icon

Manžel mi nechce dať podiel z daňového bonusu

26. apr 2025

Ako to teda je ? Minulý rok som bola do októbra na RD a potom upsvar. Tak si manžel uplatnil daňový bonus na naše dve deti (do 5 rokov) a na mňa. Vrátili mu cez 1000€ a on mi nechce dať ani cent z toho? To mu vrátili niečo aj za mňa.? Dokladal aj odomňa papiere.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2025

Si dospela? Tak sa tak chovaj. Ty nemas byt zavisla ani na matke, ani na manzelovi. Ak si, tak si nemala mat deti.

autor
26. apr 2025
@dskjhfdlkdjhl

Si dospela? Tak sa tak chovaj. Ty nemas byt zavisla ani na matke, ani na manzelovi. Ak si, tak si nemala mat deti.

@dskjhfdlkdjhl keď napíšem že teda nemala som mať deti, zmení sa tým niečo?

luccija
26. apr 2025

Nemôžeš pri probléme rozmýšľať ako utiecť k mame.Nepises akú máš podporu, ale doteraz z rodicaku si tiež platila stravu, oblečenie?
Tak sa nedoprosuj časti bonusu vyčerpaj podporu a choď do práce.S takýmto chlapom čo delí moje, tvoje a ste manželia tá nečaká nič dobré.Kolko je ta réžia za byt a energie...možno si chlap mysli, že platí dosť hypo, benzín, zo stravy....tu ťažko prídeš na nejaký kompromis.Nie, že on si šetrí a tebe nedostáva nič.Treba to preratat každy dá alikvotnu časť a nech vám každému niečo zostane, keď už nemáte spoločnú kasu

autor
26. apr 2025

Vychádza mi z toho to že môžem ísť do azylového domu a mojej matke vôbec nebude prekážať že jej dcéra a jej vnúčatá bývajú v azylaku zatiaľ čo ona je sama na rodinnom dome.

autor
26. apr 2025
@luccija

Nemôžeš pri probléme rozmýšľať ako utiecť k mame.Nepises akú máš podporu, ale doteraz z rodicaku si tiež platila stravu, oblečenie?
Tak sa nedoprosuj časti bonusu vyčerpaj podporu a choď do práce.S takýmto chlapom čo delí moje, tvoje a ste manželia tá nečaká nič dobré.Kolko je ta réžia za byt a energie...možno si chlap mysli, že platí dosť hypo, benzín, zo stravy....tu ťažko prídeš na nejaký kompromis.Nie, že on si šetrí a tebe nedostáva nič.Treba to preratat každy dá alikvotnu časť a nech vám každému niečo zostane, keď už nemáte spoločnú kasu

@luccija nie je s ním reč,ak kompromis tak opäť len z mojej strany. Keď nie je po jeho nie je nijak

earlgrey
26. apr 2025

A prečo neodpovedáš ako to bolo pred manželstvom a deťmi?

minenkaa
26. apr 2025

Ešte raz výbav si vyzivne,nemusis sa rozvádzať

deedol
26. apr 2025

neposlusna?
autorka, vygoogli si ekonomicke tyranie, ty si ekonomicky tyrana zena, nie neposlusna.

bud budes cely zivot trpiet a ako bonus das zly vzor do zivota aj detom, alebo date s muzom vazny rozhovor, ze takto to nepojde, a dohodnete ine fungovanie. ak sa s nim neda dohodnut, tak by som sa poradila s pravnikom.

gabrielkaa
26. apr 2025

Smutne je, že otec deti sa k tomu takto stavia, všetko na polovicu. Veď keď ste si zakladali rodinu, tak musel byt pripravený na to, že bude musieť nejakú dobu “ťahať domácnosť sám” sa dá povedať. Veď rodičovský príspevok alebo materská nestačí… my sme mali spoločné peniaze. Evidentne ja som do rozpočtu prikladala menej, ale tak sa na to nikdy nepozeral. Veď som porodila dieťa, ktorého on je otcom. veď to je už smiešne aká je doba. Tomu sa hovorí aj v dobrom aj v zlom…. Niektorí muži dávajú pekne pocítiť takto oslabenú pozíciu ženy. Súčasnej dobe, keby zena chcela mať našetrené tak aby sa mohla starať o dieťa sama na materskej alebo teda dávať polovicu dmužovi by potrebovala kopec peňazí … Sa ani nečudujem že ženy rodia tak neskoro, nie ako 20 - 30 rokov dozadu, alebo na nebodaj za komunizmu. Byty v lokalite kde sa bývam sú pekne drahé, A človek nemá šancu na to aby si ho kúpil, musí ist do hypotéky a aj tu v mnohých prípadoch tu nedostaneš. Žena sa vzdáva kariérneho rastu a tým aj adekvátnych zárobkov….

