icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

autor
1. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl akoze keby sa rozvediem tam nie je problem kam ist, ja mam kam ist.... Len teda ja sa normalne bojim, ze keby sa rozvadzam on by zo mna na sude robil nejaku hysterku, ktora prehana a nafukuje a neviem co.... Ze by mi chcel zle robit, lebo tak slovo proti slovu... Ja ked aj poviem ako sa sprava, on moze povedat, ze to nie je pravda

autor
1. dec 2019

@0silvia0 a ja som teda velmi citliva zena, vzdy som taka bola, kazdemu pomoct, ku kazdemu dobra, nikomu nepovedat nie.... On ti vie urcite, aka som.... Len by som sa aj bala rozvodu, ze tam zo mňa bude robit uplnu kravu, ze ja prehanam a neviem co, pripadne poprie veci, ktore poviem, ze nie su pravda a tak

0silvia0
1. dec 2019

Tak isto ty na sude mozes popriet co hovori on a povedat, ze on je clovek s poruchou osobnosti. Bude to tvrdenie proti tvrdeniu.

autor
1. dec 2019

@0silvia0 ano, pravda, nastastie ako hovorím, on sa na jednej akcii opity predviedol, cize mam svedkov, ktori by mi aspon tuto jednu akciu dosvedcili.... Vies co mi on napriklad aj robil? Ze zo zaciatku, ked sme sa takto zacali hadat, tak sa so mnou nebavil a chodi okolo mna jak vzduch a smial sa mi do tvare a ked som mu to po 4 dnoch napriklad povedala, ze je bezcitny, ze vidi ze sa trapim a schvalne toto robi, tak zo mňa robil blbecka, ze sak on sa nebavil, aby da upokojila situacia a on to robil z dobreho umyslu a takto.... Vzdy vsetko otoci, ze bud ja prehanam alebo v tom nájde nejaky dobry umysel, ze z toho to robil

autor
1. dec 2019

@0silvia0 aj ked som neviem ako vedela, že niečo robil naschval, aby ma trapil, tak on mi potom vravel, ze to robil len s dobrym umyslom.... Proste zúfalost vtedy, level 10, lebo on si mlel, ze to robil z dobreho umyslu, len ja som si vytvorila v hlave nejaku svoju teoriu, ze on mi to robí naschval

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2019

Nech si on na sude hovori co chce, to je len jeden maly okamih v zivote, to sa vydrzat da a aj zabudnut. Ale ak by si mala taketo hluposti pocuvat kazdy den, tak to by si im o chvilu mohla verit a mal by Ta presne tam, kde chce.

autor
1. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ja sa nebojik toho, ze by ma tam ohovaral, len sa bojim, aby to nechcel pouzit a zobrat mi dieta...

basullinka
1. dec 2019

Pokial mas normalne, ciste byvanie, kde ma dieta vsetko. Nie si alkoholicka, fetacka, pripadne psychicky chora tak dieta a hlavne take malinke sud nezveri len tak otcovi.

autor
1. dec 2019

@basullinka ani jedno z tohto nie som, len teda ide o to, ze on by sa urcite snazil tam zo mňa robit nejaku labilku.... Tvaril by sa ako super muz a ja by som tam bola prezentovana ako nejaka labilka

autor
1. dec 2019

@basullinka ale inak on v minulosti gambloval, neviem ci by mne toto mohlo nejako pomoct? Co myslis?

autor
1. dec 2019

@basullinka ale akoze nebol na to lieceny, len je dokázateľne, ze prehral vacsiu sumu peňazí na tom

staronova
1. dec 2019

Vieš ako s tebou súcítim. Aj môj manžel mi vždy poprekrúcal veci a vždy som ja bola ten blbec sprostý, čo všetku jeho rodinu nenávidí a čo ja viem čo....V čase, ked decká boli pred 18-tkou to veľmi gradovalo a mala som sa osamostatniť už vtedy. Napriek tomu, že bol a stále je veľmi pracovitý, nepije, proste pred druhými vzorný chlap. Dnes viem, že aj ked spolu fungujeme, deti nevedia vôbec pravdu, malo to zlý vplyv na nich lebo som bola stále z takého života nervózna, nevrlá až hnusná. Určite to zanechalo vplyv na mojej krehkej duši. Môj muž na rozdiel od tvojho mi peniaze vytkol pár krát. Dnes viem, že ak by toto mala prežívať moja dcera, určite jej poradím z krátkej cesty odísť. V tomto období života sa ale už bránim. Len či toto je to pravé orechové, čo má človek zažívať do skonania. Ja z môjhopohladu a skúseností ti môžem poradiť iba jedno. Daj na javo pred jeho rodinou aký je. Nepomáhaj mu vo vytváraní krásneho oparu okolo neho. Nech aj jeho mama otec vedia, čo ti špliecha medzi oči, ked ste sami. Uvidíš ako to bude znášať on a potom sa zariad tak aby vám s bábom bolo dobre...trebárs aj bez neho.

