Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok
Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬
@anonym_4a4a18 povedal kto ze musi stacit?
Bola na inom vecierku. Pred MD.
Ale kedze nevies citat s porozumenim, nemozes chapat ani to ze zena je rovnopravna s muzom. A aj nohavice mozeme nosit si predstav.
@anonym_4a4a18 to akože myslíš vážne, alebo si robíš prdel? 1,5 hodiny? Veď deti v škôlke majú dlhší karneval. Na večierku bola v predošlej práci, vtedy jej vyvolával. My máme budúci týždeň, začína o 17,00, pred polnocou pochybujem, že sa vrátim. Triezva, idem autom, nepotrebujem alkohol na to, aby som sa bavila a sľúbila som kolegom odvoz. Nikdy s tým môj muž nemal problém, ani s tým, keď som bola na školeniach, ktoré trvali tri, štyri dni. Tak ako som ja nemala problém, keď išiel na víkend na teambuilding. Alebo dôvera vo vzťahu je, alebo nie je
@elizabet173 Normálně si začínám myslet, že tento člověk co se ho tu tak zastává je autorčin manžel, který viděl že sem píše a donutil ji mu to dát přečíst a teď se tu obhajuje 😅 Je totiž i podezřelé, že se autorka úplně odmlčela..
@elizabet173 Normálně si začínám myslet, že tento člověk co se ho tu tak zastává je autorčin manžel, který viděl že sem píše a donutil ji mu to dát přečíst a teď se tu obhajuje 😅 Je totiž i podezřelé, že se autorka úplně odmlčela..
@anonym_1a1c33 dosť možné
@anonym_1a1c33 autorka už sem nemusí písať,lebo už sa s mužom urcite udobrili . Už si hrkutaju vedľa seba ,ako holubičky.
Ona ostáva pekne doma ,ako som jej poradila. Muž je vysmiaty,spokojný .A takto má byť .
@anonym_1a1c33 autorka už sem nemusí písať,lebo už sa s mužom urcite udobrili . Už si hrkutaju vedľa seba ,ako holubičky.
Ona ostáva pekne doma ,ako som jej poradila. Muž je vysmiaty,spokojný .A takto má byť .
@anonym_4a4a18 👍
@anonym_4a4a18 tak ty nejsi úplně v pořádku..
@anonym_4a4a18

@dora281, manželstvo nie je hra kto z koho. Nemalo by byť. Ale v tomto prípade manžel evidentne túto hru hra. Predpokladajme, že nejaky rozhovor a pátranie po dovoch už bolo a bolo bezvýsledne. Takže riešenie je čo? Jeden (a teraz je jedno, či žena či muž) má donekonečna ustupovať? Nepovedať nič? To povedie k frustrácii, hnevu a kulminovaniu problému. Urobiť na truc? Detinské a s pochybným výsledkom. Diskusia? Na diskusiu treba dvoch. Tak čo je teraz správne riešenie? Pravdu povediac, tiež by som asi v prípade autorky pánovi manželovi povedala, že nie som jeho majetok, nech si kupi psa, ak chce niekoho drezurovat, ja pôjdem na večierok a keď sa o mňa boji, môže pre mňa prísť, keď mu zavolám, aby som nešla domov sama nocným mestom. Ale ja som prchka povaha, riadim sa zásadnou, kto do teba kameňom, ty do neho väčším. Môj muž je dostatočne inteligentný na to aby mi svoje predstavy podsuval spôsobom, ktorý som ochotná akceptovať (to platí vzájomne). Direktivne vyhlásenia väčšinou vzbudia len odpor. Ale ani omylom si nemyslím, že žena, ktorá sa nechá gezovať manželom s prebujnelym egom, sa zrazu stane asertivnou feministkou len preto, lebo si to prečítala na koni.
@vroni Jedna vec by ma zujímala. Hrával som v hudbe. Aj v barovej. Videl som toho na parkete dosť. Píšeš, za si prudká povaha. Chcel by som vidieť reakciu tvojho manžela na situáciu. Sedíte spolu v bare, príde po teba tancovať iný muž, slušne sa tvojho opýta, či dovolí a teba, či smiem prosiť. A tancujete. A zrazu príde skladba slaďáčik, a ten tvoj neznámy tanečník ťa privinie k sebe, objíma ťa, bez problémov ziťuje tvoje telesné parametre. Tanec, hlavne telo na telo, je spoločenský akceptované obchytkávanie. Ako by to dopadlo na parkete a pri vašom stole?
