Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?
Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒
@victory7897 to je tiez pravda, o sebe nikto. Ja som to dala anonymne lebo tu je casto výsmech, hned aj ja som na diagnozu, lenze kto to nezažil, nikdy nepochopi.. nech napisem cokolvek, hned je to, ze ho obhajujem… liecit sa pojde, uvidime co povie psychiater, ci bude treba ústavnú liecbu alebo ambulantnú, ono treba ucty platit aj nadalej takze nechcem aby prisiel o pracu, kde ked sa to dozvedia tak letí.
@mircalla neviem, ja si myslim osobne ze zacal az po dedictve. My sme brali par rokov dozadu hypo, aj sme refinancovali. Taketo pohyby keby boli na ucte okamzite sme zamietnutí. Taktiez nemal nijake pozicky atd.. vsetko by to pri ziadosti hypo alebo refinanci vyslo najavo. Podla výpisov z uctu to zacalo v case ked mal uz peniaze z dedictva.. On sa vyjadruje, ze si je vedomí co spravil, lebo to som mu aj ja hovorila, ze co ak pride chut “napraviť” to stylom ze zase bude skusat.. povedal, ze vidi ako to dopadlo ze radsej bude makat od rana do vecera a tak doháňať. Ale tak vies.. reci, reci, reci… verit mozem aj nemusim (a momentalne neverim nicomu). Ale jasne, je moznost, ze to robil aj pred tym v malom a nejako mu to proste preslo. Mne to tiez nejde do hlavy ze z nicoho nic je clovek gambler.
Internetové hry vedia ako na človeka tak isto ako automaty ..pomaly to šlo ,sem tam niečo vyhral tak to neskončil..nevedel..sleduj účet uvidiš ako sa k tomu postaví..nech odkladá a prerába
Ak ma moznost aj povoleného prečerpania aj pozicky z banky, take tie predschvalene, to nevyužil, co sa teda dost cudujem, ked bol v tom svojom hraskom stave.. teraz musim nejako zariadit, aby nic kym sme manzelia nenabral. On proste prehajdakal penize co mal a dalej fungoval ako keby “normalne” z vyplaty platil ucty atd, hypo sa splacala riadne atd..
@victory7897 co som citala tak tusim Nešpor v knihe pise, ze pre gamblera je najhorsie vyhrat. Ono to potom uz ide ako kolotoc. Lenze gamblerom zostane uz navzdy. On súhlasí teraz so vsetkym, ci posielanie penazi mne, ci liecba atd.. len škoda, ked je po vsetkom 😞
V prvom rade to boli jeho zdedene peniaze. Existuje vela ludi, ktori si nevazia hodnotu penazi, ked ich nezarobia tvrdou drinou a toboz, ked su to “len” virtualne cisla na bankomatovom ucte. Skor ho blbecka nauc ako hospodarit s peniazmi 😅 a otlkaj o hlavu, ze co vsetko mohol mat za tieto peniaze. Ked uz dalej nehra, tak zjavne az taky gambler nebude.
Ked chces, tak mi napis. Mali sa me taky pripad v rodine.
Suhlasim...liecenie a rozdelenie majetku. Vyplata by mu mala zatial chodit na tvoj ucet a z neho platit aj hypo a vydavky, aby si mala prehlad. A so snahou o babo asi radsej aspon rok-dva pockajte.
Nemám rada, keď ženy radia rozchod. Ale zo skúseností z rodiny ti hovorím, utekaj. Toto je ťažká závislosť a nikdy to nebude dobré
Ahoj , ja ti poviem z vlastnej skúsenosti a stalo sa to presne v čase keď aj Vám
Ako by si písala o nás
My sme 12rokov spolu
Celý život bol fakt čestný a nič neurobil.
No a zrazu pregemblil 30 000€ lenže horšie je že to nemal z dedičstva ako vy ale on si nepožičiavať
Nás to úplne finančne položilo a úplne rozložilo rodinu.
