icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

mk22
7. jan 2020

@elenita opísala som 66r muža že ja 40r si neviem predstaviť mat vedľa seba partnera vo veku 66rokov.
Ty áno?? Písala som za seba že pre mňa rozdiel +26r je nepredstaviteľny.
Že ty to vnimas ôk, len preto lebo otec je vo forme.. Neviem ci by ti odsúhlasil priateľa v jeho veku🙂

michmich
7. jan 2020

Mne to pripomina moju situáciu 😔 Pred par rokmi... Mlada pekna susedka si najprv pisala s mojim muzom. Spočiatku bezne veci, potom chodila k nam ked som nebola doma, potom mu napisala list ako sa nechtiac do neho zamilovala. Jemu to imponovalo. Ako mi povedal, uz si vobec nemyslel, ze by ocaril nejaku zenu. A este taku mladu. Trvalo to skoro rok kym som sa odvazila pozriet mu do mobilu. Nanešťastie som si precitala skoro vsetku konverzaciu. Moj muz mi nikdy nepisal smsky. Zevraj na to nemal nervy. Radšej zavolal. Jej napisal tisicky smsiek. Krasnych, neznych, laskyplnych, nadrzanych... Dovtedy som si myslela ze aky krasny mame vztah 😔 Ale v ich slovach som videla tolko lasky a porozumenia 😥 Pisal jej uplne o vsetkom. Bolo hrozne vedieť, ze uz rok ta ženská vie o kazdom nasom pohybe, pozna kazdy kut v nasom dome, vyjadruje sa k vychove dietata. Zrazu som mala pocit, ze v tom dome byvame 4. Najprv si uzivali to skryvanie sa. Potom mu zacala vyplakavat, ze ho chce len pre seba. Potom stravili spolu vikend. On jej vyplakaval, ze musi ostat so mnou ale jej sa nevie vzdat. V dobe ked som na to prisla tak bol k nej chladnejsi. Ale ona o to nastojcivejsia a drzejsia. A kedze vedela o každom nasom pohybe, tak vzdy ho vedela prekvapit svojou pritomnostou. Ja som sa s nim rozpravala so zvlastnym kludom. Ziadne sceny, len fakty. Co chce do buducnosti, ako si to predstavuje, co ku mne citi, preco to urobil... No vypocula som si podobne slova ako tvoj muz. Videla som, ze ho to mrzi. Ked sme sa dorozpravali tak normalne zvracal. Ze mu bolo z neho sameho zle. Ja som sa to potom neskor snazila rozoberat do detailov aby som to pochopila 😔 On mi tvrdil, ze proste asi mu z toho dvihania ega preplo, kriza stredneho veku, menej mojho zaujmu... A zrazu krasna mlada vtipna inteligentna baba, ktorá mu kazde rano napisala dobre rano laska, vravela mu aky je úžasný, skvely, vtipny, proste dokonaly. Posielala mu steklive fotky, ktore on nikdy neuznaval ale zrazu nad nimi slintal... U mna bol hrozny aj ten pocit, ze je to iny muz ako som ho poznalala ja. Este mi vravel, ze do tych sprav sa vsetko pise lahsie. A ze vela z toho tak nemyslel... Mozno mal aj pravdu v tomto lebo raz jej pisal, ze sa jej NIKDY nevzda. Dušoval sa jej, ze proste nikdy, za ziadnych okolnosti lebo je pre neho ten najdôležitejši clovek na svete. A ked sa to prevalilo tak bez zavahania povedal, ze sa jej proste vzda. Aj ked ja uz si nikdy nebudem ista ci sa jej fakt vzdal... Ci to len vedia lepsie skryvat... U nas to dopadlo tak, že sme ostali spolu. Vztah potom bol najkrajsi a zaroven najhorší. Vracali sa mi v hlave stale tie ich smsky, snivalo sa mi ako sa stretavaju. Chlap sa strasne snazil. Hodiny ma drzal v naruci ked som revavala. Niekedy reval so mnou... Niekedy sa snazil vsemozne ma postavit na nohy a ist dalej, neobzerat sa. Niekedy skakal pri mne a robil opicky dovtedy kym som sa nezacala do toho revu smiat. Vtedy som bola pre neho ako princezna. Teraz po 5 rokoch sme zase sklzli do sedej reality a tak mam zase obcas strach co pride. Ja za seba nemozem povedat, ze by som na to zabudla. Stalo sa to len znesitelnym. Zijem obycajny zivot, v ktorom obcas zastanem, obzriem sa späť a stale to boli. Hrozne je, ze je to suseda a ja mam stale pocit ked vidim ich dvoch ked sa stretnu na ulici napriklad, ze medzi stale nieco je.

