icon

Manžel miluje inú

zuzana645
27. jún 2014

viem ze takychto diskusii tu uy par je ale ... ja uy mam pocit ze to nezvladnem ... asi pred 2 mesiacmi mi manzel oznamil ze miluje inu ked som sa pytala co sa deje preco je taky odmerany - sme spolu 16 rokov a mame 3 deti 6,7,9 rokov, nechcela som aby odisiel nevedela som si predstavit ze budem sama mala som pocit ze to sama nezvladnem tak ostal ale postupne aj tak viac a viac casu netravil s nami a teraz uz doma nespava vobec a s nami travi iba jeden den v tyzdni cez vikend podla toho ako mu to vyhovuje ... ked sa stazujem ze by mi mohol pomoct ze mam dost byt sama na vsetko povie mi ze zoberie deti so sebou k nej ... pre mna nepredstavitelne ...ta osoba ma 2 deti a vedela aj o mojom muzovi ked si ho vyhliadla ze je zenaty ... snazila som sa robit mozne aj nemozne ale nepomohlo nic ... casto mam pocit ze neprezijem dalsi den strasne to boli a citim sa strasne sama neviem sa z toho spamatat ... ako sa s tym da vyrovnat on tvrdi ze nemam pocitat ze sa vrati ku mne ... tie pocity sa nedaju opisat ...je hrozne ze clovek co bol pre mna vsetkym mam pocit ze cely zivot tu zrazu pre mna nie je a ze reaguje a chova sa uplne inak je odmerany a aj ked je doma neustale mu chodia smsky alebo telefonuje je to hrozne ... neviem si predstavit zit sama potrebujem aby ma niekto miloval a bol mi oporou ... deti o nicom nevedia on ma pracu ze casto cestuje takze akurat "cestuje" viac viem ze by to detom velmi ublizilo pretoze ho velmi lubia a mali spolu uzasny vztah a pre mna je to hrozne ze ani s nimi nepotrebuje byt ...

edita56
Autor odpoveď zmazal
80472
27. jún 2014

@gretyka no ten môj sa tiež chystal velice odchádzať 😀 😀 😀 a nielen že nemal gule odísť, ale po 2 rokoch od rozvodu ešte stále spolu bývame a otravuje mi vzduch 😀

anatalia77
27. jún 2014

@zuzana645 ja som to tu uz pisala volakedy,ale pre teba zopakujem:
Ja som sa jedneho dna nas..ala a nahadzala som mu cierne vrecia na smeti,aby sa pobalil. Podala som si na rozvod,deti som nechala zverit jemu/z ekonomickych dovodov/,a zacala som zit pokoinejsi zivot.
Ked mi nedal deti,tak som sa len uistila,ze naozaj nepridu,lebo si spravim iny program 😀 ,ked sa stazoval na svoju mamu,tak som neodpovedala,ani inne staarosti ma nevytacali..
V skratke,pri prvej prilezitosti sa mi nanominoval do zivota,a zrazu nie je problem s peniazmi,vo vychove deti drzime spolu,zrazu ma kontakty,aby ma dostal k nim do roboty/aom na tyzdnovkach/.
Minuly vikend sme mali romantiku-mesto,nakupy,restika,kabelka,vinko..ideme malovat byt/po 5 rokoch 😕 /,to vsetko chce samozrejme sam od seba a este to aj zacvaka.
Ak sa zase zvrtne opacne,nahadzem mu vrecia a mozme si to zopakovat.
V zivote su veci,ktore neovplyvnime. Ale partnersky vztah ano. Ak mi nevyhovuje,riesim. To je cele.

iveta71
27. jún 2014

@zuzana645 Prežiť sa dá všetko. Len to bolí a trochu to trvá. Ale zamysli sa - chlap, ktorý opustí milujúcu manželku a 3 vlastné deti a vymení ich za 2 cudzie.... tak to musí byť kus vola. Neboj, teba to prebolí a on sa po čase zbadá. Len nech ho prejde prvotná zaľúbenosť, prídu prvé problémy, tak sa chlapec bude čudovať. Ale ty v tom čase už budeš za vodou a silná. Škoda každej slzy pre takého somára.

