icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

veronika0122
29. feb 2020

@lentvigova ako sa máš? Je to s malým odstupom času lepšie? Posielam veľa veľa pokoja ❤

adkoalauri
1. mar 2020

@veronika0122 aj ja na ňu myslim každý deň...

rawmamka
1. mar 2020

@veronika0122 S akým malým ??? 😀

veronika0122
1. mar 2020

@adkoalauri aj mne to behá po rozume, aj keď neviem pomôcť ale niekedy stačí človeku záujem druhých ľudí a pocit že nie je sám

adkoalauri
1. mar 2020

@veronika0122 vsak to..keby aspon dala o sebe vediet..mne je jej velmi luto..

mk22
9. jan 2021

@lentvigova ahoj.
Vyhľadala, som túto diskusiu, vidím ze si neaktívna, rada by som si prečítala ako sa máš a ze sa máš v rámci možností dobre.

katkati
9. jan 2021

@mk22 Áno, pripájam sa. Bolo by fajn, keby sme vedeli, že sa máš dobre.

juliankaaa
9. jan 2021

@lentvigova precitala som si len tvoje prispevky......chcem ti len napisat , mas moj obdiv, si silna a rozumna zena, ktora vie riesit veci s nadhladom, srdcom a rozumom......obdobie v ktorom sa teraz nachadzas je velmi tazke, ale kazdym dnom bude lepsie, to najhorsie - rozhodnutie, mas uz za sebou
posielam silne objatie a vela sil

kassandra25
9. jan 2021

@lentvigova a co tak zacat konat presne tak, ako to citis???? On ti to nepovedal, lebo si jeho istota, ktoru nechce stratit, ale ty mas vyhodu, ze si to objavila. Inac prepac, ale ak uz nezijete davno aj sexualne, bolo to iste skor, ze on tak zije niekde inde. Zit ako kamarati alebo na baze mama - dieta, ze ty si jeho mama, on tvoje dieta a dieta skryva pred mamou frajerku..... aj ked mas vek pred 50tkiu, ale pisala si, ze velmi dobre vyzeras. Neviem, ak si chces zachovat hrdost, rozved sa a tak si niekoho ineho najdi. Ak si nechces zachovatvhrdost, a este bonus, chces sa aj trapit, zostan s nim a na sex si najdi aj ty tajneho milenca a obaja sa mozete tvarit ako stastny par. Alebo ak chces, chrstni mu to do tvare s tym, ci to ukonci teraz okamzite, ci bude odteraz okamzite s tebou spavat a tuzit po tebe. Odpoved uz poznas, ze nie, ze to neurobi. Tak co ti ostava? Vyber si sama svoj novy scenar zivota. Aby som ta ukludnila. Zivot funguje tak, ze ked jedny devere sa nam zatvoria, druhe sa otvoria. Nemas sa coho bat.

mk22
9. jan 2021

@kassandra25 to je rok starý problém, diskusia

hipuska
9. jan 2021

@mk22 áno, veľmi by som chcela vedieť ako dopadla autorka 😊

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
andrea_ff
9. jan 2021

Pripnem sa, zaujima to aj mna

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
lulubka28
9. jan 2021

@lentvigova Ahoj. Ja sa musim priznat, na mna tento tvoj pribeh zanechal naozaj velmi silny dojem, ja si na teba castokrat spomeniem. Dufam, ze to najhorsie uz prehrmelo a ze sa tvoj zivot ubera tym spravnym smerom. Bola by som velmi rada, ak by si si nasla cas a napisala nam sem ako sa mas. Vsetko dobre ti prajem.

misatko89
9. jan 2021

Aj ja som zvedava..ozvy sa nam..

drzaopica
9. jan 2021

@misatko89 dievky niekedy v lete som ju citala v inom prispevku.Co si pamatam zhorsil sa jej psychicky stav a bola hospitalizova, byva s mamou, muz je s milenkou a tak nejak napisala, ze sa schyluje, alebo si ona mysli, ze sa bude k tomu, ze by chceli dieta.pisala do nejakeho prispevku o bipolarnej poruche ci maniodepresie
Tiez som casto na nu myslela

eeffka
9. jan 2021

@drzaopica tak to je smutne aj ked to bolo preavdepodobne

mk22
9. jan 2021

@drzaopica to vazne😞 tak to je smutné.
Život je niekedy nefer, podpasovka od najbližšej osoby dokáže zlomiť.. Dokonca na celý život

drzaopica
9. jan 2021

@mk22 je to v prispevku dokaze clovek s bipolarnou poruchou dlhodobo fungovat?

koniarova
9. jan 2021

@mk22 ona tým trpela ešte pred svadbou, muž jej bol celý čas oporou. Nájdi si to v diskusiách podľa nicku, veľmi zaujímavo píše.

eeffka
9. jan 2021

@koniarova nasla som si to tera, diagnostikovali ju az po svadbe a z toho co som citala davnejsie tu a teraz tam ( prispevky sept2020) tak akoby si tu ani neuvedomovala realitu. Tam si to uz uvedomila. Na jednej strane chudak zena, na druhej manzel vydrzal hodne dlho a vela.

joannita
10. jan 2021

@eeffka ved toto, kazda minca ma 2 strany. Aj mne je autorka velmi sympaticka a javi sa ako rozumna zena, ale manzelov uhol pohladu nepozname, presne tak....

mk22
10. jan 2021

@eeffka prečítala som.. Áno vidno rozdiel v písaní.. Ale chápem.. V tejto téme opisovala skôr ten prvotný sok písala je v dňoch kedy objavila neveru po 30r co by položilo každú jednu z nás.. V lete s odstupom času už vidno ze sa na to pozerá ináč.. Sama píše ze život s nou nebol ľahký.. Možno. Práve vďaka mužovi prežila tých 30r krásne krajšie lebo jej bol nápomocný.. Ale z pohľadu muža tiež kúsok chápem.. Obetoval sa co je úžasné.. Venoval je 30.r..

ktochytavzite
10. jan 2021

@drzaopica boze,ten chlap nieje normlany,

ktochytavzite
10. jan 2021

@drzaopica teda je ale s takou mladou babou mat dieta?Tiez mu oci zhaluje len mldost,nemysli na buducnost

zooeynka
10. jan 2021

@ktochytavzite a co si ma robit dieta s rovesnickou????? S 50tnickou?

mk22
10. jan 2021

@ktochytavzite prečo podľa teba nie je normálny?

ivik111
10. jan 2021

@drzaopica 😔😔tak som sa zacitala do diskusie a verila,ze to dopadlo o kusok lepsie...

drzaopica
10. jan 2021

@ktochytavzite biologicku tuzbu po dietati neoklames a nebude prvy ani posledny co by mal dieta vo vyssom veku.Vobec by som ho nesudila