icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
87saja
4. jan 2020
lentvigova
autor
4. jan 2020

@acrobaleno Ale ja na ňu nepíšem chválospevy, ja sa snažím pomenovať veci pravým menom, a stojí ma všetky sily skúšať sa pozerať pravde do očí. A brať to tak, ako to je. Najľahšia vec je napísať, že je to štetka a zmiesť to zo stola. Ale to, v čom je problém, a čo sa tu snažím vysvetliť, je že sa medzi nimi vyvinul hlboký vzťah... nie sexuálny úlet. A aby som vysvetlila, tak musím napísať veci tak, ako sú.
A ver mi, že ma veľmi bolí písať tu klady o žene, do ktorých sa zamiloval môj vlastný muž. Nerobí mi to radosť.

@mpg Podozrivé, že mi o nej nepovedal? Že sa ti zdá, že to robí to poza chrbát? Hovoríme o tej istej udalosti - že môj muž sa zamiloval do o 25 rokov mladšej ženy? Lebo s takýmito vecami sa zvyčajne manžel nechváli manželke, pokiaľ viem

@vroni To naozaj neviem, čo z toho má. Neviem. Neviem ani to, či takto premýšľa, či s tým takto kalkuluje. Čo rozhodne má je pozornosť a láska môjho muža.

Bojím sa, že keď sa o tom s ním porozprávam, a poviem mu, že o tom viem, dám mu ultimátum alebo podobne, a on pochopí, že ma už nemusí šetriť, tak ma opustí.
Ja viem, teraz mi napíšete, že mi nemá čo byť ľúto za chlapom, čo ma podvádzal a obháňal radšej mladú žabu, ale je to pre mňa bolestivá predstava, aj cez ten podraz, ktorý urobil

ada309
4. jan 2020

Hlavny dôvod o co tu ide je, ziskuchtivost.. On dufa, ze bude mat potomka (ma 50r, nečudujem sa, ozvali sa biologické hodiny, normálna vec, prirodzená)... A ona, možno sa ulakomila na jeho peniaze( PÍŠEŠ, ze si žijete nadštandardne).. Mozno su to naozaj zistne dovody, nepopieram..co ak ju on len namotava, znazi sa ju uloviť, aby mu dala, to po čom tuzi (dieťa) a ona mu skočí na sladké reci, sadne na lep.. Alebo to môže byt aj naopak.. Chce sa ona do budúcna zabezpečiť..
Všetko su to len dohady...
Treba však rátať s každou možnosťou a byt krok vpred..
Možno ju len chce opantat,oplodnit, odpratat niekde na byt v úzadí, kde nikto nič nebude tusit žiť dalej rovnaký život..
Mladá nebude mať inú možnosť ako držať jazyk za zubami aby prežila..
A možno naozaj hlavnú úlohu hrá láska.. To však ukáže až čas.. Áno, aj také veci sa dejú..

majcika
4. jan 2020

@lentvigova ľúto ti byť môže, za milión veci, maličkosti. Ale situácia sa môže vyvíjať aj nepredstaviteľne. Môžeš zaujať pozíciu mŕtveho chrobáka a tváriť sa, že nevieš. Medzitým si to spracovať môžeš ty sama aj čakať kým sa situácia nevyvinie. Ak ti dôjde trpezlivosť, ak ti dôjde, že si pripravená na všetky dôsledky rozhovoru daj debát. S co najchladnejsoiu hlavou prípadnými návrhmi riešenia

lentvigova
autor
4. jan 2020

@bmuller Dobrá otázka, či by niečo menil na veci fakt, že by išlo o 40tničku, ale nemenilo.
Pretože to, čo ma na tom najviac trápi je to, že môj muž nehľadal v nej len sex, on proste hľadal inú ženu... a našiel. Je jedno koľko má rokov.
S tým sa zmieruje oveľa, oveľa ťažšie, že našiel niekoho, koho má rád, a nie len niekoho na t*tkanie s prepáčením

sofiia87
4. jan 2020

Obdivujem, s akou pokorou si to cele napisala. Myslim, ze teraz je najdolezitejsie aby si si ty ujasnila co chces. Si ochotna a schopna mu odpustit a zit s nim dalej? V kazdom pripade ( ci uz budes chciet a hlavne on ,zachranit vas vztah) musis zacat rozhovorom. Myslim, ze dusit to v sebe nema vyznam, aj tak by si sa mozno dostala do vypatej situacie kedy by si to nanho vykricala a v takom momente by ten rozhovor mozno uz nenabral taky smer aky by si za normalnych okolnosti chcela. Vela zien ti tu radi obnovit s nim sexualny zivot, no byt na tvojom mieste sex by bol ais to posledne na co by som mala zaludok momentalne. V kazdom pripade zelam vela sil

donques
4. jan 2020

No, mladá nie je z najblbších, povedzme si úprimne. Čo nie sú ženy schopné urobiť pre zabezpečenie? Niektoré sú schopné všeličoho. A práve preto, že je inteligentná, vyčmuchala príležitosť mať potomka s niekým zabezpečeným. Lenže cestičku si neurobila skrz posteľ, ale cez inteligenciu, intelekt, šarm... A možno aj nie, možno sa majú fakt radi.

lusi79
4. jan 2020

Nie ľahká situácia 😔 ja ako sa poznám by som to neudržala.v sebe,.na mne by si môj hneď všimol že som sa zmenila. Ak vydržíš nepovedať, že to vieš, sama si premysli čo by si chcela, predpokladám že budeš chcieť zostať s mm. Ak si tým budeš 100% istá, tak daj s ním debatu a povedz že vieš. Uvidíš ako sa.zachova, či bude ľutovat, ale mu dáš tým rozhovorom šancu na odchod....to uvidíš na jeho reakcií,,, každopádne do spomínaného rozhovoru by som si sem-tam prekleplq jeho mobil

eliska13
4. jan 2020

@sofiia87 vieš ono nie je až tak dôležité čo chce ona...píšeš, že či mu je ochotná odpustiť.. ona môže byť ochotná, ale nikto nevie čo má v hlave on, kam sa bude posúvať jeho mimomanželský vztah.50 tnik nie je starý chlap kľudne môže mať o rok dieťa, áno môže mať pocit, že niečo zameškal...., môže v tej slečne vidieť svoju "dcéru"niekoho komu môže pomôcť, byť butlavou vŕbou...
@lentvigova ja by som zariskovala a povedala mu, že o tom viem.Nemas co stratit, lebo takto to môže byť ešte 2,3,5r a ty zbytočne stratis čas a aj tak možno jedného dňa s tým vyrukuje, že chce odísť.Ano môže mu odhlahnut, že to vieš a odíde o to skôr.Ja by som divadlo so sexom a nejaké kradnutie ho na vylety, aby nemal čas na milenku nehrala.Naco ho tam mám mať fyzicky, keď hlavou je inde.Ako vieš, že má 26 r a ako vyzerá?nikde o tom nepíšeš.....

joannita
4. jan 2020

@lentvigova jednoznacne sa s nim porozpravat v klude (snazit sa v klude 🙂) a nedusit to v sebe. Vazne by si to dokazala v sebe dusit a cakat a oddalovat pravdu? Ano tym len oddialis jeho rozhodnutie. Ak chce odist nech odide, bude to boliet ale su ovela horsie veci v zivote.
Radsej vediet krutu pravdu ako zit v neistote.

kristina2412
4. jan 2020

@lentvigova máš moje sympatie, riešiš celú situáciu ako zrelá, vyrovnaná žena vedomá si svojich kvalít,bez hystérie,kriku atď.Ja osobne si myslím že u tvojho manžela sa jedná o syndróm " utekajuceho" vlaku,muzi v tomto veku sa často snažia tento vlak chytiť ,aj ho chytia,naskočia na posledný vozeň,chvíľu sa povezu a potom sa často vrátia späť do vychodzej stanice... Bude však len na tebe či mu tento" výlet" odpustis a prenesies sa cez neho. Už len to ,že muž to dlhšiu dobu nerieši je prejavom toho ,ze sám si je vedomý docasnosti svojich citov. Obaja aj on aj mladá sa momentalne vyhrievaju vo svetle vzájomnej náklonnosti no zrejme obaja tušia skorý koniec.

kittykat22
4. jan 2020

@lentvigova prekvapuje ma, ze ste spolu 30 rokov, a ty namieto toho aby si sa porozpravala s manzelom, tak pises na konika. Ja som s manzelom pomaly 15 rokov a keby som na take nieco prisla, tak idem rovno za nim, a nie tu. Myslim si ze cela tato diskusia je fake.

adell77
4. jan 2020

Je mi tá úprimne ľúto dúfam že sa ti podarí to vyriešiť k tvojej spokojnosti

lentvigova
autor
4. jan 2020

@kittykat22 No, ale neprišla si. A úprimne Ti prajem, aby si ani nikdy na nič také neprišla, je to otrasný a bezmocný pocit. Tak bezmocný, že Ťa to doženie ísť si anonymne po iný pohľad na interne

anjelaa
4. jan 2020

@kittykat22 ty máš teda empatiu pre cudzie problémy. Je to tu až trápne, ako všetko je tu podľa ľudí ak ty "fake". Hm, možno si ten "fake" nakoniec aj ty. Sa nezapájaj, ak nemáš normálnu radu.