80472
27. jún 2014

@iveta71 áno, presne to som chcela napísať...zbadať sa zbadá, ale láska z toho už nikdy nebude...môžu po čase spolu vychádzať, ale ak aj hento skončí ten jeho akože vzťah, vzruch bude hľadať už inde...

panidia
27. jún 2014

@zuzana645 Ja by som zasa pre zaujímavost rada videla tú ktorá chce chlapa s troma detmi,ved už len podla toho usudzujem čo to je za charakter,ja by som o takého ani nezakopla.Zivit tri vlastné,dve cudzie + ak si urobia spolu dalšie,bude sa mat čo chlapec obracat aby to všetko uživil,až potom dotyčná príde na to čo to je uhnat chlapa s detmi.Inak Zuzana ak takýto chlap opustí svoje tri malé deti,naozaj nemáš za čím banovat,radšej skor a ak ti má kto pomoct ,neváhaj a začni "tvrdo"konat...

lyzzy
27. jún 2014

@zuzana645 ...dobre ti dievcata radia.Velmi dobre.Ja ti poradim takto:...v prvom rade sa spamataj,psychicky sa daj dokopy a pochop ze svet sa nekonci.Keby to bola ta osudova laska ako si si myslela ze je tak tento problem nemas.
Nechaj ho nech miluje...on sa odmiluje.Hlavu hore.

6969eva
27. jún 2014

Určite sa to dá prežiť, aj keď v tejto chvíli tomu ani trochu neveríš. Ani ja som neverila. Moje skúsenosti: 1.Na radu švagrinej, ktorá tým prešla tiež, som zašla za lekárom a beriem tiež lieky. Pomáhajú a som za ne vďačná. 2. Hovoriť, hovoriť, hovoriť pravdu, nič nezakrývať. Neskutočne sa ti uľaví.3. Odpustiť si, nie si na vine, všetko, čo si doteraz urobila, si robila z vlastného presvedčenia o tom, že je to správne a nič by si nemenila, fakt si nemáš čo vyčítať, ty za to, že si našiel inú, nemôžeš, nie si horšia ako ona. 4. Ona v tom síce prsty má, ale na vine je iba tvoj muž!!! - Citovo sa odstrihni - plač, smúť, ale s mierou, vyhýbaj sa miestam a situáciám, na ktoré máš pekné spoločné spomienky, rob veci inak ako doteraz, zmeň niečo v byte, var iné jedlá, choď s deťmi von - preži deň tak aktívne, ako sa dá.Zvládnuť toto je najťažšie, lebo v takejto situácii reagujeme emotívne, naše konanie a myslenie ovládajú emócie a tie ťa ťahajú za ním, stoja na pevných niekoľkoročných základoch a je ťažké to zmeniť, ale dobrá správa, city vždy nakoniec podľahnú rozumu, prispôsobia sa a vtedy nastane v organizme súlad. Musíš si preto pripustiť a prijať fakt, že tvoj muž je iný, ako si si o ňom myslela, má inú a odišiel ( hoci je veľmi pravdepodobné, že sa neskôr vráti). Ak toto dokážeš, tak si takmer vyhrala. To, ako sa budú veci ďalej vyvíjať budeš potom môcť ovplyvniť.Nesmieš si ani chvíľu nahovárať, ža ho osvieti a on pochopí, ako sa strašne pomýlil. To sa nikdy nestane.Namiesto toho skús sa na minulosť pozrieť čo najobjektívnejšie - napr. si napíš na papier jeho klady a zápory, neidealizuj si ho( teraz ho vidíš v lepšom svetle, lebo uniká, to je normálne)...Ani zďaleka to nie je koniec, ale iste dobrý začiatok tvojho citového rozchodu s ním. Ver mi, ide to. Keď som bola na začiatku ja, tiež som tomu neverila. Dnes som ďalej a čuduj sa svete, je mi celkom dobre, aj keď viem, že byť za vodou chvíľu potrvá, ale mám vo veciach jasno a viem čo chcem a čo nechcem. Aj ty to zvládneš, ver mi a bude dobre, lebo inak to ani nemôže byť. Či si myslíš, že môže byť ešte horšie, ako je teraz? PS: Ak chceš povedať viac, porozprávať sa, napíš na IP.

romanovic
27. jún 2014

@anatalia77 Wow! Respect!!!!

