icon

Manžel mi je neverný

helenalena
28. jan 2017

Smiali ste sa zo mňa, kvôli téme o kvapke na trenkách, ale nakoniec je to tak, je mi neverný, včera sa to prevalilo.
Baby ja neviem čo mám robiť, doteraz to bolo len možno a teraz keď je to tu, zrazilo má to na kolená.
Keby sme neboli manželia, keby sme nemali deti, keby som ho nelubila, bolo by to jasné, ale takto, chce sa mi nežit.

celasapremenim
29. jan 2017

@fatimuska scena ta akurat tak ponizi, nie jeho, treba vyjst stredom, dat mu na vychovu deti, pekne na striedavu starostlivost a zbavit sa ho

fatimuska
29. jan 2017

@celasapremenim on ju už ponížil tým ze ju podviedol

persica
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
29. jan 2017

@fatimuska nemusi sa zhadzovat aj sama pred nim ani pred nikym
co jej pomoze mu vyrabat scenu? na neho sa treba vysrat doslova, ak to neurobil prvy krat, ale necitam tuto diskusiu celu, nemam na to tolko casu
ak nie je sanca, ze to uz nezopakuje, co by musel byt konkretny velmi specificky pripad nevery, bohuzial nie je o co stat dalej

sibalka21
29. jan 2017

@fatimuska Ked mu spravi scenu, akurat sa strapni a bude za hysterku.... Kedze ona ho miluje a nevie bez neho zit, on je teraz ten, co rozhoduje o tom ako sa to vyvinie... Keby mu tam zacne hystercit a vrieskat po nom, asi by si rozmyslel, ci sa k nej vrati... Bohuzial, v tomto smere je on ten, co ma "eso v rukave" ...

nikanu
30. jan 2017

@helenalena neboj sa si silná žena a zvládneš to. Treba myslieť na deti, tie ťa veľmi ľúbia a určite ťa podporia. A ako si to zistila, že ťa podvádza naisto? Ja by som tiež nevedela čo mám robiť ale nič iné by mi neostávalo len sa stým vyrovnať☹

helenalena
autor
31. jan 2017

Ja nie som teatrálna furia ale ani nebudem ticho, nebudem robiť scény ale plakať áno, nie je to divadlo, ide mi to zo zlomeného srdca. Pokračuje to tak že sa dusuje že už mi v živote neublíži. Ja ale umieram zvedavostou, kto je tá žena. Nechce ale prezradiť, prečo ju chráni? Veď ma pozná, nešla by som jej robiť scény, tak potom k nej niečo cíti? Vraj nie, vraj sme len my, ale ako potom mohol má tak oklamať, chladnokrvne si ten večer s ňou naplánovať a mňa hlúpu nechať v Tom že je v práci, nadčas.

maciatkolulu
31. jan 2017

@helenalena nemas to lahke, nechcela by som byt v tvojej kozi....😢 ale len ty vies, ako to je medzi vami naozaj, preco ti muz zahol, ci to je vazne, ci nie, to musis tiez vycitit len ty, aj to ti verim, ze si zvedava, kto to je, ale radim ti - ser na to - vulgarne napisane, ale trefne, zameraj sa na to, ci si schopna zvladnut tuto situaciu, ci si uvedomujes, ze po mesiacoch snahy tvojho muza, pride opat rutina, ci si uvedomujes, ze budes stale v strehu a nepokoji, fuuuu, tazke, mne moj ex, dlho predlho zatlkal, ze je zamilovany do druhej, mozno by som nase manzelstvo zachranila, kebyze sa nechovam ako furia, ale nemalo by to vyznam v nasom pripade...

helenalena
autor
31. jan 2017

@maciatkolulu neviem ani ja čo buď, čo nás čaká, každá sms, každý telefonát, každé Idem tam a tam... Všetko bude podozrivé... Neviem ako toto zvládnem.

