icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

acrobaleno
5. jan 2020

@robodracica Je to mozne, ale vo vacsine pripadov idu peniaze ruka v ruke s laskou. Bola by to laska ak by bol robotnik?

0silvia0
5. jan 2020

@oliolijanka no to ano...

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
evica01
5. jan 2020

Poznam takyto pripad. Aj vas vek.
Zena prisla muzovi na milenku. Debil nechal si vsetko v telefone.
Toto ma inak zaraza, ze ako si mozem nechavat v mobile spravy, ktore nechcem aby niekto nasiel. O tom potom.
Ona vzala rozum do hrsti. Neprezradila, ze vsetko vie. Tak ako ty. Zacala nenapadko davat doporiadku majetky. Aby neostala s holou ritou ked si debil zmysli, ze ju necha tak.
A vies co sa stalo? Manzel ostal s neprijemnou diagnozou pekne pri svojej manzelke. Chvalabohu vsetko dobre dopadlo. Manzel nic netusi, ze manzelka vie. Manzelka je spokojna, ze je vsetko v starych kolajach.
Bolo by zle keby sa uz vtedy prezradila. Deti a ani ona by ho zrejme neprijali. Vies co myslim
Takze ty robis dobre co robis. Tvoj muz si len nasiel hracku, pri ktorej omladol. Lichoti mu to.
No a kedze ma libido v poriadku tak by si mala chciet..... kazdy den. Vymysli zazitkove dni, teste sa spolu. Hlavne to nikomu nehovor co vies. Nezahadzuj 30 rokov. Vela ste spolu prezili, mate spolocny majetok.. Drzim ti palce. Ty to vyhras. On teraz nerozmysla ako ty vies ako.
Ona je jeho kolegyna? Ci kto je to?

sara07
5. jan 2020

@oliolijanka zase nerobte z toho drámu , riešite to systémom ako keby min zabil niekoho, nikto nerobí chyby , nikdto nikdy neubližil ? u chlapov je to pud odkrvi sa mu mozog a už to ide, strati hlavu, to sa stane
že vztah nebude nikdy ako predtým, ved vztah sa predsa časom meni bud ide hore alebo dole, v tomto pripade išiel hore, nikdy nie je ako prvých 5 rokov , nikdy,
nikdy ste nepzreli na pekného chlapa s povzdychom že by stál za malu chvilu ale no tákk

karolinakr
5. jan 2020

Vy ste vsetky strelene. Mi nerozpravajte, ze keby vam muz povedal, ze miluje mladu krasavicu a sex s vami sa mu hnusi, zeby ste vsetky do jedneho ostali s nim.Prve by ste pakovali kufre.Neverim,ze tychto 40 zien co tu pisalo, by sa tvarilo ze nic s vysvetlenim- muzi za to nemozu, to priroda.V prvom rade by ste mladu nazyvali ku.. potom robili hystericke sceny a neviem co.Tie co by ostali, len z vypocitavosti kvoli majetkom, ostatna polka si nasla milenca.Papier vsetko znesie a pekne sa napíše hocičo.. Ja som ziarliva, takze viem, ze by ma to ponizilo a ostala by son len v pripade, ze on by sa snazil, on by ma dobijal, on to skoncil.Urcite by som sa mu nedoprosovala a netvarila, ze nic sa nedeje. Poznam taky pripad, zena vie o milenke tiez nemaju sex, ale manzelik jej z Anglicka kazdy mesiac peniaze posiela ona nepracuje, tak naco by sa rozvadzala- povedala, ze nevera nie je dovod na rozvod
Moja mama takeho chlapa nazyva sviniarom