iffka2002
27. jún 2014

@zuzana645 Zuzka, mne keď manžel povedal jedného krásneho dňa, že už ma nemiluje, napriek mojej večnej vernej veľkej láske, som mu sama zbalila veci a sama som mu našla podnájom a do týždňa som ho vysťahovala. Keď ma nemiluje, nie je čo riešit. Jasné, väčšiu bolesť človek nezažije v tom živote. Ale, je to ako je a musíš sa s tým popasovať. Máme spolu jednu dcéru. Bolo to pred 6timi rokmi a dnes som vydatá druhý krát a mám ďalšie dve deti. Zuzi nečakaj na neho, prekonaj samú seba a konaj. Zatni zuby, plač len tajne, u kamošky. Pred ním buď hrdá so vztýčenou hlavou. život máš ešte pred sebou.

bonnie1
27. jún 2014

@zuzana645 mala by si sa spametat..ja viem ze mas male deti ale tato situacia im len ublizuje. na 1 strane vidia ze nie je nieco ok a na 2 stale dufaju ked otec dojde ze ste rodina. mala by si pozbierat sily mas za deti zodpovednost. je to strasne nie je to pubertalna laska ale muz ktoreho budes vidit vo svojich detoch ale hlavne co mi z toho vyplyva ze mu obidve hladkate ego ked ste si ho takto podelili dobrovolne nasilu. prec zo svojho zivota samozrejme nie zo zivota deti. nech bude otcom ale ty s nim obmedz kontakty. nesnaz sa samu seba presvedcit ze ste rodina lebo uz nie ste :(

hatapkagb
27. jún 2014

Och...ake jednoduche povedat,napisat,ze to preboli,pride dalsi muz a bla bla bla...ano,mozno...len teraz to nejde,horsie je ked autorka a ja stale milujeme svojho partnera cize ona muza a ja mojho snubenca...Ja ma msice 1dcerku a babatko na ceste...Najhorsie tehotenstvo prezivam,co by som sa mala tesit,byt stastna buduca dvojnasobna maminka...preklinam niekedy ten zivot aky je tazky ako je to na nic...Moj snubenec ma tiez uz nemiluje ale vraj ina v tom nie je...Och boli to ako svina...No nejde to len tak zabudnut...A vlastne kedy to prejde?Snazim sa byt silna koli detom ale ako?Ublizujem malickej v brusku trpi somnou...Spavam 3-4hodiny,vkuse premyslam co sa to vlastne stalo...Zili sme spolu krasnych 15rokov,stastny vztah sme mali,aj nam ludia zavideli,ze ako nam to klape...a zrazu bum koniec som sama daleko od vsetkych...sama samucicka sama... 😢 😢 😢

svano
27. jún 2014

@zuzana645 Tvoj muž žije v ilúzii niečoho,čo skôr či neskôr pominie. Ale kto chce kam,pomôžme mu tam. Donútiť ho aby ťa mal rád a zostal s tebou nemôžeš. Môžeš si však zachovať svoju hrdosť. Nestojí ti za to, aby si sa ponižovala. On nie je všetko, to najdôležitejšie čo máš sú deti. A nezúfaj, život nekončí, nikdy nevieš kde stretneš svoje šťastie. Budem ti držať palce.

zonjushe
27. jún 2014

nemozem radit, lebo nastastie niesom v podobnej situacii, ale zeny prosim Vas, to je fakt mozne, ze ked mi toto muz spravi po niekolkych rokoch manzelstva, ja budem v kutiku duse dufat, ze sa vrati?pustat ho do bytu, kde si kazdu chvilu vola s milenkou, prat mu bielizen?TO AKOZE FAKT?tak ja som asi strasne zahladena do seba, ale mne staci, ze mi moj mm povie, ze som pribrala a teda sa 2 tyzdne stara sam o seba!!! 😀

