Manžel mi ide na nervy
Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.
@eludka podla mna je to len spicka ladovca, oni nekomunikuju, on si riesi to, ze ona nechce dieta, takymto sposobom. Lebo ona sa z jeho pohladu teraz total vybodla riesit svoje zdravotne problemy suvisiace s moznym tehotenstvom a chodi na tanecnu a to povazuje teraz za dolezite a on ma dojem, ze ho odstrkuje a nic ine nevidi. A chlap to nevie riesit inak. Problem je podla mna v tom, ze sa zacali diametralne odlisovat v zivotnych cieloch a casovom horizonte, co kedy bude a akym sposobom a nevedia spolu komunikovat, ale vracaju si to, robia si naschvaly, bojuju kto z koho. Ci je problem v tancovani alebo neumyvani riadu alebo comkolvek inom, pointa bude v tomto hlbsom. Hovorim, ze to je moj dojem, vyzera tato diskusia, ze ten chlap je uplny magor. Co mozno aj je, nehovorim, ze urcite nie. Ale...Ak si to autorka precita, nech sa zamysli, ci na tom nie je troska pravdy, ci aj ona nerobi chybu. Prvy moj komentar si precitaj, tiez som chodila tancovat a napriek tomu, ze moj muz nie, nebavi ho to, nebol problem. Ale ked sme zacali riesit rodinu, co po 8-9 rokoch vztahu je aj normalne, si myslim, tak sa priority trosku zmenili. Podla mna, zakazovat by jej to nemal a nemal by robit cirkus. Ale robi a treba si to vydiskutovat. A ked sa ich predstavy nebudu zhodovat, tak sa radsej rozist pred tym dietatom, ako potom. Este su mladi. Mozu si najst kazdy partnera, ktory bude zdielat ich pohlad na zivot.
@elizabet173 veď ja viem že by takú chcel, ale ja osobne také ženy ľutujem. Nič len deti a sporák. Chudence
Píšem to preto, lebo nepoznáme druhu stranu mince. Minule tu bola diskusia, kde autorka penetrovala a malovala strop do 2.rana. Samozrejme, muž bol najväčší debil, aj v mojich očiach. Potom prispel jej muž ako sa veci majú, ze v podstate to bol jej nápad, on to od nej ani nechcel a zrazu diskusia nabrala úplne iný smer. Preto píšem, sú spolu 8 rokov, dieťa nikde, jeho už asi nebavi čakať a je frustrovaný a vidí, ze ona ani nechce a ma skôr pocit, ze namiesto dieťaťa si hľadá už veci na vyplnenie času. Za mna by mali ísť od seba. On ma ešte si možnosť založiť rodinu s inou, načo by mal čakať na autorku, či sa jej možno za 5 rokov uráči ak vôbec a roky budú zbytocne utekať? Keď ona nechce, tak nech nechce a on nech si nájde niekoho, kto chce tak isto ako on. Tiež musí určite pocuvat v praci, od kamošov ako to, ze 4 roky zobrani a dieťa nikde, chlapi sa tiež vedia za toto chlapovi nepekne vysmiať. A toto so súborom nekomentujem, pretože autorka je dostatočne asertivna a aj tak si robí po svojom, čiže problém vyriešený.
@aurora33 ale sú ženy, ktoré sa takto cítia šťastné, napĺňa ich varenie, zaváranie, upratovanie, oni by nešli niekam na dovolenku, aj keby ju vyhrali. Mojej kolegyne rodičia mali zlatú svadbu, chcela poradiť, čo im kúpiť, ja som navrhla víkendový pobyt v Piešťanoch, povedala mi, že to je zbytočné, oni by nešli. Mama je najradšej pri tom sporáku, vypeká, otec v dielničke, sú tak šťastní. Ak sú takto nastavení obaja, je to super, ak len jeden, je to trápenie
@elizabet173 samozrejme ak to vyhovuje obom tak nie je o čom 🙂
@lalenka33 nerozuniem, preco utocis na ineho diskutujuceho a zhadzujes jeho sukromny zivot, ktory zrejme ani nepoznas. v diskusii nemusi mat kazdy rovnaky nazor ako ty
cely prispevok autorky je divny. pise tu o svojom muzovi, s ktorym su manzelia 4 roky. vsetci mame sem tam v manzelstve na veci iny nazor, ale je divne prist do fora, napisat manzel mi lezie na nervy, popisat ho ako debila a potom si citat desiatky komentarov uplne neznamych ludi, ktori na neho kydaju. autorka, tebe to robi dobre? ked si mozes citat vsetky tie reakcie? mne by to teda nebolo prijemne, keby cudzie zeny kydali na mojho muza.