sviniarom.mamtomame to

halienka
5. jan 2020

@sara07 presne tak, pekne si to napísala, situácia po 30 ročnom manželstve sa rieši inak ako 5 ročnom a pekne to tu vidno tie mladé by hneď kufre vyhadzovali, tie ešte nechápu, že všetci sme len ľudia a že zahodiť niečo 30 ročné čo bolo celý čas dobré len tak zo dňa na deň je totálna sprostosť. Autorka je rozumná, že to chce poriadne zvážiť, samozrejme je teraz emocionálne totálne rozhodená a preto potrebuje aj nezainteresované pohľady, aby jej pomohli sa trochu zorientovať, ale rady typu že sa hneď na neho vyhulákať a dať mu na výber, to naozaj je také detinské riešenie že až. Všetkým vám je čudne že so ženou už nespával ale s mladou áno, ale ono aj keby bola neviem aká krásna, sexi, udržiavaná a stále ho na to nejak lákala, tak jednoducho za 30 rokov sa okuká aj Klaudia Shiffer, proste mladá je pre neho niečo nové, neokukané, a som presvedčená, že keby aj mali stále manželský sex, tak jednoducho chlapovi taká zmena naštartuje libido omnoho viac ako síce pekná ale furt tá istá manželka. To nie je o nej, to je o tom, že to proste tak v živote chodí a aj keby sa na hlavu postavila, tak chlap proste v tomto reaguje takto. Netvrdím, že to schvaľujem, ale že s amu to stalo a v tomto veku po toľkých rokoch s jednou ženou je úplne typické, neviem aký svätý Ježiš by tomu odolal, myslím, že máloktorý chlap, keď ho zrazu začne baliť krásna mladá a inteligentná,po 30 rokoch s jednou a tou istou, ktorú už pozná lepšie ako vlastnú mamu. Sú to proste ľudské slabosti. Preto to treba riadne zvážiť čo ďalej, 30 rokov sa nezahadzuje za hlavu len tak ľahko.

karolinakr
5. jan 2020

Neskutocne, tak este mam muza na koniec lutovat, ze bol zvdedeny. A boli by ste rovnako mile chapajuce a prijemne, keby to bolo naopak, ,ze zen si nasla mladeho milenca nadskakuje na bujakovi 3x do tyzdna a manzel s plesinou sa potí v kresle a prosi ju o odpustenie, aby sa vratila?. Vsetky by ste ju odsudili do jedneho, bola by to zena lahkych mravov bla bla nakladali jejdo rana.Ked uz rovnopravnost, tak poriadna.

eliska13
5. jan 2020

@robodracica som čakala kto to napíše, lebo ja mám v okolí aspoň 2 také pary....nemám rada také reči, že 50 tnik do starého železa či dedko s malými deťmi....tak ako ženy okolo 40 tky chytia paniku zo starnutia a odchádzajúceho vlaku a majú rýchlo ďalšie deti, tak isto chlapi to pocítia o pár rokov neskôr.Ved dnes ľudia vyzerajú výborne a 50 tka nie je to, vo voľakedy.Chapem ten nový impulz znova to zažiť, byť žiadaný, mať deti neskôr ....omladnuť a nesediet nad novinami na gauči v papučiach.
Možno táto slečna nie je prvá kto vie?Ako riziko vidím to, že autorka tým, že nemali deti všetku svoju lásku, starostlivosť oporu našla a mala v mužovi.A tým sa jej teraz rozbilo všetko v čo 30 r verila.A je zmätená vystrašená.....či ho bude konfrontovat ci nie už to nikdy nebude ako predtým a bolo by to aj čudné po toľkých rokoch.mozno prišiel čas zažiť niečo nové z toho čo píše sa mi zdá, že sa podceňuje mladá je inteligentná, pekná, mladé mäsko.....ani ona nepatrí do starého železa len sebavedomie jej týmto zistením kleslo.
Chlap má potešenie nikdy to sám neukončí bez toho, že sa nedozvie, že to žena vie.Je dosť nešikovny, keď nemá zablokovaný telefón a vie, že mu môže žena doňho kedykoľvek ísť ešte, keď ma románik?alebo si je tak istý ženou, že ju to ani nenapadne a preto sa nebojí, alebo vie, že ho tak miluje, že neodide?
Ja by som žiadne scény nerobila veď vyzeráte byť obaja na úrovni normálne by som povedala ako si to predstavuje?možno sa autorka zubami nechtami drží muža, lebo istota...ale tá sa rozbila.
Je čas porozmýšľať čo ďalej.Ja som písala o tých deťoch aj to je možnosť, alebo tu otcovsku lásku, ktorú by dával dcére dáva priatelke cíti sa dôležitý, ochranuje

vroni
5. jan 2020

@karolinakr, nikto tu chlapa neľutuje. Je to starý slizký sviniar a siblo mu z mladého mäsa. Nič to nemení na fakte, že je mladá stetula, ktorej sa zachcelo životného stylu, aký by musela sama pracne ešte minimálne 20 rokov budovať. Ale autorka uvažuje aj o možnosti si slizkeho sviniara ponechať. Tak načo tu rozoberať jeho charakter - ci skôr jeho absenciu? 30 rokov života nevyriešia zbalením kufrov ani hysterickou scénou. To si vyžaduje zrelú úvahu a rozhodnutie, čo chcem. A chlap jej nepovedal nič, ona "oficiálne" o ničom nevie.

lula313
5. jan 2020

@halienka len tu je problem, že toto nebolo jedno vrznutie, ale ročný vzťah, kde je aj laska, to znamená, že rok autorku klamal. Čo sme mali v rodine takéto prípady, tak u tých mužoch bola chronicka nevera, tak keď roky nemali sex, je možné, že tato slečna nebola prva a nebude ani posledna.. ja som v takej situácii nebola, tak neviem, čo by som robila, ale určite by som sa žiadnej žene necudovala, keby takému chlapovi pobalila kufre a obdivujem autorku, že vie tuto zalezitost s takým stoickým pokojom riesit, aj keď je pravda, že keď o neho stoji a vyložila by karty na stol, tak ju pravdepodobne naozaj opustí, takze by to robit asi nemala, keď sa nechce rozchadzat.

halienka
5. jan 2020

@lula313 veď ja ani nehovorím o jednom vrznutí, ale je to jeho prvý úlet ( apoň dúfam) po 30 rokoch, aj keď sa rovno zamiloval a nechal strhnúť, ja to stále považujem za úlet v tom zmysle, že sa mu to stalo prvý krát a s mladou inteligentnou, ktorej by ťažko odolal ktorýkoľvek iný chlap. No a jasné, proste sa nevie od nej odtrhnúť. Áno, ak je do nej naozaj už hlboko zaľúbený, tak tam zrejme už ani nebude o čom, lenže to sa môžme len dohadovať, nevieme ako presne to je, ako presne to on cíti a vníma, jeho pohľad nemáme. A nemáme ani šajnu, ako zareaguje, keď mu to manželka povie že to vie. Ono to môže vyzerať všelijako hrozivo, ale veľa chlapov zrazu vytriezvie a spamätá sa z onej zamilovanosti, keď im to razom dôjde, aké následky by to všetko malo. Áno, pokým má pocit, že o tom nik nevie, tak s anechá unášať krásnym pocitom zamilovanosti a užíva si to čo roky nepocítil, proste novú lásku. Ale naozaj tá reakcia keď mu to žena povie môže byť aj pozitívna aj negatívna, to nik nevie. No ak mu žena rovno pobalí kufre, tak už na jeho reakcii nezáleží. preto je dôležité aby si najskôr ona ujasnila v sebe či vôbec ho ďalej chce mať pri sebe, či je ochotná mu to odpustiť, keby náhodou on teda sa rozhodol s tým seknúť a zostať s ňou. Áno, ak si sama v sebe ujasní, že už ho nechce, tak potom nie je o čom, môže mu baliť kufre. Ale ako som písala vyššie, po 30 ročnom manželstve sa tieto situácie takto zbŕklo a hneď už len z princípu, proste tých 30 rokov nedokáže nikto zahodiť za hlavu zo dňa na deň, dokonca ani ten jej zamilovaný chlap to nedokáže. jednoduché by to bolo keby ju 30 rokov týral, ale oni mali 30 rokov pekný vzťah.

ivca88
5. jan 2020

Nechcelo sa mi čítať všetko, ale!
Pokiaľ ju má naozaj rád, tak nech je rozumný a opustí ju. Ona má 26 a život pred sebou. Ten vzťah naozaj nemôže byť funkčný.
Veď by jej reálne mohol byť otcom ! Je to hnus !
Fakt hnus a ešte raz vravím hnus !

