icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

autor
30. nov 2019

@lapalma presne, ja som normalne rada, ze tu pocujem tieto nazory, ze to co mi hovori nie je dobre, lebo ja ked mu to poviem on je schopny ma este presdviedcat o tom, ze nic zle nepovedal, ze to ze konštatuje pravdu neni nic zle a takto... Ja vtedy neviem co mu mam na taketo vyhovorky za jehi reci povedat.... Lebo on mi povie, ze to ze mi povie ze som primitiv neni urazka, ked to je pravda napriklad a takto, vtedy som zufala.... Kupila som si inak aj knihy o psychopatoch, narcisoch, manipulatoroch, ze sa nieco naucim.... Najhorsiw, ze sa dokaze zmenit na tak dobreho, ze ma vzdy okasle a ked uverim, ze je zmeneny, vtedy zasa nieco nastane

majah212
30. nov 2019

este jedna otazka na zamyslenie sa - dopriala by si svojmu dietatu taky zivot ako mas ty? keby ti tvoja dcera/syn rozpravali o svojom partnerovi co vsetko im robi, co by si im poradila? deti kopiruju spravanie rodicov - chcete vychovat z dietatka to co bude vidiet doma? (ci uz ty ako podriadujuca sa zena, ktora si nechava nadavat muzom, ktory sa len na vonok tvari aky je sebavedomý alebo muza, ktorý takto trapi svoju zenu?)

autor
30. nov 2019

@majah212 tak urcite by som nechcela, aby moje dieta bolo ako on, ja osobne zatial nie som uolne podriadena, preto sa casto aj pohadame, lebo ja si stale este nenecham, myslim, co jemu sa samozrejme nepaci, ale ja nie som taka povaha, nikdy som nebola na take správanie zvyknuta, nechcem si to nechať

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

Len tu je blbe to, ze ak bude Tvoje dieta vidiet, ako chrapunsky sa chova Tvoj muz k Tebe, tak bud bude trpiet, alebo ho moze napodobnovat. Takze toto nie je zrovna dobry model rodiny.

autor
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl ved prave, ja by som si zelala velmi, aby sme boli dobre vzory, aby sme sa k sebe pekne spravali, len neviem, ci sa on da ovplyvniť v tych jeho vystupoch, ktore mava pravidelne voci mne

majah212
30. nov 2019

ale staci ked to dieta bude vidiet- ver mi, staci ak muz ti povie ze si prizivnicka a dieta ti to pri prvom vystupe rovnako "splechne" do oci -ved ked moze otec, mozem aj ja (a mozes na dieta vplyvat ako chces). deti su velmi vnimave a preberajú vety, vzorce spravania po rodicoch. syn sa identifikuje s rolou otca a dcera s rolou matky (prip. s rolou silnejsej a dominantnejsej osoby)

vilma7
30. nov 2019

Ako dlho ste manželmi a spolu? Toto sa hrozne čo i len číta, nie to ešte prežíva.
On si určite svoju povahu, resp.diagnozu neprizná, takže to bude ťažko riešiteľné.
Žiaľ najrozumnejší bude ozaj ten rozchod. Ak by spolupracoval, tak poradne, terapie atd. Niet ti čo závidieť. Koľko máte rokov?

autor
30. nov 2019

@majah212 ved toho sa bojim, hlavne preto, ze tak to odpozoroval aj on, u jeho rodicov je to rovnako, len tak je dominantna matka a jeho otec chudak ani pipnut nemoze, ona ho uraza pred druhymi, robi si z neho posmesky a neviem co, len on uz je tak dodeptany, ze jej na to nic nepovie.... A toto odpozoroval on, len ja mu to aj vysvetlujem, ze mu poviem, ci sa mu paci, ako jeho otec nemoze ani slovo povedat, ako je urazany stale, lenze on si tu matku obhajuje, lebo je rovnaky, to je najhoršie, ze asi sa mu ti nevysvetli, jednoducho prevzal spravanie od nej.... A berie ho za správne

ysseba
30. nov 2019

Ako dlho ste spolu chodili predtým ako ste sa zosobášili? Aj predtým sa javil byť takýto manipulátor? Inak keď oslovenie primitív nie je urážka, tak ho zo srandy skús len tak niekedy nazvať. Alebo jeho mamičku. Že dnes tu bola primitivka tvoja mama. A keď začne zúriť, tak na neho hoď prekvapený výraz, že však minule si povedal, že primitiv nie je urážka, tak čo sa durdíš? (ale nie, to samozrejme srandujem 😀 ) Ale keby mi povedal, že nič neviem, tak určite by som mu na to povedala "...povedal bakalár inžinierke..." (alebo aký titul máš) a odišla by som (povedzme do sprchy alebo wc) a ešte by som sa schuti zasmiala ako sa ti smeje on