autor
1. dec 2019

@staronova v prekrucani je on majster a v tom, aby všetko otačal proti mne .... on je takto inak tiez sak pracovity, pred druhymi tip top, bavi sa so mnou ako s princeznou, kupuje mi drahe darceky, aby sa ukazal, aky je dobry manzel a podobne .... len teda raz sa mu stalo, ze na jednej akcii sa predviedol .... moja kamoska ho odvtedy neznása, co mi tam narozprával, tak som rada, ze aspon raz sa ukázal .... skusala som, jeho rodine povedat alebo teda jeho mame, ale v podstate som pochopila, ze tam to nema zmysel, lebo ona je rovnaka, ked som jej aj povedala nejake vazne veci, odpovedala stylom čo už s tymi chlapmi, su takí a tak ... jednoducho dala mi najavo, ze na mojho syna aj keby mi neviem čo povies, ja ti odpoviem niečo neutralne, a tym to hasne .... ale nevadi, aspon som jej povedala, ze sa neusmievam, ked je zle pred nou, ja totiz nie som ten typ, ktory sa dokaze tvarit, ze je vsetko super, ked nie je, a to moj manzel neznasa, to by chcel

evkano1402
1. dec 2019

zial, viem o com pises 😢
Stava sa, ze rodicia "daruju" peniaze dospelemu dietatu a potom to nenapadne vyzaduju spat a ked si to preratas, tak vlastne ovela viac.
Pri narcisoch, neviem preco, ale je to fakt, ze je tam pravidlo 10 000 a je jedno coho, ci eura, dolare, alebo...
Nie je to az tak velka suma, tieto peniaze by ste si dokazali za par rokov nasetrit, v skromnosti a dalo by vam to omnoho viac ako takyto "dar", ale zaroven je dost velka suma, aby s nou mohli vydierat. Lebo len o toto tam ide.
Dar je nezistny, lebo ta mam rad a chcem ti pomoct. Ale nie u narcisov. Tam je vzdy nieco za nieco ovela ovela viac. Kupenie si cloveka ako takeho, jeho pocitov, najma pocity viny, schopnost manipulacie, a vedie to k udupaniu sebavedomia, ponizovaniu, klamaniu, popieraniu reality a vlastne ty si ta zla, ty si blazon.
Tie jeho hlasky si zapisuj. Vazne. Ber zosit a pis aj s datumami, kedy to co povedal.
Narcica neprestis. To vies. Lebo nerozmysla ako ty, nie je toho schopny.
On neciti k tebe sucit, on sa nikdy nezlutuje, nema a nebude mat pochopenie. Nevie to.
Baby ti radili, co robit.
Ak mas podporu u rodicov, surodencov, pribuznych, vyhladaj ich a povedz im, co sa ti deje.
Vecne, strucne, bez emocii, lebo si mozu mysliet, ze ti sibe. Lebo, kto to nezazil a ak si z normalnej rodiny, tak toto bude neuveritelne a nepochopitelne.
Teraz ak odides, tak to budes mat mega tazke. Urcite ta len tak nenecha. Narcisa nemoze nikto odustit, len on moze rozhodnut, ci ho niekto moze opustit, alebo nie.

autor
1. dec 2019

@evkano1402 ved práve toho sa bojim, lebo ja ked mu takto poviem, ze slovo rozvod, tak reaguje ešte ako keby machersky, ze sak sa rozved a tak, len neviem, čoho by bol schopny, ak by som to naozaj urobila, presne sa bojim, ze to jeho ego to nezvladne a bude chcieť urobiť mne zle, zo mňa najväčšieho blbca, labilnu ženskú a podobne .... normalne si to zacnem zapisovat a presne aj s datumami, len teda ako hovorim, on jednoducho povie, ze to nie je pravda, lebo zasa je velmi mudry, on vie, čo robi, casto mam pocit, ze kezdy jeho cin je tak premysleny, aby si ho vedel obhajit nejakym sposobom, ktory je nezmysel, ja to viem, ale druhí nemusia vediet, ked im to tak vysvetlí po svojom .... najhorsie na tych paniazoch ako hovori ta skryta manipulacia, ze nepoviem, ze nieco za nieco, ale nepriamo to davam najavo stale, a teda manzel už dal aj priamo, ze ja som prizivnik, ked mi povedal, ale to je asi len kvapka v mori z toho, čo on mi narozpraval ....

evkano1402
1. dec 2019

pozri, fakt si co najviac nastuduj o NPD (narcistic personality disorder - v angl. je toho ovela viac, kludne ti poslem linky do IP)
Musis byt prezierava. Ziaden rozvod mu nespominaj. A vobec, nech nic nevie o tvojich planoch. V kludne, porozmyslaj, co by bolo pre teba momentalne najvyhodnejsie. Mozno to budes musiet este strpiet, pozistovat si co to ohladne rozvodu, financie. Neviem, ci mas niekoho, komu mozes doverovat, lebo toto len tak niekto nepochopi.
Pozor, on je naozaj velmi mudry, v zmysle dokaze ta lahko prechcat...
Preto bacha na info, akekolvek. Bav sa s nim len tak vseobecne.
Na jeho mamu, rodina sa uplne vyprdni, nezatazuj si s nimi hlavu. Oni budu stat vzdy na jeho strane, teraz prehanam, ale pre pochopenie...aj keby niekoho zabil, tak mu vsetci budu svedcit, ze ten zabity sa mu napichol na noz. Pristupuj k tomu tvrdo a vecne.