eliska13
4. jan 2020

@lentvigova môžeš napísať ako vieš koľko má rokov a ako vyzera?veď meno v mobile nemal....už sa 2x pýtam.Je to jeho sekretárka?

kittykat22
4. jan 2020

@lentvigova ako prepac, ale ste spolu 30 rokov a pises aky mate pekny vztah a pricom on ma rok milenku, a ty namiesto toho aby si isla za nim vypisujes na konika? To ti pride normalne? Po tych rokoch urcite vies, ze tak vazne problemy ako je nevera sa riesia s partnerom - obzvlast v tvojom pripade. A mozem ti s istotou povedat, ze keby som to zistila - tak prve co spravim je, odpojim ho do nabijacky, pockam na manzela, a spytam sa ho, co su to za spravy, od koho a co s tym nie? Neverim tvojej story ani za mak. Este prides na konika kde su 20, 30 rocne dievcata, zeny ktore maju male deti a ides si po radu 🙄 no nepochybne

kittykat22
4. jan 2020

@anjelaa prosim ta, po 30 rokoch vztahu prides na kona a vypisujes somariny. Mozno by si nemala verit vsetkemu co tu citas.

kakawah
5. jan 2020

Ja si myslím, ze ked to praskne, bude po romaniku. Muž v tomto veku si urcite uvedomuje, ze s takou mladou to nieje na dlho. Chcel by potom ostat s manželkou, ale samozrejme dovera bude narusena. Ono to je take "zakazane najviac chuti". Ale po case ten vekový rozdiel a nároky, pohlad na svet, muz uz starsi chce klud, ona mladá chce sa bavit....tam by to skrachovalo po case. On si to urcite uvedomuje a preto to nechava tak. Zalezi od autorkinej povahy. Ci dokaze len tak fungovat. Lebo ja by som to nevydrzala. Nejedla by som a chradla, nemala by som energiu na nic. Takže by som s tym co viem, vyrukovala hned.

kakawah
5. jan 2020

@kristina2412 super a podla mna pravdivo napisane. Taketo vztahy dlhú trvacnost nemaju. Len veľa sklamanych sŕdc..

Po case by si liezli navzajom na nervy. Keby spolu zili...A lasky je koniec...

sara07
5. jan 2020

@bmuller no ked som mala 26 tak nehrozi aby som si začala s 50, aj ked udržiavaným, ono to už proste začína byt stary chlap darmo , zvladla som tak rozdiel do 10 rokov viac proste nie ,
ale niektorým babám ked vidím s čim behaju do postele tak to len fakt prachy nič iné

sara07
5. jan 2020

@lentvigova nemusí ist o lásku doslova , môže to byt aj len poblaznenie, zblbnutie, nad 40 sa bežne chlapom zapaluju lytka, trochu im precvakne by som povedala
a je zaujímavé pozorovat potom časom aj to vytriezvenie
že si pekne píšu no skôr by som povedala že mlada udržuje kontkatk aj všetko za každu cenua aby vedela čo robi, bola s ním v kontaktke, stále na nu myslel mne to skôr pripadá
ano ty to porovnávaš so sebou ale my sme nemali mobily , net čiže u nás takéto večené vypisovanie rano naobed večer vkuse nehrozilo ale vedz že keby sme to mali robili by sme to rovnako v tom si uvedom ten rozdiel
teraz začiatok randenia prechádza inou fázou , niektoré nevedia bez fb byt ani chvilu, sa pozri v bude na zastavke, kdekolvek všetci tukaju do fb a sleduju
to že si pekne píšu neznamená nič o hlbokej láske, teraz na začiatku po roku je to normálne , my ked sme mali vztah ked sme sa tri hodiny nevideli bolo v pohode ale teraz hod nenpíšeš už rieši sa prečo nepíše, taká večná kontrola

ja by som fakt pridala na intenzite vyletov, športov, divadla a aktivit kde spolu chodite doslova

