Manžel mi povedal, že nič nerobím
Ahojte. Som na RD s ročným synom. Mám manžela, malému je super otec, vie sa s ním zahrať, majú spolu dobrý vzťah. Dnes večer mi manžel povedal že ja okrem starostlivosti o syna nič nerobím.. a že aj tá starostlivosť o syna nie je nič závratné, lebo že veď vidí cez víkend keď nie je v práci, že je to v pohode. Vie ho prebaliť, nakŕmiť, ale napr to jedlo synovi pripravujem len ja. On v podstate ani nevie co syn poriadne je. Tak sa mu to zdá asi moc jednoduché.
Ja vlastne ani neviem co čakám, ale veľmi ma to zranilo😔
pritom som prvorodička a synček je dosť náročný už od mala, hlavne pri mne sa tak javí, pri ňom je často kľudnejší - asi za to, že on nemá cici 🙈
A keď mi toto povedal.. proste ma to položilo.. tak som mu povedala že teda od zajtra naozaj nič nebudem robiť. Neviem či som dobre zareagovala ale fakt mám chuť úplne rezignovať😒
mam kamarata -pracuje 12stky aby jeho rodina mala vsetko ... pride domov berie malu von alebo nsa s nou hra ,, vikendy s nou travi cele plus vari upratuje aby sin zena oddychla.. ona v podstate nic nerobi .. on sa naje v praci takze len vecera v byte a neupratuje kazdy den ... kedze chodim domov raz za rok nestacila som sa cudovat ako zostarol -zniceny unaveny ... ale nepovedal na zenu nic zle ... a prekvapenie bolo ked som ju nasla na konovi s podobnou temou ako je strasne unavena a kolko toho ma a muz jej nepomoze ... pritom vlasy nechty a podobne musi byt selficka na kavicke s kamoskami... a potom kde je pravda .. jeho poznam od mala neublizil by ani muche a naozaj starostlivy ...
@luccija ja neviem co tým myslel, ja som to ani ďalej nerozvíjala lebo mne sa hneď nahrnuli slzy do očí. Proste mi povedal že ja sa len starám o syna a periem (ostatné činnosti z domácnosti asi nezahrnul len do mojej réžie preto že si ich zvykneme deliť - napr cez víkend upratovanie a varenie) a on chodí do prace, na nákupy (chodí sa cca raz do týždňa na veľký nákup, ak je to cez víkend tak ideme spolu, niekedy to vyjde cez týždeň a vtedy ide on, lebo máme len jedno auto a ide na nákup hneď z práce), keď príde z práce tak sa ide hrať so synom.
Muz nie je dostatocne dobry otec, ked nevie ocenit manzelku a matku svojich deti.
Ja sa niekedy sama neocenujem tak, ako to robi moj muz. Stale si myslim, ze mohlo by to byt aj lepsie, som proste perfekcionistka a niekedy zasnem, ako to vidi on. Naozaj, ak je trochu chlap pri zmysloch a ostane s dietatom sam, tak pochopi, co vsetko to obnasa. Moj si to uz vynasobi x3, kedze mame 3 deti. Kolkokrat ja pridem domov a sice, deti su spokojne, hraju sa, prebalene, najedene a tak, ale v kuchyni vybuch, pradlo nevyvesene z pracky a tak. Matky ako keby mali 3 pary ruk a chlapom sa to zda malo, resp. "NIC"? Manzelia maju byt partnermi - podporit jeden druheho a nie si vyhadzovat na oci a dokazovat, kto robi toho "viac". Je to spolocna rodina a robime to pre nas a spolu. Dufam, ze toto naucim svojich 2 synov aj dceru.
Tak začni nič nerobiť a hneď sa zbadá... Ale nie den dva, nech nemá navareme, oprane, ozehlene.... A keď bude mať pripomienky tak povedz, ze Samo Sato šiel na dovolenku
Moj muz toto povedal dvakrat. A povedal to aj pri prvom a aj pri druhom dietati. Ja uz akoze take prestavam riesit, lebo chlapi maju velke reci. Ale vyskusal si byt s detmi a povedal ze on by s nimi nebol sam nikdy😃 dva dni a bol polozeny. Takze nech si to vyskusa a domachruje
Tak ked s tym je okey, naozaj zacni riesit navrat do prace, nech si to teda realne vyskusa aspon na par mesiacov. Ja by som to vyuzila.
Ja som v tomto asi naozaj hrozna, ale vážne by som pouvažovala nad tym kedy ho zhodim podobne pri najbližšej príležitosti.. ja viem, nič sa tým nevyrieši, ale jednoducho by som nedokázala pripustiť, že si dovoľuje mať takéto poznámky..ja nepíšem, aby si to urobila, len ja som taká,mozno zbytočne konfliktna a vzťahovacna..? Možno.. ale moja hrdosť mi naozaj nedovoluje, aby som toto nechala len tak bez odozvy.
@heidy222 jemu sa nechce ráno vstávať do práce, to mi závidí, že ja nemusím a ešte si aj môžem pospať počas dňa s malým (nikdy počas jeho denného spánku nespím ale to mu môžem asi zbytočne vysvetľovať). Ja nechcem ísť do práce lebo som si myslela že sme s tým v pohode, že on chodí do práce a ja som doma s malým, ale zjavne to po dnešku tak nie je… ja vyslovene uznanie nepotrebujem, nikdy som si ho ani nevyžadovala ale proste tiež aby mi povedal že to čo robím je v podstate nič.. to je už silná káva. A on paradoxne uznanie odo mňa za to čo pre nás robí dostal pred pár dňami, keď som mu spolu so srdiečkami poslala článok kde jedna žena na MD písala svojmu manželovi, aké “maličkosti” čo pre nich on robí ju robia šťastnou a oceňuje ich. Ja som sa s tým tiež stotožnila. A jemu to asi veľmi pohladkalo ego alebo ja neviem??
@ropucha6 je s tým Okej v podstate len v rečiach si myslím.. z práce by on teraz neodišiel, čaká ho povýšenie. A mne skončila zmluva počas MD, čiže sa nemám kam vrátiť a musela by som hladat prácu.
@nevenka tak tak.. nikdy som to nebrala ako preteky kto čo robí alebo kto toho robí viac.. sme predsa rodina. Práve preto ma to tak zranilo čo povedal. A to že sa po práci venuje svojmu synovi, to mi príde tiež normálne a nie ako niečo vidíš ja ti teraz pomáham a to som bol v práci. Však je to aj jeho syn, nie len môj.
Nuz ked realne nevyskusa, ostane pri blbych reciach. Moj manzel vie, ze ho to caka, takze reci zatial nema 🙂
Kazdy potrebuje lasku.
A ty tiez. A aj ju citit od neho. Aj keby to boli drobnosti. Ze vstane, postara sa o jeho syna a ty si oddychnes.
a pri akej prilezitosti ti to povedal?
@oblecenie99 tiež sa zamýšľam nad tým či by som nemala byť viac “mrcha” v niektorých veciach. Aj keď také súboje o egá mi vždy boli proti srsti, ale niekedy možno nie je na škodu trochu zabrdnuť.
Tak som si spomenula ako mi moja mama nedávno povedala, že stále pozerám len na manžela a syna a na seba totálne zabúdam. Možno mala pravdu… seba dávam do úzadia, ich na piedestál a aj tak to nie je docenené.
@opica_skorica áno a presne tak som to aj brala, že mi takto prajevuje lásku a hlavne že to robí nezištne a že mi to nebude niekedy vykričané. Som z toho zmätená.
@reanda ja ti ani neviem povedať ako sme sa dostali až k tomuto. Bavili sme sa o zajtrajšom pohrebe jeho tety, zobral si na celý deň dovolenku a povedal že pôjde tam už doobedu, 4 hod pred pohrebom, ja som sa nad tým pozastavila ze prečo tak skoro a to ho nejak rozladilo a z toho sme sa dostali k tomu ze ja vraj nič okrem starostlivosti o maleho a prania nerobím (paradoxne som nám akurát robila večeru 😂)
Ono treba Si Este uvedomit- v dobrom hovotim- ze on niektore aktivity Ako napr citanie ktore potraviny mozes zaviest, alebo vyberanie oblecenia napovazuje za pracu....
Akurát to čítam mužovi 😬, že teda aj ja idem na 1den preč, či 3 dni a vieš čo, že ok, ale ide aj on🤣🤣 a to mame tretie dieťa po XY rokoch, ale proste toto co zažívame je iný zahul🙆♀️😂 takže tvoj muž sa ma asi až moc dobre a berie všetko ako samozrejmost😬
@heidy222 veď práve že toto sa mu nezdá asi ako adekvátna práca alebo ja neviem. Pritom ten čas by som ozaj mohla využiť na spánok aby som bola oddýchnutá ale potom si poviem že kedy toto budem riešiť keď nie teraz keď malý spí. A samo by sa to asi nenastudovalo/neobjedalo.
Ja to skúsim z druhej strany, lebo takmer vždy tu vidno len x komentrárov aký je chlap debil. Píšeš, že ťa to položilo a mala si slzy v očiach. Nie je lepšie sa o tom porozprávať? Lebo to že to povedal, tak reálne ten pocit mať môže - netvrdím, že fakt nič nerobíš. Mala si sa ho normálne spýtať, že prečo si to myslí a aká je akože jeho predstava. A na to nadviazať a reagovať, prípadne najlepšie to funguje na príkladoch - vymenovať čo všetko robíš, aby ten druhý mal aj šancu si predstaviť, že nesedíš len na zadku.
mam doma rocne dieta a uz som viackat odisla z domu na cely den a manzel zistil, ze vlastne ani nejedol 🙂 on nie maly 😂 a take je to jednoduche starat sa o rocne dieta, ze ked teraz idem na wellness vikend, tak on ide svokre 🤷♀️ ale teda moj manzel by take cosi z ust nevypustil
dobre ti baby radia, zober sa jednu peknu sobotu a zmizni na cely den 🙂 a este tyzden pred tym prestan robit domace prace, na praktickych prikladoch najviac uvidi, co vsetko robis
Joj, v tej sekunde by som mala zaplatenú týždňovú dovolenku a pobalené veci a môže si to ničnerobenie skúsiť 😂😂😂
@petamich ozaj rada by som, ale toto budem môcť asi spraviť až keď malého odstavím. Plus obavám sa že to by som musela zmiznúť minimálne na týždeň aby si naplno uvedomil o čom tá starostlivosť o dieťa a domácnosť je.
Môj bol tiež taký "hrdina, dub, stroj."
Pochopil keď mal v práci voľno a mohol byť s nami doma. Posledné dni som na ňom videla, že by sa najradšej strčil do myšacej diery, aby to prečkal. 😁 Pritom sa dcéra odo mňa nechcela odlepiť. Bola som vychudnutá na kosť, bez energie, bledá 😂 ako keby ma upír vyciciaval. Kojila som 2,5 roka. 😁
On bol zhrozený, vyfackaný realitou a denným režimom bábätka. 😂
Potom pochopil. 😁
no.. lebo u nas taketo vyroky vacsinou tiez prichadzali po tom, co som ja na muzovu adresu vyslovila nejaku kritiku, alebo som sa postazovala, ze by som od neho ocakavala/potrebovala viac.. tak on sa tym akoze obhajoval..
podla mna take to dokazovanie svojej hodnoty partnerovi nema zmyzel.. ak to sam nevidi a neocenuje, alebo mu to nestaci, tak ho k tomu 'nedonutis' .. ano, mozno u niektorych to zaberie, ze ozaj to nikdy nevyskusali, tak nevedia, ale nemyslim, ze to funguje u kazdeho..
tak potom sa s nim naozaj skus porozpravat preco si to mysli - mozno mal tazky tyzden v praci a ma pocit, ze ty to mas doma jednoduchsie a pol dna sedis s vylozenymi nohami a pijes kavu (kiez by)
ja mam aktualne dni, ze v kuse ratujem dieta, co niekam lezie, nieco nici a spi tak "dobre" cez den, ze som rada, ze sa stihnem vykakat za ten cas co spi ale vsak tu to nemusim vysvetlovat, viac z nas to asi pozna a ano aj s mojim muzom, mamou a svokrou je to maly anjelik (to mi robi naschval) 😁
@sari24 keď to ťa v tej rýchlosti ani nenapadne vymenovávať čo všetko som robila.
A ozaj niekedy si až večer uvedomím že som v podstate nemala čas sa poriadne ani napiť, jem len v rýchlosti postojačky pri linke a pod. Proste ťa ten deň tak zhltne že ani nevieš ako a je večer a keď si to tak zrekapituluješ - no čo som robila, no starala sa o dieťa.
Uprimne, mne sa kazdodenne (tak to pises) objednavanie veci a studovanie prikrmov nezda nutne. Ak ta to bavi,OK a ak nie tak Si radsej pospi a nemusi byt kazde oblecko na 100%, a ked Ma Rok moze Uz jest aj tak vsetko
@heidy222 jasne že neobjednavam oblecko každý deň, ale vždy je to niečo iné, raz riešim čo všetko z drogerie nám doma dochádza a robím online nákup v dm, potom zas riešim darčeky niekomu a proste stále sa niečo nájde. Áno má rok ale ešte ani jeden zub cize nie ani zďaleka nemôže jesť všetko 😀

@autorka rozhodne by som to dodržala, to čo si mu povedala, že od zajtra nič nerobíš