autor
26. apr 2025
@earlgrey

A prečo neodpovedáš ako to bolo pred manželstvom a deťmi?

@earlgrey tiež sme mali každý svoje, plus ja som aj finančne pomáhala matke s nákupmi alebo doplácala jej na splátky, pretože v tom období jej skončila fixácia a nevychádzala. Po svadbe som jej už nepomáhala finančne už mi za to manžel dohováral

jaond19
26. apr 2025

Minuly rok som bola na RD, tiez si muz na mna uplatnil nčzd, dakych 900€ to bolo, plus pobera DB mesacne, vsetko mi automaticky hned posiela na ucet, ziadne ze musim si pytat, vidi ze mam pod palcom celu domacnost, deti su oblecene, chladnicka stale plna.... nikdy mi nepovie ze nedam ti, aj keby si mal ist pozicat, povie mi ze je to jeho starost, len nech mne nechyba.... ak by som mala zazit co i len jedenkrat to, co si tu popísala, hned teraz pisem navrh na vyzivne a s takym ch*ujom sa rozvediem. Vy nedrzite spolu, nie ste rodina, iba na papieri. On ta ma za hovno a pockaj este ked budes musiet chodit do prace. Vsetko budes tahat, este aj detom platit. DB si das ale potom napisat na seba.

gabrielkaa
26. apr 2025

“Pekne” od mamy že sa ti takto otočila chrbtom. Vďaka bohu za mojich rodičov. Tam mám stále dvere otvorené …

natalka13
26. apr 2025

že som drzá tak si nezaslúžim peniaze= že nie som až tak submisivna ako by si on predstavoval

No coment. Moja je mi ta luto, v prvom rade vybav si vyzivne, eonomickectyranie je trestny cin. Byvate kde?
Tvoja matka je tie teda vyhra. Mna by este aj svojra vzala pod ochranne kridla ak by som potrebovala.

gabrielkaa
26. apr 2025
@jaond19

Minuly rok som bola na RD, tiez si muz na mna uplatnil nčzd, dakych 900€ to bolo, plus pobera DB mesacne, vsetko mi automaticky hned posiela na ucet, ziadne ze musim si pytat, vidi ze mam pod palcom celu domacnost, deti su oblecene, chladnicka stale plna.... nikdy mi nepovie ze nedam ti, aj keby si mal ist pozicat, povie mi ze je to jeho starost, len nech mne nechyba.... ak by som mala zazit co i len jedenkrat to, co si tu popísala, hned teraz pisem navrh na vyzivne a s takym ch*ujom sa rozvediem. Vy nedrzite spolu, nie ste rodina, iba na papieri. On ta ma za hovno a pockaj este ked budes musiet chodit do prace. Vsetko budes tahat, este aj detom platit. DB si das ale potom napisat na seba.

@jaond19 tak nejako to fungovalo u nás ….

pleja
26. apr 2025

Znova a znova ten istý problém...Hospodárime samostatne od začiatku... a potom vznikajú takéto situácie. Taký slovný a iný preplesk by odo mňa dostal, že by si to nedal za klobúk. Začala by som mu účtovať pranie a varenie a starostlivosť o domácnosť. A medzitým by som si podala žiadosť o výživné, nech sa pánko spamätá. Len tak mimochodom peniaze v manželstve sú spoločné bez ohľadu na to kto ich zarobí - zo zákona, aj tie na akože "bočných" účtoch. Už sa baby spamätajte a otestujte si mužov kým si ich vezmete...

