Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
@maminuska mam dobru kamarátku, nasla si veľkú lásku, bol tam "iba" 13r rozdiel kým boli mladší bolo to fajn.. Keď mala 40r on 53 zrazu jej prišiel starý každé ráno pokrceny spomalený už nemal ten šmrnc.. Boli spolu celé jeho mladí.. Aj dieťa majú, ale prišli do veku, kedy zistila ze ona je k svetu a on starne rýchlejšie.
26r rozdiel je veľmi veľa.. Mňa aj prekvapuje že vbc preskočila iskra. Véd jej môže byť otcom 🤦♀️ nuž chémia nehľadí na vek🤷♀️
Hmm, Gott splodil mladšie dievčatá v akom veku.. Neverím, že ho manželka nemilovala. To len tak, na margo tej debaty o veku a rozdieloch.. Inak poznám dve ženy po 40, jednej partner je mladší o 11 rokov, druhý o 8. Žijú v harmonických vzťahoch.
Sú ľudia, ktorým ten rozdiel evidentne nevadí.
Keby sa mi partner prizná, že jednorazovo si vrzol, mal by veľký problém, ale možno by dostal šancu. Možno. Ale možno ani nie. Ale. Keby mi manžel neplánovane ťahá druhý vzťah za chrbtom, prídem na to, a on mi to zdôvodni tým, že to neplanoval, a ze ma síce nehodlá opustiť, ale ju neprestane asi ľúbiť, bez slova by som odišla. Neviem si predstaviť pozerať sa ako ide vyvenčiť Molly... A už som to tu písala, nikdy by som nepredychala, ako mu jeho bystrá, krásna a úžasná milenka písala, nech sa u zdravím a nech sa dobre stará. To je neprekonateľná drzosť, zranilo by ma to na tri životy.
@lentvigova az mi slzy vyhrkli do oci,si fakt uzasna,inteligentna zena. Klobuk dolu asi ani nepoznam nikoho,kto by takto uvazoval v takejto situacii. Obdivujem ta a chapem vsetko,co si napisala. Zaroven uvazujem nadtym,ze s maloktorym chlapom sa da takto otvorene hovorit o jeho nevere. Vacsina zatlka,potom zacne obvinovat partnerku,ze ho smiruje a nakoniec zacne zatlkat a vymyslat si. Mas to o to tazsie,ze nie je taky tuctovy,ale naozaj s tebou kedna narovinu. Velmi by som si priala,aby sa vas pribeh skoncil hapyy endom. Nech to uz skonci akokolvek velmi,velmi z celeho srdca ti prajem,aby si bola stastna a vyrovnana,ci uz s nim alebo bez neho.
@lentvigova Mala si ho ovraciat, zaslúžil by si. Máš na viac. Vieš si predstaviť, že by si na to neprišla? Z intelegintnej, vernej, dobre vyzerajúcej manželky by ešte roky robil idiota?
@eliska13 po tak dlhom case asi clovek strati opatrnost a hlavne,ak si doverovali,nemal ho preco skryvat. Blba nahoda. A veru mohok zatlkat. Pri mojom ex som mala podozrenie,ale az podobna nahoda odhalila neveru. Hocikedy v noci sms a raz mi to nedalo,nazrela som a zostala ako obarena. Popieral a mna obvinil,ze mu snorim vo veciach. Namiesto toho,aby sme sa porozpravali,skoncila som obvinena ja.
@lentvigova ak je vsetko pravda a majubsa obaja radi,miluju ,myslus ze ich to bude ako,dlho bavit?Predsa je tu veljybrozdiel,tvoj muz moze este ako tak vyzeratvale inedlho bude z neho uz stary dedko a ona 30tka ,to nieje vztah nadlho,neboj sa,ona ho posle kadelahsie.Otazka je ci ty chces ptm s tym zit,ja by som ho nechaka ist za nou,nemohla by som to tolerovat.A aj tak nakoniec ostane sam,
@zazvorka87 ano, presne tak. Muz bol stredobodom mojho vesmiru. Teraz je moj pohlad taky triezvejsi. Nie som na neho tak pubertalne naviazana. Lubim ho ale vzdy je uz tam to ale. A mas pravdu. V prvom rade musime pracovat na sebe, mat sa rady.
@mirage Ano, je to hrozne tazke venovat sa kazdemu clenovi domacnosti na 100 %. Byt skvela manzelka, matka, zamestnankyňa, priatelka, dcera, mat fungujucu domacnost... Nasi sa v tej dobe rozvadzali. Snazila som sa byt oporou pre maminu, ktoru otec roky tyral a zabezpecit jej domov aby nebola bezdomovkyňa. Do toho stavba domu, dieta, praca... A na muza uz vela energie neostalo. Ja si to priznavam ale myslela som si, ze to pochopi a pocka kym sa situacia utrasie. Nenapadlo mi, ze skoci hned za prvou zenskou. On k tomu neveru neuznával lebo ho jeho byvala podvadzala. Tak v jednom rozhovore mi povedal ze on by mi to nikdy nespravil. O to viac to potom bolelo. 😥 Vedel co mi sposobi a predsa to spravil.
@mk22 Vies, ze ani ja som si to pred neverou nevedela predstaviť, ze by som ostala s tym muzom? Moj nazor bol, ze by som sa okamzite rozisla, ten clovek by sa mi hnusil, koniec dôvery takze koniec vztahu. Ked som to zistila tak som bola v soku ale v ten den som vobec neplakala. Ani nemyslela na to, ze sa rozideme. Chcela som len zistit co sa to s nami stalo. Do noci sme sa rozpravali. A asi o 4 rano som ho zobudila, ze sa este potrebujem rozpravat 😀 Milovali sme sa par dni po tom z mojej vole. O rozchode som zacala rozmyslat asi pol roka na to, keď som sa nevedela vyhrabat z depresií. Aj som odisla s tym, ze to ukoncujem lebo v hlave mam stale myšlienky na nich. Ked som ho vsak potom nasla v zlom stave tak som pochopila, ze ma lubi a zalezi mu na mne. Mohol bezat za nou ale nespravil to.
