icon

Manžel mi ide na nervy

28. júl 2022

Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.

ninusa221
28. júl 2022

Na jednej strane ma podla mna pravdu aj on ze by si sa mala podieľať na rodinnom zivote a dome a na druhej strane chapem aj teba.. ale ked on chce uz deti a dom a ty to tak necitis tak radsej sa rozvedte..

danielinaa
28. júl 2022

Keby bola ochota z jeho strany, jeden krát do týždňa 2.5 hod sa dá aj s dieťaťom, deťmi, tiež máš právo sa vyventilovat. Bud to bude rešpektovať a deti len za tých podmienok ze budeš mat aj čas na seba ,alebo žiadne deti, možno neskor aj rozvod. Nie sme v dobe kamennej, ze chlap záľuby, fitko, kamarati
.. A žena len deti a nič. Takú ešte nehrali.

autor
28. júl 2022

@danielinaa zdieľam ten isty názor....

ddaassuullaa
28. júl 2022

@ninusa221 jeden vecer zo 7 si ide dobit endorfiny a uz sa nepodiela na rodinnom.zivote? Nehovor mi, ze su aj zeny take.kotvy v zivote muza🙄

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 no vidíš a u nás sú iné predstavy o psychohygiene. A áno, ja si idem vyspevovat a chlap vari lečo na večeru. On si ide lestit hasičsku striekačku ja doma zehlim. A večer si obidvaja spokojne sadneme a hrkutame. Vo vzťahu nejde o počet hodín strávených vedľa seba ale o hodnotu tých hodín strávených spolu. A tým sa vraciam k podstate témy, pan si myslí, že čím viac hodín budu spolu tým to bude lepšie. Nie nebude, pretoze budú síce na jednom mieste ale nie spolu.

retatka
28. júl 2022

Na MK sa roztrhlo vrece s tymito zakomplexovanými žiarlivcami .Deň čo deň ,podobné témy .Zákazy ,príkazy žene.Normálny chlap by sa tešil s tebou ,že máš koníček ktorý ti vyvoláva radosť ,veď o tom je partnerstvo robiť človeka šťastným a nie sa ku nemu správať ako ku psovi a diktovať čo môže ,kde nemôže isť a podobne .Títo žiarlivci nemajú sebavedomie ,sú si neistí sebou ,myslia si ,že druhý muž je lepší ,krajší ,cítia sa v ohrození …tam je tá chyba pri tomto type mužov .A takého muža do života… ,radšej ostať sama .

nurielka
28. júl 2022

A nerozdelila vás snaha o to mať dieťa ešte viac, do toho tvoje problémy, ty sa na to necítis kvôli tomu, že on len sa chce snažiť dokola a dokola o dieťa a preto radšej utekas do folklóru a tým naozaj aj od neho. Možno to podvedome cíti a preto je taký..neprajny.. že radšej chceš život bez neho lebo vám to nevyšlo hneď. Jasné chápem aj teba a možno ani nie je žiarlivý ako skôr nevie si priznať, že o teba takto prichádza. Jasné je to len koníček, ale pre neho je to asi taká trochu facka, že doteraz si to nepotrebovala a teraz radšej utecies prečistiť si hlavu od vašich vzťahových problémov.. jasné, polemizujem, do vzťahu vám nevidi nikto, len ma napadlo že aj táto možnosť tu je. Potom je to viac ako smutné ak je to tak.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@retatka nie, vrece sa neroztrhlo. Tie co majú kompletných chlapov písať nemusia, však o com by písali. Píšu ti s tými nekompletnymi. A podla toho co tu je, tak takých je ešte stále priveľa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@zoro9836 no nebude. Aj keď nebude tancovať cardase, on si nájde iný dôvod aby jej niečo vytykal.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
28. júl 2022

Mala som niečo podobné, s bývalým. Ja som tancovala latino tance, veľmi ma to bavilo, no a ten tiež robil cirkusy, že je to hrozne, kravina, otrasné, načo mi to je, a nech to.skoncim. Nemal žiadny záujem ísť sa tam pozrieť, či nebodaj skuszr to. Ok, nenutila som ho, veď nie každého to baví.
On každý, deň chodil do posilky, cvičil, že toto je jeho koníček a stále ma nútil do cvičenia tiež. Za toho svätého nevedel pochopiť, že mňa nebaví behať po dacom bežiacom na mieste a dvíhať činky, že proste mňa baví tanec a jeho cvičenie w bud to bude tiež akceptovať, alebo bohužiaľ, začal byť nepríjemný, až Protivny.
Našťastie už je bývalý.
Tu tiež nerozumiem, prečo taky strašný problém ten chlap ma s tým, že žena tancuje. Keď jej neverí tetaz, nebude jej veriť nikdy a taky vzťah skôr či neskôr sa rozpadne.