Takže ak je to láska, tak nech ju nechá ísť.
Ona mu možno da potešenie, možno dieťa či pár pekných rokov, ale on skôr či neskôr ostane sám.
Vraj iteligentny muž a pritom taký hlupy....

ivca88
5. jan 2020

A inak, v 50ke sa život nekončí.
Moja mamina sa v 55-ke vydala a je neskutočne šťastná.
Sama vraví, že toto sú najkrajšie roky jej života, lebo ma všetko, čo od života chcela.
Podotýkam že si našla sebe rovného a veľmi si rozumejú.

mareka49
5. jan 2020

A netuzi on po dietati???
Podla vsetkeho sa nehladali a predsa sa nasli..
Urcite mu povedz, ze to vies.
Nemusis vysvetlovat ako.
V klude.
Spytaj sa, co planuje.
Ak ho rovnako milujes a dokazala by si odpustit, povedz mu to.
Daj mu cas.
Nie taky dlhy aby uzival vyhody manzelstva, aj milenky, ale taky aby sa dokazal slobodne rozhodnut.
Ak bude ortiel ONA, hladaj ine naplnenie ako je toto "stastne manzelstvo"

lentvigova
autor
5. jan 2020

@eliska13 Viem koľko má rokov a ako vyzerá, pretože si posielajú fotky, selfie, okrem toho ju párkrát oslovil menom, takže nebolo tak ťažké sa k nej dopátrať - sú aj priatelia na facebooku, kopu informácií tam.... poriadne som si ju preklepla, preto viem o nej dosť na to, aby som ju nepodceňovala. Nie je to žiadna sekretárka.

@robodracica presne, presne ako píšeš, a už to tu opakujem donekonečna - nejde u nich o peniaze. Teda u nej, Je samostatná, sama je pracovne vyťažená, nechce ani jeho peniaze a nemyslím si ani, že chce jeho spermie a zabezpečiť sa tak. V mojom prípade dúfam len a len v to, aby to skutočne bol len románik, ale čo ak je to naozaj láska? Niekedy si ľudia proste padnú do oka a zamilujú sa do seba, áno aj také veci sa dejú.

Veľa mi tu píšete, že píšem o šťastnom manželstve a pritom ma podvázal, že je slizký a podobne, že ako je možné, že som si to nevšimla a podobne... nevšimla, pretože manžel nijako svoje správanie ku mne nezmenil. Je veľmi milý, pokojný, pozorný... na jeseň nám umrel psík, ktorý bol so mnou nonstop, o týždeň mi poslal fotku monitora kde bola stránka so zakúpenými letenkami, aby ma prekvapil a trochu ma potešil, lebo som bola z toho psa skutočne smutná. Keby ste ho poznali, boli by ste prekvapené, všetky moje kamarátky mi vždy vraveli, aký je to poklad.
A ja tu nechcem nikoho obraňovať, ani tú jeho priateľku, ani jeho. Myslím, že on sám sa trápi tým, čo s tým robiť, ani sám asi nečakal, že sa to stane. No ale stalo sa a teraz som tu ja tá, ktorá prehráva... je to veľký šok a je ťažké si pripustiť mnoho vecí, celý život som si myslela, že sme tým..že je medzi nami úplna dôvera.
A toto je to posledné čo by som čakala, že sa stane. Mnohé mi tu píšete, že najdôležitejšie je rozhodnúť sa, či chcem po tom celom ostať s ním a či by som mu verila. Neviem.... neviem, teraz mám celý mozog v nejakom opare a šok ešte stále trvá.. hovorím si, keby sme sa rozviedli, toľko problémov a komplikácií... predtým, než čokoľvek poviem a s niečím vyrukujem, chcem si to celé premyslieť, a sama sa rozhodnúť, aký mám k tomu vlastne postoj. Čo by som teraz vyriešila, jedine by som kričala, plakala, ľutovala sa, obviňovala ho, kam by to viedlo? A ja sa to celé skúšam nejako pochopiť, a potom mu to poviem...
Ešte k tomu dieťaťu, tým ste ma vydesili. To je ten najhorší možný scenár... určite to nie je dôvod, prečo sú teraz spolu, ale keby spolu ostali, to dieťa by dosť možno prišlo...to by som nerozdýchala. Jedna rana je, že si našiel ženu, ktorej nemám ako konkurovať. Môžem konkurovať tými "racionálnymi" vecami, ale nie chémiu, ktorá je medzi nimi, a ktorá po 30 rokoch vzťahu nie je asi nikde... zamiloval sa, našiel niečo v čo už ani nedúfal, že nájde, život je nevyspytateľný, čo už. Ale že by mali dieťa, ktoré sme my dvaja spolu mať nemohli, a ktoré sa on tváril, že ani nechce a že mu to neprekáža, to by ma položilo

