne.