icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

halienka
6. jan 2020

@lentvigova bolí ma srdce z toho všetkého s tebou, je mi to moc ľúto, keď tak inteligentná a verná žena, verím tomu že aj v tvojom veku stále krásna a udržiavaná, musí takéto niečo riešiť. Bohužiaľ ten život si nevyberá, stať sa to môže každému a každej, aj tej čo by bola najdokonalejšou manželkou na svete. Ja vždy vravím, zmeniť druhých nemôžeme, jediné čo máme v našich rukách je to, aký postoj k celému problému zaujmeme. To môže zmeniť veľa, a nakoniec aj ľudí okolo nás. Viem, že to bolí a nie je to ľahké, no verím, že sa ti podarí nájsť postoj, s ktorým to celé zvládneš čo najlepšie, ak aj už to manželstvo zachránené nebude. Som rada, že rozhovor už prebehol, síce moc nevyriešil ale aspoň ti to dokreslilo celú situáciu. Podľa mňa ho bude ešte treba za pár dní zopakovať lebo verím, že ani on v prvom momente teraz rýchlo nezvážil detailne čo a ako, a je dosť možné, že za pár dní nejakým spôsobom spresní svoj postoj, lebo ten čo ti povedal je taký, že ani vpravo ani vľavo, vlastne nerieši nič. Za tých pár dní by som mu pri ďalšom rozhovore povedala, že určite nemienim žiť v bigamnom vzťahu a že teda musí urobiť rozhodnutie, to si určite hádam uvedomuje. Asi by som mu to neuľahčila tým, že urobím to rozhodnutie ja, aj keď by som už asi rozhodnutá bola, ale nech ho urobí on. Až potom by som vyrukovala ja so svojim. A asi by som mu povedala, že sa sťahujem preč, a že teda mu dávam ešte pol roka - pol roka bude mať u mňa ešte dvere otvorené - ale tiež mu neviem sľúbiť, čo sa za toho pol roka hlavne vo mne udeje a či aj keby chcel, ho dokážem prijať späť. No ale to som ja, ty to možno budeš riešiť inak. Moc ti držím palce a ako ja kočky predo mnou želám hlavne veľa veľa sily túto ťažkú situáciu zvládnuť.

bmuller
6. jan 2020

@lentvigova No to sa ti vobec necudujem, aj si ho mohla ... Ked som citala ten priebeh vasho rozhovoru a tie smsky... Rosamunde Pilcher by zbledla zavistou... Obavam sa, ze sa nevera v spolocnosti strasne zromantizovala :-/

nice202
6. jan 2020

Po prečítaní tohto všetkého, by som ho nechala ísť a nech je šťastný. Toto teraz nebude dobré pre nikoho.

alazala
6. jan 2020

@lentvigova som v takom veku ako ty, úprimne s tebou prežívam tvoj príbeh. Priznám sa, ja sa veľmi bojím toho, aby sa aj moje manželstvo nezmenilo na vzťah dvoch dobrých kolegov. Lebo presne to mi pripomína to, čo opisuješ. Minimálne tvoj manžel ta vníma tak - ako dobrú kolegyňu, na ktorú sa môže spoľahnúť, s ktorou si niečo vybudoval, a o ktorej vie, že aj ona ho potrebuje. Ale tá intimita, ktorá je medzi manželmi chýba. On ju dáva inej. Chápem aj to čo píšeš, že máš pocit, že je s tebou z ľútosti. Ktovie, či to tak naozaj je, alebo ci ta skutočne potrebuje. Asi to nevie áno sám. Jeden čas som aj ja chodila ku psycho aj na skupinové terapie - doktorka hovorila, že také vzťahy, kde muž chce byť aj s manželkou aj s milenkou (skutočne úprimne chce) sú naničivejšie zo všetkých. Muž ubližuje všetkým, na všetky strany. Pretože je slaboch. Neviem co by som ti poradila. Vieš si predstaviť to "obnovenie" intimity s ním, aj keby sa s tou druhou už nikdy nekontaktoval? Videla si teraz životopisný film o Aene Burda? Niečo trochu podobné, nakoniec manželia ostali spolu v otvorenom vzťahu. Vedela by si si niečo také predstaviť? Veľmi ti držím palce, aby si bola opäť šťastná.

kiwi3
6. jan 2020

hm. cize je to podla mna, ako som uz predtym pisala, ze je to ona, milenka, kto nema zaujem riesit nieco dlhodobejsie. ak by mala, bolo by to pre neho ovela jednoduchsie rozhodnutie.

