Manžel mi nedáva priestor prejaviť sa
Obaja s muzom sme komunikativne priatelske typy. Ja sa zacinam konecne po MD socializovat a vsimla som si,ze moj muz,ked sa s niekym rozpravame mi vkuse skoci do reci,vkuse dopoveda za mna,stale ma ku kazdej,aj zenskej teme co povedat.Jednoducho ma odstrihne a neda mi priestor.Necitim sa byt malo asertivna,ani nechcem na neho ziarlit,len proste mam pocit,ze "je ho obcas" vela,len keca a keca.
@gastankaa Mna zaujalo to, ze sa zacinas po MD socializovat. Ty si sa pocas MD stranila ludi? Ja napr. mam pocit, ze som sa pocas MD socializovala este viac ako pred, ci po, tak toto ma prekvapilo. Inak, mozno by som mu dala "ochutnat" jeho medicinu a tiez by som mu obcas skocila do reci, tak jemne a mozno mu docvakne.
@dskjhfdlkdjhl samozrejme,ze pocas MD som nebola zatvorena doma,ale teraz uz sme viac s dospelymi kamosmi bez deti na pivku,alebo tak,ze mas viac casu a priestoru sa porozpravat
Ved ho nenechajte rozpravat, normalne mu skoc do reci a rozpravajte sa vy. Slusne neslusne... niekedy jedina cesta ako sa dostat k slovu je proste si ho vydobit :D
to akoby si o mojom kolegovi hovorila, to su proste take typy ludi.. najmudrejsi, vsetko vie a citi sa sa ovela mudrejsi ako ostatni, tak to musi dat najavo.
ja som mala takehoto partnera, chvalabohu uz je ex. okrem inych kvalitnych poruch robil presne toto. Vsetko komentoval, vsetkym rozdaval rady, na vsetko mal patent. Paneboze ake to bolo nesmierne otravne. Ludia sa s nami prestali stretavat, nikto k nam nechcel prist na navstevu.
U neho to bolo sucastou narcistickej poruchy.
Kazdopadne by som to nebrala osobne, predpokladam, ze sa tak sprava vzdy a vsade a pri kazdom.
Mala som takého, bola to veru katastrofa, taky vsevedko, všade bol, všetko vie, všetkému rozumie, aj keď len drobnú poznamku niekto povedal, on všetko vysvetloval, pozerať film bolo s nim nemožné, lebo neustále komentoval dej, hovoril mi, čo bude nasledovať, keď som ho upozornila, že chcem počúvať dej a nie jeho, tak isto sa do krvi urazil, kričal, reval, že on len dobre chce, aby som to pochopila.Len on bol ten najmúdrejší, a keď začal s bylinkami a výživový mi doplnkami, už to liezlo ozaj na nervy. Proste bol otravny aj v spoločnosti, postupne nikto ho nechcel pocuvat. Sú proste take typy, samolubi a radi sa počúvajú, aj keď melu hlúposti
@gastankaa moj je tiez taky isty a.uz ked.skoci niekomu do reci takmmu skocim ja a poviem nech necha laskavo dohovorit druheho. Ak sa urazi obvas ale je mi to jedno.
Pomôže byť len bojovná a nie asertivna. XD Áno, skoč mu do reči ty. Rob veci po svojom. Oznam, že prišla kamoška na kávu k tebe a nie k vám či jemu a nepustí ho do izby, kde sedíte alebo v čase, keď ma niečo iné. Jasné dávaj najavo, kde sú hranice..ak sa jedná o teba a tvoju pohodu a nie, že ho ideš meniť, lebo sa ti to nepáči. To sú dve odlišné veci.
@kvetinka75 aj moj je taky 😂 tiez mu musim dakdy dat po paprci nech je ticho ze aj ostatni chcu nieco povedať 😂 najviac sa mi paci ked mu ja nieco hovorim tak ma ohuci ze nerozoravam k veci nech to skráti, ale za to on vie jednu hiatorku rozprávať kazdy den dookola ako prvykrat 🤷🏼♀️🤦♀️ ale mne to nevadi, nerobi zo seba múdreho vsadesombol všetkosomvidel... Len jento extrovert co rad rozprava 🙂
a este milujem,ked doma ja poviem napriklad nieci vtipne,alebo mudre....a potom v spolocnosti to on vytrusi zo seba,ako jeho vtip....
ja by som nemohla mat takeho chlapa, ja si normalne vecer a cez vikend musim od toho kolegu oddychnut, lebo to je uz fakt cez niekedy. uz som nie raz povedala, ze ak sa takto sprava aj doma, tak dovi dopo... najmudrejsi, vsetci ostatni su blbi a nedajboze, aby mal niekto iny pravdu, tak ho zhodi. ku vsetkemu ma co povedat a ked chyti temu, aj pol hodinu sa nezastavi, co na tom, ze ho uz ani nik nepocuva, hlavne, ze si masiruje ego... samoluby typ, rad sa pocuva a vtipny musi byt za kazdu cenu, aj ked je trapny. ale su typy, co takychto ludi "zeru", co som si vsimla. 😀
@laguna28 presne, mna sa niekto pride nieco opytat a on sa postavi a odpoveda za mna, ale nie strucne, ale obsirne ako na prednaske a chrochta si vo svojej dokonalosti. a ked chcem nieco povedat, tak zvysi hlas, aby ma prehlusil... nonsens. ja ho potom za to slusne zglbem, ale nabuduce to urobi opat. proste musi byt vzdy najmudrejsi. dnes napr. zahlasil, ze by sme to tu bez neho mohli zabalit a ked niekomu nieco poradi, tak ma okolo toho reci ako koza bobkov a da mu najavo, ze ako je mozne, ze to nevie. ale ak nieco nevie on, tak to je v pohode...
a on bol taky aj pred sobasom?

Uz som mu to povedala,tak sa urazil,ci si ma pytat povolenie nieco povedat.
Ale tak,pride mi kamoska,sadne k nam a dava jej rady k porodu,je tehotna....a nevie,kedy prestat,Vsetkych u nas zdrziava tymto kvakanim, s kazdym sa zahovori je to na nervy, hoci ma asi mnohe nepochopite
Celkovo mam pocit,ze vzdy musi byt on stredobod pozornosti a ja uz ako nekompetentna neviem ani vetu povedat,aby ju nedoplnil a nerozvijal az do nebies