ivca88
7. jan 2020

@lulubka28 jasné je aj to, že vinník je on.
Nikto na ňu prstom neukazuje.
Ona len rešpektovala to, že on už neprejavuje chuť na sex a zhadzoval to na únavu.
Teraz vidíme že vládze, a veruze dosť.
Takže jednoznačne je to klamár.
Keď sa mu opätovne chuť na sex vrátila, tak mal sexovať so svojou ženou.
Keď mal opäť pocit, že má niekomu napísať sms typu ,,prajem ti dobre ráno,, alebo ,, rok 2019 bol s tebou úžasný,, tak to rovnako mohol adresovať svojej žene.
Myslím že autorku by to veľmi potešilo a túto lásku by mu vrátila.
Ale môžeme len polemizovať o tom všetkom, čo by bolo keby....
Stalo sa. Je to tak ako to je.
V mojich očiach je to len sebec. Nič viac.
Tím že sa ten vzťah vraj vyvíjal mesiace, ba až rok, tak mal XY príležitosti ho ukončiť.
Ale jemu sa to nechcelo. Páčilo sa mu to.
Je to iné, ako keby ho jednorázovo zviedla nejaká žena v stave opilosti.
Toto bolo viac menej premyslené.
Mal veľmi veľa času na to, aby zapojil svoju múdru hlavičku a pochopil, čo tým riskuje a stratí.
Ale on to neukončil, pokračoval, gradoval, tak nech si to teraz užije.

Len ma mrzí, že autorka vo väčšine píše akoby čakala, že čo urobí on.. Akoby sa bála. Akoby aj napriek všetkému svinstvu je strach zo samoty silnejší.
A to mi je dosť ľúto.
Ona by nemala byť cena útechy. Takáto žena by mala byť pre muža výsadou.

eeffka
7. jan 2020

@michmich prve co mal robit bolo hladat novy byt. ja vam zeny nerozumiem, nechat na sebe polienka kalat.

mk22
7. jan 2020

@michmich napíšeš úprimne, aké je to po 5r?? Ja si to vážne neviem predstaviť. Si šťastná?? Si spokojná že ste spolu? Nezhnusil sa ti?

michmich
7. jan 2020

@eeffka uvazovali sme o tom. Ale nas dom je atypicky. A nepodarilo sa nam ho predat ani za taku cenu za aku by sme kupili maly byt.

karolinakr
7. jan 2020

@eeffka zeny, ktore toto riesili rozchodom boli oznacene za hystericke chudery, tak co sa cudujes
Ked ta muz podvedie
1.mas ho lutovat
2.podhadzovat sa mu
3.dat mu cas nech si hodi mincou, ci ty ci milenka
4.masirovat mu ego
5.nosit teple vecere do postele
Asi som z inej planety, ale toto neni pre mna.
Keby to s tou milenkou sekol a struhal dobrotu, budiž
Ale on si este rozmysli, ci ma bude lubit, s hentou neprestane a ja mam cakat v prazdnej posteli? Neni som masochista, alebo debil?...

karolinakr
7. jan 2020

Neviem nebola som v takej situacii, akonahle mi da muz najavo, ze lubi inu, trúbím na ústup, ziadne zenske finty a zbrane nepouzivam.Aj ostatni muzi podvadzaju, akurat, ze to lepsie skryvaju a maju zablokovane mobily

acrobaleno
7. jan 2020

Akože táto diskusia je strašný grc. 🙄 Pošli ho do pčka. Teraz je to pre neho naj, aj doma si ho chce udržať aj tá k*rva si ho chce udržať, tak čo by on riešil. Zabezpeč si majetok, nech neostaneš s holou riťou, bojuj o svoje práva a nech si ide za tou štetkou. Veď ich tá láska rýchlo prejde, keď budú spolu 24/7. Akože až sa mi krv varí z tohto prístupu. Nikdy by som toto nedovolila, nie si stará. Moja mama sa druhýx vydávala v 48 rokoch.

mirage
7. jan 2020

@michmich och.. ake su tie vztahy komplikovane, cely zivot je tazka cesta. Slzy mi vbehli do oci.

