icon

Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok

29. nov 2025

Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬

anonym_40536f
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 🤦‍♀️🤦‍♀️

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
zuzubb007
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 z debilom žiarlivym sa o čom bude rozpravat? Tvoj názor je názor ženy, ktorá skáče ako muž píska, môže ťa aj mlátiť, týrať a ty si to vyhodnotiš ako dobré, choré čo niektoré ženy dokážu, to, že sa žena vydá neznamená nic, má viesť život aký chce

luccys
1. dec 2025

Co ake vecierky, doma bude!! A nech je tepla vecera, ked sa panko vrati urazeny po celom dni!🤣

anonym_653468
1. dec 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 urcite na večierok ma ist, uz len preto, ze ju muž nasilu drzi doma a snaží sa ju sociálne izolovať. Najmä ak si on chodi kam chce, bud maju chodit obaja von alebo obaja sedieť doma. A samozrejme vlastný účet mala mat uz dávno o tom nemusi byt ani reč. Podla teba je správne ze jej vydeľuje peniaze z jej vlastnej vyplaty? Pokiaľ dobre viem právne su spoločne peniaze a aj výplata manžela je z polovice autorkina. On robi iba to co mu autorka dovolí a ano je/bola riadne hlúpa ale snad sa to bude snažiť napraviť. Ak je jej muž skutočne chorobný žiarlivý sebec ina správna cesta ako rozvod nie je. Generácia žien, ktoré chcú udržať manželstvo aby to dobre vyzeralo a lebo rodina ma drzat pokope aj ked muž ženu mláti je dávno preč. Treba prerušiť tieto generačne traumy a vychovávať nase deti v lepsich hodnotách ako sme dostali do života my.

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 ale on chodí a jej zakazuje ,nemôže ona akceptovat zákaz,prosbu ano,ale zákaz nie

anonym_4a16f0
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 ale autorka na večierok chce ísť.
Preco by mala skákať ako on piska?
A teda vyhrážať sa, ze ak pôjde, nech si najde iného, ved to je úbohé a trápne..
Je jeho zena, nie dcéra, aby jej určoval kde smie ísť, kde nie.

danica2711
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 možno nie ten večierok, ale jej osobná sloboda má takú cenu. Ale to poslušné, zastrašené slepice typu "len aby muž bol spokojný" nepochopia

vroni
1. dec 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281, manželstvo nie je hra kto z koho. Nemalo by byť. Ale v tomto prípade manžel evidentne túto hru hra. Predpokladajme, že nejaky rozhovor a pátranie po dovoch už bolo a bolo bezvýsledne. Takže riešenie je čo? Jeden (a teraz je jedno, či žena či muž) má donekonečna ustupovať? Nepovedať nič? To povedie k frustrácii, hnevu a kulminovaniu problému. Urobiť na truc? Detinské a s pochybným výsledkom. Diskusia? Na diskusiu treba dvoch. Tak čo je teraz správne riešenie? Pravdu povediac, tiež by som asi v prípade autorky pánovi manželovi povedala, že nie som jeho majetok, nech si kupi psa, ak chce niekoho drezurovat, ja pôjdem na večierok a keď sa o mňa boji, môže pre mňa prísť, keď mu zavolám, aby som nešla domov sama nocným mestom. Ale ja som prchka povaha, riadim sa zásadnou, kto do teba kameňom, ty do neho väčším. Môj muž je dostatočne inteligentný na to aby mi svoje predstavy podsuval spôsobom, ktorý som ochotná akceptovať (to platí vzájomne). Direktivne vyhlásenia väčšinou vzbudia len odpor. Ale ani omylom si nemyslím, že žena, ktorá sa nechá gezovať manželom s prebujnelym egom, sa zrazu stane asertivnou feministkou len preto, lebo si to prečítala na koni.

zuzubb007
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 áno bojím sa muža tak budem skákať ako on píska, určite to by som musela byť na hlavu padnutá, ty si nechapavá? Autorka chce ísť na večierok, má ísť a muž nech si trhne jednoducho

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
anonym_653468
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 potom muž nech neplače ze ostal dement sam

zuzubb007
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 ty kokos tak takto sa báť muža, to chce fakt liečenie

natalka13
1. dec 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tvoja zena nikam nechodi nema kamosky ziadna zabava bez tvojho dozoru - zato ze tvoja je chudera, nemusime byt my ostatne nesvojpravne.

natalka13
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 a teraz nikdy uz nikam nepojde? Lebo muz ju nepusti?
ty mas doma rovnakeho basmana ze? a zijes v strachu ci si dost osolila polievku a v obchode platis iba pokladnicke ak je pokladnik ides radsej do inej.

