icon

Manžel mi ide na nervy

28. júl 2022

Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nevenka
28. júl 2022

Tak my mame 3 deti, stvrte cakame, takze moje konicky su bokom dost, tiez som ale chodievala pred detmi tancovat, salsu, aj ako vydata, ani pol slova mi muz nepovedal. Mozno este po 40-ke znova zacnem, ak sa mi bude dat. Mame stary dom a preraba sa, je to jedno velke stavenisko, ale teda lopatovat tam nechodim. A ani mi to nevycita nikto. Ale ano, keby som bola vez deti a nie tehotna, asi by som chodila, vsak ja sa roboty nebojim, je to kus ina situacia uz.
Moj muz mal zalubu - hudbu, mali aj kapelu, skusky a tak. Ono casom, s prichodom deti, sa toto zredukovalo a celkovo, chalani sa rozbehali po svete, zalozili svoje rodiny, takze sa stretnu na nejakej akcii tak raz za rok, obaja smr ale nastaveni, ze sme radi doma a spolu. On ma svoje serepeticky doma, hra si na sluchatkach a ja som si nasla zalubu v siti. Nam je dobre doma, my sme sa nasli taki domasedi 😅🤣. Ale to neznamena, ze nechodime nikam, to zase nie, len sa to s prichodom deti zmenilo. Ale pristup k zalubam, to nie. Keby som chcela, tak mozem ist kam chcem. A muz tiez. V ramci nejakeho nasho rodinneho rezimu, samozrejme.
Tak ja by som sa zamyslela, za koho som sa to vydala a ci chcem s nim zostat, ked toto je na dennom poriadku, taketo stresy pre prkotiny, ked sa muz nevie zmierit s tym, ze aj zena ma svoje zaluby, ktore mozu pripadat jemu hlupe. Moj muz veru netancuje skoro vobec a nikdy mi to nezakazoval, nesomral na to.

mareka49
28. júl 2022

No podozrieva ta.
Vies, ale často to býva naopak.
Tebe prisudzuje neveru a v tom fitku, tam akože nie je príležitosť hej?
On môže obkukavat spotené vyšportovane pozadia a bruška žien a ty nemôžeš chytiť chlapa za rameno pri tanci?
Niečo mi tu nevonia.
Ja som chlap ja môžem všeličo, ty si baba ty môžeš maloco.
Rýchlo deco, nak sedíš dom

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@zoro9836 pan je úplne blbý a nevie si prečítať co je endometrioza ak mu náhodou pani dôsledky (o com pochybujem) nepovedala? Pan prehliadol, že pani bola na operácii? Ci si myslel, že si tam dala soravit 3 diery do brucha, lebo sa jej zjazvene brucho zapacilo? Pan nezbadal, že sa pani vlaci po doktoroch, pretože endometrioza nie je slepé črevo, v co sa zrazu zapali?
Väčšiu kravinu na jeho obhajobu si už naozaj nemohol vymyslieť.

dadis
28. júl 2022

Nikdy by som si nenechala zobrat, to co ma naplna. Mozes mat spokojne manzelstvo, deti aj konicky. Ale pozor, moj muz rovnako ziarlil a vyvolaval vo mne pocity viny,,.tiez bol mamipulator a vycital mi, ze chodim 2x do tyzna na anglictinu. My sme boli 3 roky manzelia bez deti. Neustupila som, az ked som isla na matersku, tak som to nechala, ale pre mna je dolezite mat nieco svoje. Nesuhlasim so zorom a eefkou, ze treba vsetko podriadit rodinnemu zivotu. Clovek ma mat vo vztahu svoju slobodu, zalubu, vasen, ma sa rad vracat domov a o vasni rozpravat, obohacovat vztah. Obe strany...1-2x do tyzdna byt bez seba iba prospeje. A suhlasim, chalan ziarli..to je jediny dovod, preco nechce aby tam chodila a chce si ju dietatom "poistit"..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dadis
28. júl 2022