katkati
Autor odpoveď zmazal
fatimuska
1. feb 2017

@persica tak ja by som sa cítila velmi ponížena, keby mi to spravil,ale.ak jej to má pomoct,poznat celú pravdu a nie len dohady a byť v neistote,tak nech to vie raz a navzdy

alexandraalexandrova
1. feb 2017

@celasapremenim neda sa tu zovseobecnovat, su ludia, ktori proste potrebuju odpovede na to aby sa s niecim mohli vyrovnat, inak to nedokazu. Sama som taka, kym nepoznam detaily, nedokazem sa cez to preniest..ked viem co ako, kde kedy a s kym, to prave nastartuje ten proces spracovavania, ked neviem budem si domyslat donekonecna aj to co nebolo a vytvarat si v hlave tie najhorsie alternativy. A tiez chlapovi by som neodpustila ze chrani tu druhu pred mojim hnevom, ze ku mne nie je uprimny kvoli nej...takze nie je to rovnako u kazdej, sme take aj ine. Ked zakladatelka odpovede potrebuje, tak ich proste potrebuje. Ak ich nedostane, jej fantazia zacne pracovat a vykonstruuje aj to co nebolo a to je ovela horsie..to uz ozaj zruinuje cely vztah. Ked sa cosi taketo stane vo vztahu, mali by si to ti dvaka vydiskutovat do detailov, nielen to ako a s kym sa to stalo ale hlavne to PRECO sa to stalo a ci ma zmysel vobec skusat ostat spolu alebo je nejalepsie sa rozist...

moonlight1210
1. feb 2017

@helenalena
myslim, ze ta nestastna kvapka na trenkách uz bola len vrchol ladovca, ked si mala uz kopec iných indicii, ze sa nieco deje. preto si riesila uz kazdy detail, co sa v poslednej dobe zmenil. aj ked to vtedy vyznelo vazne smiesne, ze dedukujes neveru z kvapky v trenkach.

a chapem, ze chces tu zenu poznat a chapem, ze tvoj hnev rastie, ked citis, ze ju chrani, akoby bola dolezity poklad. ze vlastne sice si sype popol na hlavu, ale zaroven akoby ona bola stale dolezitejsia nez ty.

na druhej strane - co ak je to niekto, pri kom ta poznanie pravdy vazne hlboko zasiahne a radsej by si to nikdy nevedela?
blizka kamoska, ktorej v týchto dnoch chodis plakat na plece a utesuje ta, a ktora o tebe vie prve posledne, aj to co manzel nie. alebo svagrina, zena tvojho brata, s ktorou mas vyborny kamaratsky vztah. alebo vlastna sestra. alebo tvoja sefka (das vypoved? alebo budes chodit do prace a nicit sa tym, ze je tam aj ona a este ju musis posluchat a jednat s nou slusne?). pubertalna kamoska tvojej dcery, co k vam chodieva a veselo ta zdravi: dobry, teta. alebo zena, s ktorou mas naopak velmi zly vztah pre nieco, nieco ako tvoja nepriatelka.

nehovorim, ze mas taku kamosku, ani svagrinu, ani sefku - ale moze tu zenu tajit, lebo vlastne ti nechce este viac ublizit. lebo je to niekto, co by ta polozilo, keby si vedela kto.

marina24
1. feb 2017

a spal s nou,ci nie ???

cmeliak87
1. feb 2017

@marina24 je to zjavné z kontextu

celasapremenim
2. feb 2017

@alexandraalexandrova odpovede na vsetko, nemate pravdu, ak idete do toho s tym, ze chcete zachranit vztah, nemaju sa davat podrobne odpovede podvadzanemu partnerovi, podnecuje to jeho ziarlivost, nic to neriesi, iba prehlbuje jeho utrpenie, vztah sa da uchranit len tak, ze sa na danu temu hodi tabu a obaja partneri znovubuduju doveru
samozrejme, toto je v pripade, ze nevernik nezneuziva situaciu, ze podvadzany vie, ze nie je typ, ktory podvadza a stalo sa to vynimocne....
ak chcu vztah zachranit je napr. velmi dobre vyhladat pomoc DOBREHO vztahoveho psychologa....
pardon nemam cely prispevok precitany, mam doma dnes rusno :D