autor
30. nov 2019

@vilma7 celkovo sme spolu štyri roky, ale manzelia sme rok a pol.... Ved to, ze on si neprizna, nechce, vzdy je vsetko moja chyba, vsetko otoci proti mne.... Jedine asi tu poradnu skusit, ze mozno, keby mu tam odbornik naznaci nieco, tak by to zobral viac ako, ked sa snazim ja mu nieco vysvetlit, ze taketo spravanie nie je spravne... On ma 33 a ja mam 28

majah212
30. nov 2019

tak podla vsetkeho budete opakovat historiu aj u vas, pokial sa nebude chciet zmenit, tak vas caka to iste co jeho rodicov..skus mu zrkadlit take iste spravanie ako on pristupuje k tebe, (tak ako radia baby vyssie)

autor
30. nov 2019

@ysseba dva a pol roka sme chodili, nez bola svadba.... No zo zaciatku bol perfektny, proste dokonaly muz, co budem hovorit, pekny, vtipný, mily, vsetko super.... Bola som unesena.... No tak po roku chodenia zacal mat nejake take vystupy jemne, ake vzdy sa ospravedlnil, dosiel s ruzami, hned ako som naznacila, ze ma ranil, len po svadbe teda uz sa prestal aj ospravedlnovat, pripadne sa ospravedlni ako keby len nasilu alebo najlepsie po par dnoch, co ma dusi a prehliada a smeje sa mi do tvare pride ako keby nic, ze co laska moja a tak.... Magistra mam, ale tak to je jedno, ja si na tom nejako nezakladam, len mi dojde pojem primitiv naozaj vela, nemyslim si, ze som primitiv, nie som ani Einstein, ale nie som ani horsia ako on podla mna.... No asi musim skusit taketo nieco, len co ked ja to asi nemam v sebe, neni mi to prirodzene, aj som citala ze takyto ludia si zamerne vyberu partnerku, z ktorej cítia, že nie je taky typ arogantny

autor
30. nov 2019

@majah212 normalne som inak uz rozmyslala, ze si zapisem tie jeho hlasky a pouzijem ich aj ja na neho 😂 lebo mne nie su take vselijake urazky prirodzene, mna to nenapadne samu, tak asi si to musim niekde zapisat a ked dojde iste k istemu, tak pouzit jeho frazy na neho sameho

majah212
30. nov 2019

opisala si to presne, vybral si taky typ, ktory nie je ako on a navyse tym, ze poukazuje na tvoje vyssie vzdelanie, ukazuje sam, aky je neisty v tejto oblasti (pokojne mu povedz ze ty si magistra a pod. ked on chce ist na teba takto a pozoruj co to s nim robi) ber to ako predstavenie v divadle - ty si nacvicis arogantne spravanie a uz len si pockas na svoj vystup ;) drzim palce aby si nasla spravnu cestu pre seba a babatko

autor
30. nov 2019

@majah212 ďakujem za podporu, mas pravdu, vyskusam to, nacvicim si aj ja tie jeho hlasky a uvidim, ci sa mu to bude pacit, ked sa k nemu tak niekto bude spravat.... Mozno zrkadlenie bude mat nejaky efekt, bodaj by si uvedomil, ked sa mu to nebude páčiť, ze on sa sprava presne tak ku mne

sashabb
30. nov 2019

zapíš si tie jeho krásne hlášky a prilep mu ich na ladničku, nech si prečíta sám, čo je zač 🙊

0silvia0
30. nov 2019

Myslim, ze narcisticka porucha osobnosti je dedicna, niekde som to citala, takze nie odpozerane vzorce, ale genetika...

autor
30. nov 2019

@sashabb najhorsie teda, ze on si tie svoje hlody ospravedlnuje ako napriklad toho primitiva, ze sak len konštatuje skutocnost a podobne, ale dobry napad, zacnem to asi pisat na chladnicku, nech to vidi kazdy den.... Mozno, ked poviem nestaci, mozno, ked to bude vidiet stale pred sebou bude to mat lepsi efekt 😂😂😂 a hlavne ked ich tam uvidi tolko, mozno si uz sam povie, ze tie jeho vyhovorky, ze len konstatuje pravdu a podobne su už trapne

autor
30. nov 2019

@0silvia0 tak to je mozne, ako som vyssie pisala, taketo spravanie presne ma ta jeho mama k jeho otcovi, to je chudak, jeho kazdy lutuje, lebo ona ho tak uraza na kazdej oslave, zosmiesnuje a neviem co, ale najhorsie je, ze ona si mysli, ze je to v poriadku, taktiez ako moj muz voci mne.... Ze vobec nevidi, ze ludia si myslia o nej svoje a inak jeho dedo z tej matkinej strany bol vraj taky k babke zasa, cize asi to moze byt tou genetikou fakt.... No teraz len dufat, ze nase dieta to mat nebude