@vroni Jedna vec by ma zujímala. Hrával som v hudbe. Aj v barovej. Videl som toho na parkete dosť. Píšeš, za si prudká povaha. Chcel by som vidieť reakciu tvojho manžela na situáciu. Sedíte spolu v bare, príde po teba tancovať iný muž, slušne sa tvojho opýta, či dovolí a teba, či smiem prosiť. A tancujete. A zrazu príde skladba slaďáčik, a ten tvoj neznámy tanečník ťa privinie k sebe, objíma ťa, bez problémov ziťuje tvoje telesné parametre. Tanec, hlavne telo na telo, je spoločenský akceptované obchytkávanie. Ako by to dopadlo na parkete a pri vašom stole?
@dora281, pokiaľ by ten nešťastník išiel skúmať moje telesné partie, prevrtal by mu môj opatok do nohy dieru skôr než by si muž stihol vôbec niečo vsimnut. A ja by som sa asi vrátila k stolu ako správna furia, blciac hnevom. 🤣🤣🤣 Môj muž by sa asi snažil ukľudniť mňa, lebo by celkom správne vyrátal, že vytocena manželka je nebezpečnejšia, než nejaký neznámy zranený chudák. Písala som, že som prchka povaha. Tak evidentne aj protivná, lebo spoločenský akceptované obchytkavanie jednoducho neakceptujem. Moja hranica konci kdesi pri valciku, už aj tango mi pripadá príliš v mojej intímnej zóne, taký sladacik s cudzím chlapom by som zrejme nedala vôbec ani keby bol stelesnenim gentlemana. Teda, teoreticky, lebo hoci tancovať chodíme (aj keď spoločenské tance, nie bary), pána s nezbednymi rukami som našťastie zatiaľ nestretla.
@dora281 ak dovolíš, odpoviem aj ja, s takým mužom by som si to vybavila okamžite ja, môj by zasiahol, keď by videl, že si s ním nedokážem poradiť. Pri tanci sa mi to ešte nestalo, keď sa rozhodil moje partie skúmať sused, ktorý mal čo to v sebe, tak mu letela odo mňa jedna vzduchom chladená. A to si bol len čosi požičať, ale nejako si nestrážil ruku.
@13uzivatelka11 ostatní idú a ja mám byť výnimka? Vôbec nedopraje aby som sa zabavila, znechucuje mi to. Aj novú prácu mi znechucoval len samé negatíva mi hovoril. A navyše doma sa správa že tu nie som ani slovo mi nepovie len so synom komunikuje. Keď sa na niečo spýtam na jeho názor a pod tak mi odpovie hnusne arogantne ba až povýšenecky
@anonym_autor Dievča, uteč pokiaľ ešte móžes..A ja byť tebou,tak rozmýšľam o rozvode!Ver,ze také to sviňe budú stále horšie a horšie!Veď on ťa má len na sex..odbaviť sa a otočiť!no srať na takého muža!Žiarlivý narcista je veľmi zlá kombinácia!Chceš mať debny!A na večierok choď.. mu povedz ze ved nejdeš na GRUPPENSEX ale na malý večierok.. s kolegami!
@dora281 spm tiež stará škola a absolútne nesúhlasím s tým, čo píšeš. Účet mám svoj, neviem prečo by mal naše financie spravovať jeden z nás, rozhodujeme spolu o väčších výdavkoch, na domácnosť, energie, stravu a pod. da každý časť zárobku (máme go približne rovnakýˇ), nikdy som si nepýrala povolenie ísť na nejaký večierok, nemám 12 rokov. Pracujem v kolaktíve, kde sú aj muži, zasmejeme sa, pobavíme, zaspievame, zatancujeme, prípadne nejaké športové aktivity. Nič neprístojné som si ta vyše 30 rokov na večiekoch, ani na viacdňových školeniach nevšimla a to som menila prácu asi štyri krát. Aj môj muž sa o mňa bojí, aj ja o neho, ale aby sme neochoreli, nič sa nám nestalo. Obom nám je jasné, že vernosť je vec rozhofnutia a ak chcem mať niečo s niekým iným, nepotrebujem na to večierok. Aôebo máš pocit, že ženy pracujúce v ťisto ženskom kolektíve, ženy v domácnosti nepodvádzajú? On chce byť s ňou? Fakt? Prečo s ňou teda včera nebol? Prečo zmizol na celý deň, ani jej nepovedal, kde je a kedy préde? On má úplnú voľnosť a ju chce mať na reťazy? To ti príde v poradku? Lebo mne nie a ešte ti prezradím, že som bola pár krát sama aj na dovolenke, môj muž proti tomu nič nemal, sme veľmi radi spolu, tak isto, ako má každý z nás svoje záujmy a priateľov. Sme spolu takmer dvadsať rokov, ako rovnocenní partnery
@anonym_52f00c
Skúsim reagovať , aby to malo hlavu aj pätu. Tak poďme zaradom:
1. Nikto z nás nevie, či tento príspevok nie je výmysel ( tipol by som podľa štýlu písania na Morpheussa, Mirokuba, princa Krasoňa príp. ďalších a týmto ich srdečne pozdravujem..).