@zoro9836 To nemyslis vazne. Akoze v case plodenia dietata nema zena nikam chodit, ma si merat bazalnu teplotu, planovat suloze a testovat sa pred terminom menstruacie? My sme sa o dieta "snazili" 3 roky. 3roky sulozenia bez ochrany, po 2 rokoch aj v centre pre planovanu reprodukciu, sona, injekcie, vystrenia, prefuky, inseminacie 🤢... fakt ma toto zena "znasat" zatvorena doma? Co sme v stredoveku? Tento muz je podobny mojmu, strazil ma, odstrihol ma od kamaratov (na vsetkych mu nieco vadilo), stval ma proti rodine, nadaval na moje konicky a daval mi pocitit vinu, ak som vecer netravila s nim, neskor ziarlil na moju karieru, peniaze, vycital mi, ze som zla mama.. Mat viac rozumu, kopnem ho do riti uz vtedy. Toto zdravo sebavedomi a zreli muzi zene nerobia.

simona92101
28. júl 2022

@zoro9836 charakter ze ju kvoli zdr.stavu nekopol do riti? 🤦‍♀️ myslim,ze si slubili v zdravy aj v chorobe,nie?ci jej zdravie-jej problem?

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 to nie sú dohady, to je fakt. Zjavne ani ty nemáš šajnu o tom co je endometrioza. To ako prvé.
A ako druhé, manželstvo nie je len o deťoch. Niektomu nie sú dopriate. Teraz už zrazu neplati to z tej tvojej správnej cesty, v zdraví aj v chorobe, v bohatstve aj v chudobe?

dadis
28. júl 2022

@zoro9836 A este ked sa nam nedarilo, bola soˇ relativne mlada, vydavala som sa v 23 rokoch, este som studovala, on bol starsi o 7 rokov a strasne na mna tlacil, ze chce mat dieta este mlady, lebo jeho otec ho mal vo vyssom veku a zomrel, ked mal 14 rokov...mimochodom teraz ma 48 a s novou priatelkou sa vraj zmova pokusaju o bejby, to si uz nepride stary na dieta 🤦‍♀️

nevenka
28. júl 2022

No ale ked teraz citam o tom postoji autorky k dietatu, no moze to byt aj trochu inak, ako to podava autorka. Pricina tej muzovej reakcie moze byt aj ta, ze on je frustrovany z toho, ako sa ona postavila k svojmu zdravotnemu problemu 🤔. A primarne nejde o ten subor. Mame v rodine podobne - sestra ma velmi vazny problem s obrovskym myomom, neriesila to, resp. riesila tak alternativne, on si narastol na giga rozmery...a ved dieta este nechcem. A ked zacala dieta chciet a uz bola nervozna aj z veku, zrazu to neslo. A z mesiaca na mesiac coraz vacsie sklamanie, nervy, stres. Potom, ked ja som cakala tretie dieta v 37 rokoch, ona o nieco neskor otehotnela a po 14tt. o babatko prisla. Potom jej to rozhodilo stitnu zlazu a tu si davala dokopy doteraz, teda 2 dalsie roky. Ona uz ma 36 rokov a konecne cakaju dalsie babatko a verim, ze uz ho donosi. U nej ani operacia myomu neprichadzala do uvahy, to jej rovno doktor povedal, ze to jej este viac dokalici maternicu a moze byt este vacsi problem s donosenim. Takze sa spolieha na zazrak.
@autorka mozno by som sa zamyslela nad tymto, mozno on je nestastny a ma strach, ze to dieta teda nebude, a vekom sa Ti to same nevyriesi. On mozno tuto situaciu vyhodnotil tak, ze series s prepacenim uplne na to a ze on je uplne mimo tohto celeho a nema co s tym ine urobit. Vy sa musite o tomto riadne porozpravat, ako dalej. Lebo Ty asi zbabelo utekas od problemu a on chce, aby si ho riesila a neriesis podla toho, ako si to on predstavuje. Tak mu povedz, ze aj Ty mas strach a potrebujes cas si to spracovat, premysliet. Ved sa rozpravajte, pre pana krala. Hrate sa na macku a mys podla mna. Vobec toto nebude len o tych zalubach...☹