joannita
6. jan 2020

@lentvigova super si urobila 👏👏 blahozelam.
A kedze podla vasho rozhovoru sa ta nechce vzdat, tak ti garantujem ze keby si mu oznamila ze odchadas, tak by by velmi rychlo vytriezvel z lasky ku dotycnej.

nikola1234n
6. jan 2020

@lentvigova vidim ze ste dostali mnoho rád, ja vam hlavne prajem teraz vela sil to vsetko zvladnut a dufam ze najdete dalsi zmysel zivota, urcite nehladajte chybu v tom alebo v onom...niektorym veciam sa neda zabranit.. aj muzi co maju deti podvadzaju, aj ti co maju plno sexu.... proste niekedy pride rana do zivota a my hladame odpoved ale ta bohuzial niekedy nie je :( .. takze vam prajem hlavne vela zdravia, stastia a sil.. 🙂 lebo ziadny muz nestoji za to aby bola zena smutna...

mk22
6. jan 2020

@lentvigova nechce, aby ti to ublizilo😳?? Toto cele zatiaľ ti podľa neho neublížilo??
Jasne, ze sa s tebou nechce rozchadzat, má v tebe istotu.
Ale mas mu dat čas, nech si rozmysli. Ako veľmi ju miluje?? Ty si co teta na spagatiku??
Je jedno aký je inteligentný.. Je jedno, či to mal, nemal v plane.. Doteraz ti veľmi ublížil a je úplne jedno kt z vás ľúbi viac kt menej..to na veci nič nemení že sa zachoval ako posl chudák a slečna nech loví vo vodách rovesníkov a slobodných tiež mohla mať rozum.

eeffka
6. jan 2020

@lentvigova teraz som precitala ze da citis ako cena utechy... myslim ze si to vyhuzial vystihla. Ja nemam uzasny zivot,to si si zle precitala, moj zivot a stastie nie je zavisle od muza. Som si vedoma svojej hodnoty a aby som sa citila na koni lebo sa manzel rozide s milenkou a ide za nou vzdychat na gauc je pod uroven. Ja nerieaim danu slecnu, aby nedoslo k omylu. Ide o to,ze ty co chces tomu uveris. Ok, aj to je cesta.

matabb73
6. jan 2020

Keď to tak čítam, normálne som rada, že bol bývalý ku koncu manželstva ku mne hnusný. Pre mňa bol rozvod vykúpením aj keď tiež bol dôvod iná žena. Boli sme spolu cez 20 rokov. Pri tak harmonickom vzťahu ako ste mali Vy, to musí i byť veľmi ťažké. Nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem Ti , nech si šťastná. Pri rozvode je to ťažké, aj ja som mala rôzne obdobia. Najprv hnev, potom som za všetko plakala, potom prehodnocovanie živote, či som niekde robila chybu, ale nakoniec príde pokoj. Naučíš sa žiť bez neho. Ja mám síce deti, takže nie som sama, ale mám rada aj samotu a viem byť aj sama so sebou. Dobré je mať niekoho komu sa vieš vyrozprávať. U mňa to bola dobrá kamarátka, vždy sa mi potom uľavilo, keď som to trápenie dostala zo seba. Chlapi sú zbabelci. Ani môj bývalý sa nepriznal. Prisla som na to až rok po rozvode.

fem
6. jan 2020

@lentvigova pozri stále hovoríš svoje, ste obaja ponorení, do svojej situácie, hlboko ponorení, nemáte od toho odstup, ani on ani ty. Ty najme kvoli zraneniu, co mi je luto. Ver , že je rozdiel zamilovať sa, milovať niekoho a milovať svoju predstavu v "hlave", niečo si domýšľať, niečo vzdušne , nejestvujúce aj ked mas realný pekny a inteligentný objekt a osobu.... Ak by ju naozaj miloval, neváhal by a bol by s ňou. Vsetko je zalezitosť nasej psychiky a stavu. Pred 20 rokmi by som tvrdila také veci, a dnes tvrdím po skúsenostiach, sebapoznaniu , skuskach úplny opak . Aj o láske a zaľubení, poznám "vzťah na diaľku". SMS habadej, vzdušnych veľavravných. ŽIť reálny život s niekym iným, je totálne o niečom inom.Čím viac to visí v smskách, tým sa realite vzdalujeme. Jasne, ze si napisu dobre rano. Povedat niekomu dobre rano je uplne nieco ine. Hlavne prosím ho "nevyprovokuj" nesnaz sa mu to zjednodusiť tým, aby ta opustil, alebo nieco take. V momente hladaj psychologa, aby ta podrzal, lebo provokaciou z dosledku soku a traumy nebudes konat uprimne k sebe samej. Velmi to mrzi, aj po rokoch. Raz na to budes pozerat uplne inak. Potrebujes teraz oporu niekoho, nekonať pod tlakom soku, traumy a zranenia.

