icon

Manžel mi ide na nervy

28. júl 2022

Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.

eeffka
28. júl 2022

No tak zasa sa dohodni, pises ze mas skusku od 18.30 do 21.30, este ti treba ist tam aj spat, a mozno aj 2x tyzdenne a staviate? Co je to staviate? Ked vladzes podskakovat tak aj lopatovat... na moj vkus si vydata 4r a dieta nechces... (ok, ja som 45r zena co sa vydala v 27 lebo chcela rodinu a v 28som ju mala) cele to vase manzelstvo je trosku cudne on chce dieta, ty nie. Ty chces tancovat, on ma vyhrady, ktore trosku chapem lebo poznam folkloristov a vacsinou su to pary a za seba veru nevyleju... proste sa citi odstrceny a aj je.
Ja mam skor dojem ze si sa uponahlala s vydajom a nejak ti to doslo az teraz.

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 a tebe sa co stalo, že tiež furt to isté?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@eeffka a keď je on vo fitku ona odstrcena nie je? Ci to je iné?

zmrzlinka2021
28. júl 2022

@eeffka na dieťa má dosť času. Manželstvo nemá byť v prvom rade o deťoch, ale o tých dvoch. A aj keď ma dvojica deti, pestovať vlastne záľuby je veľmi dôležité. Napr ja chodím trikrát do týždňa cvičiť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
boldo87
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
28. júl 2022

@zoro9836 je dôležité mať svoje záľuby

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 áno, to si presne trafil. Ja som feministka, ty by sa ženam zrušil volebné pravo🤔

danica2711
28. júl 2022

koníček, ktorý človeka baví tak, ako to baví teba, ho neskutočne obohacuje, je to super, že tancuješ, je to skvelý koníček. Tvoj muž ti nemá čo zakazovať - navyše tam chodíš len raz týždenne - nie si jeho pes ani jeho majetok. To, ako sa na adresu toho vyjadruje, je fakt suterén. Čudujem sa, že si sa zaňho vôbec vydala, píšeš predsa, že mal výhrady proti tvojmu koníčku vždy. Pripadá mi ako majetnícky, žiarlivý chlap s nízkym sebavedomím, neviem, či ťa pri ňom čaká šťastná budúcnosť. Ja by som odišla ešte kým nemáte dieťa, dom sa nejako majetkovo vysporiada a ty raz stretneš človeka, ktorý ťa nebude chcieť priviazať na reťaz a riadiť ti voľný čas, celý život, myšlienky...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
28. júl 2022

@eeffka skúšky su do 20.30..vcera bolo do 21.00... o 21.30 som.bola doma a to sme došli naraz . A to že staviame. Už sa dokončuje. Doteraz som tam bola skoro.stale. a to že mu nepomôžem jeden deň v týždni tak z toho sa nestrieľa. On si dokončí svoje a ide si cvičit ešte do nášho malého fitka čo máme doma. Ale v novom dome uz.ho.mat nebude. Bude chodiť 100m preč...v jeho konickoch som.ho vždy podporovala ale on mňa nemôže v ničom...

elizabet173
28. júl 2022

už si tu myslím písala, prečo vlastne spolu ste, keď má každý z vás iné predstavy o živote?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simona92101
28. júl 2022

@eeffka neznamena,ze ked sa dvaja vezmu,ze treba ihned deti robit.ved nema 40 rokov,ze uz vas uplynul.su obaja v mladom veku,niekto chce cestovat,niekto sa venovat konickom..a ked niekto takto vyvadza za sproste tancovanie, ale sam sa svojho vzdat nechce,to je teda mega egoisticke.

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 takže muž sa naučí vysivať a žena začne chodiť na ryby. Budú mať spoločné konicky🙄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@zoro9836 samozrejme nikoho neorotezujes, ale ženy majú svoje presne určené miesto. Nedajbože, že sa im to nezdá.

simona92101
28. júl 2022

@zoro9836 a on berie ohlad?ona ho podporuje a on jej robi sceny ako maly chlapec.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
28. júl 2022

Žiarli... a úprimne sa mu až tak nečudujem, sám by som možno žiarlil na jeho mieste. Tanec je dotyková záležitosť, sú ta iní muži... dve a pol hodiny je dosť... aj mne by to prekážalo.

eeffka
28. júl 2022

@viestta tam je to o inom aj po pomenoval "pijacina a j*baren"... proste su tam musi a zeny v telesnom kontakte.
@zmrzlinka2021 opakujem... ja som sa vydala aby som mala rodinu a deti.
Nikdy by som sa nevydala kym by som ich nechcela mat. Naco sa brat? Mohli spolu zit a videla by to iste. Zbalila by si tasku a cau.
@autorka zbytocne si sa uponahlala so svadbou, mate uplne ine predstavy o zivote a aj ked to pisem nerada... je len otazka casu az sa rozvediete

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simona92101
28. júl 2022

@zoro9836 ja sa jej ani necudujem,ze sa nehrnie do zakladania rodiny,ked sa muz takto sprava..mat rodinu by malo byt rozhodnutie oboch, nie vnimat zenu len ako chodiacu maternicu bez vlastneho nazoru a ked si chlap buchne po stole tak sa zrobi dieta,lebo on chce a on rozhodol.dieta je velky zavazok,ona s nim bude doma min.3 roky,nie on.

saraxyz
28. júl 2022

Skus mu to v klude vysvetliť. Len mu neustúp.

autor
28. júl 2022

@simona92101 to som mu povedala keď som mala nervy že u mňa je cvičenie sprostosť (v hneve) ...tá že on je vo fitku hodinu ale ja som preč 2.5.....ze to.nemam porovnávat...áno 1x do týždňa.. výnimočne 2x máme skúšku. On si chodí každý druhý deň.cvicit..podla toho ako sa mu chce.pojde aj o 22.30 ..a potom sa.hneva keď zaspim že zasa zo sexu nič...tiez vstávam do práce skoro ráno tak jasné že som aj ja unavená...

elizabet173
28. júl 2022

@zmrzlinka2021
@viestta ja na jeho príspevky už ani nereagujem, lebo mám pocit, že sa zasekol niekde v roku 1960. Na mieste autorky témy by som si koníček, ktorý ma baví, napĺňa, nechala, muža nie. Máme s mojím partnerom aj spoločné koníčky, ale aj každý svoje, rozmýšľam, ako môže tých pár hodín týždenne narúšať ich manželstvo, keď jeho chodenie do fitka ho nenarúša

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
28. júl 2022

pýtam sa zase, či si si istá, že toto je pre teba ten pravý.