Ja viem aký je a že toto mal tu tzv krízu stredného veku .
Bolo to hrozne peklo ako som to zistila , úprimne dlho dlho som sa na neho nemohla pozriet a veriť mu.
Keď sa to prevalilo skončil našiel si inú prácu začal od znova, ale len preto že sám chcel inak by to neislo.
Už sa to ustálilo všetko aj sme to všetko ustáli a opäť sme šťastný.
Ale jedno ti poviem ta dôvera bola narušená.
A ta láska a šťastie ktoré bolo predtým sa už nikdy nevráti. Už je proste naštrbená.
Aj keď prestal a aj keď sa poučil proste sklamal ma
@macatt Problem je, ze vzdy sa da za co...odlozi z vyplati hoci aj 50 eur
@autor Netvrdim, ze mal pozicky predtym, len ci ich nema teraz...ale ok pises, ze nie.
Odporucam inak - je register vylucenych osob, najdes na nete. Ak sa tam zaregistruje, na vsetkych hrackym strankach bude blokovany - na registraciu potrebuje osobne udaje, nevie si vytvorit ucet bol falosnou identitou. Dalej kazda hracka stranka ma moznost sebavylucenia, nebude moct hrat. To nech urobi ako prve.
Zavislost na gamblovani sa inak vyvinie extemne rychlo, staci par mesiacov. Pri alkohole sa tam prepracovaju dlhsie. Takze to zrazu nie je prekvapive. Vsetko zavisi od predispozicii. Nie kazdy, co stavkuje sa stane zavisly. Niekto dava male sumy cely zivot, iny tomu prepadne. Ale uz bude navzdy zavisly, maximalne moze abstinovat = nehrat.
@jablko1990 ano, tu je jedina “vyhoda” ze to boli peniaze, ku ktorym prisiel ako slepý k husliam. Ja by som aj tie peniaze oželela, aj ked štvať ma to jasne že stve, ale to klamstvo a strach z toho gamblingu ako takeho je najhorsi. Ak sa mozem opytat, bol sa aj liecit? Mrzi ma tvoja skusenost, presne viem ako sa citis 😖.
autorka , pozri sa dozadu či ti bude stát za to aby si mu pomohla a zostala s ním . Teda či tých 12 rokov života stálo za to . Druhá vec ochota sa liečiť.
U mňa to bolo 27 rokov kvalitného manželstva a ochota sa liečiť. Buď sa rozveď alebo zrušte BSM . Ja som sa rozviedla , muž sa bol liečiť a teraz je doma, môj musel zmeniť prácu a začali sme odznova. Dala som mu šancu . U mňa to bolo dobre cez 350 tis .EUR
@mircalla dakujem za rady ❤️ to ci ma teraz uz zistujem, zatial to vyzera, ze nema nic. Len hypo, ktoru riadne splacame a chvalabohu splácal aj v tej dobe. Mas pravdu. Ono aj pri alkoholikoch je to podobne. Nie kazdy kto zneuziva alkohol sa stane alkoholikom atd..
@subartic ďakujem ❤️ akože až mi zle prišlo z tej sumy. Samozrejme, ja uz podnikám nejake kroky, nenecham to len tak a na nahodu čo bude. Len ja si musim vsetko dokladne premysliet, ono tu si to vela zien predstavuje tak, ze jeden den zistim, druhy den podavam na rozvod. Vsetko dobre do zivota ti zelam a aby manzel uz nikdy na hranie ani nepomyslel. Ma veľkorysú zenu.
@autor hej tie peniaze človek oželie i keď my sme pár mesiacov nemali poriadne ani na chleba a nemyslím to obrazne ale úplne vážne.
Nie neliečil sa ale sám sa našťastie spamätal úplne akoby nechcel prísť o rodinu tak fakt zmenil robotu, myslenie a sám tvrdí že to bolo síce drastické ale chvíľkové zlyhanie.