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

A skusala si ho ignorovat? Mozno, ked bude vidiet, ze Ti je ukradnuty, tak sa spamata. Teraz to mas sice narocnejsie, lebo si doma na PN, ale asi mas aj nejake vychadzky, tak sa vzdy nahod a chod prec, nech premysla. A vrat sa spokojna, usmiata.

autor
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl skusala, on ked ignorujem, tak ignoruje tiez, este sa mi smeje do tvare a chodi ako pav okolo mna.... Ano, vychadzky mam, ale to on aj keby ho sere, on uz len z hľadiska ega by nedal najavo podla mna

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

No, mozno treba len vydrzat, kym ho prejde smiech. Ked to budes aplikovat take 2 tyzdne a stale spokojna, tak uz sa mozno prestane rehotat. Inak, ja by som s takym primitivom nebola ani chvilu.

autor
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl pravda dlho som nevydrzala, tak 4 dni, a poton vacsinou som sa ja uz ako keby rozplakala alebo tak, ked sa mi smial do tvare a tak... Cize potom uz bol na koni asi.... Skusim vydrzat teraz dlhšie, ked sa mi podari... No ked su taketo situacue a stavy, najradšej by som sa aj ja na to vykaslala, len co ked ma vzdy potom dokaze zlomit, ked zrazu ako najmilsi clovek na svete

ysseba
30. nov 2019

Aj ja som Mgr., môj manžel nemá VŠ, len maturitu. Takisto si na tom absolútne nazakladám, nikdy som mu na adresu nášho rozdielného vzdelania nič nepovedala. Ale keby mi bol povedal, že som primitívna a že nič neviem, tak určite by som mu poznámku o rozdielnom vzdelaní uštedrila.
@dskjhfdlkdjhl presne, toto som šla aj ja napísať. A keby ma nasral, že by mal zas blbé reči, tak by som si sadla k nemu k tej telke s mobilom v ruke a usmievala by som sa do mobilu, "popod fúz" by som sa akože zasmiala. Tu na MK rada sledujem skupiny "Trapasy alebo denník Bridget Jonesovej", tam sa vždy zaručene usmievam do mobilu 😀

autor
30. nov 2019

@ysseba inak raz som mu aj odpovedala, ze nie som primitiv, ved mam vysoku skolu a on mi povedal, ze taku vysoku skolu aku mam ja, moze mat kazdy, takze zasa mal odpoved.... On si vzdy najde odpoved.... A inak hento som tiez skusala ze som sa pekne obliekla nalicila a isla cez vychadzky s kamoškou, aj mobil v ruke, ale nic nereaguje, proste neda najavo nejake zneistenie vobec....

autor
30. nov 2019

@ysseba on je pan bakalar informatik, tak si mysli ze nad informatiku neni, kazda ina skola je nič asi podla neho

autor
30. nov 2019

@ysseba je si teraz ako keby velmi isty, keď som tehotna, že aj keď idem von urcite nejdem najst ineho muza akebo keď píšem, ze si nepisem s druhym, ked cakame babo

montemotherone
30. nov 2019

Povedala by som mu: "Nuž, čo sa dá robiť. Keď si taký neschopný chlap že nevieš zabezpečiť príjem na prerábku sám, požičali nám oni. Veľmi by som sa s tým nevyťahovala, a tiež bola radšej ticho"
Tvrdé, ale účinné, aby pochopil, že ešte si nestratila právo na vlastný názor. Vďačnosť je jedna vec, ale toto už prehnal. Ak chcel "zlatú baňu" a spojiť majetky, mal si takú hľadať

autor
30. nov 2019

@montemotherone asi budem musiet byt surova na neho.... Ja vzdy na jeho city pozeram, ale on na moje vobec, asi by som mala zacat aj ja nepozerat na jeho.... A teda mu dat najavo, ze on je ten neschopny prizivnik.... No taku asi nechcel, na taku by nic nemal, nemal by jej asi co vyhadzovat na oči 😏

montemotherone
30. nov 2019

Moj takto drankal od mamy a ja som o tom ani nevedela. Jednoducho sme sa nejako pretĺkali, obaja robili... on si od nej požičiaval a ona mi potom vyvolávala, nech si láskavo aj od svojej rodiny požičiam. Bolo to pre mňa ponižujúce. Strašne sme sa kvôli tomu s mužom sekali. Stále bol od mamy závislý a ja som chcela radšej ťažšiu, ale NAŠU cestu, ktorú zvládneme sami 🤨