sara07
5. jan 2020

@lentvigova tak chémia nefunguje už nejak ani po 15 rokoch nie to po 30 , stalo sa , stane sa
ano mala by si dať polčas ako sa vraví a potom sa rozhodnut alebo si daj termín do kedy sa musíš rozhodnut
čo sa tyka dietata vieš toto presne nikdy nevieš či to bolo chcené alebo sa proste len pritrafilo , ludia sa časom , skusenostami, vedomostami, ranami , udalostami proste menia , menia názor , postoj , nadhlad
keby k tebe nič necitil tak by odišiel už dávno, nie je to fér čo sa stalo ale život nie je nikdy fér

vroni
5. jan 2020

@lentvigova, nie, nie. Teraz sa ti zrútil svet a všetko vidíš čierno. Lenže nech to dopadne ako chce - ty z toho vyjdes ako víťaz (nie ze by si chcela, nedá sa inak). Pretože sa alebo tvoj muž spamätá a máš ho späť doma (toto ja považujem za najpravdepodobnejši scenar) alebo sa nespamätá a ty si v tvojom veku ešte stihneš zariadiť pekný a spokojný život bez neho. Teraz to chce len pevné nervy a nedať sa dohnať k zbrklemu rozhodnutiu. Teraz ho konfrontovať je to úplne najhlupejsie, čo môžeš urobiť. Alebo sa rozhodne pre tu druhu a ty si zbytočne prišla o muža, alebo sa rozhodne pre teba a tajne bude myslieť na stratenú lásku, ju idealizovat, teba demonizovat. Jedno horšie ako druhé. Ta druha je evidentne rafinovaná viac než dosť. Musíš byť aj ty. Máš viac skúseností, muža si lepšie poznáš, zuzitkuj to k tvojmu prospechu.

mareka49
5. jan 2020

Nepolozilo by ta to.
Preco takto uvazujes.
Javis sa ako velmi racionalna zena a vies, ze by takyto scenar mohol nastat.
Chapem ako to myslis, ale..
Musis si pripustit aj takuto moznost.
Mozno sa to nikdy neudeje, ale ak by sa to stalo NIE JE TO PRE TEBA koniec sveta.
Ak citis, ze sama potrebujes cas, tak si ho daj.
Ale zbytocne to nepretahuj, utopis sa v analyzach a dohadoch a pritom jeden rozhovor ti mozno usetri muky mnozstva noci.
Si silna a cel tomu.
Podla toho co pises, mi pride, ze nasiel (zatial si to mysli on ona aj ty -Spriaznenu dusu).
Ale nemusi to byt celkom a definitivne tak.
A mozno sa k nej sprava aj tak pekne, ze skutocne tuzi - nieco(niekoho) tu po sebe zanechat.
Vsetko mate, videli ste kus sveta,..
Ale prisla na neho tuzba po pokracovani rodu.
Nikdy sa nezmienil, ale mozno driemala a teraz ju ONA rozduchala.
Neumaraj sa dohadmi pridlho a rozhovor do tyzdna

joannita
5. jan 2020

@vroni "a ty si zbytocne prisla o muza?" ufff
Taky muz nech ide.... Ano uletiet moze kazdy a stava sa to casto (aj zenam) ale uvazovat takto?
Sediet doma a trapit sa, trpnut pri kazdom pipnuti mobilu, pri kazdom odchode muza z bytu ci ide za nou a cakat pol roka? Dalsi rok? Alebo dva? Ako sa teda chudacik rozhodne? Len aby som o neho neprisla? 😯 Ufff zeny vy mate zaludok.....
Ano da sa to odpustit, netvrdim ze nie, niesme neomylni, ale ticho doma sediet a cakat, aby sa nahodou nerozhodol pre milenku? Ja som zazila neveru a nie raz (s byvalymi) ale takto samu seba ponizit to je uz silna kava. TROSKU SEBAUCTY ZENY.....

karolinakr
5. jan 2020

@joannita 😁😁

vroni
5. jan 2020

@joannita, no, ale ona o neho "bojovať" chce. Neriešim prečo a ani ako by som to riešila ja, to vôbec nie je podstatné. Hovorím, ako si ho skôr udrží. Za akú cenu je iná kapitola. Sebaucta ti je na figu, keď ta privedie do hlbokých depresii. A vyhodiť 30 rokov nie je ako kopnúť kamsi zaletnika, keď si ešte ľahko nájdeš iného, rozbehne kariéru co objaví nový zmysel života. Možné je to aj v 50, ale oveľa, oveľa ťažšie.