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
28. júl 2022

autorka - z tvojho prejavu si myslim, ze si temperamentna aj dominanta. on je zrejme tiez dominantny. kazdy chce presadit svoje a nikto nechce ustupit. vztah by mal byt budovanim spolocneho, nie bojom o vlastne zaujmy.
bolo by dobre poznat nazor aj druhej strany, takto to vyznieva ako keby bol tvoj muz hulvatsky debil, co zrejme nie je.
o detoch ste sa pred svadbou nerozpravali? pre mna by bolo sklamanim, ak by manzelka deti nechcela niekolko rokov po svadbe. a nejde tu o degradovanie zeny na maternicu, rodicovstvo je prirodzene. no ak jeden nechce, ten druhy by mal zvazit,ci je ochotny to akceptovat.ale na to by som sa zeny opytala uz pred svadbou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@zoro9836 aha, takže ak chlap vymení ženu, z akýchkoľvek dôvodo, hoc aj pre neschopnosť dat mu dieťa, je to v poriadku, to len ženy nesmú odkopnúť chlapa za žiadnych okolností.

1gabriela13
28. júl 2022

Chorý chlap. Čo? Manželstvom konci život či ako ? Ty si v prvom rade slobodná osoba,ktorá robí čo chce a ako chce a s čím chce. A on to má rešpektovať.je to tvoj koníček ,na ktorý sa tešis,mal by sa tešiť spolu s tebou. Takého chorého človeka by som ja nechcela a rozviedla by som sa kým nemáme spolu dieta.

dadis
28. júl 2022

@zoro9836 Ale ja som po detoch tuzila,ale ozaj nebolo treba tlacit na pilu. Vobec som nemusela podstupovat vsetky tie procedury a umele oplodnenia. Mozno po 5 rokoch by sa prirodzene zadarilo. Druha dcera bola pocata prirodzene..Ja som torz bola obvinovana, ze netravim s nim dost casu, velmi neskoro som dosla na to, ze islo o formu ziarlovosti a majetnictva. On na mna "zisrlivy" nebol, on mi tvrdil, ze nie som pekna, komu by som sa pacila a ine dristy, ktorym som vtedy verila. A ozaj som vtedy nebola pekna a sebavedoma ako dnes. Kazdy sa cuduje ako opeknela a omladla, ked som sa ho zbavila. Ano, staci najst seba a mozno mat pri sebe muza, co ta lubi, podporuje, neponizuje..ale uz nikdy v zivote nebude ziadny muz ten, co ma formuje, sudi, vychovava..,

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
larovnik
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
cacianka
28. júl 2022

😡

irusa
28. júl 2022

Keby si mala 20 chápem...no máš 28 a ste 8 rokov spolu,tak fakt nechápem kedy je čas na dieťa...on asi dieťa chce a ty to odkladaš,tak asi je preto nahnevaný

leskovael
28. júl 2022

@irusa no čas na dieťa je myslím hlavne vtedy, keď sa bude chcieť stať matkou..

irusa
28. júl 2022

@leskovael no myslím,že je to o rozhodnutí oboch partnerov a o komunikácii.....

viestta
28. júl 2022

@leskovael alebo niekde v špikovej kosti cití, že mať dieťa práve s týmto chlapom nechce. Lebo všetky rozumne ženy vedia, že dieťa vzťah nezachráni, keď vo vztahu niečo škrípe, a tu zjavne toho škrípe dosť, tak s dieťaťom to bude skripat tiež, a možno aj viac.

leskovael
28. júl 2022

@viestta už len držať palce, aby bola dosť rozumná a poriešila si vzťah, než dieťa príde.. Každému normálne zmyslajucemu a nezaujatemu človeku musí byť jasné, že tu by sa miesto slova dieťa, malo skloňovať slovo rozvod. Ale nech si už robia ako chcú.

leskovael
28. júl 2022

@irusa samozrejme že áno. Ale práve ty si komentovala ju - jej vek a dĺžku vzťahu a vyjadrila sa "tak fakt nechápem, kedy je čas na dieťa" preto píšem že práve vtedy keď sa bude chcieť stať matkou.