@janetinka27 mne to pripadá, že ho ani nemá rada. A on ju...ťažko povedať
@elizabet173 mne to tiez tak pripada
@autorka @anonym
Na jednej strane, ty by si sa ako citila, keby sa snazite a chces dieta a manzel sa zrazu zmyslí ze nechce a prestane s tebou spat? Ste spolu dost dlho, podla mna je normalne, ze chce dieta, ak ste isli do manzelstva s tym, ze ich chcete, a aj ste sa snazili, a zrazu taka otocka, mala si si to ujasnit a rozobrat to s nim este pred svadbou, lebo to mi nepride moc fér
A ohladom toho ze na IVF ide kopu penazí, cast hradí aj poistovna, a ak by si ozaj tuzila po dietati, tak by si pre to urobila vsetko, neviem no, ale mne by bolo prednejsie dieta ako peniaze, nehovorim, ze ma smat teraz nasilu dieta, ale ak ste sa snazili, isli do toho, tak to teraz nie je moc fer taketo zmyslanie, mozno ak by manzel na zaciatku vedel ze to tak bude, ani by ste sa nevzali
@janetinka27 prečítaj si reakcie zora a budeš vedieť odpoveď ....sám celý čas píše autorke, že má svoj voľný čas venovať mužovi a nie svojim záľubám a on svoj volný čas miesto ženy venuje MK, zoro je známa firma z pomaly každej diskusie na MK a zabudol sa v roku 1900, keď źeny mali len rodiť deti a starať sa o domácnosť
@lalenka33 ja tu chodim casto a viem, ze aj on tu chodi casto, ale nemam dovod na neho utocit. tento prispevok nie je o nom. on sa tu neprisiel stazovat ani pytat radu.
@janetinka27 a káže ti niekto na neho útočiť? Môj komentár tiež nebol o tebe a pre teba a riešiš ho. Diskusia je pokiaľ viem o diskutovaní. A diskutovať medzi sebou môžu všetci diskutujúci. Hádam mám právo sa slobodne vyjadriť k akémukoľvek komentáru. Trošku si protirečíš tým, že mne píšeš, že v diskusii nemusí mať každý názor ako ja a ty riešiš môj názor, ktorý je iný, ako tvoj.
@lalenka33 ja som ale neutocila na teba, ani na tvoje sukromie, ty ano. ale rob ako vies.
@kikuska3567
Ale ona s nim nechce mat dieta a ma na to skutocne zavazny dovod a tym je pasivna agresivita z jeho strany a snaha ju manipulovat, ovladat a urobit z nej nesvojpravnu hus. Proste jej muz ju nelubi. Muz ktory miluje svoju zenu, robi ju stastnou, podporuje ju v tom, co ma rada, co ju naplna a zena pri nom kvitne.
Ja si ani neviem predstavit, ze mne by zacal manzel hovorit do toho, ze chodim cvicit. Je mi uzasnou podporou, mojim najlepsim priatelom. Ja ho podporujem vo veciach, ktore jeho naplnaju.
Vola sa to laska, laska, ktora hladi na toho druheho, laska, ktora neobmedzuje, nemanipuluje...
V zdravych vztahoch obvykle partneri pestuju aj separatne konicky, maju aj vlastnych priatelov.
Mat dieta je velmi vazne rozhodnutie a ona nie je s tych nasich single mamiciek, co tu s kazdym priatelom si spravia deti a potom riesia, ze je to psychopat a agresor.