zhabjak
27. jún 2014

Lenze to vyzera, ze on nie je otcom. Ked povie 'okupal som ti deti', tak to akoby ani neboli jeho. On ich vyrobil, ale neciti sa ako otec. Su to nejake bytosti, ktore tam pobehuju a otravuju. Lezu mu na nervy, nema svoj pokoj. Mozno ona stet*a ma deti vycvicene tak, ze su zalezene a neotravuju, tak mu to tam viacej vyhovuje (chudata deti). Nevyzera to tak, ze su to pre neho bytosti, ktore lubi a robi pre ne vsetko, aby z nich vyrastli hodnotni Ludia. Treba toto zvazit. Jasne ze deti ho beru ako otca, lebo ved je. Ale mozno tak velmi citovo trpiet nebudu, lebo nie su na seba natolko citovo naviazani. V kazdom pripade, ak by to bolo takto, tak by som s potesenim kratkodobo posielala deticky k nim, nech si to vsetci navzajom uziju.
Zuzi, vyzera to, ze Ty si ta, ktora jedina ma zaujem a je schopna vychovat z deti Ludi (ako hovorila teta Kolnikova 'malo je medzi ludmi Clovekov'. Nechcem ti pridavat na zodpovednosti, ale su to stale sa formujuce bytosti a ty musis na ne posobit tak, aby prezili bez ujmy na psychickom zdravi a aby sa z nich stali rovni a sebavedomi Ludia. Ty budes mat lasku svojich deti, on nebude mat nic, len akysi pocit povinnosti.
Nesmies dopustit, aby ostali tvoje deti bez sebavedomia, ako si ostala ty po zivote so svojimi rodicmi. Vzdy radsej sama bez muza, ale rovna, ista si tym, ze ty nie si ta, ktora kona zlo. Chapem, ze doteraz tvoje sebavedomie bolo zavesene na sebavedomi tvojho este manzela. Ale on moze byt akokolvek sebavedomy... nie je to citlivy a dobry clovek. Hovori ako obchodnik, slubuje, aby si nechal otvorene vsetky dobre cesty. Ale s citmi sa neobchoduje.

aliza
27. jún 2014

@zuzana645 pises, ze potrebujes, aby ta niekto miloval a ja ti napisem, ze najprv mas milovat samu seba, az potom ta bude niekto uprimne milovat 😉. Muz ti nema byt vsetkym....u teba islo o zavislost na laske, zavislost na tom, aby ta niekto mal rad.....a preto to dopadlo tak, ako dopadlo ☹ . Pokial s tymto nieco neurobis, tak na novy vztah ani nepomyslaj. Lasku si netreba zasluzit, ani odpracovat a ani nejde cez zaludok (to len u nas tak vravia, aby si zeny ospravedlnili posluhovanie muzom). Laska bud je alebo nie....ak je, tak zostane, aj ked nebude upratane a navarene....ak nie je, tak si mozes aj ruky zodrat a varit lepsie, ako v najdrahsej restauracii a aj tak si moze muz najst inu. Aj ked je clovek vo vztahu, nemal by stratit sam seba kvoli druhemu...vsetci mame potreby, na to nezabudaj a vsetci mame pravo povedat nie tomu druhemu, mame pravo byt lenivi, unaveni, nemat naladu....a mame pravo sa venovat tomu, co nas bavi, ale nielen muz, ale aj zena. Zavislost na druhom je velky problem...si predstav, ze by sa on spraval, ako ty...plnil ti vsetko, co ti na ociach vidi, kazdy den ti hovoril, ako ta miluje, ako si uzasna, nosil by ti stale kvety...nenechal by ta upratovat, skakal by okolo teba, obsluhoval.....ver tomu, ze by ta po case nudil a mozno aj prestal pritahovat....lebo to nie je laska, my sa mame doplnat, nie navzajom naplnat a robit sa stastnymi....stastie sa rodi najprv v nas 😉.

