icon

Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok

29. nov 2025

Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬

Strana
z8
anonym_653f04
29. nov 2025

A naco si si ho vlastne brala, ked je to ziarlivy debil? 😀 Len aby si bola vydata? Tak si to teraz uži 😂

anonym_42cf60
29. nov 2025

Ja si pýtať nemusím,ale môj áno.teda on má pocit ,že sa musí pýtať 🤣

really8
29. nov 2025

Ooooo tema vianocne vecierky. Here we go again.

tetapetra
29. nov 2025

@anonym_autor tak to je pekné hovado.

tamitamitami
29. nov 2025

Nemáme 5 rokov aby sme si pýtali povolenie 😅. Idem kde chcem, on ide kde chce....
Ja by som na večierok šla už len preto ako sa správa a mohol by sa aj na hlavu postaviť.

13uzivatelka11
29. nov 2025

Tak ho poslúchni a choď za inym. Ktorý ťa nebude kontrolovať a žiarliť a pri ktorom budeš šťastná. Lebo s týmto ťa pekný život nečaká, to už si snáď zistila. Ešte aj ako otec stojí za nič..

denden77
29. nov 2025

zacala by som zalozenim vlastneho uctu.. a potom hajde na vecierok 😁

ruzasipova
29. nov 2025

@anonym_autor Sla by som. Just, preto, ako sa sprava. Ja nie som jeho majetok, aby mi urcoval, kam a na kolko mozem ist. Jasne, ze s mierou, ale zase, ze vobec nie, je hrozne.

autor
29. nov 2025
@denden77

zacala by som zalozenim vlastneho uctu.. a potom hajde na vecierok 😁

@denden77 mám dohodnuté stretnutie v banke kde som mala predtým svoj účet ale nevedela som že sa musím objednať,kedysi som prišla do banky a vybavila som čo bolo treba , to je nejaká novinka?

anonym_c0a0c1
29. nov 2025

Zobrala si si debila.

amonet
29. nov 2025
@anonym_autor

@denden77 mám dohodnuté stretnutie v banke kde som mala predtým svoj účet ale nevedela som že sa musím objednať,kedysi som prišla do banky a vybavila som čo bolo treba , to je nejaká novinka?

@anonym_autor ucet si vies zalozit aj cez net

autor
29. nov 2025
@13uzivatelka11

Tak ho poslúchni a choď za inym. Ktorý ťa nebude kontrolovať a žiarliť a pri ktorom budeš šťastná. Lebo s týmto ťa pekný život nečaká, to už si snáď zistila. Ešte aj ako otec stojí za nič..

@13uzivatelka11 ostatní idú a ja mám byť výnimka? Vôbec nedopraje aby som sa zabavila, znechucuje mi to. Aj novú prácu mi znechucoval len samé negatíva mi hovoril. A navyše doma sa správa že tu nie som ani slovo mi nepovie len so synom komunikuje. Keď sa na niečo spýtam na jeho názor a pod tak mi odpovie hnusne arogantne ba až povýšenecky

autor
29. nov 2025
@amonet

@anonym_autor ucet si vies zalozit aj cez net

@amonet preferujem osobne, kde sa môžem priamo popýtať na nejasnosti 🙂

ivett1
29. nov 2025

No, toto som nezažila...keď som sa vrátila z rodičovskej do práce, tak ma skôr povzbudil, aby som išla, lebo som nemala moc času na zábavu, keď som bola doma s deťmi...

renesance80
29. nov 2025

@anonym_autor toto uz bolo tusim pred rokom , tradicna manzelska diskoteka 😆

13uzivatelka11
29. nov 2025
@anonym_autor

@13uzivatelka11 ostatní idú a ja mám byť výnimka? Vôbec nedopraje aby som sa zabavila, znechucuje mi to. Aj novú prácu mi znechucoval len samé negatíva mi hovoril. A navyše doma sa správa že tu nie som ani slovo mi nepovie len so synom komunikuje. Keď sa na niečo spýtam na jeho názor a pod tak mi odpovie hnusne arogantne ba až povýšenecky

@anonym_autor a ja píšem že nemáš ísť? 🥹 Ja som to myslela úplne vážne aby si sa na toho debila vykaslala úplne.. na nič manzel, na nič otec.. načo si s ním vôbec?

sissy27
29. nov 2025

@anonym_autor a teraz tu rozpravku o tom, ako bol pred svadbou uplne dokonaly chlap, laskavy, ani naznak sebectva, chorobnej ziarlivosti atd.
Ucet si vies zalozit aj doma z postele, nemusis nikam chodit, ale ocividne ta tato situacia nejakym zvratenym sposobom bavi. Ake nejasnosti mas ohladom bezneho uctu, ked potrebujes osobne stretnutie a este cakas na termin ako keby existovala jedina banka? Pridem do banky a do pol hodiny odchadzam s novym uctom, nedavna skusenost. Skoda ze si tolko pochybnosti nemala pri uzatvarani manzelstva.
A nie, nemusim sa doma pytat ani na to kolko mozem minut, ani ci mozem ist na akukolvek party, vylet, cokolvek kamkolvek. Chlap sa akurat tak spyta, ci potrebujem odviezt a ak ano, tak ma odvezie / vyzdvihne vtedy, kedy chcem ja, nie kedy si zmysli on. Ucty mame oddelene, ja mam tri, on dva, kazdy si moze kupit co uzna za vhodne.