elenita
7. jan 2020

@mk22 Jasne, nemienim si hladat partnera v podobnom veku 😉 Len som chcela, ze nepausalizujme tu a nerobme z muzov vo vyssom veku dementnych starcov, lebo to tak nemusi byt ... tot vsjo 🙂

karolinakr
7. jan 2020

A na zaver: prihoda zo zivota.Jedna zena v stastnom manzelstve sa zalubila do kolegu- chemia zafungovala a jej neslo do hlavy, jak sa to mohlo stat,vzdy nevernikov odcudzovala.Ked uz sa blizilo k sexu, dala v praci vypoved i ked srdce ju bolelo*( nic medzi nimi nebolo) Prisiel za nou mužík a povedal, ze sa vyspal s nejakou zenou a vraj to bolo silnejsie nez on, nemohol nic urobit. Akoby nic.Maju 3 deti rozvadzat sa nechce.A ta zena cela zduta a ziarliva nemoze spavat, lebo bola v podobnej situacii a radsej odisla z prace nez by muza podviedla.A tak babo raď.Co by kto robilv tejto situacii? No a riešenie neexistuje podobne ako tu

acrobaleno
7. jan 2020

@karolinakr Ale to závisí od ľudí. "Bolo to silnejšie než on"? No nech ide do p*či, keď už mám byť taká vulgárna. Neznášam, keď niekto nevie prebrať zodpovednosť za svoje činy.

mk22
7. jan 2020

@elenita jasne, len som chcela upresniť že mňa by muž vo veku 66r žiadno neocaril, nevzrusil a neviem ci by 66r pan hoci bez ovislej koze a iných znakov jeho veku stíhal napr klas život tempu ako sú bežné denne aktivity šport výlety sex.. Nech je akokoľvek stavaný zachovalý, 66r pan nezastaví na krajnici a živočíšne neorerishne na kapote svoju 40r partnerku🤪🙃toto je iba príklad.. Na odľahčenie.

eeffka
7. jan 2020

@karolinakr no skor to druhe 🙂, ja tiez nemyslim, ze treba ho hned zastrelit na namesti, ale snazil by sa on a dlho, nie ze ja. a mozno by mi aj kleslo IQ v tunajsom ponimani o 10bodov , ale aspon by som sa mohla sama na seba pozriet a vazit si sama seba.

eliska13
7. jan 2020

@mk22 teraz má okolo 50 tky prečo všetky píšete
o 66 r?a všade samé rady, keď ľúbiš nepozeraj na kilá, vek, ovisnuté kozy , kožu a teraz presný opak.Ked ho bude milenka ľúbiť bude ho chcieť aj takého....a možno nebude v ňom hľadať po rokoch sexi objekt, ale istotu, peniaze čokoľvek....veď každý hľadá a očakáva vo vzťahu niečo iné
Ja si myslím, že toto je vzťah na 2,3 roky potom bude ona chcieť dieťa a.....tento príbeh ma x možnosti ako by sa každý z nich mal zachovať a mozno rozuzlenie bude úplne ine

mk22
7. jan 2020

@eliska13 do hľadaj kde sa spomenul vek 66

maminuska
7. jan 2020

ja som si to poctivo prečítala, ale toto je nie že iný prípad , toto je klasický prípad, nič výnimočné . Tam nie je žiadna láska, je to len obyčajný chtíč spojený s ľudským porozumením , dočasným a ako sám muž povedal , vedia obidvaja že by to vzťahu nefungovalo . Ale ako 90 % mužov to rieši ťažko alibisticky , pozícia prenosu zodpovednosti na manželku a milenku . Bude pendlovať medzi vami , kým jedna z vás ho nepošle do prdele.
30 rokov manželstva je síce veľa, ale ani to nestojí za to aby si si zničila zvyšok života vyčkávaním . Máš pred sebou ešte veľa pekného , nemáš malé deti , nie si závislá na manželovi , je čas to využiť . Rozvádzať sa hneď nemusíš , ale odísť môžeš , ak nie fyzicky tak minimálne sa odstrihnúť psychicky. Je potrebné sa odtiahnuť , iba tak ho pritiahneš späť , ak teda chceš.
Osobne na tvojom mieste , by som odišla , byť chvíľu sama a venovať sa sebe a svojm potrebám a záujmom . Nevyhrážať sa , nehysterčiť , obmedziť komunikáciu a rozhodnúť sa počas toho obdobia ako ďalej . Neriešiť či k nej odíde alebo nie, to neovplyvníš . Ja som to mala v priamom prenose u nás doma u svokry . Svokor si našiel milenku , ale svokru " miluje " ale jej sa nedokáže vzdať. Svokra rovná 50 tka, svokor tiež . Svokra sa po roku zbalila a odišla , našla si podnájom a myslím že sa má lepšie ako keď bola s ním . Ani po 15 rokoch nie sú rozvedení , ale svokor je sám a svokra má priateľa o pár rokov mladšieho , chodí po dovolenkách , turistikách , jednoducho žije . Svokrova milenka to po 2 rokoch vzdala , našla si podstatne mladšieho partnera, však čo by s takým starcom pre ňu . Potom mal ešte nejaké vzťahy ale vždy to stroskotalo na vzájomnom spolužití .