Autor témy sa každopádne musel dobre baviť pri reakciách spravodlivo rozhorčených koničkárok. "Zabiju, ani nemrknu"...
2. všetkým diskutujúcim koničkárkam daná téma dvíha tlak, a už sa možno chystá autobusový zájazd modrého koníka s nachystanými bejzbolovými pálkami, že si to rozzúrené koničkárky vybavia s týmto tyranom
3. Starať sa o rodinné financie a obidva naše účty mi navrhla opakovane a dôrazne sama manželka. Jasne, že keď si ide kúpiť cigarety, kozmetiku, vlnu na štrikovanie, čižmy a iné bežné veci, tak si odo mňa nepýta povolenie. To si ma zle pochopila. To si riadne mimo. Manželka si chodí brať peniaze do mojej peňaženky. Informuje ma, že si z nej vzala peniaze, nech si doplním . Na večierky v jej ženskom kolektíve chodí sama, mňa tam nepotrebuje. Ja som si spoločenského života, silvestrovských zábav, užil dosť, pokiaľ som hrával v hudbe. Ale bol som raz a v ich ženskom kolektíve, aj to som im hral na gitare. Boli sme tam 3 - 4 muži, manželia, či partneri jej kolegýň. Netancovalo sa ale.
4. Veľmi ma baví debatovať o pojme "zatancovať". S kolegami v práci, ako sama píšeš, pobavíme, zaspievame, zatancujeme. A to som zvedavý, či aj sladáčiky? Telo na telo? S kolegami? Keby si videla svojho manžela tancovať sladáčik s kolegyňou z jeho práce, nič by to s tebou nerobilo? A tak isto. Sama na dovolenke. No to by som bol naozaj zvedavý na tvoj denný program, keď si bola sama na dovolenke. Tam ti mužský element vôbec, ale vôbec nechýbal? Chodila si aj tam tancovať do baru? Aj sladáčiky? Kde sú vlastne hranice slušnosti u vydatej ženy, alebo ženy vo vzťahu, keď je sama na dovolenke? Čo oči nevidia- srdce nebolí? Nejaký románik s miestným Don Juanom sa neudial? To si tam bola ako mníška? Lebo o ženách, ktoré sa sami vydajú na dovolenky do exotických destinácií sa hovorí všeličo. Čo patrí do repertoáru vydatej ženy, či ženy vo vzťahu, keď chce " vypustiť paru? Nie som tvoj spovedník, jasne, že to tu nebudeš podrobne prezentovať tvoj denný, či nočný program na dovolenke. A si si istá, že môžeš dať za tvojho muža ruku do ohňa? Na skutočnosti, že ženy sú pre mužov stále veľkým lákadlom a potenciálnou korisťou, a ak už sa konzumuje alkohol, tak vtedy duplom, tak na tom nič nepotrebujem meniť a korigovať. Videl som toho už v živote dosť. A keď niekto prezentuje svoju neochvejnú vieru, že by dal za partnera ruku do ohňa a prehlási, že sú verný pár, že ho partner nikdy v živote nepodviedol, s tým by som bol veľmi, veľmi opatrný. Mnohí by sa čudovali. Museli by si meniť občianské preukazy, lebo by sa im pretiahli tváre. Koniec koncov, tu na koníku niektoré anonymné koničkárky, a nie jedna jediná, priznali, že z toho svojho spravili riadného paroháča, a chudák ani o tom nevie. Radšej nevedieť a žiť v milosrdnej lži, ako sa dozvedieť šokujúcu skutočnosť. Pekný deň a nech ti tá viera v tvojho manžela, aj v samu seba, čo sa týka vernosti, vydrží do konca.
@dora281 no ja neviem, ci som cudna, ale ja by som nesla tancovat s cudzim chlapom, kym by moj sedel na stolicke a pozeral by na nas. Tak isto by som nepozerala ani ja, ako on tancuje s cudzou zenou. Nepoviem, ked sme niekde partia spolu, ale aj tak sa primarne venujeme jeden druhemu. A urcite by som sa nenechala obchytkavat niekym inym, ved to je hnus, totalny disrespekt, az ignoracia partnera.