K otazke ci som stastna... Ano. Nie. Niekedy moje šťastie prekypuje, az sa toho bojim. Niekedy ma prepadne demon a nie, nie som stastna. Niekedy mam depresie, uzavriem sa do seba, lutujem sa. Ale to je aj mojou povahou... Depresie som mavala aj pred tymto vztahom.
@zazvorka87 @ada309 A ja si dovolim vyjadrit domnienku, ze spriaznenu dusu clovek moze stretnut pomaly kazdy rok, ved existuje tolko sarmantnych inteligentnych muzov (zien) - kolega, obchodny partner, sused, znamy ...ze clovek (zena ci muz) moze mat ten pocit aj niekolkokrat za zivot. No ak by sme sa mali zakazdym dat uniest tym uzasnym pocitom "spriaznenej duse", ... 🙂
Aby manžel bol pre ženu stredobodom vesmíru je veľmi nebezpečné . Pre ženu .
Stráca to iskru vo vzťahu , náboj a napätie. Mňa keby manžel opustil , viem že by som sa nezrútila a ani by som neskákala z mosta, nerobila mu scény .. možno by som mu na začiatku jednu vyťala, nadala ale dlhodobé scény nie.
Poplakala si , vyrevala sa , jednu , dve fľašky vypila ale uzdravovací proces by nastal veľmi rýchlo . Môj manžel to vie , občas sme viedli debatu čo by sa stalo z jednej stran alebo druhej a vtedy mi povedal že vie že by som ho mala po krátkej dobe v péčku , cesta na návrat v podstate zarúbaná a teda že nemá strach o moje psychické zdravie. Teraz neviem čo je lepšie teda, byť citovo závislá a hrútiť sa a manžel ostane alebo mať ho po krátkom čase na háku a manžel teda odíde.
Ak by to bolo naopak , že ja podvádzam manžela a on mi na to príde, viem si živo predstaviť čo by manžel urobil . Ak by som odišla , prvé čo by urobil zobral by si palice a išiel by hrať golf. Ak by mi prišiel na milenca , prvé čo by urobil zobral by si palice a išiel by hrať golf . Ak by to bolo v čase nepriazne , buď by išiel odpaľovať loptičku do haly alebo by išiel hrať badminton . Prijal by to ako fakt a moc neriešil , myslím že by som od neho ani nemohla očkávať že by m chodil prosiť . Veru u neho by som si ego nepomastila , že ma chce aj milenec a prosí aj manžel . Ako mi povedal ,nešťastný by bol strašne , ale tak čo už 🙂.
@zazvorka87 zle si to pochopila.. Ich vzťah sa predsa vyvíjal rok, nezačali spolu spávať z jedného dna na druhy... Ano, prvým dňom stretnutia to všetko zacina..
@lentvigova inak byt tebou,ho poslem byvat k nej,taketo stretavania raz za cas maju nesmierne caro,mozno keby spoku zili,skor by sa omrzeli,presytili.Kazdoadne dobolioa by sim mu,nech ide k nej.
@zazvorka87 ono niekedy sú tieto citové vzplanutia neovládateľné a je to silnejšie ako zdravý rozum, morálne zásady, ako sľuby vernosti atď. Keď mužovi/žene dá niekto pocítiť, že je atraktívny, príťažlivý, prejaví záujem o jeho osobu, môže sa prebudiť čokoľvek. Hlavne, ak je človek v dlhodobom rutinnom vzťahu, kde je už hlboký a nudný stereotyp, hoci navonok je všetko ok. Čo tým chcem povedať? Že ruku do ohňa človek nemôže dať ani za seba, nie za partnera a človek nikdy nevie, kedy môže v živote takejto situácii čeliť.
@0silvia0 Stat sa moze vsetko, ale nevera sa v spolocnosti strasne zromantizovala, takze nevernici namiesto pokania pouzivaju frazu "nemohli sme si pomoct" 😝 Tiez je otazka, ake dlhe trvanie takej aferky je akceptovatelne/odpustitelne pre podvadzanu stranu? Ze sa s niekym parkrat vyspis z pobluznenia, akoze ok... ale niekolkorocne zverovanie, ze mam choru zenu a ze mi nas pes pripomina teba po hodinovej hre.. nooo 😖
Ale kedysi som pocula vyrok, ktory by sa mal pri ospravedlnovani takychto "neodolatelnych vzplanuti" tesat do kamena "Sila cloveka sa nemeria citmi, ktore dokaze prejavit, ale ktore dokaze potlacit"...
@0silvia0 to čím sa človek líši od zvierat je rozum a vôľa. To sú len výhovorky "bolo to silnejšie ako ja" a podobne. Tiež ma sem tam priťahoval aj iný muž, keď som bola vydatá. Lenže mám určité morálne zásady cez ktoré nejdem. Keď som mala pocit, že mi je bývalý neverný, bolo mi až fyzicky zle, keď som sa na neho pozrela. Tak veľmi ma to zasiahlo. Zradil ma niekto komu som dôverovala a prežila s nim cez 20 rokov. Je to veľká zrada, ktorá sa nedá tak ľahko odpustiť a zabudnúť. Neviem prečo by toto malo byť spoločnosťou tolerované.

kočky, čomu nechápem je prečo sa on teraz iniciatívne vystahoval zo spalne?