icon

Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?

26. jún 2024

Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒

macatt
26. jún 2024

Toto bohužiaľ je veľmi ťažká situácia a ver, že s tým neskončil, veď on tak žil 1,5roka( a možno aj dávno predtým) neminul ich jednorazovo..
Mám osobnú skúsenosť s takým človekom, nedostaneš sa s ním nikam.. jeho hlava bude fungovať len na to jedno, ako sa dostať k peniazom, aby mohol hrať a nebude mu nič sväté, bude klamať, za chrbtom ti robiť veci, bude sa zdokonaľovať, teba bude zamestnávať, odpútavať pozornosť, bude mať výhovorky, prečo ti nedal výplatu, bude stále klamať.. Nezistiš to, aspoň nie hneď.. a bude ťa zanedbávať, bude nervózny, budú problémy, chrumkavý bude chvíľku a postupne zistí ako na teba..fakt som si tým prešla..
Aj keď mu budeš stáť za zadkom, aj tak sa to nedá skontrolovať, nemáš na to kapacitu..

veselo_neveselo
26. jún 2024

Hlavne nezabudni, ze on takto moze minut peniaze nielen svoje, ale aj TVOJE, a dokonca aj tie, co si este ani nezarobila. Akykolvek dlh bude aj tvojim dlhom, takze nielen hypoteka co teraz mate, ale aj spokojne dalsich 70 litrov.
Moze ti zruinovat nielen zivot co mas, ale i buducnost - a to celkom dobre. Ja by som v tomto bola nekompromisna.

A nic vam nebrani sa dat zas dokopy ked si toto poriesi, ked vudete chciet. Ale vydata by som zanho nezostala.

macatt
26. jún 2024

Dokázal minúť do sucha všetko čo mal.. to je to najhoršie.. keby minul 10-20 tisíc ok, ale toto je úplne to najhoršie minúť všetko.. je nezastaviteľný
A pôjde do dlhov, never mu, baby dobre radia👍

tatiana149
26. jún 2024

U nás presne to isté. Rozdiel v Tom, že ja mám 3 deti. Boli veľmi malé. Výsledok????? Spáchal samovraždu. Ešte predtým som dávala šance ale keď už to nešlo, tak rozvod. Nechal mi dlhy. Ja som sa snažila pomaly od začiatku začať od nuly. Nič som nemala len deti. Museli sme odijst z domu. Nemala som kam. Pretože nikoho nemám. Jedna pani mi dala maly domček na prenájom, nech vstanem sama z tej veľkej nuly. Dnes mám deti pubertiakov. Vychovávam ich sama, pracujem a šetrím, šetrím, šetrím. Ale som šťastná, rozvedená. To že on spáchal samovraždu nás všetkých poznačilo už do konca života. Veď to bol človek normálny do vtedy kým si nezacal hrať. Bol aj normálny otec. Ale to všetko len do doby. Hral a hrál. Už keď nemal svoje tak prehrával čoraz viac požičané, až prišlo do toho, že Sahol na materskú. Nedál si pomoct, nechcel to. Potom milenky atď.....

ahhola
26. jún 2024

@tatiana149 uprimnu... 🥀
Tazky osud. Len tie milenky mi do toho nepasuju, jedine tak, ze obcas nieco vyhral naspat a potom machroval s babami.? 🤔

autor
26. jún 2024

Citam kazdy jeden prispevok.. je mi z toho smutno. Nie len za seba ale za nas vsetky. Neskutocne 😞 normalne mam chut, dat mu to tu precitat. Lebo ja mam pocit, ze on to stale nechape, o co vsetko tym prisiel.. ze neslo iba o peniaze. Komunikacia s nim je tazka teraz. On si vsetko prizna, aj ze je gambler, ze to je chore co spravil, nenormalne atd. Aj pojde odborníkovi, aj preda pc a vsetky hry co ma.. ale co uz teraz? Keby to spravil, ze prehra par tisic a stopne sa, pride, ze urobil problem, podme to riesit. Pochopila by som. Lenze jeho nezastavilo nic, az to, ze prehral vsetko a od pc sa odtrhol ked som to zistila.

alickapusinka
26. jún 2024

@tatiana149 ja asi omdliem strašne aj mojej kamarátke mali spolu 2 dcéry a tiež narodil dlhy a obesil sa už je tomu 15 rokov a donedávna mala 4 roboty vychudla na kosť dostalo ju to až na dno zo zdravím. Ochorela zo stresu. Strašne toto.

ahhola
26. jún 2024

Nuz, aspon zistit, ci to hranie spustili tie velke prachy od datumu dd. mm. rrrr😡. Alebo to islo mesiace, roky predtym, alebo mozno odkedy ho poznas. Tito ludia ozaj posobia ako preprogramovani. Zbohom, zdravy rozum. Ked sa niekto z gamblerstva dostane, to musi byt silna povaha. Aj ked, taky by do toho vobec nemal spadnut. Zda sa, ze to je nejaka prirodzena selekcia dnesnej hitech doby, ako kedysi cierny kasel. Kludne mu tuto diskusiu podstrc. Nic to s nim nespravi, to uz je iny mozog.

alickapusinka
26. jún 2024

Hovorila som to môjmu mužovi tak ten povedal že máš utekať čo TI nohy stačia dať na rozvod zničíš sa ako mužova mama. Hovoril že malý aj detstvo poznačene otcom gemblerom.

autor
26. jún 2024

@ahhola ved to aj ja som hovorila. Ja keby “idem skusat” tak skusim raz, dva max tri razy a vidim ze hovno z toho. Zanadavam si a koniec. Ale on musi byt chory aby toto robil, lebo podla mna normalny clovek toto nespravi. A choroba je uz do konca zivota, to jak fetak alebo alkac podla mna. A financne najhorsie, lebo co gambler dokaze prehrať by alkac ani nemal ako prepit.. taku sumu 😑😞

autor
26. jún 2024

@alickapusinka ach.. manzel vie preco to hovori, strasne.. ja som vnutorne rozhodnuta pre rozvod.. ale tato diskusia tu ma vela do seba. Vela mi dala a mozno do buducna da aj niekomu ďalšiemu.

autor
26. jún 2024

@ahhola podla výpisov co som videla tak mu “preplo” az ked mal tie peniaze z dedictva.

autor
26. jún 2024

@alickapusinka my sme babatko chceli uz predtym.. nejako sa nedarilo, potom zdravotne problemy. Sedela som u svojej kadernicky a sme sa o tom bavili a ona mi povedala, ze niekedy to tak ma byt, ze dvaja nemaju mat spolu deti.. ocividne hej.. keby som teraz tehotna a sa to dozviem tak aj potratim.. asi bol toto ten dovod, preco sa nedarilo. Niekto tam hore vedel… co ja nie 😖

lienka.7
26. jún 2024

Do konca života ho budeš "stopovať," ako pes ci náhodou negembluje. Za mna je jedno, že ich zdedil, mohli vám tie peniaze pekne pomoct. Ďakujem, neprosím....

alickapusinka
26. jún 2024

Veru koľko krát moja svokra hovorila že vedela šiť aj do noci šila známym aby malý peniaze aby zaplatila bývanie a kúpila jedlo. Ak im bolo malo čo zarobila mala kadejaké veci šila opravovala aby bola vždy nejaká koruna naviac popri robote. OD muža nikdy žiadnu výplatu poriadne nevidela sem tam ale ak začal hrať automaty tak už nič sem tam niečo a teraz ak je starý tak mu majú prispievať rodičovský dôchodok ale mu to stopli nedávajú mu lebo aj tak by to prehral. A z dôchodku by si žil ako kráľ ale všetko minie prehra.

alickapusinka
26. jún 2024

Presne tak niekedy ten hore vie prečo nie. Nie neznamená pre teba defíniivné nie ale s iným áno.