karolinakr
5. jan 2020

@lentvigova ale ja nerozumiem jednej veci- ked ho lubis a nechces ho stratit, teraz tu do nebies budes vynasat nejaku 30, lebo ona je citliva a krasna.Pritom ty si krasna tiez. Tebe odopiera sex, hentam bujačí, zaobalene do love story- musis sa tomu postavit čelom!! To je tak ponizujuca situacia- ako prve mu povedat,viem ze si zamilovany do inej, ako si to dalej predstavujes? Tahas to uz roky!Vsak by mi od ziarlivosti hlava vybuchla.Ako sa tak mozes pretvarovat a dusit to v sebe.Vsak ty si tiez krasna zena, konkurencia pre ine, pri peniazoch.Nasla by si si muza lusknutim prsta! Verim, ze ho lubis, ale ked ho srdce tiahne inam, nebudrm stat v kute a zozierat sa! Najvacsie pokrytectvo vidim v tom, ze s nou spava a s tebou nie! Tymto ti teda lasku nevyznava.Zbalila by som si veci a buchla dverami riadne.Obdivujem co zeny znesu, ale pri mojom temperamente to neni mozne.A bohuzial niekedy treba z boja odist.Hovoris, ze ona je velkou konkurenciou.A zamyslela si sa nad tym, ze ked je tak krasna a mudra a citliva,n asi tvoj muz neni jediny kto ju dobyva, 30ikov ma na kazdy prst 10 tvoj muz ma konkurenciu tiez,?

boc
5. jan 2020

@lentvigova Mas len dve moznosti:
-hrat mrtveho chrobaka a cakat co bude
-konfrontovat ho
A moznosti ako to dopadne su taktiez dve
-rozhodne sa pre teba
-rozhodne sa pre nu
Predpokladam ze moznost zotrvat v tomto...ehm...polygamnom stave nie je pripustna.
Musis si ujasnit, co vlastne chces. Chces s nim ostat? Ak ano, preco? Obavas sa, ze je s tebou zo sucitu, zo zvyku.
A ako je to u teba? Nechces ty s nim ostat zo zvyku alebo zo strachu z inej buducnosti, aku si si doteraz predstavovala?
Si schopna s nim dalej spokojne zit, spat, doverovat mu?
Si schopna, predstavit si zivot bez neho? Si schopna predstavit si single zivot, bez partnera?
Najvhodnejsie je nechat si to ulezat a zvazit vsetky moznosti.
Unahlena reakcia vedie vacsinou len k hysterickej hadke a minimalne k zatresnutym dveram, horsie k zbalenym kufrom.
Ale to zavisi od povahy. Pravdepodobne ty si rozumna a rozvazna, inak by si sa prave hadala s muzom namiesto diskutovania s inymi zenami.
V tejto situacii je vsak tazke tvarit sa normalne, pripadne sa na manzela usmievat a riesit s nim, co si da na obed 🤷‍♀️
Ak mas moznost, chod na jeden dva dni niekam mimo domu, aby si si mohla vsetko rozvazit. Idealne je spisat si vsetko, aj to co by si mu povedala, clovek si tak lepsie utriedi myslienky.
A potom sa rozhodni co urobis.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
5. jan 2020

@oliolijanka uz je zname, ze nevernik chce plodit potomstvo? Nieco mi uslo?
Mimochodom, ja to tym chlapom doprajem, tie babatka po patdesiatke. Miesto toho, aby si potom v sestdesiatke, sedemdesiatke uzivali pokoj a domacu pohodicku s prvou zenou, tak musia makat a ani do dochodku nemozu ist, lebo musia povacsine zivit druhu varku deti a druhu/tretiu zenu🙄 Aj ked v tomto konkretnom pripade deti zatial nefiguruju...

ada309
5. jan 2020

Začni ho nenápadne ignorovať.. Prestaň mu variť, prať, žehliť(nech mu vyperie mlada) .. Nájdi si koníčka a rob niečo len pre seba.. Venuj sa sama sebe, po víkendoch chod po welnesoch..skrátka, začni sa správať inak.. Bud rafinovana.. Mozno zacne žiarliť.. Možno mu začne blikať kontrolka, ze niečo tušis.. Možno sa zľakne ked mu docvakne ze ta môže stratiť..
Jemu to takto teraz vyhovuje, doma full servis, zázemie, pokoj a ku mladej si chodí dobíjať ego.. Vyprázdniť gate..
Myslím si však, ze dlhú životnosť ten románik mat nebude.. V momente ako pôjde do tuhého a prestane to byť pre nich zakázané, rozpadne sa.. Jeho odchod by som pripúšťala, keby ste spolu nedokázali vychádzat - neustále nezhody, hádky, krik, ze by ste nevedeli vystáť jeden druhého.. Ale ty píšeš, ze inak žijete harmonicky..

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
robodracica
5. jan 2020

Nechápem prečo všetci z mladej robíte zlatokopku. Možno je to len románik, a možno nie. Možno sa ozaj majú radi. Slovo láska vám nič nehovorí? Aj ja mám manžela o 25 rokov staršieho, a mimochodom milujeme sa... Ale tak môj bol vdovec, nebol ženatý keď sme spolu začali. A mimochodom, sme už spolu 9 rokov, a nehodlám ho kopnúť do zadku....