nurielka
28. júl 2022

@zoro9836 mne tiež príde, že sa pozornosť z dieťaťa presunula a to ho boli. Ako sa vraví každá minca má dve strany a keby to nebolo obviňovaní toho druhého ale o pochopení, hneď by hrala iná muzika vo vzťahu. On nechápe ju, že chce čas( radšej zamierava pozornosť inam) a ona jeho, že jej to zazlieva lebo sa cíti odstrceny. Chlap však také nepovie na rovinu. (Mozno sú taký, lebo môj s tým problém nemá😃)

ninusa221
28. júl 2022

@ddaassuullaa nie tak som to nemyslela len zas sa pozeram na to z jeho strany ak on rieši dom chce snou dieta ved má aj ona už 28 mladšia nebude a ona vidi len súbor tak to nieje bohvie čo nehovorím že nemaš mat svoje hobby ale ked sa raz vydáš tak asi tráviť aj spoločný zas založiť si rodinu riesit bývanie a nie spravat sa ako slobodna…

simona92101
28. júl 2022

Ono treba ale aj pochopit,ze ak je zdr.problem aky ma autorka,tak cim sa viac tlaci tym horsie.psychika je v prdeli,clovek potrebuje vyvetrat hlavu,nie sediet doma a rozmyslat a pocuvat este aj muza,kt.to ani za boha nevie pochopit...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simona92101
28. júl 2022

@ninusa221 raz do tyzdna ist mimo domu (nie chlastat ani na diskoteku) znamena,ze sa sprava ako slobodna?🤔

ninusa221
28. júl 2022

@simona92101 asi si ma nepochopila ale tak ked napisala ze sama nevie ci chce mat deti tak ako haló…a ja beham kade tade a mne to ten moj nevyčíta ja to vobec tak neberiem…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nurielka
28. júl 2022

Možno si vzal ženu, ktorá folklór už vôbec neriešila a tešil sa z toho, že konecne, a odrazu toto, zvykol si na ženu akou si bola bez tvojho hobby.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
ddaassuullaa
28. júl 2022

@ninusa221 kde autorka vidi "len subor"? Jediny vecer v tyzdni pre seba, to je pre partnersky zivot velmi prospesne. On fitko, autorka subor. Nejak.prehliadas jeho fitko, ktoreho sa nemieni vzdat. Keby on nebol despota a manipulator, naplanuje to fucanie s cinkami v case jej casu so suborom a vybavene k obojstrannej spokojnosti. Ale on nechce spokojnu zenu, ale objekt, ktory riadi. Inak by v pohode sam navrhol toto riesenie

mikadooo
28. júl 2022

Nuž, asi by ste mali ísť od seba, keď už teraz to medzi vami škrípe 🤷🤷🤷.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. júl 2022

@zoro9836 uložila som dieťa do postele, tak zhrniem len to co bolo o pánovi napísané.
1. Nechá manželku čakať aute, zatiaľ čo on s kamarátmi trávi čas vo fitku🙄
2. Pani ma diagnózu, ktorá výrazne znižuje jej šance prirodzene otehotnieť a donosiť dieťa. Miesto toho aby jej bol oporou, pretože pre ženu je toto nesmierne ťažké furt a dookola sa dožaduje dieťaťa, bez ohľadu na aké by to malo dôsledky na ňu a dieta
3. Pani si nájde koníček, nie kvi tomu aby sa vyhla domácim prácam ale preto, že takú psychohygienu aktuálne potrebuje a on vyvádza ako malé decko.
Ak sa vyhnem výrazu buran, tak jeho správanie je svojské, neadekvatne a neuctive.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
saraxyz
28. júl 2022

Om ma problem s tym, ze nedoriesil bývalú a od*eres si to ty

viestta
28. júl 2022

@zoro9836 no po tom co si napísal o tých naschváloch aby dosla na iné myslienky s tebou niet o čom písať. Zjavne sa nevieš vžiť do pocitov autorky a empatii si dnes dal volno