preco sa co stalo sa da prediskutovat aj bez konkretnych podrobnosti o podvode, nevidim dovod mysliet si, ze partner niekoho chrani, aj to bola vynimocna zalezitost
ale ak sa pozriete na taky pripad, zeby bol zamilovany do zeny, s ktorou podviedol, tak tym padom by sa do toho nemalo zaparat, ak sa totiz rozhodol, ze zotrva v starom vztahu, aj toto si dokaze vo svojej mysli obmedzit a pracovat s tym v prospech manzelky, alebo teda druzky jedine tak, ak to nebude rozoberane
ak to bude rozoberane, vycitane, je velky predpoklad na nezdar ochranit ten povodny vztah
ak su tam deti, stoji to za to, je potrebne si uvedomit, ze mnoho tychto epizod sa stava z osialu a vela tychto tzv. lasok, ak by aj bol zamilovany, nie je trvalych
ved kolko strasne sialene hlbokych lasok praveze stroskota pri beznom zivote, vacsiu vahu ma trvaly vztah, ktory si presiel fazami, ma zazitky a spomienky a deti...stoji to za to sanovat, ak teda nehovorime o nejakych velmi povrchnych ludoch, ktorym je vsetko jedno, lebo ludia su rozni

matvejkovamimushka
2. feb 2017

Poznám manželský pár, ktorý sa rozviedol kvôli nevere, veľmi tým trpeli hlavne deti a samozrejme manželka, muž odišiel za milenkou, desať rokov žil s milenkou a staral sa o jej syna a po desiatich rokoch,kedy sa z toho exmanzelka konečne spamätala a bola zrelá na nový vzťah, jej jedného pekného dňa zaklopal na dvere a vrátil sa. Doteraz neviem pochopiť, ako sa cez to všetko preniesli

matvejkovamimushka
2. feb 2017

A nakoniec sa druhýkrát vzali. Tým som chcela len povedať, že život je nevyspytateľný a žiadna šablóna neexistuje, a preto nehľadaj odpovede tu, ale skôr v sebe a pri uprimnom rozhovore s manželom, ale hlavne mysli na seba, a to, čo chceš ty. Deti raz budú mať vlastných partnerov a síce ich takáto životná situácia poznačí, určite to časom pochopia, ale ty sa budeš zozierat celý život, ak sa nerozhodnes podľa seba

alaguema
2. feb 2017

@helenalena ty máš zlomené hlavne ego, nie srdce. To si treba uvedomiť ako prvé a uvidíš veci triezvejšie. Ľuďom sa stávajú oveľa, oveľa horšie veci ako nevera. Keby nám na hlavu padali bomby, zabudla by si na to v prvej sekunde. Skús to tak brať.
No a to vyplakávanie...Zatiaľ ten tvoj plač funguje, utvrdzuje ho v pocite viny. Ale ak budeš vyplakávať celé mesiace, stane sa voči tomu imúnny a čo ďalej? Ak chceš manželstvo zachrániť, musíš sa cez to vedieť preniesť. Inak vás čaká rozvod.

celasapremenim
2. feb 2017

@matvejkovamimushka toto je velmi vynimocne a super ze to je

celasapremenim
2. feb 2017

@alaguema
presne takto to vnimam aj ja, fakt .....triezvo jednoducho
mne sa take nestalo a dufam, ze nie, len rada citam...a mam nazor, ze toho partnera navlastnime, stat sa v zivote moze hocico...toho plzaka napr., mam rada biologiu a psychologiu a vsetko siroko okolo aj s vyzivou atd., ono su to puzzle v podstate vsetko, vsetko ti sadne a co chces, to pouzijes, da sa to, treba mysliet na tie podstatne veci