lieska
27. jún 2014

@zuzana645 - ach jaj, zivot ta teda prefackava, nezavidim!!! ☹
Ja mam trocha iny nazor na celu vec ako kopec dievcat tu. Nemyslim si, ze je dokazom sily zeny to, ze spakuje okamzite svojho chlapa, s ktorym prezila 16 rokov a ktory je otcom jej troch deti, vyhodi ho z bytu a poda ziadost o rozvod! A nemyslim si, ze si totalne sprosta, ked mu za takychto okolnosti dokonca este peries spinave veci (i ked nas, co chvala Bohu toto nezazivame to dokaze troska pobavit!). Kazda sme nastavena inak a kazda mame pravo prezivat partnerske krizy po svojom...aj smutit, aj sa nadejat, aj mozno dlhsie prichadzat na to co este ma a co uz nema zmysel! Niektore to spravia "filmovo", vyhodia chalaniska okamzite do prdele, zakazu pomaly styk s detmi a snazia sa same seba presvedcit ako im je len uz teraz dobre. Ine si to "odkrkaju" a trva im niekolko mesiacov kym ich vnutorny pohar bolesti, trpkosti, sebalutosti a cojaviem coho este pretecie! Ano, istym sposobom by sa dalo povedat, ze sa ponizujes, ale v manzelstve sa hadam nehrame na to kto z koho, ci??? Je super, ze si vyhladala pomoc odbornika! Viem, ze isto myslis hlavne na svoje deti, ale v rovnakej miere mysli aj sama na seba! Detom nepomoze, ked budu mat pri sebe mamu, ktora sice v ociach dnesnej spolocnosti spravila najlepsie co mohla, ale vnutorne s tym krokom nebola vysporiadana este dlhocizny cas! (A urcite by som vlastne deti nepouzivala na to, aby som nejakej chudere, ktora je bez chrbtovej kosti - lebo to su u mne vsetky zeny, ktore si zacnu so zenatym chlapom a uz nehovorim o tom, ze otcom troch malych deti - spravila napriek v zmysle "na, tu mas!" Nechapem absolutne tieto rady dievcat...!) Kazdopadne ta caka par dost tazkych mesiacov, drzim velmi palce, aby ste tym presli Ty a tvoje deti s co najmensimi "ujmami"!

hradnapani
27. jún 2014

@hatapkagb @zuzana645 kocky, ked to tu tak citam, chcelo by sa mi vas normalne objat 😔 ... vydrzte to, odplacte si to, vykricte a aspon niekde v kutiku si drzte trochu nadeje, ze na vas caka este stastie.

tova
28. jún 2014

@zuzana645 ja som asi ina povaha, ale ja by som sa pre muza nikdy takto nezosypala. su ovela horsie situacie, choroby alebo smrt blizkeho co by ma dokazalo polozit. Deti su mojim vsetkym, bola by som sklamana, ale pokial je kazdy zdravy, zivot ide dalej, najde sa sposob ako deti vychovavat aj spolocne. deti mu to nikdy neodpustia bude stale na tvojej strane, a to aj ked budu dospeli, a precitaj si knihu preco muzi miluju mrchy, nie zeny ktore ich obskakuju s nizkym sebavedomim. Ak detom ukazes ze si silna, (teraz nie ked ta vidia smutnu a vedia ze nie si ok) oni s s tym vysporiadaju lepsie, potrebuju silnu oporu a teraz ju nemaju, rovno ich mozes zapisat k psychologicke tiez lebo aspon tam sa mozu vyrozpravat.

bibika55
28. jún 2014

@zuzana645 Musí to byť pre vás ozaj riadna rana.A.to z dôvodu,že ako píšete deti ho milujú a sú ešte veľmi malé nato,aby pochopili,že otec už s nimi nebude.Teraz musíte dať emócie bokom , posadiť si deti a snažiť sa im čo najšetrnejšie vysvetliť,že ocko vás mamičku už nemá rád,že ľúbi inú tetu.Nemôžete deti klamať.Dnešné deti sú rozumove vyspelejšie a preto im treba vždy hovoriť pravdu.Nepomôžu vám slzy ani plač.Keď miluje inú ženu.Poplačte si aby sa vám uľavilo,ale musíte sa zoceliť,aby ste sa neponorila do beznádeje pretože ináč to čo vás čaká nezvládnete a ani nebudete zvládať.Zo začiatku to bude bez manžela,ktorého určite ešte ľúbite veľmi ťažké,no pomaly si zvyknete tak ako si zvykli iné ženy ktorým sa stalo čosi podobné.Neproste,neplačte.Snažte sa byť pred ním hrdá žena.Keď budete mať čas tak si s ním sadnite a dohodnite sa rozumne ako budete riešiť otázku detí,alimentov a spoločného majetku.

perzefona
28. jún 2014

No ja by som okamzite podala navrh na rozvod, hajzla by som vykopla z domu! Nech si ide kde chce! Neskutocne... Toto sa stalo aj mojej znamej.. Syn 10 druhy 18.. Tiez si nasiel novu a myslela si ze jej skoncil cely zivot... A teraz je stastne zadana a uvazuje o svadbe 🙂 takze vykopnut ho! Ani neuvazuj!