kakawah
6. jan 2020

Je to velmi smutne co musis prezivat. Ale môže sa to týkať každej jednej z nas.Dobre ze ste si pokecali, on to tak inteligentne zaobalil. Tebe ublížiť nechce ale ju milovať bude dalej. Teraz tebou lomcuju rozne emócie, a nam sa tu dobre radi keď to nezazivame, ale nechcela by som byt ta" cena utechy". Lebo aj tak je on celou svojou mysľou pri nej. Odísla by som alebo pobalila jeho. Tu na koníkovi jw vela žien ktore by od muza chceli odist, ale nemajú kde a nemajú peniaze. Keby som ja bez deti a zabezpecena v tvojej koži, tak by som s nim uz nechcela byt. Hoci po tolkych rokoch. Vies keby aspon chcel zachranit vas vztah a povedal ze to s nou skonci a uz nebude kontaktovat. Aj ked v mysli mu este ostane. Aj ked spolu ostanete ako budete zit? Uz tetaz odisiel zo spalne. Budete sa obchádzať a mlčať. Ty budes vo svojom vnutri krvácať a on si veselo bude s nou vypisovat. Možno keď si oni pokecali ze o tom uz vies , tak mozu spolu nieco podniknut a vymysliet. Každopádne ti drzim prsty zeby si sa z toho "vylizala" co najskor a bola zas spokojna a šťastná

juliet86
6. jan 2020

@lentvigova poznamxbipolar u poruchu. aj psychologov aj psychiatrov. kazdopadne toto co nastalo je pre teba absolutne nova situacia a mala by si ti prebrat s terapeutmi. zatriaslo ti isttou bezpecim doverou sebahodnotou. zhorsil sa ti spanok atd.... pripad e ist do poradne spolu s manzelom. mne by zlomilo srdce keby sa stane toto mne. myskim ze on mal vucitky a preto bol taky nepoatrny s mobilom. ze proste chcel aby to uz prasklo

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
mirage
6. jan 2020

@zazvorka87 ja ti vobec nerozumiem..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nefertiti5843
Autor odpoveď zmazal
mirage
6. jan 2020

@zazvorka87 Nuz, skus si to po sebe precitat.

mirage
6. jan 2020

@nefertiti5843 preco si to zmzazala?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nefertiti5843
6. jan 2020

@mirage Len som napísala niečo podobné, čo ty...nerozumiem významu tej hatlaniny, čo napísala, a to nevravím, že nepozná interpunkčné znamienka.

ada309
6. jan 2020

"žiadna kaša sa neje taká horúca ako keď sa uvarí".. Všetko chce svoj čas... Zmeny nastanú az v momente, krd si on uvedomí, ze takto sa donekonečna žiť nedá, ked si uvedomí, ze uz naozaj bolo toho dosť a ďalej pokračovať nemá význam.. Su v tom city, preto to bude ťažké, ale nie nemožné.. Zmena príde az vtedy, ked on sám príde na to čo chce, nikto ho nemôže prinútiť alebo nejak presvedčiť.. On sám sa musi rozhodnúť, inak to nemá zmysel a jedine a len vtedy to bude mat zmysel.. Ja som presvedčená, ze sa trápi tiež a ze aj pre neho je to ťažké, z tvojho opisu cítim, ze ma výčitky, vie ze bude trpieť a vy dve mozno este viac. musí však pozbierať odvahu a povedať dosť.. Ono, človek sa tazko lúči s tým, co ma rad.
Hovorí sa, zijde z očí, zijde z mysle ale treba byt naozaj nekompromisný a pretat vsetky puta.. Časom sa to utrasie, znormalizuje, spomienky vsak ostanú...
Moc drzim palce, je to náročné pre vsetky tri strany..

jumama
6. jan 2020

@ada309 Suhlasim, podla mna ten muz ma v hlave teraz to povestne "vyber si svoj jed". A to preto, ze je skuseny, vie odhadnut, kam povedie ktora cesta. Mozno naozaj chce nehanebne vela - obe zeny, svoj doterajsi zivot, aj ten buduci. Bez bolesti, bez posobenia bolesti jednej ci druhej zene. Musi to v nom presumiet, musi sa on rozhodnut, vybrat si. A nema to lahke, lebo akukolvek volbu urobi, tak aj ti ostatni maju pravo zachovat sa inak, ako ocakava. Citit si svoje.