autor
1. dec 2019

@evkano1402 toto som inak sama minule povedala, ze on keby niekoho dopicha nozom, tak oni povedia, ze to zavinil ten dopichany :D toto som si presne vravela, ze musim si asi davat aj pozor, čo poviem, lebo neviem čoho je schopny, normalne už aj take paranoje .... napriklad som si vravela, ze ma bude chciet zhodit na sude, tak ja neviem si vyfoti, ze nemam práve ozehlene a ukaze to tam, že som neschopna a neviem čo ... lebo on je naozaj prechcany .... ma to rozmyslanie asi uplne ine fakt, že neviem čoho je schopny, aj si poviem, ze taketo veci by snad nerobil, ale asi fakt u neho človek nevie ....

zuzka1117
1. dec 2019

Život s ním vyzerá na život plný psychického a emocionálneho tyrania, keď toto robí v podstate v prvých rokoch vzťahu bude to neskôr len horšie. Bude to ťažký život, nehovoriac o tom ako to ovplyvní tvoje dieťa. Rodičom si sa zdôverila?

evkano1402
1. dec 2019

mozno ta prekukne, ked budes opatrna, pozri si info ohladne "narcistic hoovering"
Je to nieco ako vtiahnutie opat do jeho deja. Teda pridu ospravedlnenia, kvety, darceky, ze ty si to nepochopila, ako dobre to s tebou myslel. Nechaj ho tak, nech si mysli, ze je vsetko ok.
Da sa z toho von, ale aspon u mna to bolo tak, ze som siahla az na svoje dno, fakt som si niekedy myslela, ze sa z toho zcvoknem a uz nepozviecham. A pomoct si dokazes len ty sama, ale ta podpora niekoho ineho je na nezaplatenie a uplne staci, ak ti niekto na zaciatku len veri.

eliska13
1. dec 2019

Manipulátor nemá empatiu a pocity.Ved ty tomu reálne chápeš to je fajn, že vidíš jeho neg.stranky a nie si zaslepena.Pokym ešte nemáš bábo daj si poradiť od psychologicky.Potom už nebude cas

autor
1. dec 2019

@zuzka1117 ano zdoverila, samozrejme ze mi veria, poznaju ma, vedia, že ja cely zivot som v podstate naivna, pomahajuca, vidia, ze sa trapim, trpim

autor
1. dec 2019

@evkano1402 ano, aj toto si vravim, ze asi sa budem musiet tvarit, ze som mu skočila na tu jeho hru, ale pritom konat, aby ho to ani nenapadlo.... presne toto on robí, že veci otočí, že on ich myslel dobre, mna vtedy ide porazit

autor
1. dec 2019

@eliska13 asi zajdem za nejakou ..... nech mi poradí, ako by to riesila ona, ako by sa k tomu postavila, aby som urobila dobre

oli18
1. dec 2019

Je to s majetkami a peniazmi v rodinach tazke. Tie sice na jednej strane dokaxu pomoct, ale aj velmi narusit vztahy. Je to tenky lad, na ktorom nevie kazdy korculovat.

autor
1. dec 2019

@oli18 to ano, len teda u nas to asi nie je len o tom.... Lebo on mi vyhadzuje takto na oci hocico

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzka1117
1. dec 2019

@oli18 nemyslím si že je to o peniazoch, je to pre neho len ďalší dôvod na to aby sa mohol na partnerke vyvrsovat, jemu to doslova robí dobre byť v pozícii moci

evkano1402
1. dec 2019

no druhy pohlad je vzdy "zaujimavy" 😉
Mozem s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou povedat, ze ak sa od neho odstrihnes a das to bez nasledkov, tak druha strana ta bude mat za "chamtivu mrchu, ktorej nebolo dost..."
Narcisti a majetky je jeden nekonciaci roman, v ktorom ale oni nepochybili nikdy.
Ved oni ti dali peniaze a vedz ze pred ostatnymi budu za obete, ktore robili vsetko pre teba a ty si taka nevdacna.
@oli18
Ak mladi s rodicmi prestanu komunikovat, peniaze su to posledne...proste pretiekla posledna kvapka, nie euro...Toto je podla mna umenie si uvedomit, ze nie vsetko je o tom, co sme MY dali mladym, ale aj to, co za to museli mladi spravit a mozno vobec nechceli, len boli umlcani korunkami, ale niekto nebude drzat hubu a krok cely zivot...
peace

kassandra25
1. dec 2019

Blby manzel. To si myslim. Inak slusne hovor o jeho rodicoch.

autor
1. dec 2019

@ptmt1011 asi tak, keby bol normalny, tiez mu asi dozicim, aby videl, aky maju na to nazor ostatne zeny, lebo on mi povie, ze to ja predsa len prehanam atd., ale to by zneuzil, to on nemoze ani vediet, ze som sa takto niekde zdôverila.....