mpg
5. jan 2020

@lentvigova Myslím si, že to riešiš správne, netreba robiť zbytočné scény, treba si urobiť spoľahlivý plán, ako to riešiť.
Len to sa mi nepozdáva, že ľudia okolo 50 rokov sú už na niečo starý.

bmuller
5. jan 2020

@joannita Tak vies, radikalne to moze vyriesit vzdy. Ale kedze je zivot komplexny a sebaucta je len jeden z faktorov, a tiez 30 rokov nie je lahke vyriesit za den, najrozumnejsie je v tomto pripade si z autorkinej strany dobre premysliet vsetky scenare a postupovat podla toho, ktory sa jej bude zdat najlepsi. Vysledok, zial, nevie garantovat nikto...

joannita
5. jan 2020

@vroni treba si urcit priority 🤷‍♀️ ja po mojich skusenostiach by som sa s nim chcela rozpravat. Vedela by som mu aj odpustit kedze vyzera byt normalny a podla mna ju ma rad (odpustenie ale nieje tiez len tak, chce to kopu roboty). Ale takto ponizovat samu seba kvoli jednemu chlapovi 😭 Netvrdim ze zahodit 30rokov, ved nech zabojuje, nech mu ukaze ze ho chce, ale tak aby to aj videl/vedel. Toto nieje zabojovanie ticho sediet v kute a pozerat ako on si uziva s inou. To je sebadestrukcia.
A depresie? Myslis ze ich mat nebude teraz? Alebo ked mu odpusti? Podla mna budu este vacsie a hlavne dlhsie.

luccija
5. jan 2020

@lentvigova prosím zloz ružové okuliare.Je milý, pokojný, kúpil Ti letenku, všetci Ti ho zavidia a len tak Ta rok podvadza a možno nie s prvou.Este natoľko je bezcharakterný, že ani na ňom nevidis zmenu, ak by mal charakter svedomie, výčitky, tak je nervózny, smutný, nechuti mu jesť, vyhýba sa Ti....Nevidis reálne môže to byť vplyvom šoku., ktory Ti sposobil.To ostatné čo píšeš sú len tvoje domnienky milenka je vyťažená, samostatná, nejde jej o spermie ako to môžeš vedieť????to si iba myslíš.Jednu letenku kúpil tebe druhú slecne.Ja si myslím, že hlavný dôvod je len jeden dieta.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
luccija
5. jan 2020

@vroni ak má slečnu rád a cíti s ňou nový začiatok, motýle v bruchu ani konfrontácia nepomôže, aby sa spamätal a ukončil to.Nebol by prvý ani posledny, ktorý vedie dvojitý život a žena vie o milenke a naopak..So ženou sú roky, majetky, postavenie kľudne môže cítiť k žene ľútosť nedala mi dieťa, má len mňa....nebudem zatiaľ odchádzať nejako sa to vykryštalizuje.

abbey1
5. jan 2020

Otázkou je, či je toto prvý úlet? Možno by som dokázala prekusnut jednorazovu neveru pod vplyvom alkoholu napr. Ale viesť paraelne druhý vzťah je u mňa cez čiaru. Vtedy by som nemala snahu niečo pochopiť, odpúšťať, dúfať, že sa chlap rozhodne pre mňa. Na to sa mám príliš rada. Vzájomná úcta a dôvera v manželstve je pre mňa základ. A to píšem po 24 rokoch manželstva, ktoré nebolo vždy ružové.
Nepíšem, čo by mala robiť autorka. Píšem ,a seba. Každý si najlepšie rozumie sám, čo dokáže zniesť a akceptovať.
Pre mňa sú takéto veci neakceptovateľné a ani nepozerám s obdivom na ženy, ktoré toto manželom akceptujú. A že je ich dosť.

vroni
5. jan 2020

@joannita, mne to hovoriť nemusíš. Ale vrhnúť sa do rozhovoru, kým autorka nemá ujasnene sama pre seba, čo vlastne chce, je hlúposť a veľmi pravdepodobné nedopadne k jej spokojnosti.