ada309
6. jan 2020

*ktovie, je dosť pravdepodobné, ze časom sam uzná, aký bol vtedy hlúpy.. Človek sa učí v každom veku a najlepšie na vlastnych chybach..

eliska13
6. jan 2020

@ada309 takto laviroval muž mojej kamarátky rok raz mu bolo ľúto jednej potom druhej podľa situácie kde bol a ktorá sa mu vzdalovala.Nakoniec zostal doma, ale len fyzicky a vlastne sú všetci 3 nešťastní.On sám sa rozhodne kedy to pretne......keď začali so sexom v lete teraz je zamilovany a môže to prísť o 2,3 roky. Myslim, že ten chlap si je istý, že žena s ním zostane a bude čakať, pokým ho jeho avantura neprestane baviť, alebo sa uspokojí s tým, že ho bude mať doma tak na polku.Samozrejme, že to má čaro vypisovať si ako pubertiaci mať motýle v bruchu po tých rokoch hoc ako dobrého manželstva, ale už stereotypu je to veľké lákadlo.
Len ma mrzí, že autorka berie svoju chorobu ako veľký handicap a považuje sa za cenu utechy.Aj preto je muž pre ňu veľkou oporou a o to sa jej nohy podlomili ešte viac a možno si je aj istý, že neodide prave kvôli tomu a myslí si, že mu to bude tolerovať.
Mne ten chlap vôbec nepríde taký charakter ako ho autorka opisovala.

ave_eva
6. jan 2020

@lentvigova nebudem sa vyjadrovať k diskusii,ale máte môj obdiv že ste to zvládli s takou graciou. Iné ženy by už prinajmenšom vyhodili mužove veci z domu. Vy to riešite úplne racionálne a s nadhľadom. Klobúk dole a držím palce

halienka
6. jan 2020

@eliska13 šak ona ho ani neopisovala ako charakter ( teda aspoň si nespomínam), ale ako inteligentného muža, to sú aspoň z môjho pohľadu dve rozdielne veci, inteligent nemusí mať vôbec charakter ani morálku a pritom môže byť vysoko inteligentný. Ale to je len odhad, nejaké city určite má, ak s azamiloval a ak mu je jeho ženy ľúto, skôr si myslím, že je tak ako väčšina chlapov v tomto zbabelec. Jednoducho sa bojí urobiť nejaké rázne rozhodnutie a preto to takto paralelne ťahal a preto aj teraz nechce urobiť on to rozhodnutie a akoby ho pri tom rozhovore prehodil na ňu, nech ona rozhodne. To je čisté zbabelstvo aby potom mohol povedať: Veď ty si to tak chcela... Aj to môže byť znakom inteligencie, že to chlap vie takto zahrať, aby on bol z obliga... Autorka by mu na toto jednoznačne nemala skočiť, či už to on robí vedome alebo nevedome, je jeho povinnosť urobiť to rozhodnutie. ja by som ho brutálne do toho tlačila, dokým by z neho niečo nevyliezlo, hocičo, ale nech je on ten, čo bude niesť zodpovednosť.

silvika99
6. jan 2020

Neviem čo povedať. Ale myslím že čas všetko zahoji. Keď si si prešla niečím ako je bipolarna porucha atď zvládneš aj rozchod. Možno sa nerozidete. Boh vie. Nebude to ľahké ale o rok možno sa natom pousmejes a povie si že dobre že sa to stalo..... Je to neprestavitelne ale myslí NATO že možno to prinesie práve tebe niečo oveľa viac a budeš šťastná nielen opäť ale aj viac. Nie si v tom sama bohužiaľ také veci zažijú niektoré ženy...držím palce !!! Nikdy nepíšem komentáre ani nečítam iné ale toto som musela napisat

danieli
6. jan 2020

Mas velke a dobre srdiecko a v tvojich slovach citit aj lasku k tvojmu manzelovi a dokonca prianie, aby bol stastny a to je dnes velka vzacnost, aj strach, ze nie s tebou, dopraj si cas, mas pred nim naskok, nechaj rozhodnutie na manzelovi a ty mas cas spoznat ktorou cestou chces ist, aby si bola opat stastna s nim alebo inak

eliska13
6. jan 2020

@halienka máš pravdu zbabelec, ktorý povie s tebou rátam, ale ju mám rád a neslubujem, že to ukončím.