anonym_b4c4c6
29. nov 2025
@renesance80

@anonym_autor toto uz bolo tusim pred rokom , tradicna manzelska diskoteka 😆

Ja sa nepytam, ja oznamujem, takisto ako on - ale on nema firemne vecierky rad tak po 2 h je doma … alebo ani nikam nejde. Urcite nezavola, pretoze si urobia „pansky vecer“ pizza, rozpravky do polnoci. Najneskor okolo 1-2 som doma. No bohuzial vybrala si si debila za manzela, ja nie som tolerantna osoba … ak by som musela pytat povolenie a diskutovat o €, nie je moj manzel …
@renesance80 je to tu kazdy rok … mna by zaujmalo aka je motivacia vobec si takeho chlapa brat - on sa nezmeni po svadbe … vadni su od vyroby … alebo proste sa zobere, co je - neas chlapa, nemas pravdy - len aby nejaky bol

minesasubu
29. nov 2025

spoločný učet v manželstve mi príde tak sprostý napad že sa divym kto s tym može súhlasiť
pracovala som popri škole v banke a denne tam chodlii vyplákať ženské že sa niečo stalo ( smrť, rozvod a pod) a nemajú prístup k peniazom 🤦‍♀️
ak ti robil sceny ešte pred dieťatom tak asi neprestane treba mu jasne vysvetliť čo a ako a hotovo ak nepochopí tak ignoruj ti jeho a vybavené

anonym_bde7c4
29. nov 2025

nezabudni si s nim spravit cdaalsie decko idealne hned po vecierku aby ti zvysok zivota vykrikoval,ze sis a k.rvila na vecierku a decko nieje jeho .. porom budes vyplakavat,lebo 2 deti na krku jeden debila ziadne financie

billy_jean
29. nov 2025

Ja už mám jeden za sebou (3 dňový) a čakajú ma teraz ešte tri. Každý týždeň jeden. Nepýtam sa, poviem, že vtedy mám program...

anonym_bb32bb
29. nov 2025

@anonym_autor on by sa na vecierku ozral a pretiahol vsetko co by mu dalo. A kedze podla teba sudim teba je presvedceny, ze by si tam skakala po chlapoch. Debil.

lindusss2016
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale netrep, v kazdej banke ta vybavia, kedykolvek prides. Dohodnute stretko sluzi pre tvoje pohodlie, aby si nemusela cakat.

autor
29. nov 2025
@anonym_bde7c4

nezabudni si s nim spravit cdaalsie decko idealne hned po vecierku aby ti zvysok zivota vykrikoval,ze sis a k.rvila na vecierku a decko nieje jeho .. porom budes vyplakavat,lebo 2 deti na krku jeden debila ziadne financie

@anonym_bde7c4 nemusíš mi to písať takým tónom, druhé absolútne nehrozí natoľko príčetná som

pribinak
29. nov 2025

Ja by som mu len oznámila, Misko v piatok mame vianočný večierok, neviem kedy bude koniec, prídeš má zobrať, alwbo si mam vziat taxík?

Ale ja mam normálneho muža, ty kretena

Šla by som, aj keby traktory padali

autor
29. nov 2025
@lindusss2016

@anonym_autor ale netrep, v kazdej banke ta vybavia, kedykolvek prides. Dohodnute stretko sluzi pre tvoje pohodlie, aby si nemusela cakat.

@lindusss2016 vážne ma nevybavili hneď. Prišla som do VÚB a pani na prepážke že ona má o 10 minút niekoho objednaného, že si ma objedná a ja som nenaliehala. Tiež som bola v tom že prídem a vybavím ale toto majú nový systém vraj od covidu

cimage
29. nov 2025

Moj zas opacne, ked mam prilezitost ist niekam sama bez deti, tak ma tam aj zoberie a postara sa o 3deti.
Ja by som isla a zabavala sa aj do rana. Pred odchodom by som mu povedala, ze nech vola len v pripade nudze. Ked bude otravovat, tak vypinam telefon. Nech si je ofucany. Po pravde, mozno by ti ten druhy chlap, za ktorym ta posiela aj prospel.

bolarazjedna
29. nov 2025

Tu nie je problém samotný vianočný večierok, sama to vieš. Žiješ v toxickom vzťahu, kde on sa cíti nadriadený, chyba vzájomný rešpekt, úcta, namiesto asertívnej komunikácie je tu autokraticka agresívna komunikácia.
Ja sa tiež pýtam manžela, keď chcem niekam ísť, napr na plávanie, do kina, atď, ale vôbec neide o to, že by ma mal "pustit", skôr v duchu, že v tom čase on bude s deťmi a teda či tam v tom čase nemá už niečo iné naplánované. A on sa ma pýta takisto, keď chce mať svoj voľný čas - avšak ide tu o ten vzájomný rešpekt, keby poviem, že to nezvládnem sama s deťmi v tom čase pre nejaký dôvod, tak vieme robit kompromisy.

autor
29. nov 2025
@bolarazjedna

Tu nie je problém samotný vianočný večierok, sama to vieš. Žiješ v toxickom vzťahu, kde on sa cíti nadriadený, chyba vzájomný rešpekt, úcta, namiesto asertívnej komunikácie je tu autokraticka agresívna komunikácia.
Ja sa tiež pýtam manžela, keď chcem niekam ísť, napr na plávanie, do kina, atď, ale vôbec neide o to, že by ma mal "pustit", skôr v duchu, že v tom čase on bude s deťmi a teda či tam v tom čase nemá už niečo iné naplánované. A on sa ma pýta takisto, keď chce mať svoj voľný čas - avšak ide tu o ten vzájomný rešpekt, keby poviem, že to nezvládnem sama s deťmi v tom čase pre nejaký dôvod, tak vieme robit kompromisy.

@bolarazjedna ano ano presne pre to som sa pýtala aby som mala istotu že niečo nemá aby bol zo synom

lucyjka6
29. nov 2025

@anonym_autor no skusil by mi to povedať len raz...

Strana
z8