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 ty ideš ,ustúpiť ano ,ale nie pocuvat ako pes

natalka13
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 ustupit v com? je ju nikdy nikam nepusti? tu nejde o jeden vecierok evidentne. cize bude ona vzdy ustupovat a pocuvat ako pes👍super

anonym_52f00c
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 je úplne jedno, či to píše muž, alebo žena, nikto nemá právo zakazovať druhému, či má alebo nemá ísť na večierok. Áno, radila by som rozvod aj mužovi aj žene, na pohlaví nezáleží. Žiť s človekom, ktorý ma ignoruje, prikazuje mi, čo mám alebo nemám robiť, nie je životom, ale väzením.

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
natalka13
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 "Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného."
Toto ti pride nezakazujem, iba sa mi to nepaci?
A ze o 18.00 pride na vecierok a 19.30 jej vola ze po nu pride?🙈

maris5
1. dec 2025

Toto je podla hesla: podla seba, sudim teba. Nikto normalny by neriesil, ze ides na vianocny vecierok. Ved mas cisto zensky kolektiv ako ti to hovoril, tak co ho trapi? Na cas vecierka by som si zabezpecila k dietatu niekoho, mamu, babku... a vytrela by som mu tym zrak. Prisiel by, ale ja uz nieco mam, nemozes ist na vecierok. Nevadi, pride babka strazit. 🖕
A dala by som mu z vlastnej mediciny, nehovorila by som na neho. Ked prisiel domov a zobral dieta do obyvacky, obula by som sa a isla sa prejst.
Keby zacal komunikovat, tak mu poviem. Este raz toto predvedies a koncime spolu.
Je to manipulator a psychicky ta tyra.
Zacni sa pripravovat na odchod, naspor si nejaku sumu, vyhladaj pomoc - pozri si clanky k takemuto spravaniu a zacni mysliet na seba a na dieta. Toto nie je spravny priklad pre dieta ako sa maju chovat k sebe partneri.
Este sa priprav na divadlo, ktore nastane ked zisti, ze si si urobila vlastny ucet a chodi ti tam vyplata. Nedaj sa zastrasit. Doteraz vedel presne kedy a kde si platila = kde si v tom case bola.

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
anonym_52f00c
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 to, že jej zakazuje ísť na vianočný večierok je len časť z toho, čo považujem za nepoužiteľné vo vzťahu. Určuje jej, čo si môže alebo nemôže kúpiť napriek tomu, že aj ona má príjem. Doma ju ignoruje, mlčanie je tiež forma psychického týrania. Odíde na celý deň bez toho, aby jej povedal, kde ide a kedy sa vráti. Nepodporoval ju ani v tom, aby si našla zamestnanie, lebo jeho chorobná žiarlivosť ho ženie k tomu, že ju chce mať stále pod kontrolou. Keď bola raz za päť rokov na vianočnom večierku, tak jej vyvolával, kedy príde, že po ňu ide, aby tam už nebola...fakt ti treba kopírovať všetko? Len časť toho, čo som tu napísala je vážnym dôvodom na rozvod. Nesnaž sa ho do nemoty obhajovať, lebo si začneme myslieť, že si jej manželom. Nikto súdny takéto správanie nemôže považovať za normálne.

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 to akože myslíš vážne, alebo si robíš prdel? 1,5 hodiny? Veď deti v škôlke majú dlhší karneval. Na večierku bola v predošlej práci, vtedy jej vyvolával. My máme budúci týždeň, začína o 17,00, pred polnocou pochybujem, že sa vrátim. Triezva, idem autom, nepotrebujem alkohol na to, aby som sa bavila a sľúbila som kolegom odvoz. Nikdy s tým môj muž nemal problém, ani s tým, keď som bola na školeniach, ktoré trvali tri, štyri dni. Tak ako som ja nemala problém, keď išiel na víkend na teambuilding. Alebo dôvera vo vzťahu je, alebo nie je

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal