icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

lianka123
13. feb 2020

@0silvia0 nie su. Ty rozhodujes s kym sa rozpravas. Z tvojho prispevku ide zlost a ohovaranie. Je mi luto tvojej kolegyne, takito ludia su casto obetou sikany. S tebou by som sa urcite nebavila a butlava vrba? Co mas 15?

0silvia0
13. feb 2020

@lianka123 no dovol? Ake ohovaranie? Ty poznas vsetky okolnosti? Dotycna je uz teraz na invalidnom dochodku kvoli svojej diagnoze a prave ona sikanovala a stalkovala ineho cloveka a svojim spravanim zhadzovala cely kolektiv. Nic o tom nevies a mna ides sudit, ktora som sa jej snazila pomoct🙄. Choremu cloveku, ktory je bez liecby laik nepomoze tym, ze ju vypocujes a potlapkas po pleci. Tam uz treba odbornika😉

janka2273
13. feb 2020

@lianka123 joj😂 už to preháňaš..nič také nenapísala a dobre spravila,ak to už pri takej osobe nezvládala,,,nie každý to dokáže....

janka2273
13. feb 2020

Inak zamyslel sa už niekto aj nad tým,že tomu chlapovi patrí okrem kydania na neho aj veľká vďaka?? za všetky tie dlhé roky obetovania sa (aj ked to znie dosť blbo )
Ked si pomyslím,koľké roky ho to zožieralo,trápilo a nedal nič najavo a išiel ďalej s úsmevom na perách....iný by sa možno už po 5 rokoch rozviedol a radšej nemal plný servis ,ako sa trápil.
No on nie,ťahal to takto niekoľko desaťročí a vydržal teda fakt dlho! Klobúk dole pred ním 👍👍
Samotrejme,že to bol len jeden z pohľadov na celú situáciu...
a pre nekonečné rýpalky tu na MK..ano,mrzí ma to aj za ňu,nemám rada hajzlíkov a neobhajujem neveru...no pozerám sa na to aj z tohto pohľadu ...samozrejme,že mohol to povedať hned manželke priamo do očí,no on jej takto vlastne doprial ešte roky kľudu,až kým na to náhodou sama nedošla,,ak by nečítala správy v jeho mobile,doteraz by nič nevedela a zjavne spokojne žila,no osud to žiaľ inak zariadil 😉

0silvia0
13. feb 2020

@janka2273 hej, toto napadlo aj mne

adkoalauri
13. feb 2020

@janka2273 vies,len na "stare" kolena sa dozvediet to,ze bol cele desatrocia neuprimny...udel pod pas...ja veru pred nim ziadny klobuk nedavam dolu..ak by to urobil na zaciatku,nepretvaroval sa,aj dotycna si mohla najst partnera,ktory by sa obetoval,pomahal by jej a potom to "nevykrical"...za mna chrapun prveho stupna..

janka2273
13. feb 2020

@adkoalauri ved píšem,že je na to viac uhlov pohľadu...zas ale musíme si uvedomiť,že nie je veľa takých ľudí,ktorí celý život dokážu takto fungovať ...či chceš,či nie,je to dosť veľká obetavosť z jeho strany a ak by sa rozišli skor,mohla sa dať dokopy aj s niekym,kto by bol 1000x horší ako on,,samozrejme i lepší..to je už život😉

katkati
13. feb 2020

@janka2273 Ja si myslím, že na prvý pohľad na vyzerá všetko pekné ako sa o ňu staral. Ale žiadna žena nemôže byť naozaj spokojná v manželstve, v ktorom 5 rokov absentuje sex. V ich prípade to nechcel on. Sám si to poriesil mladou milenkou a ju nechal v tom, že je v manželstve spokojný. Mal jej to povedať a dopriať jej to, čo si doprial on. Prepáč autorka, asi sa cítiš zvláštne, keď takto rozoberáme tvoj život medzi sebou, ale tak diskutujeme, mozno sa poucia aj iné.

janka2273
13. feb 2020

@katkati Akože ja som to v januári tiež vnimala tak,že ju hlúpo podrazil a hral verného a dobrého manžela a opak bol pravdou..len ked tu na predošlej strane napísala,že našla aj správy,ako sa sťažoval ako roky trpí a ovláda sa,prekonába a stará o ňu atd...,tak ma napadlo,že to tak naozaj mohlo byť a nemusela to byť len zaujímavá povedačka pre milenku...proste potreboval únik ,ale nechcel odísť úplne..ťažko povedať,či to je darebák,či dobrák🙄

maminuska
13. feb 2020

@janka2273 ja zas nemám rada takýchto polcesťákov. Muži neodchádzajú, muži sa presúvajú a neodchádzajú ani zo zlého vzťahu , na to sú pohodlní .
Sťažujú sa , frflú , nadávajú ale že by zbalili kufre a odišli bez vidiny inej ženy , na to má gule iba máloktorí . Drvivá väčšina zostane .
Momentom objavenia sa niekoho iného dostanú odvahu lebo je kam sa presunúť .

halienka
14. feb 2020

@maminuska súhlas, to jeho utrpenie celé roky, to že sa akože tolké roky obetoval a tak dlho to vydržal, bola to statočnosť alebo práve zbabelstvo a neschopnosť odísť? Keby to bolo tak zlé ako písal, tak odíde aj bez toho že by mal milenku, ale neodišiel. A teraz sa môže tváriť aký on je hrdina, ale pritom to celé bola len zbabelosť. Ja mám tiež skúsenosť, že chlapi sú omnoho väčší zbabelci ako ženy, ženy omnoho častejšie odídu - a to aj s deťmi - aj keď nemajú nikoho iného a celá ťarcha ostáva na pleciach im, kdežto chlap si počká na milenku a až potom odíde - k nej.

janka2273
14. feb 2020

@maminuska no veď ani ja nemám rada takých,ja by som ho asi hneď aj v prvý večer dorazila👿nechcem vôbec,aby to vyznelo,že ho nebodaj obraňujem.....len proste po prečítaní jej posledných správ som sa na to pozrela aj z jeho stránky...alebo to aspoň skúsila 😉lebo nemám žiadnu zaujatosť voči nemu,či celkovo voči mužom,keďže nemám problém vo vzťahu a teda sa môžem na to pozrieť objektívne a s chladnou hlavou.,..ťažko to ale mne alebo nám všetkým súdiť,keď ho absolútne nepoznáme. Možno,keby sme ho stretli v realite,tak mu nepovieme krivého slová,alebo možno práve naopak🤔😉

matabb73
14. feb 2020

@maminuska to si vystihla. Ja som toto pochopila až po rozvode, keď som sa dozvedela, že bývalý mal frajerku už dosť dlhú dobu. Naivne som si myslela, že sa rozvádza, lebo máme zlé manželstvo a ja som fúria, ako mi bolo prezentované, ale hlavným dôvodom bola druhá žena. Ešte rok po rozvode to tajil, proste zbabelec. Až švagriná mi otvorila oči, keď povedala, že chlap odíde len vtedy, keď na druhú ženu.

lucitta9
14. feb 2020

Myslim si, ze ak neodisiel na zaciatku manzelstva a rozhodol sa s tebou zostat, nemat deti, tak ta musel mat velmi rad. Lenze on si zrejme plne neuvedomoval - a ani nemohol - co ho vlastne caka. Verim ze jeho odhodlanie bolo uprimne. Lenze casom to uz zrejme nezvladal, ktovie, mozno aj zacal tuzit po dietati, tazko sa ho da odsudzovat. Zrejme nebolo pre neho lahke povedat to, mozno sa aj bal co to s autorkou urobi, ze sa jej zhorsi choroba. Kto sme neboli v takej situacii, nesudme.
Co vsak bola rana pod pas - ze o tom hovoril niekomu inemu, inej zene, s ktorou sa potom zaplietol. To je velmi ponizujuce :( Toto by som mu najviac vycitala.

tucniacka11
14. feb 2020

@lentvigova Držím palce, ako pokračuje ďalej?

mk22
14. feb 2020

@tucniacka11 ved písala, skus pár príspevkov vyssie

tucniacka11
14. feb 2020

@mk22 niečo som sa dočítala, len nemám toľko času, celé, ale videla som, že sa neodsťahoval z domu, ani sa zatiaľ nerozvádzajú

lulubka28
14. feb 2020

@tucniacka11 ale odstahoval sa uz.

dazdovka
14. feb 2020

@lentvigova ahoj, pusti ho zo svojho srdca, vezmi si psika alebo mačku z útulku, venuj sa nejakému koníčku, navštevuj kamarátky a rodinu a dostaneš sa z toho. To, že si manžel našiel spriaznenú dušu, do ktorej sa zamiloval už nezmeníš, ja by som napríklad ovela lepsie zniesla neveru manzela, keby je v tom nejaka uzasna zena (lepsia ako ja), proste by som ho nechala ist za vlastnym stastim...

tucniacka11
14. feb 2020

@lulubka28 áno, k milenke?

veronika0122
14. feb 2020

@dazdovka to by som chcela vidiet ako úžasne to zvládneš, a ako by si zistila ze milenka je lepšia než ty ?😊

mk22
14. feb 2020

@dazdovka keby si zistila ze je lepšia, dostal by aj pozehnanie🤦‍♀️😂 bud šťastný muž moj😁 budem žiť s vedomím že si prešiel k druhej lepšej 😵 ja by som ho tiež tak vyprevadila a dostal by k tomu ako bonus panvucou po hlave z každej strany, aby na mňa nezabudol 😂🤦‍♀️

veronika0122
14. feb 2020

@mk22 nie, kúpiš si mačičku a budeš štrikovať 😊😀

bolavyzub
14. feb 2020

@lentvigova Tiež si myslím, že Tvoj muž ťa musel mať veľmi, veľmi rád (a zrejme stále má). Možno ste prežili krajšie manželstvo, ako mnohí iní, ktorí zďaleka nemali tak náročnú situáciu, ako vy. Na druhej strane niektoré Tvoje stavy boli preňho podľa všetkého náročné a počas ich trvania mal nervy v ťahu - ale to stále neznamená, že ťa nemal rád/nemiloval (aj keď sa posťažoval). Nepozeraj na Vaše manželstvo ako na nejakú tragédiu, v žiadnom prípade.
Tvoj muž si našiel mladú milenku, rovnako, ako sa to stáva v xy manželstvách. Milenka je lepšia, manželka z toho vychádza horšie. V tomto prípade bol tvoj muž zrejme náchylnejší vyhodiť si z kopýtka a naviazať sa na danú ženu - už len preto, že pri nej nemusel byť v strehu ohľadom jej zdravia. Pokiaľ sa to dá, do budúcna sa mu snaž odpustiť (či už bude žiť s tebou alebo s ňou). Seba neobviňuj, za chorobu nikto nemôže a a človek nerovná sa diagnóza, ale vždy je konkrétnou osobnosťou. Obidvaja ste žili a rozhodovali sa tak, ako ste to v danej chvíli s danými informáciami najlepšie vedeli.
A uvidíš, ako sa to ešte celé vyvinie. Nechaj to plynúť, život pôjde ďalej a nejako sa postupne utrasie. Držím palce

dazdovka
14. feb 2020

Bojovat s nim a proti milenke nema zmysel v tomto pripade, vsetko hra proti nej, tak ako sa ma k tomu postavit, ma zurit, utapat sa v zlych stavoch, emocne vydierat? Uz je v tom manzel vyse roka, zenska je celkom pricetna a perspektivna, tak si to proste si to treba realne vyhodnotit a zariadit sa...
Druha vec je, ze mozno sa mu naplni aj tuzba po dietati, ktora bola kvoli manzelke utlmovana, to je silny pud, ja by som mu to fakt dopriala...

katkati
14. feb 2020

@dazdovka To mi rozum neberie.

natikasim
Autor odpoveď zmazal
luccija
17. feb 2020

@dazdovka no ty si prajna.Az sa to nedá čítať.Samozrejme, že je to zrada, poníženie najväčšieho kalibru.Pre ňu ako ženu s bipolárnou chorobou je to facka v zrelom veku ju opustiť a možno plánovať dieta s mladou slečnou.Znicil jej život na roky.Po toľkých rokoch manželstva to práveže prežíva veľmi dobre.Ty máš 4 deti by ma zaujímalo či by si bola aj voči svojmu mužovi taká prajna

katkati
17. feb 2020

@luccija Nečítala si? Dopriala by mu úžasnú ženu, lepšiu ako je ona.

dazdovka
17. feb 2020

@luccija áno, ja ho nedrzim na voditku, je svojpravny...