maminuska
7. jan 2020

Za seba , 25 ročný rozdiel je pre mňa z dlhodobého hľadiska k neprežitiu . Teda k tomu spokojnému . Ja mám 45 rokov a mať vedľa seba 70 tnika , tak to ani omylom . V 25 rokoch bol 50 tnik pre mňa starec a nie šarmantný vyzretý chlap , a aj keď niektoré mladšie ženy sú na starších mužov, je to len krátkodobá záležitosť, lebo tie problémy časom prídu či chceme alebo nie. Každý bude v inej životnej fáze.
Predstava že mám v posteli svojho otca , je pre mňa tak asexuálna , že sa mi z toho už len pri pomyslení ježia vlasy.

0silvia0
7. jan 2020

@lentvigova ja by som v tvojom pripade toto cele zobrala ako prilezitost na novy zaciatok. Tieto osiale v dlhorocnych manzelstvach su celkom caste a posteklenie ega s naslednou zaplavou zabudnutych a znovaprebudenych hormonov su pre niektorych neodolatelne. Proti tomuto sa ani neda bojovat.

maminuska
7. jan 2020

@0silvia0 na nový začiatok s mužom alebo bez ?

0silvia0
7. jan 2020

@maminuska jasne ze bez chlapa😁 urobila by som to iste co urobila tvoja svokra👍

eeffka
7. jan 2020

@maminuska novy zaciatok, muz tam absolutne nemusi byt. Ja mam sice len 43 ale isto by som sa pod vlak nehadzala, by som si zariadila zivot po svojom a podla seba, a ak by prisiel nejaky chlap do toho, OK, ale cielene by som sa teda nevybrala na polovacku po "sarmantnych" skoro 70nikoch 😀 ( moj otec brrr)

mk22
7. jan 2020

@maminuska to isté som. Napísala aj ja 😳 že mám 40r a neviem co by som robila so 66r pánom.. Ale vysvetlili mi ze sú aj zachovali 60r pani 🤷‍♀️ ale každá sme iná, chápem..

maminuska
7. jan 2020

@mk22 veď zachovalí môžu byť pre 50+. Ono niektorí muži si myslia akí sú samci ešte v tomto veku a pomaly žmurkajú na 20-30 ročné ženy, akurát tak na smiech sú .

maminuska
7. jan 2020

Ja si dodnes pamätám , môj otec mal 60 rokov, keď robil tanečky okolo 30 očnej kamošky mojej sestry , nadúval sa ako taký moriak , až mu moja sestra povedala že či si hľadá do budúcna prebaľovačku . A bolo po romantike 🙂

0silvia0
7. jan 2020

@maminuska no trefna poznamka v pravy cas vie normalne niekedy zachranit zivot😇

mk22
7. jan 2020

@maminuska ako taký moriak😁😁😂😂

kiwi3
7. jan 2020

uz sem pisem asi tretikrat nieco podobne, ale myslim si, ze ta mlada zacne onedlho cuvat z celeho "vztahu", ked zisti, ze uz aj zena o tom vie. ved ak je taka bystra a neodolatelna, s pravdepodobnostou bliziacou sa istote bude chciet mat po 30-tke deti. ale s kym? urcite ma dobre vyratane, ze onedlho bude cas najst si nieco perspektivnejsie. toto je pre nu len romanik, do ktoreho mozno ani nevie, ako sa zamotala. ale o trofej z neho nema realne zaujem.

maminuska
7. jan 2020

@kiwi3 reálne žiadna normálna zdravá , sebavedomá a do budúcna mysliaca žena si na krk neuviaže o 25 rokov staršieho muža. To je jedna generácia a ako také to aj generačné problémy prináša. Ono keď máš 25 rokov a muž 50 , ešte sa ako tak dá , ale čím sú obidvaja partneri starší , tak tým je to horšie. Tomu sa jednoducho vyhnúť nedá , tam je to nekompromisné a to už nie je len o nejakých vráskach alebo visiacej koži .