Pretancovala som vo folklórnom súbore 11 rokov, takže z to, že si sa k tomu rozhodla vrátiť v dospelosti, ťa úplne obdivujem a fandím ti. Postoj tvojho muža totálne nechápem, ani tú jeho posadnutosť dieťaťom, ako že sa máš sústrediť len na to, čo si chodiaca maternica, či čo? Ja som svojho času cvičila pilates, 2x týždenne, 5 rokov a fest ma to bavilo. Môj chlap bol doma a kŕmil, uspával (boli večer hodiny) nášho syna, potom syna aj dcéru. Potom som mala obdobie, že som chodievala pravidelne na masáže, často na 20.00, nie zriedka som prišla domov o 22.00. Chlap sa tak tešil, že mi je lepšie, že začal k tomu masérovi chodiť aj on až sme sa skamošili. Posledný rok som pravidelne chodila k fyzioterapeutov, niekedy 2x do týždňa, často večer na 19.00. Mala som dosť vážne problémy. Muž sa v čase, keď som tam bola staral o naše už 3deti. S fyzioterapeutom sme si tak sadli, že som skamošila aj s ním a so mnou aj môj chlap. Dosť som cvičila, lebo si to rehabka vyžadovala, tak sa môj muž pustil cvičiť so mnou. Môj muž zase veľa bicykluje, je to jeho relax a koníček, často chodí aj na pol dňa. Len sa dohodneme, aby som sa vedela zariadiť a poriešiť všetky deti. Preto mi tento postoj tvojho chlapa príde úplne mimo, lebo keď človeka niečo baví a venuje sa tomu, je to úplne super! Keby sa ja vrátim k tancovaniu, môj chlap by sedel v prvom rade s deckami na vystúpeniach a celý hrdý by ľuďom hovoril, že “aha, to je moja žena”.
@irusa
Tam nie je problem folklor ale jeho spravanie, obmedzovanie, manipulacia a kedze ona je dost inteligentna a vazi si seba samu, tak prirodzene sa brani tehotenstvu, ked ma vazne pochybnosti o partnerovi. Ak pred dietatom ju chce obmedzovat, nepodporuje ju, co bude ked budu mat deti? Bude to ovela horsie a on bude mat v rukach trumf, ktorym si ju priviaze k sebe.
Zena ma pri muzovi rast, kvitnut, nie byt ubita, smutna, deprimovana... ak miluje folklor, nech ho robi, ak on miluje cvicenie, nech ho robi a nech spolu komunikuju. Lenze on ju nevnima kao seberovnu partnerku, on je tzv. dedinsky sedlak, co potrebuje puťku domácu bez nazoru, bez konickou, bez kamaratok, bez vzdelania, bez tuzob...
@zmrzlinka2021 a to ti pride normalne sa dohodnut na dietati a zrazu ho nechciet a ten druhy nech sa s tym jednoducho zmieri ? To ostatne ohladom tanca s tym suhlasim aj s ostatnymi ze je v tom debil a nemam jej co do toho kecat a zasahovat, ale dalsia vec je ze sa takto zrazu zmyslí ze nechce dieta a nevie mozno sa to casom zmeni, a ak nie tak co? 8 rokov v prdeli a zacinat odznova ?
@kikuska3567 Ano, pride mi to ako normalne, lebo som zodpovedna a ked vidim ze z dotycneho sa vykluk manipulator, tak budem seba chranit a budem chranit aj to potencialne dieta.
To ma teraz mat dieta lebo sa dohodli? a potom plakat do vankusa, ze jej ublizuje? a ked sa jej niekto spyta, ci to nevidela pred dietatom reagovat "ale videla ale mali sme dohodu".
Ono problem a dost vazny je aj v tom, ze ak v takychto kravinach ju teraz buzeruje, bude to len horsie a horsie.
A zatial su manzelmi len 4 roky a ona ma 28. Bezne dnes zeny maju prve dieta 32-35, radsej pockat ako sa hrnut do niecoho "lebo dohoda" a potom odchadzat a zit na hranici biedy
@zmrzlinka2021 to je zaujímavé,no čo si vybrala to má....či ju niekto do takého vzťahu nútil ?
@irusa Netvrdim, ze nutil ani nevidime do ich vztahu od zaciatku, ale ona prirodzene citi, resp. ma strach s nim mat dieta, pretoze vnima tuto manipulaciu. Znacna cast zien sa zachova "pudovo" a ide do toho dietata, preto tu mame tolko rozbitych a znicenych zivotov, ale ona je realtivne pri zmysloch a chrani sa.
@zmrzlinka2021 no len trebalo by pohľad aj druhej strany....

Nuž netreba si vešať žiadneho ch*ja na krk a treba si užívať a žiť život naplno podla svojich predstáv v single móde.😉