,,pre mňa to teda chvíľa nebola”” čo som sa ja naplakala, poodpadavala a jeho to v tom tranze ani netrápilo. Až keď sa to prevalilo u rodiny a v robote vtedy už bol v úzkych a nejako sa z toho tranzu dostal. Ale takých je malo že len ozaj zlyhajú lebo im niečo v živote chyba a spamätajú sa.
Väčšinou ozajstný gemblosi s tým nikdy neskončia :(
Každopádne to 100% manželstvo už nie je 100% ale tak 60%
Fakt mi vtedy ublížil a ja som typ človeka ktorý je naviazaný na blízkych a zradu neunesie :(
Ale keďže sa milujeme a spamätal sa tak proste sa tie percenta snažíme zvyšovať
Presne toto sa stalo stalo nasej kmotre...mali hypo na stavbu dobu....lenze on stavkoval a prehral zobratu hypoteku na dom...rozviedla sa s nim, dlzoby splaca aj aj ona, kedze hypo bola spolocna
V kľude rozmýšľaj. Nenáhli sa. Nič ti neutecie.
@koniarova irónia? Ja viem, ze musim teraz urobit razantne kroky, pracujem na tom.
@jablko1990 ako ano , tá trhlina zostane, len ja robím všetko preto aby sme normálne žili , lebo vidím že robí čo môže. Fakt, robí po stavbách a to je bývalý biznisman VŠ vzdelaný , robí okolo domu , teraz úplne sám postavil altánok-letnú kuchyňu , ide tam vymurovať na grilovanie , posadil ovocné stromky .Kompletne prekopal svoj život, každé ráno vstáva o 5 hodine , chystá raňajky , menším do školy desiate, polieva záhradu, potom do práce a z práce zasa okolo domu . PC minimálne , nemá tam žiadne hry, kde mohol tam sa zablokoval , všetky kryptomeny predal , akcie predal , robí si tam len rozpočty a tak . Verím že to zvládneme . Žijeme ďalej .
https://www.urhh.sk/reg_vylucenych_osob
A psychiater nie klasicky, ale specializacia zavislosti. Neviem odkial si, neni ich vela, ale su.
Su aj sukromne centra, ale stoji to nemale peniaze. V Bratislave napriklad toto
https://adclinic.sk/
Ja narozdiel od vacsiny neradim hned rozvod, myslim, ze ma dostat sancu. Zakladna podmienka liecenie. Niekto tu pisal, nenahli sa, kludne premyslaj.
Vôbec nie irónia. Naozaj ti radím,aby si si všetko presne premyslela a poradila sa. Nemám rada rady tipu zbaľ sa a zajtra rozveď. Vôbec nemusíš robiť razantné kroky. Musíš robiť rozumné kroky.
@alickapusinka ja mám tetaniu a opakujúce zápaly žalúdka ťažké. Stresy urobia svoje naozaj
@tatiana149 to z nervov.

@autor Nemyslim, ze mu preplo nahle. Podla vsetkeho stavkoval uz davno pradavno pred dedictvom, akurat male sumy. Tym som si uplne ista. Ked sa dostal k vacsim peniazom, uplne sa to vymklo. Gambler je ten, co prehra a nevie prestat, za kazdu cenu chce tie peniaze vyhrat spat.
Teraz ma fazu, ze prehral vsetko a hrat chvilu nebude. Chvilu. Ale pozor, je zavisly a skoro na 100 percent pride relaps. Ta chut hrat sa bude opat pomaly viac a viac ozyvat a bude si hovorit, co ak aspon daco z toho vyhram naspat?
Rozdiel s alkoholom je ten, ze sa jedna o psychicku zavislost, nie psychicku a fyzicku ako pre alkohole. Takze fakt, ze chvilu nehra, neznamena nic. Relaps pride.
Predist sa tomu da len liecenim.