celasapremenim
2. feb 2017

@matvejkovamimushka a nebol tam zaklad, ze nemal kde byvat? :D

matvejkovamimushka
2. feb 2017

@celasapremenim teraz myslíš vtedy, keď sa vrátil od milenky? Nikdy som sa ich na to nepýtala, úprimne povedané, toto riešenie je síce neobvyklé, ale je to ich súkromie. Ja mam skúsenosť s neverou u bývalého priateľa a viem, ako to bolí a aj to, že snaha o zachovanie takého vzťahu u mňa nevyšla - už som nikdy nenadobudla naspäť dôveru ( a to sa jednalo o patologickeho klamara a nevernika - viem, že to robil aj ženám predo mnou, tie po mne má už netrápia). Myslela som si, že už žiadnemu mužovi veriť nebudem a teraz mam skvelého manžela a čakáme druhé bábo. Nič nie je také zlé, ako sa nám na prvý pohľad zdá. Držím palce zakladatelke témy, aby sa správne rozhodla

alaguema
2. feb 2017

@celasapremenim veď ale ono to naozaj nie je taká tragédia, ako to zvyknú ženy prežívať. Najviac trpí urazená hrdosť a narušený pocit istoty a vlastníctva. Kde je v tom srdce? Nikde. Keby to skutočne precítila srdcom, bola by po chvíľke vďačná, že je to "len" to. Že je rada, že ten muž žije a je zdravý, že sú zdravé ich deti, že tu žijeme relatívne pokojne a spokojne 🙂

stanulienkat
2. feb 2017

@matvejkovamimushka po 10 rokoch by som ho poslala do p...

matvejkovamimushka
2. feb 2017

@stanulienkat aj ja a ver, že deti o neho nemali vôbec žiadny záujem,keď.sa vrátil

obsadenemeno
2. feb 2017

@matvejkovamimushka tak v pripade, o ktorom pises si myslim, ze ta manzelka to teda urcite vysporiadane v sebe nemala, ked sa k nemu vratila......... a urcite nebola pripravena na novy vztah.
Ale ako sa vravi, v jej pripade trpezlivost priniesla ruze....alebo uz opadany zoschnuty kvet....???? 😉

alexandraalexandrova
2. feb 2017

@celasapremenim nesuhlasim. Stale tu vychadzas z toho ako by si to riesila, ako to vnimas, ty..ale uvedom si, ze sme rozni ludia a veci vnimame rozne. Osobne by som nechcela zachranit vztah s niekym kto ku mne nie je uprimny a nepovie mi tie detaily. To by som rovno koncila. Vo vztahu ma byt dovera to je prvorade aby malo zmysel v nom ostavat a kde je dovera tam nema co hladat mlcania a tabu. To je len strkanie hlavy do piesku. A tiez nemas pravdu ze takto sa vztah zachranit neda. Da. Velmi zalezi od tych ludi, ktori v tom vztahu ziju, od toho ako to oni vnimaju, ci im vyhovuje nevediet a zabudnut, alebo potrebuju tie detaily, aby si to mohli v hlave urovnat. Stalo sa mojej dobrej kamoske, chlap ju podviedol, mali rocnu dceru vtedy. On jej o tom povedal, ona sa pytala na detaily, povedal jej vsetko uprimne, nic nezatajil. Niesla to tazko, ale bez tych odpovedi by asi rovno zobrala dceru a odisla by. Takto si tie odpovede vypocula, zurila, kricala niekolko tyzdnov, ale nakoniec to prave vdaka tomu ze sa mohla vykricat a vyzurit prekonala, predychala a ostali spolu. Odvtedy preslo 8 rokov a su stale spolu, maju sa radi, su spokojni, maju uz aj druhe dieta. Z tohto prikladu vidis ze sa neda zobseobecnovat, Nie kazda sa s neverou vyrovava podla tvojho vzorca. Sme rozne. Tvoja teoria plati mozno pre teba, ale to neznamena ze plati pre kazdu...

matvejkovamimushka
2. feb 2017

@obsadenemeno vravím, ja sa v tom nesprtam, je to ich život, napísala som to z pohľadu, ako som to videla, a tiež preto, aby zakladateľka témy videla, ako sa cesty môžu rozísť a znovu zísť, všetko je o našich rozhodnutiach

celasapremenim
2. feb 2017

@matvejkovamimushka tak to verim, ze aj inak k tomu pristupis s touto vedomostou, ze to nie je u toho partnera prvy krat a este teda nie je to manzel....si clovek inak vazi potom niekoho normalneho zejo