bielasovicka
26. apr 2025

Ze neposlušná 🤦🏼‍♀️

crazy_cat_lady
26. apr 2025

Vybav si cim skor pracu, aby si si nasetrila a mohla odist. A potom ries rozvod a alimenty

earlgrey
26. apr 2025

@autorka
Tak vlastne sa nič nezmenilo...manželstvom a deťmi...no smutné

pleja
26. apr 2025
@crazy_cat_lady

Vybav si cim skor pracu, aby si si nasetrila a mohla odist. A potom ries rozvod a alimenty

@crazy_cat_lady Naopak, výživné čím skôr žiadať. Má na to právo. nech sa poradí s právnikom.

deedol
26. apr 2025

Autorka, prosim, odkial si?

lenkalienka321
26. apr 2025

Môj manžel dostáva bonus stále, ale u Vás je zrejmé iný problém, a to, že ty nemáš dosť peňazí na účte. Ja som teda od manžela nikdy bonus nepýtala, ale keby som nutné peniaze potrebovala, tak by to nemal byť problém. Druhá vec je, na čo tie peniaze potrebujes. Keď na Gucci kabelku, tak sa mu nečudujem. Keď bežné nákupy, tak by ti jednoznačne mal dať peniaze. Celkovo si myslím, že na to, aby sme vedeli zhodnotiť tvoju situáciu, máme dosť málo informácií a tiež platí ( takmer vždy), že každá minca má dve strany.

aurora33
26. apr 2025

Si submisivna a ekonomicky týraná a tvoj manzel je debil.

autor
26. apr 2025
@lenkalienka321

Môj manžel dostáva bonus stále, ale u Vás je zrejmé iný problém, a to, že ty nemáš dosť peňazí na účte. Ja som teda od manžela nikdy bonus nepýtala, ale keby som nutné peniaze potrebovala, tak by to nemal byť problém. Druhá vec je, na čo tie peniaze potrebujes. Keď na Gucci kabelku, tak sa mu nečudujem. Keď bežné nákupy, tak by ti jednoznačne mal dať peniaze. Celkovo si myslím, že na to, aby sme vedeli zhodnotiť tvoju situáciu, máme dosť málo informácií a tiež platí ( takmer vždy), že každá minca má dve strany.

@lenkalienka321 že guci kabelku 😔 nie, nepotrpim si na materiálmi. Mám dve kabelky z takka a to mi stačí

luccija
26. apr 2025

Ale zase nemôžeš citovo vydierať mamu, že nemáš kde ísť bývať.Ako by to vyzeralo, keby si každý spravil deti a utiekol k rodičom.koho je byt kde bývate?

autor
26. apr 2025
@luccija

Ale zase nemôžeš citovo vydierať mamu, že nemáš kde ísť bývať.Ako by to vyzeralo, keby si každý spravil deti a utiekol k rodičom.koho je byt kde bývate?

@luccija nevydieram ale strašne ma to serie mrzí a všetko dokopy podpisuje sa to na mne psychicky

crazy_cat_lady
26. apr 2025

Autorka a aky bol manzel predtym? Napriklad pri prvom dietati?

autor
26. apr 2025
@crazy_cat_lady

Autorka a aky bol manzel predtym? Napriklad pri prvom dietati?

@crazy_cat_lady fungovali sme tak od sameho začiatku. Keď sa nič nekazilo tak to vcelku fungovalo. Keď prišiel problém vtedy sa vždy manžel ukázal

minenkaa
26. apr 2025

Preco nenechal mužovi deti a ty si nejdes hľadať robotu a bývanie

crazy_cat_lady
26. apr 2025

Naco si si s nim spravila druhe dieta, ked si videla, aky je? Najdi si pracu, financne sa osamostnani a potom ries dalej..

sandria
26. apr 2025

Mala by si sa ísť poradiť s právnikom aké máš možnosti, pripadne keď požiadaš o rozvod tak môžeš dať predbežne opatrenie na výživné na deti. Nájdi si prácu, daňový bonus daj na seba v tom majú matky prednosť a šetri si peniaze na nájom. Pripadne ak máte s mužom nehnuteľnosť v BSM tak sa bude musieť s tebou po rozvode vyrovnať.