ahhola
26. jún 2024

Veru mas pravdu, prehrat lahsie ako prepit, na taku sumu 3 pečene by potreboval... Dnes sa ti zrutil svet a mas pocit, ze tie, co ti tu pisu su nad vecou, ved im sa to predsa nemoze stat. A vidis, stane sa hocikomu. Dokonca aj doktori vedia rozflakat majetky a nevedia si pomoct. Kamaratky muz, roky robili v DE, jeden cas 3 domy a preplo mu, pokial nerozflakal love za byt v Starom meste, nebol spoko. Dcera si kupila byt a on v nom byva a plati jej najom, lebo mienil starobu prezit v podnajmoch s "dobrym nemeckym dochodkom". Ta to nevedela skusnut, tak takto poriesila a v sirsej rodine nikto netusi, ako mu zasibalo s budgetom, ktory si setril este v markach. My tiez sme synovi darovali dom a hodne dumali, ci mu tam nemame dat nejaku brzdu😅na LV, nase dozitie atd. Ale nakoniec mu hovorime, preflakas si, pojdes pod most. 🐖

som_realistka
26. jún 2024

ahoj, ťažko sa to číta, ale musíš čím skôr začať konať, muža neprinútiš ísť na liečenie nasilu a aj keby si prinútila, nemusí mať želaný výsledok, lebo prvým krokom je priznanie si problému a druhým chcenie nápravy-liečenia, takže čím skôr ošetriť to čo ešte máte, a následne buď zúžiť BSM, ak mu chceš dať druhú šancu, alebo rozvod. ALE, v prvom rade si zisti celkové dlhy manžela, ste spolu 11 rokov, ste bezdetní, ale nikdy ste nenašetrili slušnú sumu. Akú časť nehnuteľnosti ste vyplatili zo svojho, alebo ste skutočne za tie roky nič nenašetrili? Mohol prehrávať malé sumy, zo svojej výplaty, a rozbehol sa po získaní dedičstva, ale môže ťa čakať kdejaké prekvapenie. Takže povybavuj, pozisťuj čím skôr. Držím palce nech to dáš v zdraví a s čo najmenšími následkami.

macatt
26. jún 2024

Len kto si to zažije s takým človekom vie, že je to nekonečne strastiplná cesta.. ja mám doteraz maily z liečenia, sľubovaľ hory-doly, ako sa vrátil bolo to ešte horšie, bol prešpekulovaný, silnejší, dostal more rozumov od gemblerov.. chodil za mnou vychudnutý na kosť a prosil ma o jedlo, lebo 2 dni nejedol, dala som mu 5€ a hodil ich do automatu🙏🏼 nekúpil si jedlo..
kto tomu takto prepadne, že minie dedičstvo, tak nemá už kúsok zdravého rozumu.. mne nebolo dosť, tak som mu urobila firmu, však všetko budem mať pod kontrolou, urobil mi dlh 37000€, všetko sfalšoval, keď som na to prišla, bolo neskoro.. no ale poučila som sa🫢 a viem ako tí ľudia fungujú..

ahhola
26. jún 2024

@macatt 😡odvratena tvar liecenia😡... Ide sa tam len vyskolit, ako este efektivnejsie vyzmykat ubohu zenu a zbytok rodiny, ktory ho neposlal do prdele... To je teda liecba👽

macatt
26. jún 2024

@ahhola presne tak, uuuuuuplne si to vystihla👍

mamutka
26. jún 2024

Ja by som sa na tvojom mieste rozviedla. V podstate kvôli bezpečnosti. Tak mu to aj vysvetlí. Môžete byt spolu, môžeš ho podporovať, ale papierovo nebudete mať nič spoločne a samu seba ochránis, lebo v budúcnosti do toho asi znova spadne. On ti už garantovať ani sľúbiť nemoze nič, to uz je nad slnko jasnejšie.
Neviem kedy tebe začali zdravotne problémy, ale možno si nemohla otehotnieť kvôli nemu, on mal stres, on mohol byt neplodný, veľa mužov ma problémy dnes.
Mňa len udivuje, že keď sa rozhodol míňať peniaze, nerobil radosť tebe, nekúpil ti niečo , neprekvapil prerabkou, nesnažil sa splatiť hypo a tak. Proste ta dlhodobo osieral a klamal. Ešte ti vyrábal doma dusno a nervy keď si potrebovala pomoc a kľud po operácii. Veľké sklamanie. Proste rozvod lebo pud sebazáchovy.

dadulala
26. jún 2024

Presne s takým som už rozvedená a jediné čo ľutujem je,že som to neurobila skôr.Najviac zo všetkého bolí to klamanie,zrada,strata dôvery. Do konca života si budem vyčítať, že moje deti majú takého otca.A z chlapov som ja v tomto živote vyliečená.

autor
26. jún 2024

Najhorsie, ze moj manzel, mal byt otec mojich deti.. uz mam 30, skoro 31. A zahodených tolko rokov zivota a dieta v ziadnom pripade.. takze sa ho asi nikdy nedockam. Nikomu uz verit nebudem, kym by som niekoho spoznala, verila atd.. asi mi to nie je súdené.. lutujem sa teraz.. ale ono to fakt nie je len o peniazoch, ja som prisla o vela viac ako su peniaze 😖

autor
26. jún 2024

@mamutka ach.. ty si to tam vystihla!!! Naozaj.. nijak mi radost neurobil. Ja ked som mala tyzden pred operáciou este tu bolo dusno skrz peniaze.. ja som este nevedela co sa udialo.. ale to, aku atmosferu som mala doma.. ach.. toto mu nikdy neodpustím.. nikdy.. takze nemam fakt o com rozmyslat 😓

macatt
26. jún 2024

Časom by si prišla na to, že si uplna 0,00 pre neho.. tebe bude vyčítať peniaze, nič ti nedopraje, len aby si mohol zahrať.. bude len sľubovať, nič z toho sa nestane.. len ťa zmanipuluje, aby mal čas a priestor vymačkať aj z teba čo pôjde..
Nebude to hneď, teraz ide budovať tvoju ,,doveru,,

macatt
26. jún 2024

Je to choroba a u všetkých to má veľmi podobné symptómy☝️

mamutka
26. jún 2024

Mrzí ma to. Je to veľké sklamanie 😕

sono2
26. jún 2024

Ja jedno nepochopím, načo je jednému z manželov hotovosť, veľká hotovosť, keď mám barak, ktorý treba rekonštruovat a mam kredit. A ty mu povieš, nech si kúpi byt. Taka hlúposť prepáč, ale si veľmi naňho mäkka. Dom mal by byť už dávno tip top za tie peniaze a ďalšie mali byť pripravené na vyplatenie úveru! Tak sme to urobili my, z úspor + kúpili nové drahé auto. Sto tisíc to stalo. Ani by ma nenapadlo ináč to investovať!!!
A že boli len jeho no a čo? Ste manželia!
Ťažko. A že si si nič nevšimla? To je pre mňa nepredstaviteľné.

nerko
27. jún 2024

Mam v okoli taky pripad, panko je teraz na lieceni. Maju spolu deti. Ty sa musis sama rozhodnut ci chces zachranit ten vztah. Mozno by Ti mohlo pomoct porozpravat sa s psychologom, knazom. Sustred sa na seba a svoju novu pracu. Ak s nim ostanes, tak urcite musi zacat chodit na liecenie. Neviem ci bude ambulantne stacit, ak nie, tak hospitalizacia. Asi by som aj zrusila prustup k uctu. Si mlada, ak uvidis, ze k naprave nedoslo, alebo sa nevies s tym vyrovnat, tak sa rozved. Netahaj to dalsich 5-10 rokov.

kristi40270
27. jún 2024

Môj manžel pregembil veľa peňazí plus narobil nejaké dlhy ...teraz momentálne je kľud ,mám prístup k jeho účtu čiže stále keď mu stiahne nejakú sumu aj malú príde mi upozornenie ..a posielali sme žiadosť a zaregistrovanie do registra vylúčených osôb .je to úrad na reguláciu hazardných hier .