amanda0405
28. jún 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@hatapkagb
netráp sa kvôli tomu, naozaj....teraz potrebuješ kľud a pokoj aby maličká v brušku bola v poriadku...ja viem že je to ťažké, veľmi ťažké...nie je nič horšie ako mať zlomené srdce, na to liek nikde nevymysleli...ale mysli na svoje detičky...viem, že by to tak nemalo byť ale, pre mňa osobne znamená detské objatie a bozk od dieťaťa viac ako od partnera...teš sa z nich a postupne nájdeš zmysel života aj bez neho...zvládneš to

silvikam
28. jún 2014

Ahoj. Ja si myslím, že pánkovi to vyhovuje tak ako je. A myslí si, že ty ho budeš čakať naveky. Je to hrozné, ale muži okolo 40 zvyknú robiť takéto somariny. Asi mal málo povinností doma a už sa nudil.
Ak to čo i len trošku zvládneš, myslím finančne, časovo ..... s deťmi sama, tak by si sa mala radikálne s ním porozprávať o situácii a povedať mu, že už domov chodiť nemusí. Zabezpeč sa tak, ako Ti radili vyššie /rozvod, financie, deti do opatere ..... /.
On sa po čase zbadá, keď sa jej nabaží, aj ona spraví prešľap a zamilovanosť vyprší. Ale potom už bude neskoro. Držím Ti palce moja, zvládneš to!!!!!!

6969eva
28. jún 2014

@hatapkagb Verím ti úplne všetko a viem, čo cítiš. Práve prežívaš to najnajnajťažšie obdobie.Ale stále si opakuj: Už nemôže byť horšie, už môže(musí) byť len lepšie.A ja to zvládnem! Mne to veľmi pomohlo. Jedného dňa tým vetám uveríš. Ide to pomaly, ale ide to!!! Navyše čakáš dieťatko, až sa narodí, dá ti zabrať a bude menej času na trápenie. Až prvé emócie odznejú, začneš veci hodnotiť aj rozumom, nielen srdcom a bude ti ľahšie. Mne môj dospelý syn povedal:,, Čím väčší problém, tým širší úsmev, mami. Tým som sa riadil ja, keď ma nechala. Vždy si mi bola oporou, silná, hádam sa teraz nezosypeš? O koho sa mám potom oprieť ja?" Aj tvoje malé chce maminu, ktorá je tiež oporou,istotou, tak ňou buď.Ak nie pre seba, tak pre svoje deti to musíš zvládnuť. A zvládneš. Všetko chce len čas, ale ten neoklameš. Daj teda času jeho čas a bude dobre. Inak nemôže byť.

miriell
28. jún 2014

@zuzana645 Viem, ťažko sa hocičo píše, keď to bolí. Rady typu zabudni, postav sa na nohy atď. sú dobré, ale aj tak to musí prebolieť samé. Každá zmena chce čas.....Proces hojenia rany je najbolestivejší.

Na to, aby si sa dokázala posunúť ďalej je najlepšie sa zbaviť predstavy a myšlienky na spoločný rodinný život. Rozhodol sa sám, sama si urobila maximum, ďalej viac už nemôžeš nič robiť.....zbav sa tej predstavy a začne ti byť lepšie.....a nechaj city, ktoré si k nemu mala, odísť preč....neživ ich myšlienkami typu, čo by bolo bývalo, keby bolo....predstav si, že sú city len "návštevníci" a tak ako prišli, pomaly odchádzajú preč a už sa nevrátia....uvoľni si postupne srdiečko pre niekoho iného, kto si ťa bude vážiť, ctiť a hlavne milovať, niekoho, komu bude na tebe záležať a to bez toho, aby si mala voľné miesto v srdiečku nejde....Pôjde to postupne, ale každá zmena k lepšiemu čo i len na chvíľku znamená, že to ide a chce to len čas...

Možno ti pomôže aj tento článok, je fakt dobrý:
http://www.firstclass.cz/2014/04/10-kroku-jak-p...

A možno ešte jedno video: je krásne a ukazuje, že máme veľa vecí, ktoré sú v našich životoch krásne a stoja za to, aby sme boli za ne vďačný a usmievali sa pri nich zo srdiečka:
http://www.seberizeni.cz/inspirativni-video-pro...

A hlavne ti držím palce a posielam veľa pozitívnej energie, aby bol proces opätovného rastu krásny (napriek tomu, že ťa teraz partner hodil na kolená a skopol na zem) ....vstaň z "popola" ako fénix a buď znovu krásna sebavedomá žena hodná veľkej novej lásky 🙂

celasapremenim
28. jún 2014

@hatapkagb mas dufam dobre kamosky ..je mi strasne luto, co prezivas, nic sa neda robit, musis si to odzit, odboliet, pretrpiet, ale aj ja verim, ze bude lepsie a cas to vylieci
stretla si hlupeho cloveka, ktory dokazal nieco taketo .....strasne....prejavil sa sebecky, ale skutocne musi byt hlupy, ak spravi toto....

7zahrad
28. jún 2014

Bojis sa prazdnej skrine.
Po odstahovani manzela skus zmenit usporiadanie domacnosti a nabytku tak, aby Ti ho nic nepripominalo. Takze vsetko vyprat nech necitis jeho pach. Manzelsku postel zmenit na jeden vankus a perinu. A vsetky jeho veci dat do jedneho vreca navrch skrine kde ho ani neuvidis..

borkavan
29. jún 2014

@hatapkagb ja ti chcem vyjadriť podporu. tiež som si zažila hrozné sklamania a tiež napr. aj dnes som plakala kvôli minulosti.... Je pravda, že tým, že partner odíde sa srdce automaticky nezahojí, že to chce čas. Ale dá sa systematicky na tom pracovať, aby to hojenie trvalo kratšie. Síce nejde to hneď. Najprv musí prejsť tá prvá fáza bolesti... Och nie je nič horšie, ako keď bolí duša/srdce.
Ale z vlastnej skúsenosti ti poviem, že tá bolesť postupne ustúpi a ty sa zbadáš, že budeš čoraz menej na to myslieť a už len budeš tak truchliť a nakoniec ak budeš mať šťastie, uplne vymizne.
Zažila som už aj rozchod po 10-tich rokoch aj rozchod osudovej lásky... aj rozchod vlastnou vinou... Och a vždy som bola na umretie. Mala som šťastie, že som nemala deti.
A zocelilo ma to tak, že teraz, keď sa mi terajší vyhráža, že odíde... lebo, že ho nemilujem, tak mu hovorím, nech ide. Akože bude mi to ľúto ale nebude to bolieť... už som sa tak obrnila, že už žiadny chlap mi nespôsobí bolesť.
držím ti palce, aby sa ti tá bolesť čo najrýchlejšie zmenšila a ustupila do úzadia.

borkavan
29. jún 2014

@hatapkagb a netráp sa práve teraz. Malá ťa už kope. Mňa malý tiež kope. A keď mi je do plaču, čo spôsobujú aj teho hormony... a on ma kopne, tak hneď cítim šťastie. Práve teraz som čítala v inej diskusii, že trápenie ženy počas teho a stres spôsobuje dieťaťu rôzne choroby a ževraj aj DMO. No neviem, či je to pravda. Ale toto mne osobne dalo silu, že dokedy neporodím si zakážem trápenie a hádky. Proste to mám na háku. Budem to riešiť až po pôrode, ak bude vôbec čas. Akože môj priateľ je stále so mnou... ale stále sa hádame... nevyzerá to ružovo medzi nami... už sa vyhráža aj odchodom... no nech ide, keď chce. Mne hlavne ide o tú finančnú stránku.

hatapkagb
29. jún 2014

@hradnapani @amanda0405 @6969eva @celasapremenim @borkavan
Dakujem vam za rady.No v pondelok som sa vykricala,az som isla sa zblaznit,tak som plakala ako sialena a povedala si staci...od utorka ani jedna slza,co od februara som plakala nonstop kazdy den vkuse.Nejako bude,snad dostane rozum a vrati sa,ale kym to bude on chciet ,bude uz neskoro.Zanedlho porodim a budeme mat toho dost same dievcence,starsiu do skoly s malou doma,budem chodit co najviac na prechadzky a mozno ten cas zahoji,budem zaneprazdnena,len teraz to je take ze som doma ani do prace uz nechodim,mala som zdrav problemy a potom psychicke nemohla som ist do prace a uz som na materskej par dni,teraz su prazdniny tak mam dcerku doma a nieco vymyslime pocas prazdnin.Dokazem to,viem to,len to chce cas,a ja musim povedat ze sa citim trosicku lepsie od pondelka,vlastne utorka,sice nestojim este uplne na nohach,ale pomalicky sa postavim a budem stat pevne oboma nohami hore🙂
prajem vam pekny den a dakujem za objatia,podporu...